Targ Smaku

  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Dzisiaj przygotowałam pastę z zielonego groszku.Jest to smaczny pomysł na śniadaniowe kanapki ;)Przepis jest bardzo prosty, zdrowy i pyszny!Składniki:150 g wyłuskanego zielonego groszkumały ...
  • Z bloga: Zapachy Kuchni

    Dosyć długo było u mnie cicho, ale wróciłam ze zdwojoną siłą. Po wakacjach akumulatory naładowane, ale dziś będzie najprostsza propozycja na pastę do kanapek :D Składniki:Chudy ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Hummus to pasta z ciecierzycy z dodatkiem tahini, odrobiny oliwy, soku z cytryny, kminu rzymskiego i czosnku. Hummus jest zdrowy, prosty do przygotowania, pyszny i idealny na kanapki. Można ...
  • Z bloga: Simply Food

      Klasyczną pastę jajeczną wzbogaciłam szczypiorkiem i dużym ząbkiem czosnku, który dodał jej trochę ostrości. Poza tym jajka pokroiłam w kostkę, żeby nie zamieniły się w zupełną ...
  • Z bloga: Wypieki Beaty

    Baba ghanoush z bakłażana     Baba ghanoush - brzmi zarówno śmiesznie jak i intrygująco, a kryje się pod nią prosta i pyszna pasta z bakłażana :) Jako przepis z kuchni arabskiej wymaga ...
  • Z bloga: Dietetyczne Fanaberie

    Wakacje, wakacje i po wakacjach jak to mówią :-)Było pięknie, ciepło i leniwie, a teraz jest szaro, deszczowo i czas wracać do pracy.Jakkolwiek negatywnie to brzmi - nawet się ...
  • Z bloga: Di gotuje

    Jakiś czas temu zaprezentowałam podstawową wersję pasty z jajek i serka wiejskiego - klik. Pamiętacie?  Tu pokazuję jak można ją smacznie urozmaicić. Lubicie lekkie pasty i paluszki ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Dziś mam dla Was przepis na mój ulubiony hummus, który gości u nas w domu najczęściej. To nasza ulubiona opcja na kanapki. Ostatnio udaje mi się kupować ugotowaną ciecierzycę w słoiku. ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Masło z awokado...to najzdrowsze masło jakie znam, a do tego szybkie i proste w wykonaniu. Idealne również dla wegan. Podane z domowym chlebkiem z ziaren nie tylko smakuje znakomicie, ale ma ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Wegański smalec… Serio? Pomyślałabym jeszcze kilka lat temu. Pamiętam zresztą minę mojej mamy, gdy powiedziałam jej, że muszę spróbować takiego smalcu. Ale, jak to w życiu bywa, nie ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Mój pierwszy raz z awokado pamiętam do tej pory...kilka lat zastanawiałam się jak 'to' smakuje. Nie wiele myśląc kupiłam jedno awokado i zadowolona w domu pochwaliłam się. Usłyszałam,że...
  • Z bloga: swojskie jedzonko

    Pyszna,kremowa,aromatyczna.Idealna na kanapki,ale również super sprawdzi się jako samodzielna przekąska podana na krakersie-mniam...koniecznie spróbujcie jak lubicie dynie-nie będziecie ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Kanapka to najpopularniejsza opcja na drugie śniadanie. Jest szybka i łatwa do przygotowania, a jednocześnie wygodna do zjedzenia poza domem. Nie tylko uchroni przed małym głodem między ...
  • Z bloga: Smiling shrimp

