Targ Smaku

  • Z bloga: Gawron w rosole.

    Dzień zaczynam drepcząc do kuchni opatulona kocem od stóp do głów. Niestety i mnie dopadło wiosenne choróbsko... Deszczowa pogoda potęguje moje postanowienie o spędzeniu tego dnia w ...
  • Z bloga: SłodkiZapachMalin

    Pyszny i zdrowy pomysł na śniadanie. Bardzo pożywny omlet z twarogiem i mąką owsianą podany z prażonymi jabłkami, rodzynkami i migdałami. Pycha! przepis na 1 omlet – porcja dla 1 lub 2 ...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Zatęskniłam za pieczoną owsianką i dzisiaj, w deszczowy dzień powstała kolejna jej wersja, tym razem pomarańczowa, bo są w niej kandyzowane skórki z pomarańczy. Najbardziej lubię ten ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pasta na kanapki, torty, zapiekanki o intensywnym smaku orzechów. Super smakuje na ciepło o czym mam nadzieję sami się przekonacie 🙂   Czas wykonania: 10 min   Ilość porcji: 4 porcje...
  • Z bloga: kuchniabellissima

    Co to w ogóle jest paprycznica? To jest najzwyklejsza w świecie jajecznica z dodatkiem papryki i kilku innych składników. Jest delikatna, puszysta i ma niecodzienny, ale dobry smak. Jajka na ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Zjedzenie dobrego i pożywnego śniadania jest gwarancją udanego dnia. Śniadanie daje nam energię na najważniejszą część dnia, bo wtedy właśnie potrzebujemy jej najwięcej. Moje ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Zakwas na żurek w butelce – naturalny, najważniejszy składnik tradycyjnej zupy na Wielkanoc. Ale co zrobić z takim żurkiem w butelce, kiedy „na wszelki wypadek” kupimy go więcej? Możemy ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Piękna pogoda, szparagi, wiosna.... Tak to widzę:) Powracamy po dłuuuugiej zimie do ulubionych smaków nowalijek. W moim wiosennym menu, jak co roku królują szparagi. Sezon na nie już się ...
  • Z bloga: Pastalena

    Merry Christmas!  Today nothing sweet - garlic bread with spinach and truffle oil, a little bit fancy, yet so delicious! The inspiration for that dish was a starter in a restaurant that, ...
  • Z bloga: Pastalena

    Hi! There are a lot of different gifts you can prepare for someone you love (including your mum, dad or sibling), but sometimes you don't have the money, time or skills. Valentine's Day doesn't only ...
  • Z bloga: Pastalena

    POLISH Pięknego dnia! Jestem typem człowieka, który nigdy nie wie, co przygotować na śniadanie. Ile kanapek można jeść w ciągu tygodnia? Nie za dużo, jako że robią się nudne. Spisałam ...
  • Z bloga: Kolejny blog o gotowaniu

    Na 9 porcji potrzebujemy: 6 dużych jaj 1 dużą pszenną bułkę  10 dkg dowolnej wędliny pokrojonej w kostkę 10 dkg startego żółtego sera garść posiekanego szczypiorku sól i pieprz ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Hummus – tradycyjna potrawa Bliskiego Wschodu. Jest zdrowy, smaczny i zawiera wiele cennych składników bogatych w witaminy. Ciecierzyca, która jest głównym składnikiem hummusu jest bogata w ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Puszyste babeczki świetnie nadają się na śniadanie lub przekąskę, idealne do pracy lub na dłuższy spacer do parku. Bardzo lubię tego typu dania, możemy tu zastosować wiele produktów i ...
  • Z bloga: Dietetyczne Fanaberie

     Bataty - jedni je kochają, inni nienawidzą :-)Ja zdecydowanie jestem z tych pierwszych, w moich potrawach sprawdzają się właściwie w każdym możliwym połączeniu, a przede mną jeszcze ...
  • Z bloga: Dietetyczne Fanaberie

    Powrót do normalnych śniadań po Świętach jest trudny.Bardzo trudny.Dopóki nie skończę ciasta z lodówki, jest praktycznie niemożliwy!Dopiero dziś udało mi się zjeść coś normalnego, a ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Przepis na bananowe pancakes jest powszechnie dostępny, ale nie zawsze wychodzą one tak jak jest w przepisach, postanowiła to sprawdzić i wziełam je na swój kuchenny warsztat, oczywiście ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Aromatyczna szakszuka to bardzo szybka opcja na zdrowy posiłek. Możecie ją przygotować na śniadanie, obiad a także kolację. Wersja podstawowa to zaledwie kilka składników – pomidory, ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Chcesz się zdrowo odżywiać a nie wiesz od czego zacząć ? Proste zacznij od śniadania ! Dorze zbilansowany posiłek, śniadanie zapewni ci energie na cały dzień bez podjadania między ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Jak już wspominałam w moich wcześniejszych artykułach aby chudnąć trzeba jeść. Dlatego należy  rozpocząć dzień od dobrze zbilansowanego śniadania. Pamiętaj aby dobierać takie ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Kiedy byłam mała, to wierzyłam  że ananasy rosną na dzrewach, śmiejecie się i dobrze w latach 80’tych mało kto widział ananasa. Kolejna niespodzianka którą kryje ten owoc to bromeliny i...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pyszny i prosty w przygotowaniu chleb, który smakiem przebija niejeden "piekarniany". Mięciutki, puszysty środek i delikatnie chrupiąca skórka, czyli to co lubimy w świeżym pieczywie ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Suflety mogą się wielu osobom kojarzyć z eleganckim i ciężkim w przygotowaniu daniem, ale nie dajcie się zwieść – to tak na prawdę proste, ale wspaniałe, pulchne, jajeczne babeczki ze ...
  • Z bloga: FitSweet

    Prosto, szybko, sycąco i odżywczo… tak opisalibyśy idealne śniadanie. Prosto i szybko bezwątpienia, sycąco zapewniam, a dzięki płatkom owsianym i pozostałym zdrowym skałdnikom odżywczo. ...
  • Z bloga: Zjem-Cie

    Święta, święta i po świętach:) Minął już czas świątecznego biesiadowania. W lodówce pewnie zostało jeszcze kilka potraw, które mają się już ku końcowi. U mnie ostało się kilka ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Sałatka z pachnotką, ciecierzycą, pomidorkami i jajami przepiórczymi W ferworze świątecznych zakupów natknęłyśmy się w sklepowym zielniku na nowość… PACHNOTKA. Pierwsza reakcja? ...
  • Z bloga: Czynniki Pierwsze

    Wiosenny powiew świeżości odczuwamy nie tylko na dworze, lecz i na naszych talerzach. Do kuchni wdzierają się niesamowite kolory. To za sprawą warzyw i owoców, bez których ostatnio nasze ...
  • Z bloga: Gocha gotuje!

    Składniki:∙ twaróg śmietankowy (u mnie ze Strzałkowa)∙ śmietana 18%∙ świeża kolendra∙ sól morska∙ świeżo mielony pieprz∙ świeży ogórek, rzodkiewka (opcjonalnie)Sposób ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Tosty to chyba po jajecznicy najbardziej oklepane śniadanie na ciepło – postanowiłam to zmienić 🙂 Tosty na bogato – z łososiem, szpinakiem i serem mozzarella. Ja takie połączenie...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×