Wypróbuj najlepsze przepisy na zupy. Tutaj znajdziesz receptury na zupę jogurtową, idealny bulion warzywny i barszcz czerwony.
Szukaj w kategorii: Zupy
Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Zabielany barszcz czerwony podany z ziemniakami
Zdecydowanie mogę napisać, że jest to jedna z moich ulubionych zupek. Tak aromatyczna i treściwa z dużą ilością przypraw, hmm a na drugi ...
Jarmuż w mojej kuchni zadomowił się zaledwie parę lat temu, na fali jego ówczesnej popularności. Niedawno, w moje progi wstąpiła jego południowa odmiana, zwana jarmużem toskańskim, ...
Zupa marchewkowo-kokosowa z masłem orzechowym Zupa krem z marchewki, wzbogacona rozgrzewającym i aromatycznym imbirem, słodkim mlekiem kokosowym, a na koniec polana cudownym w smaku, ...
Każdy z nas ma swoje skojarzenia, gdy pierwszy raz słyszy jakąś nową nazwę. Do dziś pamiętam moje, gdy usłyszałem o batatach. Batat? A może ktoś miał ma myśli banan? Patat? ...
Kiedyś, by odkrywać nowe smaki i potrawy trzeba było wyjechać daleko za granicę. W dzisiejszych czasach, dzięki obecności Internetu, wystarczy kilka sekund, by znaleźć przepis na danie...
Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Zielona soczewica ma wiele właściwości odżywczych, zawiera przede wszystkim potas, kwas foliowy i dużo białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Proponuję ...
Gdy zobaczyłam w sklepie piękną dynię piżmową, wiedziałam, że muszę ją mieć! Zwłaszcza, że ostatni sezon na dynie skończył się jakoś za szybko i znienacka, więc czułam się...
Na zewnątrz powrót zimy a u mnie w kuchni zupa krem. Bardzo sycąca i świetnierozgrzewa dzięki takim dodatkom jak imbir, czosnek i kurkuma. Polecamw zimowe dni ale nie tylko. Topinambur (zwany...
Cześć Już myślałam, że nie zdążę wypróbować i opublikować przepisu na barszcz na kiszonych buraczkach. Pierwsza porcja kiszonych buraków niestety mi zapleśniała i musiałam ...
Cześć Nie ma jak to ciepły barszczyk czerwony na rozgrzewkę. Czasami (jak mam więcej czasu i chęci) przygotowuję "prawdziwy" barszcz na burakach (np. wg tego przepisu). Jednak czasami idę na...
Zawsze korzystamy ze sprawdzonego przepisu. Tym razem skorzystaliśmy z innego, równie dobrego. Polecamy ;)
Składniki
3 litry letniej, przegotowanej wody
1 kg butaków
1 marchew
1 ...
Smaki dzieciństwa. Dla mnie to zalewajka mojej Babci. Wiele razy próbowałam odszukać ten smak, jednak nie jest to prosta sprawa, chociaż zupa jest bardzo prosta. Istnieje bowiem jakiś ...
Chodził za mną od jakiegoś czasu pomysł, żeby zrobić zupę z grochem. Niekoniecznie wegetariańską grochówkę, tylko coś takiego, żeby jeszcze jakieś warzywa w tym upchnąć. No ...
Przepis na to popularne, malezyjskie danie pochodzi z bloga Facet z przepisem. Doskonała zupa rozgrzewająca, pełna niesamowitych aromatów i smaków.
Składniki
2 płaskie łyżki ...
Wiem, wiem, powiecie pewnie, że zupa z marchewki kojarzy się Wam raczej z kuracją zdrowotną dla dziecka niż z “normalnym” posiłkiem 🙂 Spokojnie, ta zupa jest nie tylko dla dzieci! ...
Pho, zupa pochodząca z kuchni wietnamskiej, zdobyła serca smakoszy na długo przed ramenem. Tradycyjnie gotuje się ją na mięsnym wywarze, lecz dzięki swej popularności zyskała wiele ...
Wegański wywar warzywny podstawowy jest przepisem bazą to większości zup, które można jeść w trakcie diety doktor Dąbrowskiej. Z reguły gotuję taką porcję, a potem dzielę ją na ...
Bardzo prosta w przygotowaniu, gęsta, a przy tym zadziwiająco lekka i delikatna, wegańska zupa krem z kalafiora 🙂 Składniki: 1 kalafior 1l mleka sojowego 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 2 ...
Zimą jem zupy prawie codziennie, bo w tej formie warzywa smakuję mi teraz najlepiej. Rzadko są to jednak kremy - mój Mąż nie jest fanem ich gładkiej konsystencji. Jednak preferencje Męża ...
ZUPA WARZYWNA WEGETARIAŃSKA Zupa nie musi być mięsna aby zasmakowała również mięsożercom 😉 Ważne, by miała mnóstwo warzyw, a przygotowywana zimą – była powoli i długo gotowana pod ...
ZUPA PIECZARKOWA – może, ale nie musi, być wegetariańska Lekka, delikatnie słodka zupa. Można ją wykonać na bulionie warzywnym lub warzywno-mięsnym. Przepis na wegetariańską wersję: ...
Burak to warzywo niezwykłe o pięknej intensywnie czerwono-fioletowej barwie, pełnym smaku, który zmienia się podczas obróbki termicznej. Niektórzy je kochają, inni nienawidzą. Ja ...
W tej zupie zafascynowała mnie prostota składników a smak zachwycił cała rodzinę! to nie jest zwykła zupa fasolowa! o jej rodowodzie możecie przeczytać u Marty Dymek na blogu Jadłonomia, z ...
Z bograczem, czy gulaszem bywa tak jak z tradycyjną sałatką jarzynową, co gospodyni to inny smak, lub jakiś tajemny składnik, czy przyprawa. Dlatego mój gulasz jest a'la , ale jest pyszny. ...
Po warszawsku, po zamojsku, po góralsku. Flaki i bigos to danie, które chyba najbardziej kojarzą się z PRL-em. Nie mogło ich zabraknąć na weselach, bankietach i w żadnym PRL-owskim barze. ...
U mnie w kuchni nie ma resztek, wszystko można przerobić pod warunkiem, że nie jest zepsute. A do tego raczej nie dopuszczam. Staram się wykorzystywać w kuchni wszystko, nie wyrzucać ...