Targ Smaku

  • Z bloga: apetycznie-klasycznie.pl

    Na mroźną pogodę przyda się dobra zupa, to najlepsza broń w walce z przeziębieniem i chandrą. Dla mnie zapach czosnku podsmażanego na maśle to jeden z przyjemniejszych kuchennych aromatów. ...
  • Z bloga: Kuchcik gotuje

    Pyszna i bardzo delikatna w smaku zupa z białych warzyw jest łatwa do wykonania i nie wymaga od nas dużo pracy. Głównym składnikiem i dominującym smakiem jest korzeń selera. Niektórzy ...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Uważam, że dobra zupa cebulowa, wymaga kilku trików- wyrazistego doprawienia i pysznego sera, jako dopełnienie całości. Oczywiście cały sekret polega na tym, żeby spełnić te warunki i nie ...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Kiszenie to mój ulubiony sposób konserwowania żywności. Kiszone ogórki, kiszone kalafiory. Dziś będzie o kiszonych buraczkach i zakwasie z tych że. Sok jest niezbędny do barszczu ...
  • Z bloga: Vito Gryzie

    Zupa ze słodkich ziemniaków i jarmużu z dodatkiem ciecierzycy, soczewicy, aromatycznego imbiru oraz garam masala – ostra, sycąca, satysfakcjonująca, a przede wszystkim przepełniona dobrem ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Buraczkowa – nie cierpiałam w dzieciństwie, teraz uwielbiam. Może dlatego, że robię ją lepiej niż miałam okazję jeść ją dawniej! Jest wegańska, aromatyczna, wykończona koperkiem i ...
  • Z bloga: The Slow Life Wife

    Gazpacho jest wyśmienitą hiszpańską zupą, którą tradycyjnie podaje się na zimno. Jest bardzo prosta w wykonaniu i nie wymaga od nas dużego wysiłku. Doskonała kompozycja świeżych ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Zabielany barszcz czerwony podany z ziemniakami Zdecydowanie mogę napisać, że jest to jedna z moich ulubionych zupek. Tak aromatyczna i treściwa z dużą ilością przypraw, hmm  a na drugi ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Warzywa w połączeniu z delikatnym mięsem dorsza. Składniki 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 biała rzepa 1 łyżka masła 500 g filetu z dorsza 2 liście laurowe 2...
  • Z bloga: Szalona Kuchnia Eweliny

    Aromatyczna zupa przygotowana na bazie bogatej w wiele składników odżywczych, mineralnych, witamin oraz przede wszystkim zawierającej dużą ilość białka soczewicy, która posiada wyjątkowe ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Jarmuż w mojej kuchni zadomowił się zaledwie parę lat temu, na fali jego ówczesnej popularności. Niedawno, w moje progi wstąpiła jego południowa odmiana, zwana jarmużem toskańskim, ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Na moim blogu jest sporo przepisów na dania z topinamburu. Zwykle pod przepisem jest wiele komentarzy, w których wszyscy piszą, że wygląda smakowicie, ale że sami nigdy tego warzywa nie jedli, ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Ale nam się bije zima z wiosną. Kwitną żonkile a chodniki pokrywa warstwa lodu. Króliczka nienawykła do śliskiej nawierzchni w drodze do szkoły rozjeżdżała się niczym postać z kreskówki....
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Czy dzięki zupom można wzmocnić siebie? Czy można zupami oczyścić z toksyn cały organizm? Można, a nawet trzeba. Nakładem WYDAWNICTWA BUCHMANN  ukażą się już niebawem wspaniałe ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    O, jaka to jest dobra zupa. Jaka sycąca. Jaka prosta w przygotowaniu. Ulubiona pewnej mojej małej koleżanki. :) Kremowa baza z posmakiem cheddara, miękkie ziemniaczki i jędrne (takie powinny ...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

      Bardzo nietypowa zupa.Polecam osobom które lubią łączyć słodkie smaki ze smakiem kurczaka i ziemniaków.Jest delikatna,pożywna.Pierwsze doznanie to słodycz jak u zup owocowych,po chwili...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

    Szybka zupa szczawiowa troszkę inna niż gotujemy w swoich domach.   4 łyżki białej fasoli  3-4 ziemniaki słoik szczawiu marchewka jajko na twardo(po jednym na głowę) cebula natka ...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

    Zupa pełna warzyw,bardzo delikatna ,na bazie oliwy z oliwek .Możemy podawać z jogurtem greckim .   2 pomidory 2-3 ziemniaki kostka papryka czerwona 1 strąk masła 3 łyżki oliwy z ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Odkąd pamiętam zawsze w moim rodzinnym domu było pod dostatkiem swojskich, działkowych dóbr natury. Jadło się je cała wiosnę, lato, część jesieni a z resztą by jej nie ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    No i mamy „atak” na kiszoną kapustę. Składniki 500-700 g żeberek wieprzowych 2 łyżki smalcu 1 duża marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 3-4 ziemniaki 1 łyżka ...
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Danie z kuchni rosyjskiej Składniki pół głowki białej kapusty 3 łodygi selera naciowego 2 marchewki cebula biała rzepa 3 kwaśne jabłka 1 l bulionu wołowego 3 łyżki masła pół szklanki ...
  • Z bloga: Smaczny zeszyt

    Gęsta zupa pomidorowa z kaszą manną to idealna propozycja dla dzieci, chociaż oczywiście nie tylko. Nie znam dziecka, które nie lubi zupy pomidorowej. Jak macie ugotować coś dla dziecka, o ...
  • Z bloga: BLW papu

    Aromatyczna, warzywna zupa z ciecierzycy a'la gulaszowa. Rozgrzewająca, sycąca, odżywcza i wzmacniająca. Przetestowana zarówno na najmłodszych, starszych dzieciach jak i dorosłych - wszystkim ...
  • Z bloga: Raj dla Podniebienia

    Dziś zapraszam na zupę cebulową. Nie gości ona w mojej kuchni zbyt często. Traktuję ją jako danie od święta. A to błąd, bo jest niezwykle prosta, za to smakiem odwdzięczas się wręcz ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 600 g mięsa wieprzowego (np. łopatki)4 łyżki bułki tartej 2 marchewki 2 pietruszki 2 cebule 1/2 selera 200 g pieczarek1 papryka peperoni 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Każdy z nas ma swoje skojarzenia, gdy pierwszy raz słyszy jakąś nową nazwę. Do dziś pamiętam moje, gdy usłyszałem o batatach. Batat? A może ktoś miał ma myśli banan? Patat? ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Kiedyś, by odkrywać nowe smaki i potrawy trzeba było wyjechać daleko za granicę. W dzisiejszych czasach, dzięki obecności Internetu, wystarczy kilka sekund, by znaleźć przepis na danie...
  • Z bloga: Zmacznego

    Truizmem jest powiedzenie, że czas szybko leci. Minęło już 5 tygodni od momentu, gdy po raz pierwszy zagościłam w Soup Culture. Jest to wyjątkowy punkt na gastronomicznej mapie Warszawy, w ...
  • Z bloga: Kardamonowy

    Wczoraj właśnie odwekowaliśmy ostatni słoik tej zupy. Genialna. Znacie kogoś kto nie lubi jarzynowej? Ja nie. Z reguły jadłam ją zawsze z ziemniakami, tym razem wylądowały w niej kluski ...