Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Wyspiarskie śniadanie to nie tylko fasolka z boczkiem i puddingiem. Wbrew pozorom tradycyjnie wcale tak często nie jadano takiego pełnego śniadania. W Irlandii częściej na stole gościła ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Mam nadzieję, że moje koleżanki z dawnej pracy nie dojrzą tego na fanpage’u bloga podczas picia kawy, bo parskną tak, że naplują sobie na klawiaturę… To była (a może nadal jest) jedna z ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Króliczka przyniosła wczoraj ze szkoły zawiadomienie, że będą mieli 16-dniowy trening jedzenia warzyw i owoców. Codziennie będą dostawać jakiś owoc oraz porcję warzyw, co ma pomóc ...
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Na starym blogu sporo mieliśmy przepisów na domową wędlinę. Trzeba kilka z nich tu przenieść. Na początek przepis na boczek pieczony. Prosty przepis ale doskonały efekt. *Boczek ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Bardzo proste smarowidło na kanapki, czyli moja ulubiona pasta z makreli wędzonej z dodatkiem kremowego serka i szczypiorku. Szykuję ją w kilka minut i podaję do kanapek, do zajadania ze ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Dzisiaj będzie kolejny przepis, który powstał trochę przez przypadek. Po przygotowaniu gołąbków zostało mi trochę nadzienia mięsnego. W padłam na pomysł, aby przygotować z niego...
  • Z bloga: My space, my world. Ana Mari's world.

    Jak to mamy w zwyczaju co niedzielę na śniadanie mamy jajka w różnej postaci - dziś sadzone. Zapraszam na pyszne europejskie/kontynentalne śniadanie :)   Czytaj więcej »
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Croque (od francuskiego słowa croquer = „chrupać”, „gryźć”) – odmiana zapiekanki wywodząca się z Francji. Francuski Croque We Francji w przypadku Croque Madame lub Croque ...
  • Z bloga: Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe

    Polędwica fuet     Składniki: - polędwica lub polędwiczki z dzika lub wieprzowe - pieprz - jałowiec - czosnek - kultury bakterii do wyrobów dojrzewających - kultury pleśni - sól...
  • Z bloga: Food Square

    Gravlax, znany też jako gravadlax, czyli w wolnym tłumaczeniu pogrzebany łosoś, to obok tatara i sushi mój ulubiony sposób na wykorzystanie tej ryby. Jest to tradycyjna skandynawska ...
  • Z bloga: Kuchnia Elexis

    Pyszne i zdrowe danie – takie śniadania lubię najbardziej. Omlet z pieczarkami, prosciutto i papryką zdecydowanie wpisuje się w dobry początek dnia. Na filmiku widać jak nieudolnie przewracam ...
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Pyszna śniadaniowa, serowa pasta z łososiem na świeżym chlebie lub jako dodatek do krakersów na karnawałowej zabawie. Sprawdzi się w każdej sytuacji lub przy wizycie niespodziewanych gości. ...
  • Z bloga: Kuchenny Kredens

    W dzisiejszej, zabieganej rzeczywistości mało kto zawraca sobie jeszcze głowę przygotowywaniem domowych wędlin, pasztetów czy mięs – takie przekonanie zdaje się pokutować w naszej ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonałe, proste, przepyszne i niebanalne. Farsz z sosem kebab gyros Folwark a podawane z sosem madziarów Folwark. Grillowane naleśniki z warzywami. Składniki (4 szt.):4 plasterki szynki ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonały pomysł na szybkie, proste i nietypowe śniadanie. Doskonały farsz z sosem kebab gyros ostry Folwark. Składniki4 ciabatkikilka pieczarek umytych i osuszonych.1 mała cebulasól, ...
  • Z bloga: Pasja tworzenia

    Śniadanie mistrzów Czyli moje ukochane awokado i równie ukochane jajko w koszulce I tutaj nawet mój mąż, którego muszę sposobem zachęcać do awokado był zadowolony, Jajko i bekon zrobiły ...
  • Z bloga: Pasja tworzenia

    Propozycja na gotowane mięsko, np z zupy- czyli jak nie marnować niczego ;-) Czytaj więcej »
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Puszki z rybą to coś, co zdecydowanie różni się w Irlandii od polskich produktów. Poza tuńczykiem, który i tu, i tam wygląda i smakuje tak samo, przetwórstwo rybne wędruje w zupełnie ...
  • Z bloga: Dwoje na Kuchence

    Chrupiące bułki na ciepło z warzywami, jajkiem sadzonym i chrupiącym bekonem – to efekt jednego z naszych porannych kompromisów. Gdy Ona chce ładnie i pysznie, a jemu wystarczy pysznie i ...
  • Z bloga: Flavour Avenue Cooking and Drawing Blog

    For English scroll down. Odliczam już godziny do końca 2017 roku. Jaki był dla mnie? Tuż po 1 Stycznia przeczytacie po jakich „górach” chodziłam przez ostatnie 365 dni i zobaczycie moje ...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Odkąd pamiętam mama co rano, czy byłam głodna czy nie, zmuszała mnie do zjedzenia śniadania. Mówiła, że  nie można wyjść z domu z pustym żołądkiem, że śniadanie to najważniejszy ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Metoda gotowania sous – vide lub inaczej w opakowaniu próżniowym jest doskonałym sposobem gotowania potraw zachowującym ich lepszą jakość, walory smakowe, a co ważne umożliwiającym ...
  • Z bloga: Zdrowo i aktywnie

    Witajcie. Nie wiem jak u Was, ale u mnie nie tolerujemy innych pasztetów oprócz tych wykonanych w domu. 😊 Są świetną alternatywą dla wędlin na kanapki. Ten przepis jest przekazywany z ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Ostatnio wrzuciłam przepis na pasztet z suszonymi grzybami, a ponieważ został on zjedzony bardzo szybko i wszystkim smakował, postanowiłam przygotować jeszcze jeden. Tym razem jednak chciałam ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonała propozycja na śniadanie. Lekka ale syta zapiekanka - jak z jajek to koniecznie z remuladą duńską Folwark. Składnikimała czerwona papryka1 ząbek czosnku1 mała cukinia pokrojona w ...
  • Z bloga: ugotowani.tv

    Posiłki do pracy to niekończąca się opowieść. Jedni uwielbiają je przygotowywać, inni z takim samym natężeniem, nie znoszą. Dzisiaj mam więc dla Was ściągę, a właściwie gotowe ...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Nie jadam parówek zbyt często, ale jeśli już to robię, staram się coś wykombinować, co nie będzie ich standardowym ugotowaniem. Zapraszam na parówki pieczone z serem. Składniki: 2 parówki...
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Niezły pasztet. Zwrot oznacza kłopoty ale nie dziś.  Pasztet z orzechami tym razem oznacza  pyszny smak. Rozmaryn, tymianek i orzechy włoskie w pysznym pieczonym pasztecie w zasięgu Waszych ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Rillettes z gęsi  – po naszemu to mięsne smarowidło do chleba, idealne np. z dodatkiem ogórka  kiszonego.  Zapewne po francusku rillettes najlepiej smakuje z bagietką i z dobrym winem. Jak ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Dobry wieczór… jeszcze w listopadzie! Tym razem post podsumowujący miesiąc wrzucam już dzisiaj. Powód jest prosty – od jutra zaczynamy świąteczne szaleństwo czyli #Blogmas2017 – posty ...