Targ Smaku

  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Flaczki to kolejne z ulubionych dań kuchni polskiej. Robimy dość często w różnych wersjach. Tym razem po zamojsku, ale z flaczkami cielęcymi.  Składniki...
  • Z bloga: Kuchnia wg. Kacpra

    Zupa Gulaszowa – pochodzi z Węgier, lecz Polacy ja uwielbiają. Jest bardzo pożywna, bardzo smaczna, czuć w niej smak papryk, zarówno ostrej, jak i słodkiej. Przekazuję przepis i życzę ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Zupa pho to flagowe danie kuchni wietnamskiej, esencjonalny rosół z mięsem, makaronem i innymi dodatkami, doprawiony aromatycznymi korzennymi przyprawami. Spośród innych bulionów, pho wyróżnia...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Przepyszna, rozgrzewająca zupa. Słodko-kwaśna, lekko pikantna. Sycąca, choć lekka. Pyszna! W wersji wegańskiej smakuje równie dobrze :) 4 porcje: 2 duże czerwone papryki 2 mniejsze bataty 2-4...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

    To moja najlepsza i najsmaczniejsza  grochówka.Brat będąc w wojsku przez jakiś czas był kompanijnym kucharzem i  stąd przepis.  0.5 litra wywaru z wędzonych kości 1 marchewka starta...
  • Z bloga: Buduj smak

    Hiszpańskie smaki to jedne z moich ulubionych - takie aromatyczne dania lubię od czasu do czasu upichcić bo przywołują one wspomnienia z dziecięcych lat ;) Tym razem padła kolej na soczewicę,...
  • Z bloga: Moja Książka Kucharska

    ZUPA OGÓRKOWA Z KURCZAKIEM   Sprawdzony przepis na domową zupę ogórkową z kurczakiem, ryżem i ziemniakami przygotowany krok po kroku.   Niby tylko zupa ogórkowa, a przepisów na nią co nie ...
  • Z bloga: Moja Książka Kucharska

    ROSYJSKA MIĘSNA SOLIANKA Z ZIEMNIAKAMI Jak przygotować prawdziwą mięsną soliankę z ziemniakami - przepis krok po kroku. Solianka to niezwykle pożywna zupa, bardzo popularna w Rosji, na ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Dlaczego codzienny? Bo w przeciwieństwie do żurku podawanego na Wielkanoc jest gęsty, pełen ziemniaków i innych warzyw oraz kiełbasy. Przygotowany na własnym zakwasie, pachnie czosnkiem i ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Gęsta zupa brokułowa jest świetna, pożywna i sycąca. Jeżeli nie jedliście do tej pory łodyg to powiem Wam, że połowę zakupów po prostu wyrzucaliście do kosza. Niemalże cały brokuł, ...
  • Z bloga: sweet-amelia

    Składniki: 5 marchewek, pęczek włoszczyzny, 3 udka z kurczaka (możecie użyć innego mięsa), jogurt naturalny (u mnie bez laktozy, może być również śmietana), 2 ząbki czosnku, imbir, liść...
  • Z bloga: Even Better Food

    Ponieważ uwielbiam grzyby oraz orientalne smaki, jedna z moich ulubionych zup musiała je w sobie połączyć – a ja musiałam się podzielić jej nieskomplikowaną recepturą. Porcja rosołu, ...
  • Z bloga: extradania.pl

    Artykuł Zupa ogórkowa pochodzi z serwisu extradania.pl.
  • Z bloga: Rosiołowa

    Smak PRL-u, niby nic specjalnego, zwyczajna fasolka po bretońsku a jednak ma wielu swoich miłośników. Danie jedno garnkowe, doskonale nadające się do zawekowania w słoiki na...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Za oknem chłodny marcowy dzień, nieco pada deszcz, słońca niestety brak. Na astronomiczną wiosnę musimy jeszcze chwilę poczekać, ale w mojej kuchni już zapanowała. A to za sprawą cudownej...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Fasolowa na żołądkach indyczych Fasolowa jest zdrowa , nie tylko się rymuje , ale także świetnie smakuje 😉 Ugotowana na żołądkach indyczych jest też lekka i nietłusta . Zdaję sobie ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Ja: wiesz co bym zjadała… taki dobry kapuśniak… wieki nie jadłam M: to zrób No to zrobiłam 🙂 : Składniki: 60 dag w miarę nietłustych żeberek wieprzowych z kostką 30 dag boczku ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Jak każdy chory na celiakię muszę dbać o regenerację jelit, mam więc zalecone picie wolno warzonego bulionu na kościach. Robię go raz w tygodniu i czasami go sobie urozmaicam różnymi ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Zupa chrzanowa to wielkanocna alternatywa dla tradycyjnego żurku. Nieco ostrzejsza, wzbogacona o mięciutką wołowinę, szybka w przygotowaniu i mega smaczna. Żółtko, które ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Dzisiaj zrobiłam delikatny rosołek na indyku. Inny niż tradycyjny rosół, ale równie pyszny. Pomimo braku przypraw jest bardzo aromatyczny. Pamiętajcie, że czym dłużej gotujemy wywar, tym ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Zupa z kuchni włoskiej. W oryginalnej wersji używa się fasoli tej z kolorem różowym.  Składniki ...
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

    Zapisz Zapisz Zapisz
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pyszna, aromatyczna i sycąca zupa pomidorowa podana z makaronem czy ryżem może z powodzeniem stanowić cały posiłek - ja bardzo rzadko gotuję obiady na dwa dania, taka sycąca zupa nam ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Na mojej życiowej drodze stanęły setki, jak nie tysiące ludzi. Kilkoro z nich jest ze mną do dziś, część pozostała w moim sercu, a część… po prostu przeminęła. I dziś kulinarnie ...
  • Z bloga: Moja Książka Kucharska

    UKRAIŃSKI BARSZCZ CZERWONY Z FASOLĄ Jak przygotować prawdziwy barszcz czerwony po Ukraińsku - przepis krok po kroku.   Prawdziwy ukraiński barszcz czerwony to coś więcej niż tylko zupa, to...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Dziś mam dla Was pomysł na pyszną ,treściwą i zdrową zupę. Pomysł jest Siostry Marii :-) I jak zwykle moje trzy grosze do całości. W tej propozycji dołożyłam kalafiora gotowanego na ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Tak jak obiecałam, dzielę się z Wami przepisem na przepyszną zupę-krem z pasternaku. Zupa jest fantastyczna, bardzo aksamitna, o niepowtarzalnym smaku. I ten cudowny cytrynowy aromat ...
  • Z bloga: Kuchnia z widokiem na ogród

    Gęsta, pożywna zupa, doskonała na jednodaniowy obiad. Gulaszowa z cieciorką.Cieciorka zwana ciecierzycą lub grochem włoskim zawiera w sobie o wiele więcej żelaza niż inne rośliny ...
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Rozgrzewająca zimowa zupa  Składniki 200 g salami...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Uwielbiam. Mimo, że nie jest to zupa wiosenna to jak dla mnie każda pora jest dobra. Oto moja wersja popularnej francuskiej zupy cebulowej. W tle jednak polskie jabłka. I śmiem twierdzić, że ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×