Targ Smaku

  • Z bloga: Cookmagazine

    KLASYCZNE PANCAKES to tradycyjne, amerykańskie placuszki, które najlepiej smakują podawane  z... Artykuł KLASYCZNE PANCAKES Z JAGODAMI I SOSEM KLONOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Prosty przepis na bułeczki drożdżowe z farszem pieczarkowym, posypane żółtym serem. Składniki: Ciasto: 300 ml mleka 2 łyżeczki cukru 125 g masła lub margaryny 2 jaja 0,5 kg mąki 100 g ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Nie ukrywam, że przepadam za słodkimi śniadaniami. Z drugiej jednak strony owsianki, jaglanki i inne rodzaje zbożowych miseczek sycą mnie na krócej. Białko trawi się dłużej i według ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    W końcu mamy weekend. Co prawda ten muszę przeznaczyć na regenerację i walkę  z przeziębieniem,ale i tak cieszę się,że weekend pracy minął. Ten tydzień był dość dziwny. Dwa dni ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Naleśniki większość przygotowuje na oko mieszając mąkę z jajkiem i mlekiem. Polecam żebyście wypróbowali przepis wg Michela Roux. Zakochacie się i wrócicie do łączenia składników na ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Pancakes z płatkami orkiszowymi są bardzo proste w przygotowaniu! A zapewniają uczucie sytości na długo 😉 Co na śniadanie? Płatki! To jak dla mnie jeden z najzdrowszych porannych wyborów, ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Czytaj więcej »
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Podpłomyki zna niemal każdy. Dzisiaj przygotowałam takie z dodatkiem posiekanego koperku. Do szczęścia brakowało jedynie masła, które można rozsmarować na gorącym podpłomyku. Same z ...
  • Z bloga: Di gotuje

    Przepis autorski (mój). Pewnie wiele z Was lubi placki ziemniaczane, a ja dodatkowo uwielbiam je urozmaicać. Często robię nadziewane mięsem (klik), a tym chcę zaprezentować wersję z ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Przepis na smaczne i syte placuszki z twarogu. Podałam z powidłami śliwkowymi. Składniki: 500 g półtłustego twarogu 3 jaja 2 łyżki stopionego masła 1 łyżka cukru 3 łyżki śmietany 4 ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Najlepszym deserem wielkanocnym jest pascha. Powinniśmy jeść ją częściej, bo jest naprawdę pyszna. Jeśli znudziła Wam się wersja klasyczna, to spróbuj czekoladowej, albo miodowej. Ten ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Pojawiły się już polskie truskawki. Cena ok. 20 zł za kg ! No,ale to dopiero początek,może nieco zejdzie...bo tych moich niestety nie wystarczy na przetwory,a mam w planach dżemiki...Takie ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Niesamowita fuzja smaków: delikatne jajko na warzywach doprawianych pikantnym sosem Madziarów Folwark Składniki: szparagi zielone ½ pęczkapomidor malinowy 1 szt.jajko 1 szt.sól, ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Tym razem wiśnie i banany w roli głównej. To kolejny pomysł na warstwowy deser lub śniadanie. Co prawda, sezon na wiśnie dopiero za jakiś czas, ale od czego mamy zamrażarkę i zapasy z ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Koktajl witaminowy z jarmużem, którego smak mnie zachwycił! Same zdrowe składniki, zielony, apetyczny kolor - czego więcej potrzeba? :)   Składniki dobierałam w taki sposób, by było po ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Ten omlet to taki mój mały eksperyment 🙂 Przede wszystkim chciałam wykorzystać kilka pieczarek, aby ich nie wyrzucać.  A nie mając pomysłu co jeszcze mogę dodać, pomyślałam ...
  • Z bloga: Życie ze smakiem

    Pasta jajeczna to u nas śniadaniowy must have. Od czasu do czasu pojawia się na spokojne weekendowa śniadania. A dlaczego by nie spróbować tej standardowej z czymś zdrowym np. z awokado? ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Botwinka to kolejny wiosenny przebój. Ma malutkie młode buraczki, które smakują każdemu, nawet jeśli nie jest fanem zwykłych buraków, oraz chrupiące liście i łodyżki.  I oczywiście ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

      Nieśplik japoński zwany również: kosmatka japońska, miszpelnik japoński, groniweł japoński, nisperos… Pomyślałyśmy, że to może jakaś nowość, genetyczna krzyżówka? Okazuje się...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Dobry sprzęt w kuchni to podstawa kulinarnego sukcesu. Jakże często po nieudanej próbie wykonania „sprawdzonego” przepisu – zarzucamy go mając żal do swoich umiejętności? Czasami ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Tydzień temu pisałam Wam o śniadaniowych placuszkach i sposobach na ich szybkie oraz proste smażenie. Dzisiaj podpowiem Wam jak przygotować gofry idealne na równie szybkie i niebanalne ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Czytaj więcej »
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Ostatnio uświadomiłam sobie,że niemal całe dwa tygodnie nie jadłam manny. Po prostu odkąd zrobiło się ciepło,zdecydowanie wolę śniadanie na zimno. Ale kiedy wczoraj wstałam poczułam ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Czytaj więcej »
  • Z bloga: Panda loves veggies

    Click for English version Kliknij po przepis po polsku Waffles lembram-me do verão passado à beira mar. Amava o sabor característico deles, crocância e chantilly em abundância. Sempre quis ter a ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszna, zdrowa i syta kanapka z filetem śledziowym, warzywami i pomidorowym sosem sambal Folwark Składniki: bułka żytnia - 1 szt.filet śledziowy - 1 szt.warzywa: liść sałaty, plaster ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Moją fittate dla odmiany przygotowałam z sadzonym jajkiem,  kurczakiem i pieczarkami. Oczywiście nie mogło zabraknąć kurkumy, awokado i słodkich koktajlowych pomidorków. Zobaczcie jakie to ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Śmiało mogę powiedzieć, że zakochałam się w płatkach orkiszowych. Myślę, że pozostaną one na dłużej w moim repertuarze śniadaniowym. Dzisiaj postanowiłam połączyć je z ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Czytaj więcej »

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×