Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Raj Podniebienia

    Rodzaj potrawy: wegańskie Czas przygotowania: 20 minut Liczba porcji: 4 Składniki na hummus: 540 g ciecierzycy (z puszki, albo ze słoika) 1 łyżka oliwy 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka ...
  • Z bloga: Raj Podniebienia

    Rodzaj dania: wegańskie, bez glutenu, bez laktozy Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: wystarczy na 7 kanapek Składniki: 1/2 słoika pomidorów suszonych z zalewy (pojemność słoika ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Jak zrobić domowe masło orzechowe? Nic prostszego, potrzebujemy tylko orzeszków ziemnych i blendera o dużej mocy. Chwila miksowania i mamy prawdziwe masło orzechowe… mniam! Możemy iść o krok...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Czasami trzeba zrobić coś szybko i nie ma czasu rozprawiać nad tym czy coś jest z puszki, czy z mrożonki. Dziś właśnie był taki moment, że musiałam zrobić szybkie jedzonko.Moja propozycja...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 1 wędzona makrela 1 awokado 100 g białego półtłustego sera 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Mięso ryby oddzielamy od skóry i ości. Awokado ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Bardzo proste smarowidło na kanapki, czyli moja ulubiona pasta z makreli wędzonej z dodatkiem kremowego serka i szczypiorku. Szykuję ją w kilka minut i podaję do kanapek, do zajadania ze ...
  • Z bloga: Raj Podniebienia

    Rodzaj dania: wegańskie Czas przygotowania: 20 minut Liczba porcji: 4 Składniki na hummus: 540 g ciecierzycy (z puszki, albo ze słoika) 1 łyżka oliwy 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka tahiny ...
  • Z bloga: pomyslowakuchnia.pl

    Dzisiaj polecam jajecznice na parze. Składniki potrzebne, na jajecznice to oczywiście jajka, i odrobina masła oraz odrobina soli. Miseczkę umieścić nad garnkiem (nie wlewać dużo wody bo ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Już nie mogę doczekać się wiosny i świeżutkich warzyw
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: fasola czerwona ziarna 1/2 kg, woda 1,5 ltra do gotowania, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, cebula 3 sztuki, ...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny pasztet z soczewicy, który idealnie sprawdza się nie tylko do kanapek, ale również jako danie na ciepło. Soczewica jest bogata w białko, dlatego jest ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    To najprostszy przepis na domową pastę kanapkową ze słonecznika. Jest ona nie tylko bardzo smaczna, ale i pożywna. Pasta ze słonecznika to świetna roślinna alternatywa dla kanapek z ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Większość z nas uwielbia pyszny, słodki orzechowy krem, który można kupić w każdym markecie. Mistrzowie potrafią wyjadać go łyżeczkami wprost ze słoiczka! Niestety w sieci krążą ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Czasami śnią mi się przepisy. Ta pasta też mi się przyśniła. Co prawda bez marchewki. Marchewka to dodatek nie ze snu.Pasta z żółtej soczewicy, z główką pieczonego czosnku, pieczoną ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Dzisiaj będzie kolejny przepis, który powstał trochę przez przypadek. Po przygotowaniu gołąbków zostało mi trochę nadzienia mięsnego. W padłam na pomysł, aby przygotować z niego...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym prostym, ale pysznym przepisem. (Bardzo często te najprostsze potrawy są najlepsze.) Poniższy przepis nie ma nic wspólnego z trwającym obecnie ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    W mojej kuchni używam tylko prostych składników. Niektóre z nich mogą się  wydawać egzotyczne lub trudno dostępne. Jednym z nich jest pasta tahini, a więc tzw. tahina. Chciałabym Ci ją w ...
  • Z bloga: Garniec Magalie

    Na blogu pozostajemy w temacie ryb. 🙂 Dziś dla Was kolejny przepis, tradycyjna pasta z wędzonej makreli, choć „podkręcona” przeze mnie nutką chrzanu, który moim zdaniem świetnie pasuje ...
  • Z bloga: SielskieM

    Wytrawna i słodka wersja smarowidła do chleba Wszelkie nasiona, ziarna, pestki i orzeszki...uwielbiam ;) Ze słonecznika akurat najbardziej chałwę ;) lubię ;) Pierwszy raz jadłam tutaj. Po ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Ostatnio pasjami zajadam wiejski twarożek. Zawsze bardzo je lubiłam, ale teraz to już przesada. W lodówce mam spory zapas, a i tak mam wrażenie, że jest go po prostu za mało. Doszłam do tego ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Kocham awokado, mogłabym go jeść codziennie. Zresztą mój pies też nie pogardza tym owocem i zajada go jakby to była kiełbasa 😉. Dodaje go do sałatek, koktajli, smufi, na kanapki...itd....
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Kanapkowe pasty to coś, co doskonale pamiętam z dzieciństwa. Często robiliśmy takie sami (noo może z lekką pomocą Mamy, np. w ugotowaniu czegoś), najczęściej były to pasty jajeczne,...
  • Z bloga: Decorateacake

    Wstajecie rano, macie ochotę na jakieś dobre śniadanie... naleśniki? gofry? pancakes? Otwieracie lodówkę, macie jaka, mleko, w szafce mąka, ale co do nich? Cukier puder i.... no właśnie :) ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Pesto marchewkowe to wegańska pasta kanapkowa, składająca się z surowej marchewki, oliwy i pestek słonecznika. Świetnie się prezentuje i jest bardzo smaczna.Kolejny zdrowy dodatek na kanapki ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Hummus to pasta, która pasuje na każdą okazję i pod każdą postacią 🙂 Możemy robić hummus z ciecierzycy (klasyka), soczewicy, bobu, grochu itp. Dzisiaj przedstawiam przepis na pyszną ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Uwielbiam pasty kanapkowe. Kiedyś robiłam je naprawdę często. Kilka składników i nasza kolacja lub śniadanie napiera zupełnie innego smaku. Dziś zapraszam Was na prostą w wykonaniu lekką ...
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Pyszna śniadaniowa, serowa pasta z łososiem na świeżym chlebie lub jako dodatek do krakersów na karnawałowej zabawie. Sprawdzi się w każdej sytuacji lub przy wizycie niespodziewanych gości. ...
  • Z bloga: Tradycja z nutką nowoczesności

    Doskonała pasta z wędzonego pstrąga, troszkę pokombinowałam i zamiast twarożku dodałam serek wiejski, opłacało się, polecam!  Można podać na świeżym pieczywie. Mi posmakowała w ...
  • Z bloga: Kuchnia Bazylii

    Twarożek ze szczypiorkiem znany jest w każdym polskim domu, prawda? 🙂 Przyznam się, że zastanawiałam się czy Artykuł Twarożek ze szczypiorkiem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog ...
  • Z bloga: Food Square

    Hummus kojarzy mi się z pobytem w Londynie, gdzie wiele lat temu jadłem go po raz pierwszy. Pasta z cieciorki wraz z jeszcze gorącym chlebkiem pita był moją podstawą śniadaniową. Do ...