Targ Smaku

  • Z bloga: extradania.pl

    Porcje: 2 Drukuj Tosty z jajkiem i boczkiem Przez 28 lutego 2016...
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    Zbliża się ten dzień, który z roku na rok wywołuje u mnie większy rachunek sumienia niż spisywanie postanowień noworocznych. Ten dzień, który napawa mnie szczęściem, a równocześnie ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Mam dla was kolejny błyskawiczny do przygotowania zdrowy pełen  witamin i wartość odżywczych posiłek,  z pewnością każdy niejadek sięgnie po taką apetyczną grzanke z owocami, tak więc ...
  • Z bloga: Śniadanie u Basi

    Uwielbiam awokado, ale to połączenie smaków jest po prostu przepyszne! Dopiero zjadłam, a już mam ochotę na następne! 2 kromki chleba tostowego 1/2 dojrzałego awokado 2 łyżki startego ...
  • Z bloga: Śniadanie u Basi

    Dziś pomysł na pyszne i sycące śniadanie na ciepło, do przygotowania którego możecie użyć nieco czerstwej bagietki! Polecam :-) 1 krótka bagietka (może być czerstwa) 1 jajko 1 mały ...
  • Z bloga: Śniadanie u Basi

    Uwielbiam takie kanapki z ciepłym jajkiem! Są pyszne, bardzo efektowne, a ich przygotowanie jest bardzo proste i szybkie! 1 bułka (u mnie owsiana) Optima Cardio Potas+ do smarowania 2 plastry ...
  • Z bloga: Śniadanie u Basi

    Pyszny pomysł na ciepłe kanapki z awokado :-) Uwielbiam je pod każdą postacią! Ponieważ aktualnie testuję margarynę Optima Cardio Potas+ w ramach kampanii Streetcom, to ponownie ...
  • Z bloga: Śniadanie u Basi

    Znudziły Wam się zwykłe kanapki? Bardzo dobrze! Dziś polecam pyszną lekką kanapkę z pastą z awokado. Mniam mniam! Na 1 porcję: 1 kromka chleba tostowego około 1/4 dojrzałego awokado ...
  • Z bloga: MarciaTime

    Dobrze jest raz na jakiś czas zapewnić sobie słodki posiłek w ciągu dnia, tym bardziej, jeśli lubimy słodycze. Tosty francuskie na słodko z truskawkami idealnie spełnią ten warunek. Dla mnie...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    W moim rodzinnym domu stosunek do chleba jest szczególny. Nabożny – to dobre określenie. Zanim bochenek zostanie rozkrojony, na spodniej stronie czubkiem noża rysuje się krzyż. Jest to znak ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Nieuchronnie zbliżamy się do dnia, w którym z każdej strony będziemy prześladowani przez nadziane różaną konfiturą, oblane lukrem bądź obsypane cukrem pudrem i wykończone aromatyczną ...
  • Z bloga: Pełny talerz

    Ostatnio proponowałam Wam słodkie śniadanie (ruchanki z dziką różą znajdziecie tutaj), więc dzisiaj czas na coś wytrawnego. A będzie to... Kanapka. Ale nie taka zwykła kanapka, tylko ...
  • Z bloga: Gdy w brzuchu burczy

    Tosty francuskie z dżemem Takie śniadanie można podać do łóżka, albo zjeść w leniwy niedzielny poranek z całą rodziną. Tosty francuskie z dżemem z dzikiej róży smakują wyśmienicie. ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Chaczapuri jest gruzińskim plackiem, bez zbędnych przypraw i dodatków. Istnieją dwa rodzaje chaczapuri – andżaruli i imeruli. Pierwszy z nich podaje się z serem i jajkiem, drugi natomiast – ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    W Walentynki wcale nie musi być słodko, bo nie samym deserem się żyje ;) Dla mnie jest najważniejsze, żeby mój domownik zjadł porządne, zbilansowane i zdrowe śniadanie.  Wiadomo, że ...
  • Z bloga: Japonia na wynos - Rice Fields Forever

