Targ Smaku

  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pasta na kanapki, torty, zapiekanki o intensywnym smaku orzechów. Super smakuje na ciepło o czym mam nadzieję sami się przekonacie 🙂   Czas wykonania: 10 min   Ilość porcji: 4 porcje...
  • Z bloga: Niespełnione zdolności kulinarne

       Dziś kolejna smaczna propozycja na wykorzystanie mięsa z rosołu. Jak wiecie nie jestem zwolenniczką kupnych wędlin,chleba też jem bardzo mało - jeśli jednak mam ochotę na kromeczkę to ...
  • Z bloga: Ale zakwas!

    Pasty do pieczywa pojawiają się w moim domu często, choćby dlatego, że doskonale sprawdzają się jako nadzienie do przeróżnych kotlecików i pierożków, często też do placków, które ...
  • Z bloga: Panda loves veggies

    Click for English version Kliknij po przepis po polsku Já temos o pão caseiro de trigo sarraceno, agora dava jeito pôr alguma coisa em cima e fazer umas sandes deliciosas, não vos parece? Uma vez ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Hummus – tradycyjna potrawa Bliskiego Wschodu. Jest zdrowy, smaczny i zawiera wiele cennych składników bogatych w witaminy. Ciecierzyca, która jest głównym składnikiem hummusu jest bogata w ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Doskonały dodatek do pieczywa. Z dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu i drobno posiekaną cebulką.
  • Z bloga: Take It Izzy

    Wiosenny detoks czas zacząć, a to już ostatni dzwonek, aby pozbyć się zbędnych fałdek tłuszczu, w których dodatkowo zamieszkało kilka kalorii ze świątecznych przysmaków. Warto zacząć ...
  • Z bloga: Di gotuje

    O hummusie już Wam wcześniej wspominałam (klik), więc nie będę się powtarzać i tylko napiszę, że jest to ta sama pasta, tylko wzbogacona o suszone pomidory. Smakuje naprawdę ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Wielkanoc niestety już za nami i pora powrócić do rzeczywistości : ) Na pocieszenie zawsze można rozpocząć dzień od pysznego i zdrowego śniadania, które wprawi nas w dobry nastrój ; ...
  • Z bloga: Gocha gotuje!

    Składniki:∙ twaróg śmietankowy (u mnie ze Strzałkowa)∙ śmietana 18%∙ świeża kolendra∙ sól morska∙ świeżo mielony pieprz∙ świeży ogórek, rzodkiewka (opcjonalnie)Sposób ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Po świątecznym śniadaniu został Wam nadmiar jajek ugotowanych na twardo? Podpowiem Wam co z nimi zrobić! Potrzebujemy: 5 jajek ugotowanych na twardo 3/4 kostki miękkiego masła średnia szalotka...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    To już ostatnia moja propozycja na wielkanocne dania w tym roku. Jajka faszerowane pastą z makreli bardzo przypadły nam do gustu. Dodatek koncentratu pomidorowego idealnie podkreśla smak ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Ostatnio robie wiele past.Są bardzo różnorodne i pyszne w smaku.200 gram ekologicznych pestek ze słonecznika namoczonych przez nocsuszony pomidorłyżeczka koncentratu pomidorowegoodrobina ...
  • Z bloga: Di gotuje

     Hummus, czyli pasta z ciecierzycy.Jest popularnym przysmakiem na Bliskim Wschodzie. Jego główny składniki to ciecierzyca (zwana też cieciorką lub grochem włoskim), która zawiera ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Rodzinny przepis na specjalne okazje. Robiony dwa razy do roku na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Swój niepowtarzalny aromat zawdzięcza dużej ilości majeranku, imbiru i odrobinie gałki ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Do przygotowania konfitury z grejpfruta potrzebne będą nam tylko 3 składniki. Zobaczcie jakie to proste do przygotowania. Zapraszam na wspólne gotowanie. Czas 45 minut Porcja 100g Składniki 4 ...
  • Z bloga: VioletoweKucharzenie

    Taką pastę przygotujemy w kilka minut. Jest idealna na kanapki jak i do podjadania prosto z miseczki. Polecam na wielkanocny stół. Z chrupiącą rzodkiewką i serem feta jest wyśmienita! 4 ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Pomysł na pyszną i prostą pastę na chleb dla wszystkich, którzy uwielbiają śledzie. Wyjątkowego smaku dodaje jej musztarda, kapary i natka pietruszki. Podana w postaci małych kanapeczek np. z...
  • Z bloga: Places and Plants

    Artykuł 20 wegańskich potraw Wielkanocnych wybranych z blogów. Gotowe menu first lub last minute! :) pochodzi z serwisu Places and Plants.
  • Z bloga: Healthy food explorer

    Hummus to jedna z moich ulubionych past kanapkowych, idealna jako alternatywa dla twarożków, szybka w przygotowaniu, gęsta i kremowa. W mojej wersji jest też jeden dość niespotykany ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Z jakim kolorem kojarzy się Wam Wielkanoc? Mnie z żółtym i zielonym. Dlatego, gdy zobaczyłam w jednym z programów kulinarnych pesto z zielonego groszku, stwierdziłam, że przepis ten idealnie...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Przyznaje się bez bicia, że dziś po raz pierwszy robiłam sama domowy majonez. Teoretycznie znałam technikę, ale w zasadzie nigdy nie miałam potrzeby by ją wykorzystać. ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 1 wędzona makrela 40 dag białego sera półtłustego 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki śmietany 18% pęczek dymki sól, kolorowy pieprz Sposób wykonania: Makrelę ...
  • Z bloga: bezglutenowi

    W wielu domach na świątecznym stole nie może zabraknąć chrzanu. U mnie również ta tradycja zostaje podtrzymana, ale co roku kombinuje z innymi dodatkami. Chrzan Wielkanocny w tym roku ...
  • Z bloga: ANIA-GOTUJE

    Co roku na naszym wielkanocnym stole pojawiają się różne rodzaje jajek faszerowanych. Uwielbiam te z pieczarkami, serkiem philadelpia, szczypiorkiem, łososiem czy majonezem z avocado… No tak,...
  • Z bloga: Bodylicious

    Pikantny dodatek do klasycznych tostów z awokado, które wszyscy bardzo lubimy. Meksykańska pasta z fasoli jest wegańską propozycją na pożywne, bezmięsne śniadanie bądź przekąskę. Tosty z...
  • Z bloga: MU w garach

    Cześć!  Kilka lat temu w telewizji pojawiła się akcja reklamowa promująca jedzenie ryb Piosenka ,,Give me some fish” nadal tkwi mi w głowie Dzisiaj pokażę Ci jak zrobić szybką i ...
  • Z bloga: Stare Gary

    W tym roku czosnku niedźwiedziego mam dużo. Nawet bardzo. Poza przetworami (posiekany, wymieszany z oliwą, zakiszone całe liście, całe liście zalane olejem) staram się dodawać go wszędzie ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Pasta nie tylko idealnie nada się na kanapki. Rewelacyjnie wkomponuje się jako nadzienie do połówek jajek ugotowanych na twardo. Na Wielkanoc, jak znalazł ;) Składniki 3 jajka1 garść ...
  • Z bloga: kulinaria2

    Wiem ,że rzadko podaje przepisy na siadanie ,ale tym razem zrobiłam wyjątek .Postanowiłam przygotować danie z soczewicy .Na prawdę nie spodziewałam się ,że pasta z soczewicy będzie mi aż ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×