Targ Smaku

  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Zupa owocowa kojarzy mi się z wakacjami na Babcinej działce. Zwykle podawana na zimno z makaronowymi muszelkami fajnie orzeźwiała w upalny dzień. Tą samą „zupę”, jak nie została zjedzona,...
  • Z bloga: Clauditte Miss Cooking

    Zupa Tom Yum Goong to tajska klasyka. Pikantne i kwaśne smaki zmieszane są w tej zupie ze świeżymi ziołami, przyprawami oraz krewetkami, co daje jej niespotykany i niezapomniany smak. Najlepiej ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Bardzo zdrowa i smaczna zupa rybna. Polecam , na pewno wszystkim zasmakuje. To nic trudnego.... włoszczyzna, ziemniaki, trochę soli, pieprzu, koncentrat pomidorowy, natka pietruszki......
  • Z bloga: PysiaGotuje.pl

    4 15 min Łatwe Tanie Przepis na zupę owocową z makaronem i kisielem na bazie kompotu z wiśni. Składniki 0,5l wody kompot lub sok z wiśni 2 kisiele truskawkowe cukier do smaku makaron Sposób ...
  • Z bloga: mniam-mniam

    …taką zupę koperkową zrobimy w 20 minut; więc jest idealna kiedy nie ma czasu bądź ochoty, a trzeba zrobić obiad. Oczywiście zupę można ugotować na skrzydełkach czy innym mięsie ale ...
  • Z bloga: jedz i smakuj

    Najnowszy numer Magazynu Aromat #9 Lato 2017 Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej dostępny jest już w sieci (klik). A w nim przepisy na gorące i słoneczne dni: rabarbar, piknikowe przysmaki ...
  • Z bloga: Tradycja z nutką nowoczesności

    Zupy są smaczne, pożywne i szybkie w przygotowaniu.  W naszym domu zupy są bardzo lubiane, każdy ma swoją ulubioną, np. mąż kocha rosół, syn ogórkową, wnusia i ja ...
  • Z bloga: avokava.com

    Muszę się Wam przyznać, że nigdy nie byłam fanką zup. Nie doceniałam ich wartości odżywczej, rozgrzewającego działania na organizm i tego, że w stosunkowo małej objętości możemy ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Prosta i aromatyczna zupa z bogactwem składników, które możecie wymieniać według własnych upodobań. Zupę tę przygotujecie w parę chwil, a chyba żadna z zup tak nie cieszy smakiem i ...
  • Z bloga: Zielony Środek

    Skoro już jesteśmy w temacie ekspresowych zup (ostatni wpis to domowa zupka „chińska”), a takie dania zimą lubimy najbardziej, chciałabym się podzielić prostym przepisem na pyszną, ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Lekka zupa na ciepły, wiosenny dzień. Bogata w wiele wartości odżywczych, przyjemna w smaku, delikatna, świeża. Dominuje tu smak szparag, które są hitem tej pory roku. Koper...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Bulion warzywny to dodatek wielu dań, które przygotowujemy w naszych domach. Wielu ludzi bardzo często sięga po kostki rosołowe i innego rodzaju ulepszacze, które nafaszerowane są chemią, a ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Szybka, sezonowa zupa z botwinki i kaszy jaglanej, którą trzeba obowiązkowo przygotować. Nie tylko dlatego, że jest pyszna, ale również ze względu na bogactwo witamin 🙂 Składniki: 1 ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Prosty przepis na barszcz czerwony zakwaszany octem. Idealny do uszek, pierogów, krokietów i pasztecików. Barszcz ma bardzo intensywny kolor i wyrazisty smak.   Czas wykonania: 2 h   ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Barszcz czerwony lubi wiele osób i ja również się do nich zaliczam. Mogę go pić bardzo często i nigdy nie mam dosyć. 🙂 Zostało mi troszkę pasztecików od Świąt, które spokojnie ...
  • Z bloga: Pichceniomania

    W końcu zielono, nieco cieplej, słoneczniej... Biegnę na łąkę, zanim jakiś maniak z kosiarką dorwie się do soczystej pachnącej trawy, i szukam szczawiu. Nigdy nie smakuje tak, jak wiosną, ...
  • Z bloga: ewelinagotuje

    Najzwyklejsza grochówka, ale z podaną liczbą kalorii. Przepis dostałam od mojej mamy. Poziom trudności: Łatwy Porcja: 330 g Kalorie: 235 kcal Źródło: przepis mojej mamy Składniki na duży ...
  • Z bloga: Karmelowy

    Dziś przedstawiam Wam dzisiaj coś wyjątkowego. Dzięki uprzejmości marki Tefal otrzymałam do testów robota Tefal Cuisine Companion! Gdy pojawił się w drzwiach kurier z 3 wielkimi paczkami, ...
  • Z bloga: Szczotkowa kuchnia japońska

    Miałem taki okres w pracy kiedy namiętnie pijałem barszczyk czerwony w proszku. Zupki chińskie czy jakieś bardziej wymyślne gorące kubki nie miały na mnie takiego uzależniającego wpływu, ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Czy wiesz, że szparagi są przepyszne w zielonych koktajlach, na surowo, na parze i po ugotowaniu? Czytaj więcej »
  • Z bloga: avokava.com

    Muszę się Wam przyznać, że nigdy nie byłam fanką zup. Nie doceniałam ich wartości odżywczej, rozgrzewającego działania na organizm i tego, że w stosunkowo małej objętości możemy ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Święta juz tuż, tuż więc to już ostatni dzwonek na wstawienie zakwasu na żurek
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Jak wiecie, ostatnio wyjątkowo dużo działo się w moim życiu, a gwoździem programu był oczywiście prawie dwutygodniowy pobyt w Japonii. W kuchni Kraju Kwitnącej Wiśni byłam zakochana od ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Dość długo za mną chodziła zupa cytrynowa. I w końcu przyszedł ten moment. Sprawdziłam zapas cytryn Akurat miałam cały gar super rosołu, odlałam litr. I zaczęłam działać. Niestety ...
  • Z bloga: maggi79 kuchenne podboje

    Dziś proponuję zupę w nieco innym wydaniu,  o lekko słodkawym smaku współgrającym z orzeszkami arachidowymi i owocami. Na pewno się nią nie najemy, ale zawsze miło spróbować jakiś ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Fioletowa zupa, która zmienia kolor (bez dodatku chemii i sztucznych barwników). Violet soup that changes color (without adding food coloring). [for recipe and video in English, scroll down!] ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    http://jagodzianka.com/2017/05/weganska-zupa-czerwonej-soczewicy/?targ-smaku=1"> Drukuj Poziom trudności          Wegańska zupa z czerwonej ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Taka zupka to prawdziwy rarytas, zwłaszcza gdy wracasz z pracy a ona już czeka, pachnąca, gęsta, sycąca... Jeśli wyeliminujecie gotowanie wywaru rybnego (czego nie zalecam) to można ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    I znowu Local Foodie narobił mi smaku na danie. Tym razem to zupa ale nie byle jaka tylko chrzanowa. Aromatyczna i rozgrzewająca, po prostu niebo w gębie. 400g wędzonych żeberek lub wędzonego...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Miso-shiru to tradycyjna japońska zupa przygotowywana na bazie bulionu dashi i pasty miso, czyli sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu lub jęczmienia. Występują różne rodzaje past miso, ale ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×