Targ Smaku

  • Z bloga: Dietetyczne Fanaberie

    Wakacje, wakacje i po wakacjach jak to mówią :-)Było pięknie, ciepło i leniwie, a teraz jest szaro, deszczowo i czas wracać do pracy.Jakkolwiek negatywnie to brzmi - nawet się ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

         Składniki: 2 ciabaty po jednym jajku na bułkę (najlepiej małym) ulubiona szynka lub kiełbaska ( u mnie polędwiczka wędzona) 2 łyżeczki zielonego pesto kilka plasterków sera 4 duże ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

      Składniki: 2 jajka duża łyżka mięsa mielonego (u mnie z indyka) i duża kostka szpinaku mrożonego liściastego łyżeczka oliwy z oliwek przyprawa do gyrosa 1/2 małej cebuli Przygotowanie: ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonała przekąska. Delikatna cukinia w chrupiącym boczku, serwowana z sosem barebcue Folwark. Składniki:1 mała cukiniaopakowanie boczku parzonego (100 g)sos barbecue Folwarksól, pieprzoliwa...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Przez taką pogodę, jaką mamy za oknem, nie chce mi się za długo przesiadywać NAWET w kuchni. Wtedy najchętniej, przygotowuję dania gotowe w mig, bez kombinowania. Jednym z takich dań, jest ...
  • Z bloga: Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe

    Mielonka sous vide   Składniki: - mięso z dzika kl. I 1kg - mięso z jelenia kl. I 0,5kg - mięso z dzika kl. II 1,5kg - mięso z indyka (udźce) 1kg - wołowina kl. III 0,5kg ...
  • Z bloga: Kulinarna Pokusa

    Niedawno opublikowaliśmy przepis na coś, co można by określić jako jajka sadzone „po holendersku” (uitsmijter). Dzisiaj kolejna propozycja dla zwolenników sadzonych jajek, ale w nieco innym ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Wbrew pozorom, pozorom wbrew przygotowanie własnej wędliny nie jest trudne czy tez pracochłonne. Przede wszystkim warto pamiętać, że smak sami nadajecie. To jest w tym wszystkim najlepsze, i ...
  • Z bloga: Chili jalapeno

    Lato, lato i po lecie… Jesień zawsze przychodzi bez pytania. Leje od rana. Nie byłam pewna czy oby na pewno chcę odsłonić zasłony i patrzeć na to co dzieje się za oknem. No ale cóż… Taka...
  • Z bloga: swojskie jedzonko

    Na dworze deszczowo,i będzie coraz chłodniej,więc zaczyna się chcieć trochę innego jedzenia-u mnie dzisiaj smalczyk tym razem ulubiona wersja mojego męża z salami i jabłkiem.Na końcu ...
  • Z bloga: eintopf

    Lato w tym roku nie rozpieszcza nas za bardzo, coraz częściej ratujemy się zatem ciepłymi śniadaniami. Polenta jest w takiej sytuacji idealnym pomysłem! Dodajcie do niej tak naprawdę ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Pyszne mleczne bułeczki, które nadają się wyśmienicie do przygotowania wszelakich burgerów, ale także do zapakowania na drugie śniadanie.  Burgera możecie podać z ulubionymi składnikami, ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Serdelki kojarzą mi się z naprawdę zamierzchłymi czasami dzieciństwa. Ze śniadaniem u babci... Zawijanie parówek z serem w boczku zaś, z trochę późniejszymi czasami schyłkowego już PRL. ...
  • Z bloga: Kulinarna Pokusa

    Nie wnikając zbyt głęboko w językowe niuanse, w Holandii słowem uitsmijter określa się m.in. rodzaj kanapki składającej się z pieczywa, sadzonego jajka, szynki (lub bekonu) i sera. Nie ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    A teraz podam Wam przepis jak od podstaw zabrać się za przygotowanie kanapki z przepysznym wołowym pastrami, jakiego możecie szukać w sklepach tutaj.  Otóż, wydało mi się profanacją ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    To moja pierwsza jajecznica z kurkami w tym sezonie! Późno, ale kilka porcji kurek zamroziłam przezornie na wypadek, gdybym się jeszcze bardziej zagapiła, bo sezon... Artykuł Jajecznica z ...
  • Z bloga: Kuchnia Bazylii

    Szakszuka z papryką i kiełbasą to moja propozycja efektownego śniadania na weekend. Jestem wielką fanką jajecznych Artykuł Szakszuka z papryką i kiełbasą – idealne śniadanie na weekend ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Zapomnijcie o sklepowych wędlinach z mnóstwem soli i wątpliwych dodatków! Najlepszy dla malucha jest upieczony w domu schab. Mięso jest tak pyszne, że i wy z radością zrezygnujecie ze ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 4 bułki do hot dogów 4 parówki 100 g rukoli garść pomidorków koktajlowych ketchup prażona cebulka sos serowy chili Przygotowanie: Bułki i parówki bez osłonek obsmażyć na ...
  • Z bloga: NieTruje

    Jako, że sezon grillowy w pełni, to postanowiłam zrobić coś typowo grillowego, ale bez grilla, bo za nim nie przepadam;) Przepis jest świetny nie tylko na obiad, ale i na śniadanie. Duża ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonały pomysł na śniadanie. Idealne z sosem czosnkowym Folwark  Składnikipomidor – 1 duża sztukacebula – 1 średnia sztuka 10 dkg kiełbasy np. śląskiej2 jajkanatka do ...
  • Z bloga: Black Plate

    Składniki: mozzarella, szynka parmeńska, bruschetta pomidorowa według tego przepisu, kiełki brokuła lub rzodkiewki, czosnek, pieczywo. Przygotowanie: Pieczywo pokroić, położyć plastry ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Dzisiejszy pasztet to  nie tylko efekt tego, że staramy się wyrzucać jak najmniej jedzenia. Domowe wędliny, pieczenie i pasztety po prostu lubimy robić. Na blogu pojawił się już Bezglutenowy...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Kapka – chyba najprostsze ze wszystkich dań. Kromka chleba, trochę masła i plasterek wędliny. Nic specjalnego. Dziś pokażemy Wam, że kanapki mogą stać się wykwintnym posiłkiem – ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Witajcie! Niektórzy mają wakacje, a inni muszą chodzić do pracy. Ja urlopowałam się w zeszłym tygodniu, dlatego na blogu nie pojawiały się wpisy, ale już w tym tygodniu jestem znowu w ...
  • Z bloga: Black Plate

    Składniki: 2 jajka, 260 g mąki, 200 g wody, 130 g oleju, łyżeczka soli, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta pieprzu, ser żółty, jarmuż, kurczak, np z tego przepisu, pomidorki ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pizza jest dobra na różne okazje, ale przygotować ją można na setki sposobów. Dziś przedstawiam muffinrollsy, czyli mini pizze zwijane z nadzieniem i upieczone w formie do muffinek. Zrobiłam ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Dzisiaj propozycja śniadaniowa. Omlet ze szparagami, wędzonym boczkiem i parmezanem. Prosty przepis na wykorzystanie zielonych szparagów i oczywiście jajek. Polecam na dobry początek dnia
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Wczoraj był przepis śniadaniowy, dziś podobnie. Będzie śniadaniowo. Chociaż myślę,że w zasadzie jest to przepis całodzienny. Śmiało można przygotować taką szakszukę na obiad, ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Bifana to bardzo proste danie portugalskie, na które składa się chrupiąca bułka, wieprzowina oraz musztarda. W kraju swego pochodzenia chętnie spożywana wieczorową porą, jako przerywnik ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×