Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: gazdowanie

    Ugotowałam wielki gar zupy. Nieco egzotycznej zupy – kremu z pieczonej marchwi, z dodatkiem mleka kokosowego, curry i imbiru. Zupa mocno rozgrzewająca i sycąca, a w dodatku będąca obietnicą ...
  • Z bloga: Food Square

    Obierając ziemniaki często, bez chwili zastanowienia, wyrzucamy je do kosza, wychodząc z założenia, że przecież nic już więcej z nimi zrobić się nie da. A to duży błąd! Obierki ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Kasztany są rzadko wykorzystywane w kuchni, nie wszyscy lubią ich smak- lekko słodkawy, mączny, trochę przypominający bataty. Ja czasem lubię wpleść je w danie, dzięki temu zwykła potrawa...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Sezon na dynię trwa w najlepsze, więc żal nie korzystać szczególnie, że daje wyjątkowe pole do popisu. Na słodko, na[...]
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Zupa porowa z mlekiem kokosowym i limonką Bardzo lubię pory, na blogu możecie znaleźć kilka przepisów na tego typu zupę od tradycyjnej zupy porowej przez krem ziemniaczano-porowy, po zupę ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Uwielbiam dynie i wszelkie zupy z niej zrobione. Czas na kolejną tym razem z oliwą truflową. To niesamowite jak jeden produkt może wpłynąć na smak. Przedstawiam Wam banalny przepis na ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Uwielbiam wszelakie zupy kremy. To danie powstało zupełnie spontanicznie i w zasadzie z tego, co miałam w lodówce. Bez historii[...]
  • Z bloga: SWEET AND CRUSTY

    Składniki (2 porcje): 1300g pomidorów (najlepiej gatunek Lima) pół średniej cukinii łyżka masła parę listków bazylii szczypta tymianku pół litra bulionu pół dużego jabłka łyżka miodu...
  • Z bloga: Zmacznego

    Uwielbiam krewetki i mogłabym jeść je pod każdą postacią. Myślę, że jak większość osób, najczęściej wybierałam wersję klasyczną, czyli podsmażone z czosnkiem i podane z bagietką. ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Nie tylko różyczki mogą być jadalne, wszak bardzo lubimy. Produkt wykorzystany na 100 %. Głąb można zetrzeć na grubych oczkach, powstaną pyszne placki ;) A tu liście…mega <3...
  • Z bloga: receptura smaku

    Najlepszy czas na zupy krem, to zdecydowanie lato, gdyż mamy pod dostatkiem świeżych, a co najważniejsze, polskich warzyw. Dzisiaj proponuję Wam przepis na pyszny krem szpinakowo-brokułowy....
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Kolejny krem, który bardzo lubimy…choć zawsze jakieś „wkładki” serwujemy. Tym razem z naszym ulubionym bulgurem i młodą marchewką.  Składniki...
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Lubię zupy-kremy, moja rodzina również. W takich zupach łatwo przemycić różne składniki, zwłaszcza warzywa tak, że nasi najmłodsi członkowie rodziny tego nie zauważą. A jak doda się ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Niedawno M przyniósł do domu 5 kg białych szparagów. Trochę złapałam się za głowę, bo ilości jednak spore. Zupełnie niepotrzebnie się martwiłam. Po 4 dniach szparagów nie było, a oto, ...
  • Z bloga: mrowagotuje

        Kiedy pod koniec kwietnia jeszcze pada śnieg, najchętniej rozgrzalibyśmy się dobrą zupą. Do takich zapewne należy zupa ajvarowa, którą przygotowałam ze zmielonej piersi kurczaka i ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Uwielbiam tę zupę, pyszna, aromatyczna, z dodatkiem wędzonej papryki i na wywarze z wędzonego kurczaka. Po prostu pycha. 2 kg czerwonej papryki 3 cebule 4 ząbki czosnku 2 marchewki 3 wędzone ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Bardzo lubię aromatyczne rozgrzewające zupy, a jeśli w dodatku maja gładką kremową konsystencję i ciekawe dodatki, to jestem w kulinarnym niebie.  Mam oczywiście na takie dania swoje ...
  • Z bloga: Gotuj i Mieszkaj

    Gęsta zupa brokułowa jest świetna, pożywna i sycąca. Jeżeli nie jedliście do tej pory łodyg to powiem Wam, że połowę zakupów po prostu wyrzucaliście do kosza. Niemalże cały brokuł, ...
  • Z bloga: sweet-amelia

    Składniki: 5 marchewek, pęczek włoszczyzny, 3 udka z kurczaka (możecie użyć innego mięsa), jogurt naturalny (u mnie bez laktozy, może być również śmietana), 2 ząbki czosnku, imbir, liść...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Tak jak obiecałam, dzielę się z Wami przepisem na przepyszną zupę-krem z pasternaku. Zupa jest fantastyczna, bardzo aksamitna, o niepowtarzalnym smaku. I ten cudowny cytrynowy aromat ...
  • Z bloga: kopystką po garach

    Zupa w 20 minut-do tego sycąca i pyszna. Niemożliwe? A jednak :) SKŁADNIKI:4 kawałki (po ok. 20 cm) białej i jasnozielonej części pora3 -4 średnie ziemniakiok. 2 litry bulionu ...
  • Z bloga: Kulinarny Rollercoaster

    Inspiracją do dzisiejszego dania jest biżuteria, którą dostałam w prezencie, z dedykacją: \"na dobry początek Nowego Biznesu\".
  • Z bloga: Rosiołowa

    Dziś tak mnie jakoś naszło na nieco tajską zupę, wzbogaconą o słodką kukurydzę. Zupa ta doskonale rozgrzewa i pozostawia w ustach fajny smaczek. Podam ją samą, tylko z ...
  • Z bloga: Dieta Eco

    Pomidory dojrzałe 70 dkg. Cebula 2 duże Olej 2 łyżki Marchew 2 sztuki Korzeń pietruszki 1 sztuka Śmietana 18%  3 łyżki Sól , pieprz , cukier do smaku PULPECIKI Mielone mięso z indyka 50 ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Płynne Czwartki Po długiej przerwie wracam z Płynnymi Czwartkami, czyli czwartkowymi przepisami na zupy :)  Ponieważ jest zima potrzebujemy rozgrzewających i sycących potraw i taką właśnie...
  • Z bloga: pieprzny smaczek

    No i mamy 2017 - z siódemką, czyli musi być szczęśliwy. Zróbmy wszystko, żeby był lepszy od poprzedniego, spełniajmy marzenia, bądźmy dobrzy i pysznie jedzmy. Pod choinką znalazłam ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Przepysznie aromatyczna, rozgrzewająca zimą zupa. Składniki 50 g masła2 szalotki2 szt kopru włoskiego4 łodygi selera naciowego50 ml białego wina wytrawnego500 ml bulionu drobiowego3 łyżki...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Moja ulubiona zupa to chowder kukurydziany z Pink Flamingo. Głównym składnikiem jest śmietana (a drugim bekon), ale są też całe ziarna kukurydzy, które uwielbiam. Pink Flamingo to taka ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Moja ulubiona zupa to chowder kukurydziany z Pink Flamingo. Głównym składnikiem jest śmietana (a drugim bekon), ale są też całe ziarna kukurydzy, które uwielbiam. Pink Flamingo to taka ...
  • Z bloga: Qchnia Margot

    Pietruszkę, tę korzeniową, często postrzegamy jedynie jako składnik włoszczyzny, niezbędnej do przygotowania rosołu. Jeszcze dodajemy do sałatki jarzynowej i na tym właściwie kończą się ...