Targ Smaku

  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    * Ciekawostki na temat kaszy gryczanej * Kasza gryczana jest bogata w białko zawiera go ok. 10-16 % i jest zbliżone składem do białka roślin strączkowych takich jak : groch, fasola, soja . ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Dziś przepis na pastę, która często ratuje mnie wtedy, gdy moja lodówka jest prawie pusta. Zwykle dzieje się to pod koniec weekendu lub zaraz po jakichś świętach lub urlopie. Składniki ...
  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Beghrir to marokańskie naleśniki z dziurkami.Wyglądają naprawdę ciekawie, a smakują jeszcze lepiej!Są delikatne, puchate, mięciutkie i wprost idealne na śniadanie!Składniki (dla 4 ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 4 liście jarmużu 6 kiwi 1 banan 1 jabłko 300 ml soku jabłkowego Sposób wykonania: Obrywamy liście jarmużu z twardych łodyg. Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. ...
  • Z bloga: Zawsze głodna

    Nie jest tajemnicą, że moim ulubionym posiłkiem w ciągu dnia jest śniadanie. Koniecznie na słodko, z owcami, najlepiej o kremowej konsystencji, ale z chrupiącym dodatkiem. Najczęściej na ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Jak mnie odwiedzacie to wiecie, że jestem fanką „chlebkowych” wypieków… tak, dobrze czytasz – uwielbiam piec ciasta w podłużnej keksówce, a potem zajadać się nimi każdego dnia na ...
  • Z bloga: Poranek na słodko

    Budyń to bezapelacyjnie jeden z najwspanialszych smaków dzieciństwa. Czy można go w jakiś sposób uzdrowić? Oczywiście, że tak! Zresztą podobnie jak wszystkie ulubione dania :) Dlatego ...
  • Z bloga: Wegetalerze

    W Tłusty Czwartek gardzę pączkami, bo po prostu ich nie lubię. Za to uwielbiam faworki! Chrupiące, delikatne a zarazem bardzo sycące. Idealne do szatańsko mocnej kawy. Obficie posypane cukrem ...
  • Z bloga: VEGEWEGE

    Super pyszna kremowa wegańska kwaśna śmietana na bazie sezamu od której już zdążyłam się uzależnić. Idealny dodatek do placków z cukinii, które robiłam dzisiaj na obiad,przepis już...
  • Z bloga: Even Better Food

    Socca to naleśnik, czasem przypominający cienki i chrupki chlebek, tradycyjnie przygotowany z mąki z ciecierzycy, wody i oliwy (znany również jako farinata, torta di ceci lub cecina). Według ...
  • Z bloga: Cooking for Emily

    Dużo ostatnio o maśle migdałowym ale co poradzę, że jestem w nim zakochana:) A masło to najczęściej zużywam do przygotowania porannej owsianki. Ta migdałowa owsianka z domową czekoladą ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Oczyszczająco odkwaszający koktajl wzmacniający odporność Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Witaminowy szok Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Idzie wiosna! Pij sok z marchwi, aby uzyskać piękny odcień skóry i zyskać młody wygląd. Zobacz, jakie korzyści daje spożywanie marchewki.   Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Orzeźwiający koktajl z liczi bogaty w witaminę C i kwas foliowy Czytaj więcej »
  • Z bloga: domowe

    Jako, że ostatnio gustuję w pastach do chleba postanowiłam posmakować wegańskiego „smalczyku”. Muszę przyznać, że zasmakowałam w tym wynalazku. Z resztą pozostali domownicy też nie ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Nie ma to jak domowa granola! Jestem jej ogromną fanką, ale zauważyłam, że zbyt rzadko ją robię… może dlatego jest dla mnie tak wyjątkowa? W każdym razie, na pewno znowu będzie się ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Czasem w życiu jest tak, że po prostu nie ma czasu na nic. Jednak chcemy zjeść coś ciepłego. To danie nadaje się super zarówno na śniadanie, jak i obiad czy kolację. Dodaj do niego kromkę ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Póki do mojej szafy i lodówki nie zawita wiosna, a temperatura za oknem wyraźnie nie zyska bardziej znośnej wartości, póty nie znudzę się korzennymi smakami. I marchewką
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    Witam Was moi czytelnicy ! Dzisiaj przychodzę do was z przepisem niecodziennym a konkretnie przepisem na serek z tofu , który smakuje jak normalny wiejski twaróg !!  Uważam , że ser tofu jest ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Domowy humus – prosty w przygotowaniu i pyszny. Niestety robi się go dość długo, ale jeżeli lubicie takie pasty to na pewno warto robić je samemu w domu, ponieważ kosztują 3 lub nawet ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pomysł na ten krem z batata zrodził się z przypadku. W domu miałam dwa bataty, które miałam gotować do dziecięcej zupki (przy następnym gotowaniu też ją pokażę, pyszna!). Wykorzystałam ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Zwykle w moich przepisach nie ma jakichś wyszukanych składników. Niemniej czarna sól zalicza się do tych, których może akurat nie być w Twojej kuchni. Nie jest to składnik niezbędny, ale ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Zwykle w moich przepisach nie ma jakichś wyszukanych składników. Niemniej czarna sól zalicza się do tych, których może akurat nie być w Twojej kuchni. Nie jest to składnik niezbędny, ale ...
  • Z bloga: domowe

    Dziś kolejna pasta na kanapki. Tym razem z papryką w roli głównej. Jej ogromną zaletą jest to, że robi się ją błyskawicznie i jest bardzo smaczna. Potrzebujemy: 1/4 dużej papryki 0,5 ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Dawno nie jadłam tak dobrego śniadania! Brązowy ryż z mango, gotowany ze śmietanką kokosową, lekko posłodzony brązowym cukrem i syropem klonowym, doprawiony cynamonem i wanilią... Artykuł ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Sycący i energetyzujący koktajl bananowo-orzechowy Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Zdarza Ci się zmiksować koktajl, który nie jest smaczny? Nie wylewaj go! Zobacz jak go łatwo i szybko uratować. Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Pyszny sok z czerwonej kapusty i granatu - eliksir młodości   Czytaj więcej »
  • Z bloga: fitfarmer

    Nieuchronnie zbliżamy się do dnia, w którym z każdej strony będziemy prześladowani przez nadziane różaną konfiturą, oblane lukrem bądź obsypane cukrem pudrem i wykończone aromatyczną ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×