Targ Smaku

  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Genialna kanapka na ciepło jest doskonałym pomysłem na śniadanie.  Sos teriyaki Folwark wspaniale uzupełnia smak naturalnego sera camembert. Składniki: ser camembert 100gciabatta – 1 ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Chrupiący chleb owsiany z piekarnika to świetny sposób na przygotowanie domowego pieczywa. W przygotowaniu tego chlebka sięgnęłam po trochę inną metodę niż dotychczas. Chleb jest ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Z bajglami to jest ciekawa historia. Każdy, kto bywał w Krakowie, pamięta uliczne kramarki sprzedające bajgle. Przy dworcu kolejowym, prosto z plastikowych skrzynek, w których po bajglach, gdy ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Piękna pogoda, szparagi, wiosna.... Tak to widzę:) Powracamy po dłuuuugiej zimie do ulubionych smaków nowalijek. W moim wiosennym menu, jak co roku królują szparagi. Sezon na nie już się ...
  • Z bloga: Pastalena

    Merry Christmas!  Today nothing sweet - garlic bread with spinach and truffle oil, a little bit fancy, yet so delicious! The inspiration for that dish was a starter in a restaurant that, ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Chcesz się zdrowo odżywiać a nie wiesz od czego zacząć ? Proste zacznij od śniadania ! Dorze zbilansowany posiłek, śniadanie zapewni ci energie na cały dzień bez podjadania między ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Ten kto zagląda na mojego bloga doskonale wie, że jestem ogromną zwolenniczką wyrobu domowych wędlin. Mięso na takie wędliny zawsze kupuję w zaufanym sklepie, w takim gdzie mięso nie jest ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Tosty to chyba po jajecznicy najbardziej oklepane śniadanie na ciepło – postanowiłam to zmienić 🙂 Tosty na bogato – z łososiem, szpinakiem i serem mozzarella. Ja takie połączenie...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Kolejnym daniem bez którego według mnie Święta Wielkanocne nie istnieją, to oczywiście pasztet mięsny. I oczywiście taki, który został upieczony w domu. Szczerze powiedziawszy do tych ...
  • Z bloga: MU w garach

    Cześć! Jutro śniadanie wielkanocne. Podczas niego pojawi się wiele różnych potraw, jednak dominującym składnikiem będzie jajko. Spotkać je będzie można w najróżniejszej formie – z ...
  • Z bloga: Gotowanie-UK

    Angielskie bułeczki Hot cross buns na Wielkanoc- Obecne w angielskiej Wielkanocnej tradycji kulinarnej od wieków, wg niektórych zjedzenie bułeczek w Wielki Piątek miało przynieść spokojny ...
  • Z bloga: Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe

    Szynka prasowana, Sous Vide, jak z Pewexu   Składniki: - szynka wieprzowa - peklosól + sól morska 1:1 - sos sojowy - woda   Przygotowujemy solankę do peklowania na mokro na 5-7...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Dziś nie będzie świątecznie. Będzie przedświątecznie. Dosłownie pochłonęła mnie kuchnia. Trwa produkcja mazurka. Ciasto na szpekuchy już dojrzewa. Pasztet odpoczywa po pobycie w ...
  • Z bloga: Chili jalapeno

    Któregoś dnia czekając na znajomych pomyślałam, że czegoś na stole brakuje… Nie chciałam podawać znów pieczywa, a jednak coś by się przydało… Zrobiłam więc paluchy (zawijasy) z ...
  • Z bloga: Chili jalapeno

    Śniadanie powinno być pożywne i smaczne. Jeśli akurat nie mamy w domu świeżego pieczywa, możemy wykorzystać to z przed kilku dni. W zasadzie to nawet lepiej jeśli chleb nie jest pierwszej ...
  • Z bloga: Chili jalapeno

    Zakochałam się od samego patrzenia
  • Z bloga: harmoniacialaiumyslu

    Prosta kanapka o ciekawym smaku i wyjątkowych wartościach odżywczych.  Śniadanie pod taką postacią przypadnie do gustu osobom lubiącym jajka,  gdyż do tej kanapki możemy je dodać pod ...
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Wraz z pierwszymi wiosennymi słonecznymi dniami staramy się jeść mniej kalorycznie, ale za razem dostarczając organizmowi to, co najlepsze. Dzisiaj proponuję Wam połączenie dietetycznych ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Z jakim kolorem kojarzy się Wam Wielkanoc? Mnie z żółtym i zielonym. Dlatego, gdy zobaczyłam w jednym z programów kulinarnych pesto z zielonego groszku, stwierdziłam, że przepis ten idealnie...
  • Z bloga: Studio Kuchnia

    Dzisiaj dzielę się wytrawnymi tartaletkami śniadaniowymi na orkiszowym spodzie, nadziewanymi dwoma serami, prosciutto i jajkiem przepiórczym. Są idealne na piknik, wspaniałe jako przekąska, a...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    W ostatnią sobotę miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych pod hasłem Wielkanocne potrawy z Marco Ghia, które się odbyły w  Akademiii Kulinarnej Whirlpool. Pod okiem ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 1 wędzona makrela 40 dag białego sera półtłustego 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki śmietany 18% pęczek dymki sól, kolorowy pieprz Sposób wykonania: Makrelę ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Niektórzy mają problem ze smarowaniem pieczywa. To znaczy nie, że nie potrafią, ale nie wiedzą czym. :-) Problem pojawia się, kiedy przechodzimy na dietę roślinną lub kiedy po prostu chcemy ...
  • Z bloga: Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe

    Wędliny Sous Vide   Sous vide to jak piszą obecnie nowoczesna, zdrowa metoda gotowania potraw, jednak jak podają źródła sięga ona lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku i wcześniej. ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Dlaczego oszukana? Kilka dni temu wymyśliłam najlepszą pastę z awokado, jaką do tej pory jadłam. Niestety był już późny wieczór i nie było warunków, ani też chęci, aby zrobić sesję ...
  • Z bloga: Tak po mojemu, chilli samolubne gotowanie!

    Najlepsze potrawy to te wymyślone na szybko używając składniki które właśnie mamy pod ręką. Przykładem takich potraw to pizza, risotto, koreański smażony ryż, zupy i potrawki, co zostało...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Grzanka z serem to super przekąska, czy choćby pyszne śniadanie. Uwielbiam, w różnych wersjach i z różnymi dodatkami. Z opiekacza, czy na patelni, w jajku, z szynką, wariacji jest moc. ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Jeśli po obiedzie zostanie Wam upieczony łosoś, to możecie go wykorzystać np. w kanapkach. Proponuję „Kanapkę z pieczonym łososiem i grillowaną cukinią” ze śmietankowym serkiem, z ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×