Targ Smaku

  • Z bloga: Food Square

    Szparagi z jajkiem sadzonym lub w koszulce to moje ulubione śniadanie w sezonie. Właściwie przez cały maj i czerwiec robię je non stop bez opamiętania. Sezon na szparagi jest tak krótki, ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Czytaj więcej »
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Zupełnie niezwykła kanapka. Dla miłośników szparag. W końcu sezon w pełni! Potrzebujemy (na dwie kanapki): 2 grube kromki weki 2 jajka 6 szparagów zielonych 3 plasterki szynki serrano ...
  • Z bloga: Z pamiętnika piekarnika

      Śniadanie spędzone z rodziną, to luksus na który powinniśmy sobie pozwolić każdego dnia. Czas, który poświęcimy dzieciom w dzieciństwie, zaprocentuje w przyszłości dobrymi ...
  • Z bloga: Lady housewife

    Jajka zdrowe czy niezdrowe? Przepis na jajka w szynce parmeńskiejJajka zdrowe czy niezdrowe? I co z tym cholesterolem? Jajka zdrowe czy niezdrowe? No właśnie jeść często czy się ograniczać? ...
  • Z bloga: Katalog smaków

    Święta, święta i po świętach. Co z rzeżuchą? Oczywiście żal wyrzucić, więc trzeba ją wykorzystać w kuchni. Osobiście lubię jej wyrazisty, lekko ostrawy smak i chętnie ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Z bajglami to jest ciekawa historia. Każdy, kto bywał w Krakowie, pamięta uliczne kramarki sprzedające bajgle. Przy dworcu kolejowym, prosto z plastikowych skrzynek, w których po bajglach, gdy ...
  • Z bloga: Sportowi Smakosze

    Witajcie! :) Radość, uśmiech u Was gości?Mam wielką nadzieje, że tak! I że nie dajcie się tej dziwnie świrującej pogodzie :DWstaje człowiek rano, a tam śnieg.. 30 min później słońce, ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Koktajl sam w sobie jest bardzo sycący, z powodzeniem może stanowić jeden z pięciu zalecanych posiłków w ciągu dnia. Całość kryje w sobie moc witamin, wapnia, białka... ...
  • Z bloga: Polska jest pyszna

    Składniki: 6 jaj, 10 dag szynki, 10 dag boczku wędzonego, pęto kiełbasy swojskiej, 3 łyżki świeżo startego chrzanu, 2 łyżki smalcu, sól i pieprz Ugotowane na twardo jajka pokroić w grubą ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Ten kto zagląda na mojego bloga doskonale wie, że jestem ogromną zwolenniczką wyrobu domowych wędlin. Mięso na takie wędliny zawsze kupuję w zaufanym sklepie, w takim gdzie mięso nie jest ...
  • Z bloga: Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe

    Kiełbasa marynowana w pomidorach W pomidorach to ta po prawej   1kg  kiełbasy białej parzonej, najlepiej własnej roboty   Kiełbasę biała pokroić w kawałki, podsmażyć na smalcu....
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Kolejnym daniem bez którego według mnie Święta Wielkanocne nie istnieją, to oczywiście pasztet mięsny. I oczywiście taki, który został upieczony w domu. Szczerze powiedziawszy do tych ...
  • Z bloga: MU w garach

    Cześć! Jutro śniadanie wielkanocne. Podczas niego pojawi się wiele różnych potraw, jednak dominującym składnikiem będzie jajko. Spotkać je będzie można w najróżniejszej formie – z ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Domowe Wędzenie wędlin Karkówki, boczek, piersi z gęsi, filety z piersi indyka  i do dzieła! Łącznie wyszło nam około 10kg. Przygotowanie mięsa – peklowanie „na mokro” O wędzeniu ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Pieczony schab ze śliwką to mój ulubiony przepis na pieczone mięso, który najczęściej przygotowuję na Wielkanoc i święta Bożego Narodzenia. Delikatny smak kruchej pieczeni podkreślony ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Rodzinny przepis na specjalne okazje. Robiony dwa razy do roku na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Swój niepowtarzalny aromat zawdzięcza dużej ilości majeranku, imbiru i odrobinie gałki ...
  • Z bloga: Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe

    Szynka prasowana, Sous Vide, jak z Pewexu   Składniki: - szynka wieprzowa - peklosól + sól morska 1:1 - sos sojowy - woda   Przygotowujemy solankę do peklowania na mokro na 5-7...
  • Z bloga: Bake with Ola

    Dzisiejsza propozycja jest dalej wielkanocna, jednak już nie słodka. Zapiekane jajka z wędliną i suszonymi pomidorami sprawdzą się idealnie na śniadaniu wielkanocnym, jako urozmaicenie dla ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Omlet z szynkę parmeńską i parmezanem to moja kolejna propozycja na prosty, ale niebanalny pomysł na szybkie i smaczne śniadanie na ciepło.   Czas wykonania: 20 min   Ilość ...
  • Z bloga: Chili jalapeno

    Wolne od pracy, piękna pogoda… Takie warunki inspirują do kuchennych szaleństw
  • Z bloga: Chili jalapeno

    Udało się! Długo nie mogłam poradzić sobie z dobrym omletem, zawsze było coś do poprawy. Dzisiaj wreszcie zjadłam omlet idealny
  • Z bloga: Food Square

    Biała kiełbasa, obok żuru i jajek to chyba najbardziej typowa wielkanocna potrawa, dlatego postanowiłem podzielić się z Wami moim sprawdzonym przepisem na nią. Skąpana w cydrze z dodatkiem...
  • Z bloga: Smakula

    Jajko, biała kiełbasa, chrzan- chyba każdy z nas z tymi właśnie produktami kojarzy święta Wielkanocne. A gdy wszystkie te składniki połączymy w jednej, szybkiej przystawce, otrzymamy jajka ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    W ostatnią sobotę miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych pod hasłem Wielkanocne potrawy z Marco Ghia, które się odbyły w  Akademiii Kulinarnej Whirlpool. Pod okiem ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Na wielkanocnym stole obok jajek i szynki króluje biała kiełbasa. U nas bywa domowa, bez zbędnych dodatków, tylko mięso i naturalne przyprawy, taka jest najlepsza. Nie ma dla nas ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Prosty przepis na faszerowane jajka, których nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Idealne również jako przekąska, nie tylko od święta 🙂 Składniki: 7 jajek 4 łyżki posiekanego ...
  • Z bloga: MU w garach

    Cześć!  Kilka lat temu w telewizji pojawiła się akcja reklamowa promująca jedzenie ryb Piosenka ,,Give me some fish” nadal tkwi mi w głowie Dzisiaj pokażę Ci jak zrobić szybką i ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Pasta nie tylko idealnie nada się na kanapki. Rewelacyjnie wkomponuje się jako nadzienie do połówek jajek ugotowanych na twardo. Na Wielkanoc, jak znalazł ;) Składniki 3 jajka1 garść ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×