Targ Smaku

  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Idealny dodatek do zupy krem. Jednak równie pysznie smakują same! Potrzebujemy: 250g masła 1/4 szklanki wody szczypta soli 1/4 szklanki mąki pszennej jajko Wodę z masłem i solą zagotowujemy w ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    U mnie w domu nigdy nie było i chyba już nigdy nie będzie tradycyjnych zup. No nie ma bata. Nie potrafię ugotować tradycyjnej ogórkowej czy pomidorowej, bo zawsze mam coś, co zalega w lodówce...
  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    Wywar warzywny to doskonała baza do zrobienia jarskich zup lub sosów. Można go ugotować znacznie więcej, zamrozić i za każdym razem, gdy jest potrzeba, wyjąć i przygotować posiłek. My ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Zupa pomidorowa to klasyk. Pomidorówka z ryżem była moją ulubioną zupą dzieciństwa. Dalej darzę ją dużą sympatią, choć z wiekiem smaki się zmieniają. Dziś postanowiłam smak ...
  • Z bloga: manslogblog

    O porażce, która stała się przebojem.
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Idealne danie do zabrania ze sobą do pracy czy na uczelnię. Wystarczy wrzątek i po chwili mamy fajny, smaczny posiłek. Dzień wcześniej tylko ok. 15 minut zajmie nam przygotowanie słoika, ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Zamarzył nam się obiad na słodko, więc padło na jabłka ;) Składniki 3 duże słodkie jabłka1 kora cynamonu200 g ulubionego makaronu1 goździk100 ml syropu jabłkowego1 łyżka mąki ...
  • Z bloga: Polska jest pyszna

    Pyszna zupa z dodatkiem tradycyjnej bryndzy owczej. Świetnie smakuje w gorące, letnie dni.
  • Z bloga: o-smaku

    Kiedyś kupiłam paczkę z mieszanką różnych strączków i saszetką z suszonymi warzywami. Nazywało się to zupa włoska czy jakoś podobnie. Po ugotowaniu okazało się, że pomysł ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Jak każdy chory na celiakię muszę dbać o regenerację jelit, mam więc zalecone picie wolno warzonego bulionu na kościach. Robię go raz w tygodniu i czasami go sobie urozmaicam różnymi ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Zupa chrzanowa to wielkanocna alternatywa dla tradycyjnego żurku. Nieco ostrzejsza, wzbogacona o mięciutką wołowinę, szybka w przygotowaniu i mega smaczna. Żółtko, które ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Bardzo już tęsknie za latem i za jego smakami. Typowy letni obiad to zupa owocowa, a na drugie ziemniaki z sadzonym jajkiem. W marcu raczej się tym nie najemy i nie zrobi nam się po tym ciepło, ...
  • Z bloga: Kuchnia na wesoło

    Co powiecie na zupę krewetkową.Zupą krewetkową zachwyciłam się na Lanzarote. Po powrocie do Polski spróbowałam odtworzyć smak. Zupa wyszła genialna :)Składniki:100 g mrożonych krewetek ...
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

    Zapisz Zapisz Zapisz
  • Z bloga: chleba naszego

    Kwaśna zupa na zakwasie z mąki żytniej :)  Niesamowicie smaczna, tradycyjna zupa :) Zakwas przygotowujemy z 5 łyżek mąki żytniej zalanej 1/2 litra wody. Naczynie musi być gliniane...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Nie planowałam gotować tej zupy. Kiedy jednak na stoisku rybnym wypatrzyłam łupacza, nie mogłam się oprzeć. Wprawdzie nie była to wersja wędzona tej ryby, ale cóż, klamka zapadła. ...
  • Z bloga: Menu Zdrowia

    Warzywny drobiowy, mięsny i grzybowy podstawowe smaki wywarów. Przydadzą się do przygotowania zup sosów czy galaret. WARZYWNY Składniki:3 cebule 4 marchewki 1/4 korzenia selera lub 3 łodygi ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Zainspirowana mieszanką chińską Hortex postanowiłam zrobić dziś lekką, pikantną zupę chińską z kurczakiem. Jako, że bardzo lubię grzyby  mun dodałam ich nieco ...
  • Z bloga: smakiszczescia.pl

    Składniki: 2 cebule 4 marchewki 250 g pieczarek 250 g krewetek 500 g łososia 2 łyżeczki czerwonej pasty curry 1 łodyga trawy cytrynowej lub 2 łyżeczki suszonej trawy (włożyłam do garnka w ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Dziś polecam Wam prostą, szybką i rozgrzewającą zupę. Ten przepis powstał zupełnie przypadkiem, zazwyczaj robię zupę z soczewicy mocno doprawioną i z pomidorami w jakiejkolwiek formie, ...
  • Z bloga: Gutfut

    Nie przepadam za zupami, ale moje dzieci i owszem. Młodsza szczególnie za rosołem. A jak rosół to dużo włoszczyzny i oczywiście makaron. Włoszczyznę można wykorzystać na wiele sposobów, ...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Zupa wiśniowa to smak dzieciństwa mojego męża. Gotowała ją babcia i podawała z.... ziemniakami postawionymi obok na talerzu, polanymi śmietaną. Podobno pycha. Nigdy tak nie jadłam i jakoś...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    My Blueberry Corner by "jagodzianka"       Wietnamska zupa rybna jest bardzo aromatyczna, pełna ziół i smaków. Można ją przygotować z resztek po filetowaniu lub całych kawałków ...
  • Z bloga: szczypta samaq

    Tajska zupa w kilkanaście minut :)  Składniki: 800 g ryb (np. amur, jesiotr), oczyszczonych z ości i bez skóry 1 litr wody lub bulionu warzywnego  400 ml mleczka kokosowego House of Asia...
  • Z bloga: Even Better Food

    Zupa z dodatkiem jajka to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni chińskiej. Tradycyjnie do jej przygotowania używa się drobiowego bulionu lub rosołu, czasami dodatkowo zupę zagęszcza się ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Ciecierzyca to jeden z podstawowych składników naszej kuchni : ) Nie dość, że pysznie smakuje, to stanowi również skarbnicę pełnowartościowego białka i cennych składników ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Już niedługo Wielkanoc, czyli czas żurku z jajkiem i białą kiełbasą. To jedna z prostszych i najpyszniejszych zup – wystarczy mieć zakwas. Do tej pory kupowałam kupny zakwas na żurek, ale...
  • Z bloga: szafran.blog.onet.pl

    Składniki krewetki, ok. 20 sztuk 500 g filetów ryby bez ości, najlepiej dorsza 1 łyżka oliwy z oliwek 1 średnia cebula, pokrojona w kosteczkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1/2 ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Wegańska zupa ogórkowa Za oknem pada śnieg, zimno, buro i ponuro, na taką pogodę lubię zjeść coś ciepłego, rozgrzewającego, dlatego zupka na takie chłodne dni będzie idealna.  Jedni...
  • Z bloga: Domek na chabrowej

      Witajcie!Nasz maluch ma już 4 miesiące więc czas na pierwszy warzywny przecier. Młoda marchew ugotowana na parze z dodatkiem masełka i zmiksowana na gładką papkę. W najnowszych poradniach...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×