Targ Smaku

  • Z bloga: rabarbarowo

    Wraz z nadejściem chłodnych dni naturalnie sięgam po rozgrzewające dania. A nic tak dobrze nie rozgrzeje jak talerz zupy z aromatycznymi azjatyckimi przyprawami. Warzywna zupa w azjatyckim stylu ...
  • Z bloga: zgotowani

    Ta najprostsza zupa dyniowa to moja ulubiona zupa. Dzięki tej zupie jesień staje się dla mnie znośna i rzeczywiście co roku czekam na krem z dyni prawie tak samo niecierpliwie jak na pierwszy ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    25 minut- tyle potrzeba aby ugotować tę przepyszną zupę. A w trakcie gotowania można spokojnie zająć się robieniem drugiego dania.Jeśli nie jesteście weganami ani nie macie obostrzeń ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Harira to gęsta, pożywna, słodko-pikantna, rozgrzewająca marokańska zupa. Tradycyjnie, jej zadaniem jest przywracanie sił po poście w okresie ramadanu. Podstawowymi składnikami mojej wersji ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Ramen - niby zupa, ale przez ilość różnorodnych dodatków, można śmiało powiedzieć że jest to danie. Przygotowując ramen możecie wykorzystać dowolne warzywa oraz ulubiony makaron u mnie ...
  • Z bloga: brunetkawkuchni

    Zima to u nas zdecydowanie sezon zup, gulaszy i wszelkich rozgrzewających dań, które przyjemnie zapełniają brzuszki po długim dniu w szkole, czy pracy lub godzinie na boisku. I chociaż Piotrek ...
  • Z bloga: Wino Francja Kuchnia

    Kremowa zupa z dyni i marchwi na bazie śmietanki kokosowej Kolejna moja propozycja z tytułu wariacji wegańskich na chłodne i jesienne dni. Mamy tu wszystkie przyprawy, które działają ...
  • Z bloga: silkdressdiet

    Złota polska jesień, a raczej jej karykatura upłynęła nam na letnisku na walce z hipotermią. Myszy zmagały się z podobnym problemem. Nasza kohabitacja trwała już od kilku tygodni, ale w ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Zupa Pho to jedno z tych dań, które uzależnia momentalnie! Pełna wspaniałych aromatów anyżu, goździków, cynamonu, czosnku i imbiru, zwieńczona pysznymi dodatkami. Idealna na zimne, ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Jeśli już się Wam uda zdobyć to cudownie słodkie i żółte warzywo, gdy już przestaniecie się zajadać nim surowym, to koniecznie spróbujcie kremu z mango. To połączenie jest cudowne. ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Zupa żółta, zupa słoneczna, zupa radosna :) Przede wszystkim jednak, zupa smaczna. Zupa z żółtych warzyw. Do swojej zupy wrzuciłam: Kukurydzę – z dwóch małych, surowych kolb odcięłam ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Oryginalna, marokańska harira przygotowywana jest na bazie mięsa baraniego i podawana jest daktylami. Tak samo jak dahl, ma wiele odmian zależnych nie tylko od obszaru geograficznego, w którym ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Zupa z granatów – co to jest za danie! Pełnie składników, warstw smakowych i nieoczywistych połączeń. Ash-e Anar to bardzo gęsta zupa, w której znajdziemy groch, ryż, buraki, granaty, ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Kocham buraki. Zauważyłam, że ekologiczne gotują się znacznie szybciej. Moją zupę krem z buraków podałam z tofu smażonym w pięciu smakach2-3 buraki ekologicznecebula białakorzeń ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Wspólną cechą Polaków i Włochów ze środkowych regionów kraju jest zamiłowanie do zbierania leśnych grzybów. We Włoszech prym wiedzie oczywiście cenna trufla, dodawana prawie do ...
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂Najlepsza na rozgrzanie, bogata w karoten , słodka i pożywna zupa krem z marchewki, batata z dodatkiem soku z pomarańczy ! Zdecydowanie jesienny "must cook...
  • Z bloga: Even Better Food

    Ostatnimi czasy moim nieodłącznym atrybutem jest kubek – a to gorącej, korzennej herbaty, a to rozgrzewającej i pysznej zupy. Nic tak nie działa na zmysły, jak ten pierwszy, i też nic tak nie...
  • Z bloga: greenscarf

    Klasyka w kuchni polskiej, czyli kapuśniak. Nie jestem wielką fanką kwaśnych smaków, ale jesienią i zimną nachodzi mnie nagle na kiszonki, które są świetnym źródłem witaminy C. Ta zupa ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Pieczona dynia japońska Hokkaido :-) Czemu na sucho?Ponieważ szczelnie zawinięta w folię oraz długo pieczona w wyższej temperaturze charakteryzuje się intensywnym smakiem i mocnym aromatem. ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Zupa grochowa to jedna z moich ulubionych jesienno-zimowych zup. Gęsta i aromatyczna. Sprawia, że nawet deszcz i wichura za oknem nie są w stanie zepsuć mi humoru. Przygotowana z zielonego grochu...
  • Z bloga: OrganicVillage

    Polecamy na chłodne, jesienne dni. Rozgrzewa, syci, a jednocześnie nie tuczy. 100% wegańskie, bezglutenowe i smaczne danie, które na dodatek jest bardzo proste w przygotowaniu. Paluchy jaglane ...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Zostajemy w tematyce brukselkowej. Podobno brukselkę się kocha albonienawidzi a ja właściwie nie jestem w żadnej grupie bo jak jest to minie przeszkadza ale żebym też jakoś ją kochała to...
  • Z bloga: wegefaza

    Nastał czas sycących, rozgrzewających zup, a ich zamorską królową jest oczywiście harira - flagowe danie marokańskie. Jej podstawą, poza potężnym bukietem przypraw, jest słodko kwaśna ...
  • Z bloga: wegetari-anka

    Pada. Mokro. Lato było w Polsce okrutne, jesień niestety nie nadrobiła braków słońca.  Witaminy D także ;)  Jestem hiperzmarzluchem i najchętniej w tym momencie siedziałabym sobie z ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Zupa  z opieniek jest jedną z moich ulubionych i tak się szczęśliwie składa, że właśnie mamy pełnię sezonu na te urocze grzybki.W wersji tradycyjnej robi się ją na wywarze wołowym. Ja ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Perska zupa ziołowa Ashe Reshteh (آش رشته) jest genialna! Prosta, z dużą ilością zieleniny i dużą ilością warzyw strączkowych. Gęsta, zdrowa i bardzo sycąca, idealna na jesień. ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Bulion warto mieć w domu. Nie jakiś tam w kostce czy inny instant ale domowy, gotowany ze świeżych warzyw i z ulubionymi przyprawami. Taki na przykład wegański bulion przydaje się później do...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Kiesełycia – owsiany, regionalny żur. Ma delikatną, kremową konsystencję i jest trochę mniej kwaśny od tradycyjnego żurku. Nie dodaję się do niego żadnej śmietany ani jajek, podaje  z ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    W chłodne popołudnia trzeba się trochę rozgrzać. Herbata z dodatkiem imbiru spełni swoje zadanie, ale gdy dodatkowo chcesz wrzucić coś na ząb, przygotuj tajską zupą kokosową. Ta zupa to ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Od wielu osób słyszałam już, że wszystkie dzieci lubią zupę pomidorową, nawet niejadki. I choć w uniwersalne gusta kulinarne nie wierzę, to nawet mój syn, który nie lubi pomidorów, zupę...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×