Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Zabielany barszcz czerwony podany z ziemniakami Zdecydowanie mogę napisać, że jest to jedna z moich ulubionych zupek. Tak aromatyczna i treściwa z dużą ilością przypraw, hmm  a na drugi ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Jarmuż w mojej kuchni zadomowił się zaledwie parę lat temu, na fali jego ówczesnej popularności. Niedawno, w moje progi wstąpiła jego południowa odmiana, zwana jarmużem toskańskim, ...
  • Z bloga: Maine Cook

    Zupa marchewkowo-kokosowa z masłem orzechowym Zupa krem z marchewki, wzbogacona rozgrzewającym i aromatycznym imbirem, słodkim mlekiem kokosowym, a na koniec polana cudownym w smaku, ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Prawdziwy fast food - zielony koktajl na szybko Czytaj więcej »
  • Z bloga: extradania.pl

    Artykuł Zupa krem z pieczonej papryki pochodzi z serwisu extradania.pl.
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Każdy z nas ma swoje skojarzenia, gdy pierwszy raz słyszy jakąś nową nazwę. Do dziś pamiętam moje, gdy usłyszałem o batatach. Batat? A może ktoś miał ma myśli banan? Patat? ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Kiedyś, by odkrywać nowe smaki i potrawy trzeba było wyjechać daleko za granicę. W dzisiejszych czasach, dzięki obecności Internetu, wystarczy kilka sekund, by znaleźć przepis na danie...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Zielona soczewica ma wiele właściwości odżywczych, zawiera przede wszystkim potas, kwas foliowy i dużo białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Proponuję ...
  • Z bloga: Małgorzata Rusek - dietetyk z pasją

    Gdy zobaczyłam w sklepie piękną dynię piżmową, wiedziałam, że muszę ją mieć! Zwłaszcza, że ostatni sezon na dynie skończył się jakoś za szybko i znienacka, więc czułam się...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Zielona siła przed podróżą dla całej rodziny Czytaj więcej »
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Na zewnątrz powrót zimy a u mnie w kuchni zupa krem. Bardzo sycąca i świetnierozgrzewa dzięki takim dodatkom jak imbir, czosnek i kurkuma. Polecamw zimowe dni ale nie tylko. Topinambur (zwany...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Już myślałam, że nie zdążę wypróbować i opublikować przepisu na barszcz na kiszonych buraczkach. Pierwsza porcja kiszonych buraków niestety mi zapleśniała i musiałam ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Nie ma jak to ciepły barszczyk czerwony na rozgrzewkę. Czasami (jak mam więcej czasu i chęci) przygotowuję "prawdziwy" barszcz na burakach (np. wg tego przepisu). Jednak czasami idę na...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Zawsze korzystamy ze sprawdzonego przepisu. Tym razem skorzystaliśmy z innego, równie dobrego. Polecamy ;) Składniki 3 litry letniej, przegotowanej wody 1 kg butaków 1 marchew 1 ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Smaki dzieciństwa. Dla mnie to zalewajka mojej Babci. Wiele razy próbowałam odszukać ten smak, jednak nie jest to prosta sprawa, chociaż zupa jest bardzo prosta. Istnieje bowiem jakiś ...
  • Z bloga: Małgorzata Rusek - dietetyk z pasją

    Chodził za mną od jakiegoś czasu pomysł, żeby zrobić zupę z grochem. Niekoniecznie wegetariańską grochówkę, tylko coś takiego, żeby jeszcze jakieś warzywa w tym upchnąć. No ...
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Przepis na to popularne, malezyjskie danie pochodzi z bloga Facet z przepisem. Doskonała zupa rozgrzewająca, pełna niesamowitych aromatów i smaków.  Składniki 2 płaskie łyżki ...
  • Z bloga: eintopf

    Na miesiące zimowe idealna! Świetnie rozgrzewa i syci!Składniki (6 porcji):800 g pasternaku 4-5 ząbków czosnku 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz 2 puszki białej fasoli (800 g) ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Wiem, wiem, powiecie pewnie, że zupa z marchewki kojarzy się Wam raczej z kuracją zdrowotną dla dziecka niż z “normalnym” posiłkiem 🙂 Spokojnie, ta zupa jest nie tylko dla dzieci! ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Pho, zupa pochodząca z kuchni wietnamskiej, zdobyła serca smakoszy na długo przed ramenem. Tradycyjnie gotuje się ją na mięsnym wywarze, lecz dzięki swej popularności zyskała wiele ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Wegański wywar warzywny podstawowy jest przepisem bazą to większości zup, które można jeść w trakcie diety doktor Dąbrowskiej. Z reguły gotuję taką porcję, a potem dzielę ją na ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Bardzo prosta w przygotowaniu, gęsta, a przy tym zadziwiająco lekka i delikatna, wegańska zupa krem z kalafiora 🙂 Składniki: 1 kalafior 1l mleka sojowego 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 2 ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Zimą jem zupy prawie codziennie, bo w tej formie warzywa smakuję mi teraz najlepiej. Rzadko są to jednak kremy - mój Mąż nie jest fanem ich gładkiej konsystencji. Jednak preferencje Męża ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    ZUPA WARZYWNA WEGETARIAŃSKA Zupa nie musi być mięsna aby zasmakowała również mięsożercom 😉 Ważne, by miała mnóstwo warzyw, a przygotowywana zimą – była powoli i długo gotowana pod ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    ZUPA PIECZARKOWA – może, ale nie musi, być wegetariańska Lekka, delikatnie słodka zupa. Można ją wykonać na bulionie warzywnym lub warzywno-mięsnym. Przepis na wegetariańską wersję: ...
  • Z bloga: Food Square

    Burak to warzywo niezwykłe o pięknej intensywnie czerwono-fioletowej barwie, pełnym smaku, który zmienia się podczas obróbki termicznej. Niektórzy je kochają, inni nienawidzą. Ja ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    W tej zupie zafascynowała mnie prostota składników a smak zachwycił cała rodzinę! to nie jest zwykła zupa fasolowa! o jej rodowodzie możecie przeczytać u Marty Dymek na blogu Jadłonomia, z ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Z bograczem, czy gulaszem bywa tak jak z tradycyjną sałatką jarzynową, co gospodyni to inny smak, lub jakiś tajemny składnik, czy przyprawa. Dlatego mój gulasz jest a'la , ale jest pyszny. ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Po warszawsku, po zamojsku, po góralsku. Flaki i bigos to danie, które chyba najbardziej kojarzą się z PRL-em. Nie mogło ich zabraknąć na weselach, bankietach i w żadnym PRL-owskim barze. ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    U mnie w kuchni nie ma resztek, wszystko można przerobić pod warunkiem, że nie jest zepsute. A do tego raczej nie dopuszczam. Staram się wykorzystywać w kuchni wszystko, nie wyrzucać ...