    Jako dziecko, uwielbiałam wszystko co słodkie, gdy w domu od czasu do czasu pojawiała się Nutella, bądź inne czekoladowe smarowidło, nie mijał długi czas nim słoiczek zostawał w ...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich znajomych lub nadać innego smaku swoim daniom – musicie przyrządzić dżem bananowy! Nie ma nic prostszego. Jego nietypowy smak idealnie komponuje się z ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Baba ghanoush to prosta do zrobienia pasta z pieczonego bakłażana i tahiny popularna w krajach Lewantu. Świetna do chleba czy jako dip do warzyw pokrojonych w słupki. Lubię ją zamawiać w ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jakiś czas temu byłam na warsztatach kuchni szwedzkiej Scandinavian Love Fika w Electrolux Taste Center, które poprowadził szef kuchni Ambasady Szwecji w Polsce Michał Godyń. Oprócz raków ...
  • Z bloga: Mój Ogródek

    Przepis z pewnie dobrze Wam znanego bloga Lawendowy Dom.W swojej wersji zamieniłam jedynie soczewicę na fasolę.I serdecznie Wam polecam tę wariację pasty. Pasta z fasolipuszka białej fasoli2 ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Jestem wielką fanką wszystkich smarowideł, więc z niecierpliwością wyczekiwałam na książkę “Hummusy i Pasty” K. Budzyka. Zawiera ona aż 76 inspirujących przepisów, które są ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: jogurt grecki Zott Primo 330 ml, serek wiejski 40 dag, rzodkiewki 8 sztuk, szczypiorek 1 pęczek, Pieprz kolorowy- MŁYNEK 1 łyżeczka, ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Witam wszystkich w wrześniu! Nie wiem jak to się stało, że wakacje tak szybko minęły, szalenie szybko, ale zdecydowanie były jednymi z najlepszych jakie do tej pory miałam. Koniec wakacji, ...
  • Z bloga: Alternatywy Pięć i Pół

    Miałam przyjemność zostać obdarowana przez przyjaciółkę (fit) kremem proteinowym o smakuczekoladowym. Wiesz, takim do kanapek, naleśników, omletów. Ewentualnie do wchłonięcia ...
  • Z bloga: Di gotuje

    Lubicie pasty kanapkowe? Ja bardzo! Są doskonałym urozmaiceniem zwykłej kanapki i idealną alternatywą dla masła, wędliny, czy też żółtego sera. Osobiście przyrządzam je na różne...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Kuleczki z twarogu z ogórkiem, szczypiorkiem, koperkiem oraz dodatkiem oleju z nasion konopi to pomysł na zdrowe i wartościowe śniadanie. Będą one również ładnie prezentować się na stole ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Tajemniczy baba ganoush, w niektórych kręgach znany jako baba Janusz, to nic innego jak pyszna pasta z pieczonego bakłażana i sezamu, która wzbogacona o orzechy, kolendrę i oliwę tworzy ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Właśnie zjadam ostatnie kwiaty cukinii z mojej działki. Kwiaty dyni też już poszły. Cóż, jesień! W każdym razie ta pasta jajeczna to będzie wyjątkowe śniadanie ze smakami lata. Taki ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Dziś zapraszam Was na klasykę, czyli pomysł na pastę kanapkową. Minimalna ilość składników, prostota wykonania i… pyszna czosnkowa pasta serowa gotowa 😉 Idealna, aby odmienić swoje ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Odkąd przestałam kupować do domu ser żółty, okazało się, że nagle.. nie mam co położyć na kanapkę. Koniec świata! Tak pomyślałam.. ale szybko przerzuciłam się na różne warzywne ...
  • Z bloga: Kuchnia na wesoło

    Co powiecie na krem własnej roboty? Jeżeli znudziły Wam się kremy orzechowe i kakaowe ten przepis na pewno Wam się spodobaSkładniki: 300 g pierników 100 G masła miękkiego 250 g mascarpone 2 ...
  • Z bloga: Kuchnia Jacka-Placka

    Bardzo lubię różnego rodzaju pasty do pieczywa. Ta zrobiona jest z ciecierzycy, w podobny sposób jak przygotowuje się hummus. Zdrowa i smaczna, polecam!Składniki:200 g suchej ciecierzycy50 g...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×