Targ Smaku

  • Z bloga: Mój Ogródek

    Botwinka to dla mnie smak wiosenno - letni.Tę wegańską, z Jadłonomii, robiłam po raz pierwszy.Ale wiecie co,na pewno nie po raz ostatni.Serdecznie polecam przepis Marty! Kokosowa ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Kolejną moją propozycją na danie z kaszą w ramach kampanii informacyjno-edukacyjnej „Lubię kaszę – kasza na stół, na zdrowie, na co dzień„, której organizatorem jest Federacja ...
  • Z bloga: Bullio

    Bardzo aromatyczna, cudownie czerwona zupa z botwiny, czyli młodych liści i korzeni buraka. Co ciekawe, zauważyłam że botwinkę albo się kocha i czeka na nią z utęsknieniem cały rok albo ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Moja Ciocia poczęstowała mnie ostatnio przepyszną kremową zupą z soczewicą i od razu wiedziałam, że po powrocie do domu czym prędzej będę musiała ją odtworzyć : ) Zupa jest bardzo...
  • Z bloga: Di gotuje

    Istnieje wiele wersji zupy cebulowej... Można ją zmiksować na krem, połączyć z serem, ugotować z warzywami lub bez, podać chociażby z grzankami czy dodatkiem ziemniaków.  Naprawdę ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Przejadłam się już  zupą z botwiny. Dlatego do kremu z buraka wykorzystałam młode buraczki. Gotują się 15 minut! Skromna nie będę. Jest wspaniała w smaku. Lepszej nie jadłam.pęczek ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Składniki/4 porcje: Bulion warzywny – 1 porcja włoszczyzny ( 2 marchewki, ćwiartka selera, ½ pora, pietruszka) – 2 litry wody – sól i pieprz – 2 liście laurowe – 3 ziela angielskie –...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 1 główka kalafiora 1 ćwiartka kurczaka 1 pęczek młodej włoszczyzny 6 szt. ziemniaków 3,5 litra wody 400 g śmietany 18% 4 listki laurowe 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego 1...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Zupa porowa z czerwoną soczewicą to bardzo smaczna i pożywna zupa na wędzonce, a dokładniej na wędzonych żeberkach. Miękkie wędzone mięsko z żeberek, por w dużej ilości, czerwona ...
  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Sambar to aromatyczna zupa z soczewicy z pastą z tamaryndu.Jest przygotowywana w południowych Indiach oraz na Sri Lance.Soczewica jest źródłem cennych witamin oraz białka, jest też ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

      Czy wiesz że  soczewica dzięki zawatrości dużej ilości białka może być swietną alternatywą dla mięsa dlatego jest tak popularna w świecie wegańskiej kuchni i od niedawna także i ...
  • Z bloga: Smaki ogrodu

    Szybka, kolorowa i bardzo smaczna zupa brokułowa z serkiem topionym. Jest gęsta i sycąca, a podana w towarzystwie np. bagietki czosnkowej w zupełności wystarczy nam za cały obiad.   1 ...
  • Z bloga: przepisymojejmamy

      Pyszna wiosenna zupa na wywarze z warzyw o delikatnym i kremowo-śmietankowym smaku.Szybka,zdrowa i tania!  Z ugotowanym jajkiem i świeżym koperkiem smakuje rewelacyjnie! Składniki: pęczek ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Czy Wy też czasami macie kulinarne zachciewajki ? Pewnie tak. A mnie wczoraj naszło na zupę ! Na straganie piękny jędrny kalafior mrugał do mnie oczkiem..., a że dawno nie gotowałam zupy ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Zupa z zielonej sałaty Zupa z sałaty , wydaje się ,że to niemożliwe , a przynajmniej na pewno niesmaczne . No I tu Was zadziwię , wcale nie , zupa Read More ... Post Zupa z zielonej sałaty ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Właśnie zdałam sobie sprawę, że nie ma u mnie przepisu na najlepszy chłodnik wiosny, ale spokojnie już to nadrabiam. Pięknie różowy, pełen nowalijek, z dużą ilością ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Prosta, smaczna zupa, kto by pomyślał, że cebula może tak słodko smakować :)  Zupa do której prawie nic nie potrzeba, tylko trochę czasu i cebuli :) Gotujemy bulion warzywny z ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Przepyszna zupa ogórkowa :) Gdybym nie ugotował i nie spróbował, to nikt by mnie nie przekonał:)  Naprawdę polecam tą niesamowitą świeżą i smaczną zupę :)  Ogórki gruntowe ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Propozycja na delikatny warzywny obiad, zupa szparagowa. Potrzebujemy pęczek szparagów 500g, włoszczyznę w słupkach 500g, ziemniaki 500g,  wodę i przyprawy: sól, liść, ziele... ...
  • Z bloga: MojeGary

    Klasyk wśród polskich zup Jedni powiedzą buraczkowa, inni barszczyk czerwony ale smakuje pysznie niezależnie od nazwy. Ta zupa buraczkowa jest wyrazista i lekka zarazem. Polecam przygotować z ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Nie róbcie tej zupy w upalne dni - serio zgrzać się można jak ruda mysz. Ale smak jest boski, można dodać trochę marchwi lub kalafiora. Rozgrzewa i syci - może nie jest to lekkie danie ale ...
  • Z bloga: Wegetariańska Kuchnia

      Składniki: 3/4 l bulionu warzywnego 2 małe ziemniaki 2 marchewki 5 łyżek komosy ryżowej 300 g świeżych lub mrożonych […] Artykuł Zupa kurkowa z komosą ryżową pochodzi z serwisu ...
  • Z bloga: Wegetariańska Kuchnia

      Składniki: 1 szklanka suchej fasoli jaś karłowy lub 400 g konserwowej 3/4 szklanki zielonego świeżego lub mrożonego groszku  100 ml […] Artykuł Zupa fasolowa z zielonym groszkiem i ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Aromatyczna, sycąca zupa z czerwonej papryki. Intensywny w smaku krem z dodatkiem soczewicy, cebuli i czosnku. Smaczna, zdrowa, dietetyczna. Same naturalne składniki i szybkie przygotowanie. Nic ...
  • Z bloga: Raj dla Podniebienia

    Jestem absolutnie zakochana w wiosennych barwach i zapachach. Na każdym kroku i przy każdej sposobności staram się doceniać otaczajacą mnie przyrodę. Nauczyłam się ją chłonąć całą ...
  • Z bloga: Cynamonowe szczęście

    Dziś zabieram Was na wycieczkę do Kraju Kwitnącej Wiśni. Niestety będzie to tylko wycieczka do kuchni japońskiej, ale mam nadzieję, że uda mi się kiedyś odwiedzić ten kraj o niezwykle ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 500 g zielonych szparagów 1 pęczek młodej włoszczyzny 500 g młodych ziemniaków 3 ząbki czosnku 200 g śmietany 18% 1 łyżka oleju 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki kurkumy270 g ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Był to jeden z trzech przepisów, które od razu wpadły mi w oko gdy przeglądałam najnowszą książkę Marty Dymek "Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata".  Jako pierwszy ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Do pomidorowej nikogo zbytnio namawiać nie trzeba. Jadana nie tylko w poniedziałki, podbiła serca naszych krajan. Tym razem zrobiliśmy w wersji „włoskiej”, z ziłami toskańskimi, selerem ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×