Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Jak tylko zobaczyliśmy groszek, to od pomyśleliśmy o zupie. Miało być tak zwyczajnie, wyszło jak to u nas…zwyczajnie na nasz sposób. Składniki 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przepisem na zupę. Zupy uwielbiam, zresztą wszyscy u mnie w domu lubią zupy. Czasami próbuję czegoś nowego (i chyba najczęściej właśnie takie...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Nareszcie udało się usiąść i napisać przepis 🙂 Inspiracją do ugotowania tej zupy była wycieczka degustacyjna do Austrii. Konkretnie do[...]
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Nadeszła jesień. My także coraz częściej mamy ochotę na aromatyczne, sycące, pełne smaku i zapachu potrawy. Przedstawiam Wam jedną z nich - soliankę (pisane niekiedy też solyanka, ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Wpadałam dzisiaj do lasu na chwilę, tylko po to, żeby nazbierać trochę grzybów na dzisiejszy obiad. Do koszyka wpadły podgrzybki, zajączki i całkiem sporo maślaków. Postanowiłam zrobić ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Pyszna zupa na każdą porę roku, a zwłaszcza na jesień. Delikatnie pikantna, rozgrzewająca, a zarazem niezwykle delikatna, dzięki dodatkowi mleczka kokosowego :) Gęsta, pożywna, a ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Przez kilka ostatnich dni cały czas padał deszcz, było szaro, buro, jednym słowem mało przyjemnie. Potrzebowaliśmy czegoś na rozgrzewkę. Z końcówki pysznego bulionu na indyku, ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Ponieważ pogoda mnie nie rozpieszcza, a na każdy tutejszy słoneczny dzień przypadają dwa deszczowe, to uparcie przygotowuję dania typowe dla gorących stron – a co tam, niech chociaż moje ...
  • Z bloga: Tradycja z nutką nowoczesności

    Zupy są smaczne, pożywne i szybkie w przygotowaniu.  W naszym domu zupy są bardzo lubiane, każdy ma swoją ulubioną, np. mąż kocha rosół, syn ogórkową, wnusia i ja ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Jak wiecie, ostatnio wyjątkowo dużo działo się w moim życiu, a gwoździem programu był oczywiście prawie dwutygodniowy pobyt w Japonii. W kuchni Kraju Kwitnącej Wiśni byłam zakochana od ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Dość długo za mną chodziła zupa cytrynowa. I w końcu przyszedł ten moment. Sprawdziłam zapas cytryn Akurat miałam cały gar super rosołu, odlałam litr. I zaczęłam działać. Niestety ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    I znowu Local Foodie narobił mi smaku na danie. Tym razem to zupa ale nie byle jaka tylko chrzanowa. Aromatyczna i rozgrzewająca, po prostu niebo w gębie. 400g wędzonych żeberek lub wędzonego...
  • Z bloga: SłodkiZapachMalin

    Nie ma Świąt Wielkanocnych bez prawdziwego domowego ŻURKU! Pyszny, pachnący wędzonką, doprawiony chrzanem, czosnkiem i drobiną majeranku. Koniecznie na domowym zakwasie. przepis na ok. 3litry ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Od dawna chciałam przygotować zupę chrzanową i doszłam do wniosku, że okres wielkanocny to dobry pretekst, aby taką zupę w końcu ugotować. Chciałam przygotować czystą zupę bez dodatków...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Dzisiaj zamiast świątecznego żurku proponuję zupę chrzanową z białą kiełbasą, boczkiem i ziemniakami. Jest dużo prostsza do przygotowania niż żurek, bo nie trzeba robić zakwasu (no… ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    http://jagodzianka.com/2017/04/bialy-barszcz-kiszonej-kapuscie/?targ-smaku=1"> Drukuj Poziom trudności          Biały barszcz na kiszonej ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Jak każdy chory na celiakię muszę dbać o regenerację jelit, mam więc zalecone picie wolno warzonego bulionu na kościach. Robię go raz w tygodniu i czasami go sobie urozmaicam różnymi ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Zupa chrzanowa to wielkanocna alternatywa dla tradycyjnego żurku. Nieco ostrzejsza, wzbogacona o mięciutką wołowinę, szybka w przygotowaniu i mega smaczna. Żółtko, które ...
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

    Zapisz Zapisz Zapisz
  • Z bloga: Rosiołowa

    Zainspirowana mieszanką chińską Hortex postanowiłam zrobić dziś lekką, pikantną zupę chińską z kurczakiem. Jako, że bardzo lubię grzyby  mun dodałam ich nieco ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Odkąd zaczęłam doceniać proste potrawy, a w kuchni stawiać na jakość produktów i ich różnorodność, otworzyłam się na całkiem nowe kulinarne możliwości. Do niedawna repertuar zup, ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Pyszna, aromatyczna i mocno rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy poleca się w sobotę. W sam raz na chłodne, mroźne dni. Do zupy dodałam trochę kuminu, który powoduje jej niepowtarzalny ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    My chcemy jeść zaproponował śniadanie z...no właśnie, w tym roku to będzie najbardziej oblegany kierunek wczasów za granicą, San Escobar. Chcieliśmy Wam zaproponować soup, wykwintny, ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Takie kulki z macy to klasyka kuchni żydowskiej, którą warto przenieść do własnej kuchni, jeśli mamy ochotę na coś treściwego, prostego w wykonaniu i szybkiego do rosołu. Podstawowy ...
  • Z bloga: kuchniabellissima

    Wczoraj pisałam z bratem, który mieszka w Szkocji… Pisał mi, że w nowym roku bierze się za siebie, zaczął ograniczać palenie, sam robi pizze i bułki, a wczoraj próbował naleśnikowe ...
  • Z bloga: Black Plate

    Składniki: 3 litry zimnej wody (sł), sól (słn), puszka krojonych pomidorów (k), okoły łyżki kwaśnej śmietany (k), pęczek natki pietruszki (k), kurkuma (g), liść laurowy (g), trzy ...
  • Z bloga: Kulinarna Pokusa

    Nie trzeba być nawet specjalnym znawcą czy miłośnikiem dań z ryb, aby wiedzieć, że do ugotowania zupy rybnej warto użyć czegoś trochę innego niż bulion warzywny. Oczywiście szczerze ...
  • Z bloga: Coś bym zjadła

    Składniki – porcja dla 6 osób: 600 gram wołowiny, 1 kg drobiu, włoszczyzna : 3 marchewki, pietruszka, kawałek selera, kawałek pora, cebula, pęczek natki lubczyku, przyprawy: sól, pieprz, ...
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

    Zapisz Zapisz