Targ Smaku

  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Łódzka zalewajka wpisana została na listę produktów tradycyjnych w 2008 r. Prosta, sycąca i bardzo smaczna. Moja ulubiona zupa. Przyznam się, że nie umiem ugotować przysłowiowej jednej ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Przepyszna, rozgrzewająca zupa. Słodko-kwaśna, lekko pikantna. Sycąca, choć lekka. Pyszna! W wersji wegańskiej smakuje równie dobrze :) 4 porcje: 2 duże czerwone papryki 2 mniejsze bataty 2-4...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

    To moja najlepsza i najsmaczniejsza  grochówka.Brat będąc w wojsku przez jakiś czas był kompanijnym kucharzem i  stąd przepis.  0.5 litra wywaru z wędzonych kości 1 marchewka starta...
  • Z bloga: chleba naszego

    Dziękuję wszystkim, za tak liczne wizyty na blogu, zapraszam ponownie :)  Poniżej przedstawiam dziesięć najpopularniejszych przepisów w/g odwiedzających :)  10. Żółty domowy ser ...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Kiedy byłam dzieckiem to najlepszą zupę pomidorową jadłam u sąsiadów:) Nie wiem co było jej sekretem, świeże pomidory, dobra śmietana, wiejska kura  a może po prostu gdzieś zawsze ...
  • Z bloga: Buduj smak

    Hiszpańskie smaki to jedne z moich ulubionych - takie aromatyczne dania lubię od czasu do czasu upichcić bo przywołują one wspomnienia z dziecięcych lat ;) Tym razem padła kolej na soczewicę,...
  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    Kwaśnica to zupa, którą zawsze zamawiam w karczmach podczas wakacyjnych wypadów w góry, kwaśny smaku tej podhalańskiej zupy i jej rozgrzewające właściwości są nieocenione po zejściu ze...
  • Z bloga: Moja Książka Kucharska

    ZUPA OGÓRKOWA Z KURCZAKIEM   Sprawdzony przepis na domową zupę ogórkową z kurczakiem, ryżem i ziemniakami przygotowany krok po kroku.   Niby tylko zupa ogórkowa, a przepisów na nią co nie ...
  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    Kiedy w naszym koszyku na zakupy ponownie pojawiła się kaczka, wpadłam na pomysł, aby po oddzieleniu mięsa z korpusu, skrzydełek i szyi ugotować rosół o orientalnym charakterze. Dodając ...
  • Z bloga: Moja Książka Kucharska

    ROSYJSKA MIĘSNA SOLIANKA Z ZIEMNIAKAMI Jak przygotować prawdziwą mięsną soliankę z ziemniakami - przepis krok po kroku. Solianka to niezwykle pożywna zupa, bardzo popularna w Rosji, na ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Dlaczego codzienny? Bo w przeciwieństwie do żurku podawanego na Wielkanoc jest gęsty, pełen ziemniaków i innych warzyw oraz kiełbasy. Przygotowany na własnym zakwasie, pachnie czosnkiem i ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Żurek to jedna z najstarszych znanych zup, prosta i prawdziwie polska potrawa. Żur śląski, mazowiecki, lubelski, barszcz biały, staropolski, świąteczny czy taki na co dzień nie będą miały ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Kluski :) trochę mąki, sól, jajko, ciut wody i już :) ... Jak są kluski, to musi być rosół :) , tym razem wieprzowy rosół na klopsikach z łopatki mielonej... Do pół kg mielonego ...
  • Z bloga: extradania.pl

    Artykuł Zupa ogórkowa pochodzi z serwisu extradania.pl.
  • Z bloga: Rosiołowa

    Smak PRL-u, niby nic specjalnego, zwyczajna fasolka po bretońsku a jednak ma wielu swoich miłośników. Danie jedno garnkowe, doskonale nadające się do zawekowania w słoiki na...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Za oknem chłodny marcowy dzień, nieco pada deszcz, słońca niestety brak. Na astronomiczną wiosnę musimy jeszcze chwilę poczekać, ale w mojej kuchni już zapanowała. A to za sprawą cudownej...
  • Z bloga: talerz przyjemności

    Bardzo lubię mieszankę chińską i postanowiłam zrobić z niej zupę tajską, ale w trakcie gotowania zorientowałam się, że nie mam mleka kokosowego, więc postanowiłam zaprawić zupę ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Fasolowa na żołądkach indyczych Fasolowa jest zdrowa , nie tylko się rymuje , ale także świetnie smakuje 😉 Ugotowana na żołądkach indyczych jest też lekka i nietłusta . Zdaję sobie ...
  • Z bloga: Garniec Magalie

    Kochani, przekazuję w Wasze ręce wydanie e-book "Polska jest do zwiedzenia zjedzenia" serwisu e-turysta oraz smaker.pl. E-book można pobrać (za darmo) również w wersji pdf - klik. Mój ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Ja: wiesz co bym zjadała… taki dobry kapuśniak… wieki nie jadłam M: to zrób No to zrobiłam 🙂 : Składniki: 60 dag w miarę nietłustych żeberek wieprzowych z kostką 30 dag boczku ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Zupa chrzanowa to wielkanocna alternatywa dla tradycyjnego żurku. Nieco ostrzejsza, wzbogacona o mięciutką wołowinę, szybka w przygotowaniu i mega smaczna. Żółtko, które ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Dzisiaj zrobiłam delikatny rosołek na indyku. Inny niż tradycyjny rosół, ale równie pyszny. Pomimo braku przypraw jest bardzo aromatyczny. Pamiętajcie, że czym dłużej gotujemy wywar, tym ...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

    Czyli żurek z chrzanem.Pyszna potrawa jak ktoś lubi żurek.Zauważyłam,że w wielu domach podaje się go na święta i nie tylko wielkanocne.Dlatego pomyślałam,czemu go nie wypróbować.Ot, ...
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

    Zapisz Zapisz Zapisz
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pyszna, aromatyczna i sycąca zupa pomidorowa podana z makaronem czy ryżem może z powodzeniem stanowić cały posiłek - ja bardzo rzadko gotuję obiady na dwa dania, taka sycąca zupa nam ...
  • Z bloga: W garach u Gosi

    Składniki: 500g brokuł u mnie mrożony 5 skrzydełek kurczaka lub ćwiartka z kurczaka 2-3 średniej wielkości marchewki kawałek selera 1 korzeń pietruszki kawałek zielonej części pora 3-4 ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Pyszna sycąca i pełna kolorowych warzyw zupa będzie doskonałym daniem na obiad lub ciepłą kolację.  Składniki: 500g surowego chudego boczku 300g piersi z kurczaka 3 marchewki 2 pietruszki...
  • Z bloga: Na Chłopski Rozum

    Taki normalny rosołek Ile jest przepisów na domowy rosół? Pewnie tyle ile domów w Polsce, a może i więcej. Ja zapraszam na moją wersję – podstawową i w miarę szybką, a przy tym ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Kwaśna zupa na zakwasie z mąki żytniej :)  Niesamowicie smaczna, tradycyjna zupa :) Zakwas przygotowujemy z 5 łyżek mąki żytniej zalanej 1/2 litra wody. Naczynie musi być gliniane...
  • Z bloga: Moja Książka Kucharska

    UKRAIŃSKI BARSZCZ CZERWONY Z FASOLĄ Jak przygotować prawdziwy barszcz czerwony po Ukraińsku - przepis krok po kroku.   Prawdziwy ukraiński barszcz czerwony to coś więcej niż tylko zupa, to...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×