Targ Smaku

  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    U mnie zupa to podstawa 😉 Ale nie zawsze mam czas i ochotę na pracochłonne zupy, które gotują się "godzinami". Dlatego bardzo często uciekam się do prostych zup, zaledwie z kilku ...
  • Z bloga: Studio Kuchnia

    Czy nie jest to najpiękniejszy kolor zupy? Taki chłodnik z botwinki to wiosenny przysmak który rewelacyjnie smakuje i wygląda. Ja jestem wielką fanką! Botwinkę najpierw... The post Chłodnik z...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

      Czy wiesz że  soczewica dzięki zawatrości dużej ilości białka może być swietną alternatywą dla mięsa dlatego jest tak popularna w świecie wegańskiej kuchni i od niedawna także i ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To jedna z moich ulubionych zup, w nieco zmodyfikowanej wersji. Po pierwsze w oryginale do tom yum dodaje się mleko skondensowane a nie kokosowe. Po drugie nie pływają w niej warzywa i po ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    To chyba najszybszy obiad, jaki kiedykolwiek przygotowałam – nie licząc oczywiście chłodzenia. Po długiej wiośnie, która nie mogła się zdecydować, jaką chce pogodę, przyszedł wreszcie ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Zupa z zielonej sałaty Zupa z sałaty , wydaje się ,że to niemożliwe , a przynajmniej na pewno niesmaczne . No I tu Was zadziwię , wcale nie , zupa Read More ... Post Zupa z zielonej sałaty ...
  • Z bloga: Tradycja z nutką nowoczesności

    Dzisiaj chcę Was zachęcić do spróbowania batatów, znacie je? To tak zwane „słodkie ziemniaki” mimo nazwy „słodkie” są zalecane cukrzykom ( między innymi mnie) mają IG niższy niż ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Jak co roku, korzystamy z tego pysznego warzywa, niedocenianego i znienawidzonego w dzieciństwie. Po latach przekonaliśmy się do jego smaku i za każdym razem próbujemy go w nowej wersji....
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 500 g zielonych szparagów 1 pęczek młodej włoszczyzny 500 g młodych ziemniaków 3 ząbki czosnku 200 g śmietany 18% 1 łyżka oleju 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki kurkumy270 g ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Do pomidorowej nikogo zbytnio namawiać nie trzeba. Jadana nie tylko w poniedziałki, podbiła serca naszych krajan. Tym razem zrobiliśmy w wersji „włoskiej”, z ziłami toskańskimi, selerem ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Wygląda jak zapiekanka? ;) a nie jest! :D wprowadzony w domu element zaskoczenia zdał egzamin i pozytywnie zaskoczył domowników. Takie zupy to ja mogę i robić (5 minut roboty i do piekarnika) i...
  • Z bloga: AZgotuj

    Kupiłam na targu dwie wiązki szczawiu ogrodowego. Do łąk pełnych szczawiu nie mam dostępu. Jednak zachwycił mnie smak zupy. Lekko zblendowana, przez co aksamitnie kremowa. Z dodatkiem ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Zupa botwinkowa to dla mnie taki ekspresowy barszczyk czerwony, z liściem ;) sposobów wykonania jest kilka, podobnie jak podania. Ja botwinkę lubię z jajkiem (czasem jeszcze chlebem ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Czerwiec przyniósł nam bardzo ciepłą i słoneczną pogodę, nieśmiało sygnalizując, że lato już blisko.  Ale pogoda kapryśną jest, z tropikalnego upału potrafi nagle zmienić się w ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Wiosna to cudowny czas! Z wytęsknieniem oczekujemy zawsze na szparagi. Uwielbiamy je pod każdą postacią i zajadamy w olbrzymich ilościach. Ostatnim naszym odkryciem jest zupa z ...
  • Z bloga: Pobite Gary Barbary

    Uwielbiam zupy. Wrzuca się do garnka co ma się pod ręką i już obiad na 2 dni gotowy. Zupa szczawiowa, to jedna z najprostszych i najtańszych (tym bardziej, jeśli się ma swój szczaw) zup ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Bardzo prosta w przygotowaniu zupa-krem o delikatnie słodkim smaku marchwi i cebuli. Jest dość gęsta i bardzo sycąca. Najlepiej smakuje skropiona oliwa z oliwek z płatkami parmezanu. ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Bardzo wiosenna, bardzo delikatna w smaku.  Składniki 3 ziemniaki średniej wielkości5 młodych marchewek1 por (biała część)100 g ryżu1 liść kaffiru2 łyżki masła1 ...
  • Z bloga: avokava.com

    Muszę się Wam przyznać, że nigdy nie byłam fanką zup. Nie doceniałam ich wartości odżywczej, rozgrzewającego działania na organizm i tego, że w stosunkowo małej objętości możemy ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Sałata parzona, o co właściwie chodzi? O nic innego jak zupę z zielonej sałaty. Może i nie wygląda ale smakuje naprawdę dobrze. Zupę powinny znać osoby z okolic lublina,chociaż sporo ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Danie, które powstaje w 10 minut. Idealne na letnie upały. Można podać z jajkiem lub młodymi ziemniakami. Składniki (na 3 porcje): słoik buraczków tartych (do kupienia w każdym markecie) 3 ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Temperatura na dworzu z dnia na dzień wzrasta, co oznacza większe zapotrzebowanie na uzupełnianie płynów. Nie oznacza to jednak, że musimy się stale poić wodą. Możemy m.in jeść ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Jedna z naszych ulubionych zup. Najlepiej smakuję z jajkiem ugotowany na twardo. Można również do barszczu ugotować młodych ziemniaczków i posypać je koperkiem. Pycha ! Składniki: 2 ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Zupa curry z makaronem soba w tajskim stylu z delikatnie ugotowanymi na twardo jajkami. Te pyszne smaki już w 15 minut! Ta zupa z makaronem soba to taka moja polska wersja tajskich smaków i ...
  • Z bloga: mecooks

    Lekka, biała zupa szparagowa z orzeszkami piniowymi i parmezanem.
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Chłodnik litewski to zupa z botwinki z dodatkiem świeżych ogórków, szczypiorku oraz koperku, podawana na zimno. Może być ona przyrządzana na maślance, kefirze czy zsiadłym mleku. Jest ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Przepisów na zupę pieczarkową jest wiele. Dziś chciałabym zaproponować przepis na krem pieczarkowy - smaczny i sycący. Pieczarki są delikatne i same w sobie nieco mdłe, dlatego też dania z ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Sezon na szparagi w pełni i pewnie wielu z Was poszukuje ciekawych przepisów z wykorzystaniem tego wspaniałego warzywa. Postanowiłam przygotować wpis zbiorczy, aby zebrać w jednym miejscu ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Inspiracją dla tego przepisu były 3 potrawy – chłodnik, botwinka (zupa) i… twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Składniki (na ok 10-15 „pakiecików”): 1 pęczek botwinki z buraczkami ...
  • Z bloga: PasjaSmaku

    Idealna, lekka i aromatyczna, ale przede wszystkim wiosenna – zupa z młodych buraczków z dodatkiem kwaśnej śmietany. Perfect, light and aromatic, but spring-like primarily – beet leaves ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×