Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Raj Podniebienia

    Rodzaj potrawy: wegańskie Czas przygotowania: 20 minut Liczba porcji: 4 Składniki na hummus: 540 g ciecierzycy (z puszki, albo ze słoika) 1 łyżka oliwy 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka ...
  • Z bloga: Raj Podniebienia

    Rodzaj dania: wegańskie, bez glutenu, bez laktozy Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: wystarczy na 7 kanapek Składniki: 1/2 słoika pomidorów suszonych z zalewy (pojemność słoika ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Jak zrobić domowe masło orzechowe? Nic prostszego, potrzebujemy tylko orzeszków ziemnych i blendera o dużej mocy. Chwila miksowania i mamy prawdziwe masło orzechowe… mniam! Możemy iść o krok...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Czasami trzeba zrobić coś szybko i nie ma czasu rozprawiać nad tym czy coś jest z puszki, czy z mrożonki. Dziś właśnie był taki moment, że musiałam zrobić szybkie jedzonko.Moja propozycja...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny pasztet z soczewicy, który idealnie sprawdza się nie tylko do kanapek, ale również jako danie na ciepło. Soczewica jest bogata w białko, dlatego jest ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    To najprostszy przepis na domową pastę kanapkową ze słonecznika. Jest ona nie tylko bardzo smaczna, ale i pożywna. Pasta ze słonecznika to świetna roślinna alternatywa dla kanapek z ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Większość z nas uwielbia pyszny, słodki orzechowy krem, który można kupić w każdym markecie. Mistrzowie potrafią wyjadać go łyżeczkami wprost ze słoiczka! Niestety w sieci krążą ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Czasami śnią mi się przepisy. Ta pasta też mi się przyśniła. Co prawda bez marchewki. Marchewka to dodatek nie ze snu.Pasta z żółtej soczewicy, z główką pieczonego czosnku, pieczoną ...
  • Z bloga: SielskieM

    Wytrawna i słodka wersja smarowidła do chleba Wszelkie nasiona, ziarna, pestki i orzeszki...uwielbiam ;) Ze słonecznika akurat najbardziej chałwę ;) lubię ;) Pierwszy raz jadłam tutaj. Po ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Kocham awokado, mogłabym go jeść codziennie. Zresztą mój pies też nie pogardza tym owocem i zajada go jakby to była kiełbasa 😉. Dodaje go do sałatek, koktajli, smufi, na kanapki...itd....
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Pesto marchewkowe to wegańska pasta kanapkowa, składająca się z surowej marchewki, oliwy i pestek słonecznika. Świetnie się prezentuje i jest bardzo smaczna.Kolejny zdrowy dodatek na kanapki ...
  • Z bloga: Food Square

    Hummus kojarzy mi się z pobytem w Londynie, gdzie wiele lat temu jadłem go po raz pierwszy. Pasta z cieciorki wraz z jeszcze gorącym chlebkiem pita był moją podstawą śniadaniową. Do ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    W kuchni wegańskiej podstawowe narzędzie pracy to dobry mikser, blender czy młynek, który pozwala przerobić ziarna np. słonecznika na pyszną bazę do przygotowania kremowej pasty która w ...
  • Z bloga: Candy Company

    Prawdziwej nutelli nie jadam już od dawna, na blogu chyba nawet nie znajdziecie z nią przepisu. Uwielbiam połączenie orzechów laskowych i czekolady, ale wolę zrobić sobie zdrowszą wersję bez...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Robienie domowych smarowideł i past do chlebka to świetna przygoda. Czasami kupuje gotowce ale tylko gdy potrzebuję przechować coś bez lodówki przez dłuższy czas np. na wyjeździe. Cały ...
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    Awokado czasem się nudzi, a masło jest drogie. Świetnym rozwiązaniem jest zrobienie innego smarowidła. Pasta z ciecierzycy nie tylko jest bogata w białko ale także świetnie smakuje !...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    W Internecie krążą memy, w których zirytowana rodzina czeka, aż blogerka kulinarna wreszcie skończy fotografować ich obiad. Wiecie co? Tym razem sama nie mogłam się doczekać, aż ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Wegański „smalec” z fasoli. Doskonała pasta do chleba, kiedy znudził Ci się tradycyjny hummus. Bogata w białko fasola, odrobina tłuszczu, sól, pieprz i możemy cieszyć się ciekawym ...
  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Pasta z pieczonych buraków i ciecierzycy Pogoda nam się dzisiaj troszkę zepsuła. Od rana pochmurno, straszą ulewami i burzami.. Brrr. Ale takie uroki wiosny. Żeby przywołać trochę wiosnę ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Powiedzenie, że coś jest a'la oznacza jedno ma imitować oryginał. Nie zawsze udaje się w wiarygodny sposób odtworzyć, smak, wygląd i konsystencje oryginału używając zamienników. A ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Pewnie się powtarzam, ale ludzie, którzy dowiadują się, że nie jem mięsa, jaj i mleka, też się powtarzają twierdząc, że aby jeść tak jak ja to trzeba mieć dużo czasu i pieniędzy, ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Szczerze powiedziawszy robienie czekoladowego kremu w domowych warunkach wydawałoby się przy obecnym wyposażeniu półek w sklepie troszkę bez sensu. Po co się męczyć (choć te wcale nie ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Buraczki rządzą! kocham je pod każda postacią, tylko sok z kiszonych mi niezbyt służy :P Buraki świetnie nadają się do zjedzenia na ciepło i na zimno a także, jak się okazało, w formie...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Pogoda za oknem coraz bardziej zimowa, przydało by się więc co nieco wzmocnić odporność. Jak wiadomo na doskonałym wzmacniaczem odporności jak i lekiem na przeziębienie jest czosnek. Można ...
  • Z bloga: Two Broke Sisters

    Lubię wszelkiego rodzaju pasty kanapkowe. Od dziecka jestem ogromną fanką pasty rybnej, w której przygotowywaniu mistrzynią jest moja Babcia, a ja nieco zmodyfikowałam przepis na własne ...
  • Z bloga: Di gotuje

    Pewnie sporo osób lubi smalec, ale unika go ze względu na dość sporą kaloryczność lub tak jak ja - z powodu dolegliwości żołądkowych po jego spożyciu. Dlatego polecam smalec z... ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    W poprzednim wpisie podawałam przepis na bulion warzywny i kluseczki z dyni. Równocześnie przygotowywałam pastę z fasoli mung. Staram się w kuchni robić kilka dań w tym samym czasie i ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Moja droga do weganizmu rozpoczęła się nagle i niespodziewanie. I to nie mięso było tą iskrą , która zapaliła płomień ale mleko. Od mleka się wszystko zaczęło i posypało jak kostki ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Ludzie często broniąc tradycyjnej diety przedstawiają argument, że dieta wegańska jest droga, a na przygotowanie potraw wegańskich potrzeba dużo czasu i umiejętności. Spotykam się nieraz ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Zrobiłam mleko migdałowe. Ktoś może zapyta jak wydoić migdały. Sposób jest bardzo prosty. Na noc namaczamy filiżankę migdałów. Na drugi dzień odlewamy wodę i obieramy migdały ze ...