Targ Smaku

  • Z bloga: Black Plate

    Składniki: jedna wędzona makrela (g), jedno awokado (sł), łyżeczka majonezu (sł), pieprz (o), pół łyżeczki musztardy (o), szczypior (o), sól (słn), łyżeczka soku z cytryny (k), ...
  • Z bloga: Taste and Cook

    Pasta z zielonego groszku z fetąPasta z groszku to bardzo szybki w przygotowaniu dodatek. Pasuje zarówno do kanapek, jak i do obiadu w zastępstwie surówek czy marynowanych przetworów. Idealnie ...
  • Z bloga: Cookuj.pl

    Hummus z bobu jest doskonałym urozmaiceniem klasycznej wersji hummusu na bazie ciecierzycy. To sezonowe i jakże ciekawe spojrzenie na tę popularną pastę, okazało się zdecydowanym strzałem w ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    U mnie w domu od zawsze królowało „kurze jedzenie”. A dokładniej mówiąc pasta jajeczna ze szczypiorkiem. Można nią smarować chleb, albo jeść łyżeczką. Ja przygotowuję ją z ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Trwa sezon na bób, więc trzeba korzystać ile się da 😉 Dziś u mnie pesto z bobu z dodatkiem bazylii oraz orzechów nerkowca. Doskonale smakuje na ciepło, np. z makaronem lub na zimno w formie...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Jarmuż - to nieco zapomniane warzywo z rodziny kapusty wraca ostatnio do łask, a to za sprawą mody na zielone koktajle, których jest częstym składnikiem. Do czego można jeszcze wykorzystać te...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Lekko chrupiąca, w zielonym odcieniu, pasta do chleba. Jej niepowtarzalny smak to połączenie awokado, twarogu i drobno posiekanego selera naciowego. Idealna na kanapki lub jako dip do warzyw.
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Wegański smalec to chyba najlepsza całoroczna pasta do wszelkiego rodzaju pieczywa! Świetnie się mrozi i zawsze mam jej zapas w lodówce 🙂 Nasi Rodzice tak się u nas rozsmakowali w tym ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Dzisiejszy pasztet to  nie tylko efekt tego, że staramy się wyrzucać jak najmniej jedzenia. Domowe wędliny, pieczenie i pasztety po prostu lubimy robić. Na blogu pojawił się już Bezglutenowy...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Hummus to pasta, do której często powracam. Można go kupić, ale bez wysiłku zrobimy go też w domu. Podobnie, jak inne pasty, hummus można wzbogacać różnymi dodatkami, np. suszonymi ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Pasta o delikatnie czosnkowym smaku, który świetnie komponuje się z ostrą papryką i wyrazistym bobem. Odrobina masła dodaje delikatności. W zestawieniu z chrupiącymi grzankami stanowi ...
  • Z bloga: mmcooking

    Jakoś tak ostatnio wzięło nas na przemyślenia bo wiele osób w tym też znajomych uważa, że prowadzenie bloga jest czymś banalnie prostym i że tak naprawdę każdy jest w stanie blogować. Bo...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Składniki: – 500 g bobu – łyżka oliwy – 2 garście słonecznika – 3 ząbki czosnku – sok z połówki cytryny – 4 łyżki jogurtu naturalnego – 2 łyżki sosu sojowego – czarny ...
  • Z bloga: Food Square

    Pozostając w temacie oszukanych „ryb” (po wegańskim sushi), przedstawiam Wam „tuńczykową” pastę ze słonecznika. Zaserwowana na chrupiących grzankach z ulubionymi warzywami nie ma ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Jak poprawi się pogoda, to popsuje się co innego. Czyli jak zrobiło się cieplej - tak, tak, od paru dni codziennie chodzę w sukienkach. Moje letnie sukienki są w końcu bardzo, bardzo spragnione...
  • Z bloga: Małgorzata Rusek - dietetyk z pasją