    Onigiri nadziane rybką Ninja onigiri 忍者おにぎり Doszłam do wniosku, że skoro w tym roku przekroczę już magiczna granicę (30-tka!), czas na przełomowe zmiany. W związku z tym ...
  • Z bloga: Kulinarne Przemyślenia

    Śniadanie jadaj jak król, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolacje oddaj wrogowi 😊 Wszyscy wiemy jak ważne jest śniadanie. Ma nam dać energię i siłę na cały dzień pracy. Ale co ...
  • Z bloga: Kuchenny Kredens

    Jeśli znalazłby się ktoś chętny – w celu zupełnie obojętnym – do przeanalizowania typowego jadłospisu w polskim domu, bez najmniejszej nawet wątpliwości w kwestii śniadań w ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Od pewnego czasu przygotowuję sobie sama bezglutenowe, chrupkie pieczywo i dziś postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na nie, tym bardziej, że dobrałam do niego wspaniały zestaw ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Pamiętacie tradycyjne angielskie scones? Dzisiaj wariacja na ich temat. Baza jest dokładnie ta sama, całą grę robi aromat cytrynowy, żurawina i delikatny biały mak. Spróbujcie z ulubioną ...
  • Z bloga: Śniadanie u Basi

    Dziś dalsze testowanie margaryny Optima Cardio Potas+ w ramach kampanii Streetcom. Wiem już, że na tej margarynie można zrobić smaczną i zdrową jajecznicę, a czy sprawdziła się w ...
  • Z bloga: Celebruj

    Doprawdy, średnia ze mnie piekara, jednak przyznam, że z drożdżowym ułożyłam się całkiem nieźle. To ciasto, które wymaga czułości wyrażanej w długotrwałym ugniataniu, a jednocześnie ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Śniadanie, drugie śniadanie, kolacja lub od tak na głód… kanapki towarzyszą nam co dnia. Warto jednak sięgać po ich zdrowsze wersje. Polecam Wam pieczywo chrupkie od Tovago: pieczywo ...
  • Z bloga: Babka i Kanapka

    Kanapki na ciepło z racji tego, że są podgrzewane (zapiekane), mogą stanowić namiastkę ciepłego posiłku. Jeśli więc nie zdążysz zjeść kanapki na ciepło w domu, weź ją do pracy i ...
  • Z bloga: szczypta samaq

    Zimą tęsknimy za latem, kolorami i słońcem i choć za oknem szaro, buro i zimno to nie przeszkadza żeby wprowadzić trochę optymistycznych kolorów na talerz. Dziś proponujemy bułeczki ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Kiedy już zupełnie brakuje mi czasu kanapki (obok owsianki i zielonego koktajlu) są moją najszybszą opcją na śniadanie, 2-gie śniadanie, lunch, podwieczorek a nawet kolację. Co więcej, ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Kawałki przyrumienionego chleba tostowego z wyrazistym w smaku wędzonym pstrągiem urozmaicą codzienne posiłki. Ostrości i niezwykłego charakteru tej kanapce nadaje twaróg wymieszany z chrzanem...
  • Z bloga: Z pamiętnika piekarnika

     Kolejna propozycja na śniadanie. Tym razem wykorzystałam kawałki kurczaka pieczone poprzedniego dnia na obiad - wiecie, to był obiad w stylu KFC, tylko tańszy i zdrowszy :-)  Do tego ...
  • Z bloga: Kulinarne Przemyślenia

    Grzanki sprawdzają się i na śniadanie, i na kolacje.  Na imprezach są wręcz rozchwytywane. Mają zasadniczy plus, są gorące i chrupiące. Do grzanek pasują rozmaite dodatki. Po prostu ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Mam sentyment do owoców rokitnika. Nie rozumiem, dlaczego nie jest bardziej popularny w Polsce. To znaczy rośnie w wielu miejscach, jako charakterystyczne pomarańczowe kulki, ale nikt go nie je....

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×