Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Flavour Avenue Cooking and Drawing Blog

    For English scroll down.  Gęsta zupa z pomidorów i czerwonej soczewicy „Może wydarzyć się tyle dobrego, nawet późno. To takie zaskakujące. ” – to mały cytat z filmu Pod Słońcem ...
  • Z bloga: Alternatywy Pięć i Pół

    Hej :)Przesłodki tydzień lenistwa napędził moją kreatywność do działania!Wracam z rewolucyjnym przepisem dającym szansę rozkoszować się pyszną zupką bez wyrzeczeń (oraz skrobi :D )FIT ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Domowy zakwas na żur śląski Zakwas , potrafi być naprawdę różny , powstaje z różnych ,rodzajów maki i dodatków , w tej zakładce zaprezentuję te popularne , a także mniej Read More ... ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Muszkatołowa kaszka jaglana, koktajl z książki "Zielone Koktajle 365 przepisów" Czytaj więcej »
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Zachęcam do spróbowania mojego prostego przepisu na idealny sos beszamelowy. Dobre proporcje składników oraz dokładny opis pomogą Ci przygotować najlepszy na świecie sos na bazie mleka! Do ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Chyba każdy z nas lubi rosół. Jest dobry na chorobę, złe samopoczucie czy po prostu gorszy dzień :). Rosół wegetariański to mówiąc prościej rosół bez dodatku mięsna. Sam rosół jest ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    To już ostatni moment na przygotowanie zakwasu na barszcz! Musi on bowiem spędzić około 4-5 dni w ciepłym miejscu. Jeśli jeszcze go nie przygotowaliście to czas najwyższy
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Zalewajki i kaszy z cłónkami nigdy nie odmawiam - moje ulubione. Zalewajkę jadało się na śniadanie i na obiad, jak została na kolację też. Zakwas stał na piecu cały czas, jeden zużyto, ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Cłónki to jedne ze smaczniejszych grzybów. Tak na gąskę zieloną mówi się w gwarach z Ziemi Łódzkiej i Kieleckiej. Pamiętam jak cłónki posypywaliśmy solą i podpiekali na blasze kuchni...
  • Z bloga: Dorodne Pomidory

    17.10.2013 Jeśli zastanawiasz się, dlaczego tak dużo miesiąca zostało do końca pieniędzy, ta zupa jest dla Ciebie! Mirabelek, co prawda, w tym roku nie zbierałam, ale na szczaw poszłam. To ...
  • Z bloga: Dorodne Pomidory

    07.07.2014 Po deszczach wyrosło dużo kurek. Zebraliśmy cały koszyczek i pomyślałam o zupie kurkowej. Kiedyś ugotowałam taką zupę według przepisu na White Plate. Później trochę ją ...
  • Z bloga: Zjem Cię

    Barszcz wigilijny to podstawa w święta, choć przyznam, że warto się nim zajadać także na co dzień. Jest intensywnienie czerwony,… Artykuł Barszcz wigilijny na zakwasie – świąteczny ...
  • Z bloga: Food Square

    Jak co roku, na kilka dni przed Wigilią babcia wyjmuje skrzętnie schowany słoik z grzybami, zebranymi podczas jesiennych zbiorów. Gotuje je, sieka drobno i łączy z podsmażoną cebulką. Ja ...
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    W Polsce na stołach wigilijnych najczęściej gości jedna z dwóch zup: grzybowa lub barszcz czerwony, z rzadka rybna. Niedawno podałam Wam propozycję szybkiej zupy grzybowej, dziś propozycja...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Pomimo, że w Łodzi mieszkam połowę swojego życia, to korzeniem mam łęczyckie. W moim domu tradycyjne potrawy kuchni kujawsko-pomorskiej nadal goszczą. Wigilia kojarzy mi się z zapachem ...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Zupa na Wigilię większości z nas kojarzy się z grzybową albo barszczem z uszkami lub kołdunami (w Warszawie i okolicach gotuje się je i podaje razem z zupą, w Krakowie natomiast – uszka ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Dzisiaj Mikołajki, do świąt pozostało 18 dni. W poniedziałek był przepis na kiszone buraczki, czyli inną formę przygotowania zakwasu na barszcz. Dzisiaj będzie ciąg dalszy w ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Czy w Waszych domach na wigilijnym stole jest barszcz czerwony czy zupa grzybowa ? Ja u babci jadłam klarowny barszcz z uszkami, a u rodziców mojego męża zupę grzybową.Dlaczego nie mieć ich ...
  • Z bloga: MarcinChef.pl

    Czym byłyby święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu, a czym byłby ten właśnie barszcz bez prawdziwego zakwasu! Prosty i sprawdzony przepis na zaczyn pod barszcz czerwony, doskonały ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Barszcz w Wigilię to podstawa a do niego uszka,no albo paszteciki ale jednak uszka u nas w domu 'schodzą' najszybciej. Chociaż powiem Wam ,że spotkałam się z tym,że w niektórych domach w ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Zupa o bardzo czosnkowym smaku. Lekka i bardzo dobra na jesienną porę, dzięki leczniczym właściwością czosnku. Myślę, że jest to świetny pomysł na zaskakujące danie – ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Jaglany żurek, sporządzony z zakwasu z mąki jaglanej ekologicznej, bezglutenowy. Znakomity dla dzieci.1,5 litra wody1 butelka żurku jaglanego Biobiała cebulaolej rzepakowyczosnekmajeranek ( u ...
  • Z bloga: wegetari-anka

    Only the pure in heart can make a good soup ;) Ludwig van Beethoven Pomidorową robi zawsze mama nr 2 -mama Asia.Zupa rozgrzewa, syci, osładza dzień.   Składniki na wielki gar dla kilku osób ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Złote mleko (golden milk) must have w kuchni jesienno-zimowej Czytaj więcej »
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Zupa pieczarkowa z makaronem lane kluski Jedna z moich ulubionych zup, aromatyczna, treściwa i bardzo smaczna. Nie wszyscy lubią bo nie wszyscy przepadają za pieczarkami, u mnie w domu ...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Ten rok wyjątkowo obfituje w grzyby. Również w prawdziwki, czyli tak zwane borowiki. W lesie byłam kilka razy w tygodniu (co nie było trudne, zważywszy na to, iż do najbliższego lasu ...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Święta, Święta i po Świętach. Mam nadzieję, że Wasze brzuszki mają się dobrze i ominęły Was cierpienia gastryczne, a Wielkanoc minęła Wam w miłej, spokojnej i rodzinnej ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    W zasadzie z maślaków pierwszy raz robiliśmy taką zupę. Jednak ze świeżych grzybów jest najlepsza. Polecamy, palce lizać. Składniki 500 g maślaków (grzyby)1 ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Co zrobić gdy ma się mnóstwo świeżych pomidorów, pysznych, działkowych a sosy i przeciery ma się już w słoikach? Oczywiście, że zjeść surowe ale można też zrobić ...
  • Z bloga: KuchennyViral.pl

    Tym razem mam coś dla tych, którzy nie tylko lubią pić piwo, ale także przyrządzać z niego potrawy i to niekoniecznie wytrawne. Zupa piwna jest taką właśnie propozycją. Piwo to nie tylko ...