    Coś dla fanów czekoladowych smarowideł oraz prostoty i minimalizmu 😊. Najprostsze na świecie i super-słodkie smarowidło do kanapek, naleśników, placków czy do ciast zamiast polewy. Ja tę...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Bardzo lubię zdrowe dipy na bazie roślin strączkowych i warzyw. Ta pasta jest z awokado. Nie dodałam tu żadnej oliwy i oleju, ale samo awokado ma już dużo tłuszczu. Muszę przyznać, że ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Jeżeli myślisz, że roślinożerca nie jada twarogów, jesteś w błędzie 🙂 Fantastyczny twarożek ze słonecznika to już kultowy przepis w gronie zagorzałych wegan. Gdy pierwszy raz ...
  • Z bloga: ciastaztradycjami

    Masło czekoladowe jest jednym z najpopularniejszych dodatków do śniadania. Pełne czekolady, słodkie, wprost idealne do ciepłych bułeczek. Niestety masła czekoladowe, które znajdujemy na ...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Jeśli nie wyobrażacie sobie poranka bez kromki chleba ze słodkim czekoladowym lub orzechowym kremem, to wypróbujcie krem z ciecierzycy. Jest obłędny! W moim przypadku była to miłość od ...
  • Z bloga: Spicy carrot

    Tydzień przygotowań do Weganskiego Śniadania na Trawie i już po imprezie. Jeżeli Was tam nie było żałujcie. Składając swoje stanowisko jednogłośnie ze znajomymi uznaliśmy, że jest to...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pasta z makreli z chrzanem – idealne rybna pasta na kanapki! Kremowa i lekko ostra:)   Czas wykonania: 20 min   Ilość porcji: 4 Składniki: 180 g wędzonej makreli 2 – 3 łyżeczki chrzanu ...
  • Z bloga: Taste and Cook

    Dzisiaj wolne, ale kto chciałby spędzić taki słoneczny dzień w kuchni?  Na szybkie śniadanie przygotowaliśmy błyskawiczną pastę jajeczną z suszonymi pomidorami i musztardą francuską ...
  • Z bloga: Taste and Cook

    Hummus z jarmużem i suszonymi pomidorami W ramach eliminacji monotonii w kuchni (chyba każdy to zna – awaryjne paczki żółtego sera w lodówce ) popełniliśmy zdrowe, kanapkowe mazidło – ...
  • Z bloga: Wiszniówka

    Ostatnio rozsmakowałam się we wszelkiego rodzaju pastach do chleba. Obieram, przebieram, piekę i gotuję a na końcu miksuję przeróżne składniki, by uzyskać smakowity dodatek do pieczywa. ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Nie wiem, czy tak masz, ale ja czasem ze względu na brak czasu muszę naprawdę ograniczyć czynności kuchenne do minimum. W takich sytuacjach potrawy muszą po prostu robić się same. Bo jeść ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Humusu chyba przedstawiać nie trzeba 🙂 Ale gwoli formalności: humus przyrządzamy z ciecierzycy, a drugim kluczowym składnikiem jest pasta z prażonych ziaren sezamu, czyli tahini. Nie może ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Pyszne połączenie świeżego szpinaku, pachnącej bazylii i czosnku o kremowej konsystencji dzięki orzechom nerkowca. Wszyscy domownicy lubią pesto bazyliowe łącznie z dziećmi. Największym ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Uwielbiam warzywa w każdej postaci: stanowiące dodatek do dania głównego, na surowo, czy w postaci past do chleba. Są dla mnie inspiracją i zawsze stanowią wyzwanie kulinarne. No bo jak je ...
  • Z bloga: Zmacznego

    Od około dwóch lat sama piekę chleb bezglutenowy. Moje początki z “dobrem powszednim” miałam raczej trudne, chociaż smaczne. Mimo, że bochenki z zewnątrz wyglądały bardzo obiecująco, ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×