Targ Smaku

  • Z bloga: Rosiołowa

    Wiejska pajda posmarowana dobrym, swojskim smalcem, ogór kiszony w ręce i jestem w niebie. Tak wiem, w dobie fit życia nie powinnam się do tego przyznawać, bo tłuszcz, bo ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Nie znudziła Ci się jeszcze dynia? To świetnie, bo mam następną propozycję wykorzystania słonecznego warzywka. Dziś pasztet z dyni. Z założenia powinien być wegeteriański, mój jednak ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Składniki: – 1 kg dynii – 5 suszonych pomidorów – 1 1/2 łyżki octu balsamicznego – 1/2  cebuli –  1 ząbek czosnku – 2-3 łyżki oliwy – tymianek – sól i pieprz, papryka ostra ...
  • Z bloga: swojskie jedzonko

    Tym razem pasta z awokado-pomyślałam czemu nie, i wyszło pysznie,dodatek czubricy zielonej idealnie podkreśla smak awokado -polecam gorąco Składniki: 2 awokado serek mały kanapkowy (ja ...
  • Z bloga: swojskie jedzonko

    Kolejna propozycja na kanapkową pastę-tym razem wegańska pasta z czerwonej soczewicy i pieczonej papryki-coś innego,jako dodatek nie tylko do kanapek,ale również sprawdzi się np. do makaronu...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Czytaj więcej »
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Jeśli kolor pomarańczowy już się Wam znudził i nie możecie patrzeć na dynie powiedzcie!  Ja póki co żywię się dyniowymi produktami i dynię zawsze mam pod ręką :) Dzisiaj zapraszam na ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Szykujemy się na pierwsze zawody judo w życiu Córci. Emocje najczęściej te pozytywne dopadają każdego z członków rodziny. Będzie dobrze, przecież chodzi głównie o zabawę :) Wczoraj ...
  • Z bloga: Księga-Smaku

    Pasta z makreli i jajek to bardzo proste w wykonaniu, sycące i smaczne smarowidło do kanapek, a przy okazji bardzo Artykuł Pasta z makreli i jajek – prosty przepis pochodzi z serwisu Księga ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Masło pistacjowe - masło orzechowe w którym zakochasz się od pierwszego wejrzenia Czytaj więcej »
  • Z bloga: Spicy carrot

    Co by tu zjeść na śniadanie? Często zadaję sobie to pytanie nie tylko ja, ale też często zadają mi te pytanie dzieciaki. Owsianki już mi się znudziły, a poza tym czasem, choć nie za ...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Ponieważ zbliżają się ostatki adwentowe i Andrzejki, chciałabym w najbliższych postach podzielić się z Wami przepisami, które mogą się przydać w trakcie przygotowywania imprez, czy ...
  • Z bloga: opycha.pl

    Pasta a’la hummus z papryką Dlaczego pasta a'la hummus? W szafce znalazłam 2 opakowania sezamu. Nie chciało mi się odpalać piekarnika, więc ...
  • Z bloga: Simply Food

      Ten pasztet to był taki trochę eksperyment. Nie miałam pojęcia jak może smakować, ale że lubię próbować nowych smaków zaryzykowałam. Słuchajcie, jest pyszny! Nawet mój mąż, który...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Lubicie tosty? Ja jesienią i zimą coraz częściej sięgam po takie szybkie i przede wszystkim ciepłe śniadanie. W tym wpisie postanowiłam podsunąć Wam kilka ciekawych pomysłów ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Taka pasta wyśmienicie smakuje ze świeżą bagietką. W wersji bardziej fit, śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym.  Składniki...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Jestem zakochana w tym smalczyku, naprawdę...Przepis pochodzi z książki Ewy Dobek z przepisami kuchni pięciu przemian choć trochę pozmieniałam proporcje.Jeśli nie jadacie masła, spokojnie ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Za oknem, szaro, buro, nudno i deszcz, więc pomyślałam, że przyda się jakaś optymistyczna odmiana na śniadanie i tak powstał ten zestaw. Puchate bułeczki z jajek i odrobiny mąki ...
  • Z bloga: Gotuj z Mąką

    Lubicie grzanki ? Jeśli odpowiedziałeś/aś sobie tak to ten przepis jest właśnie dla ciebie! Zamiast tradycyjnych, z masłem, z serem spróbuj do nich paprykowo-orzechowej pasty. Jest zdrowsza, ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Pyszna, aromatyczna pasta z pomidorów, słonecznika i pestek dyni. Bogata w zdrowe tłuszcze, doskonale zastąpi masło czy margarynę na kanapce :) SKŁADNIKI (na 4 kromki - 1 kanapka z pastą - ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Lubicie masło orzechowe? Jeśli tak – sprawdzaliście kiedykolwiek jego skład? Czasem można w nim znaleźć „ciekawe” rzeczy… Dlatego od dłuższego czasu przygotowuję je sama w domu. Do ...
  • Z bloga: Katalog smaków

    Prosta i smaczna... Składniki, których będziemy potrzebować: brokuły (różyczki) 150 g sól serek kanapkowy 1 opakowanie (140 g) posiekane prażone pistacje 1 łyżka Sposób ...
  • Z bloga: Katalog smaków

    Aromatyczna wegańska pasta. Idealnie smakuje podana na grzankach z rukolą i pomidorkami koktajlowymi.   Składniki, których będziemy potrzebować: ciecierzyca 130 g czosnek pieczony w oleju ...
  • Z bloga: greenscarf

    Smak mojego dzieciństwa to smażony ser. Naprawdę, mój dziadek robił najlepszy smażony ser na świecie, i pewnie dlatego też od małego kocham kminek i takie właśnie smaki. Poza tym moja ...
  • Z bloga: swojskie jedzonko

    Uwielbiam pasty kanapkowe-ale to już pewnie wiecie obserwując mojego bloga-tym razem wymyśliłam pastę z rukoli-którą uwielbiam i najchętniej dawała bym ją do wszystkiego. Pomyślałam ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Paprykarz szczeciński w kultowej czerwonej puszce święcił tryumfy pod koniec lat 60- tych. Powstał, by zagospodarować rybne ścinki przy wykrawaniu kostek z mrożonych rybich bloków. ...
  • Z bloga: Wegeonline

    Lubię avocado tak naprawdę chyba jedynie w tej postaci. Nauczyłam się je obierać i nawet jestem w stanie rozpoznać czy jest dojrzałe czy nie. Natomiast nie przemawia do mnie niestety. Jako, ...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Gdy nie masz ochoty na kanapki z wędliną, proponuję twarożek. Składniki: kostka twarogu jogurt naturalny sól i pieprz szczypiorek Przygotowanie: twaróg rozgniatam widelcem w misce dodaję 2-3 ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Dla wszystkich, którzy tęsknią za smakiem z dzieciństwa. Pasta makrelowa.. bez makreli!:) czas przyrządzenia:  ok. 10 min  ♥  stopień trudności 1/6 CO BĘDZIE CI POTRZEBNE? opakowanie tofu...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Jeden z moich smaków dzieciństwa – bardzo prosta pasta jajeczna ze szczypiorkiem. One of my childhood’s flavors – simple egg paste with chives. Składniki (na ok 4-6 kanapek): 6 jajek 3 ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×