Targ Smaku

  • Z bloga: O kuchni z uczuciem

    Krokiety trochę inne niż te tradycyjne, bo z chleba tostowego i parówek.Bardzo smaczne, a pracy mało. Przepis, a raczej pomysł, który możecie wypróbować.Parówki w przepisie można ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Bardzo rzadko zdarzają nam się dni, kiedy świeżo upieczona chałka nie zostaje zjedzona jeszcze lekko ciepła : ) Jeśli jednak uda się jej dotrwać kolejnych dni (przyznam się, że ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Na śniadanie, kolację czy przekąskę. U mnie znikają w zastraszającym tempie.  Składniki: 4 tortille kilka plasterków żółtego sera,może być starty na tarce  7 jajek sól i pieprz ...
  • Z bloga: Kasiuchnia.pl - Kuchnia Kasi

    Jak sprawić żeby zwykła kajzerka stała się niezwykła kajzerką 😉 Wystarczy nafaszerować ją kiełbasą, pieczarkami, awokado a do tego wbić jajko. Takie połączenie smaków zamknięte w ...
  • Z bloga: jedz i smakuj

    Marchewkowa pasta ze słonecznikiem, pomarańczą, czosnkiem i imbirem. Jeszcze odrobina miodu, oliwy i soku z cytryny. Pyszna, w kolorze soczystej pomarańczy, marchewkowa pasta gotowa. Na kanapki...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszna kanapka na ciepło. Obowiązkowo z sosami Folwark.  Kebab gyros ostry Folwark lub kebab gyros łagodny Folwark. Składniki:bułka paluchsalami 3,4 plasterkiser żółty 2 ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 3 tortille 30 cm Fanex 5 jajek 10 dkg wędliny lub boczku 1 awokado 1/2 małej kapusty pekińskiej 1/2 pęczka szczypiorku garść oliwek sos czosnkowy Fanexsos czosnkowy Fanex ketchup …...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Tofu na domowej bułeczce to znakomite połączenie i idealne śniadanie. Przekonajcie się! Tofu ma niezbyt dobrą renomę w moim domu. Próbuję je przemycać w różnych daniach, ale pomimo tego, ...
  • Z bloga: Domek na chabrowej

      Witam!Dziś przepis dla wszystkich łasuchów na grzanki z konfiturą. Dobry pomysł na śniadanie lub podwieczorek. U nas w domu nazywamy to danie "racuchy chlebowe". Wszystkie dzieciaki w ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Przepyszny chleb orkiszowy z sezamem. Z masłem orzechowym i konfiturą pomarańczową jest mocno uzależniający Ciemny, choć to przecież chleb pszenny. Orkisz jest odmianą pszenicy, posiadającą...
  • Z bloga: Śniadanie u Basi

    Niedługo kampania Streetcom z testowaniem Optima Cardio Potas+ dobiegnie końca, więc przekazuję Wam jeszcze jeden przepisik na śniadanie z jej zastosowaniem. Jestem bardzo zadowolona z tej ...
  • Z bloga: Śniadanie u Basi

    Dziś propozycja dla Wszystkich, którym znudziły się zwykłe tosty z serem ;-) Pysznie i niebanalnie :-) 2 kromki chleba tostowego 2 małe kostki zmrożonego szpinaku  1 łyżka masła 1 ...
  • Z bloga: MojeGary

    Te pełnoziarniste bułki przypadną do gustu każdemu. Są smaczną podstawą każdej kanapki, z zewnątrz chrupiące i miękkie w środku  Kiedyś bałam się ciasta drożdżowego, uważałam, że ...
  • Z bloga: Mój fragment internetu

    Czasem zdarzają się takie dni, że od samego rana jestem kłębkiem nerwów i najchętniej schowałabym się pod kołdrą udając, że mnie nie ma. Mój kot jest jednak zdania, że co by się nie ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Kanapka mistrzów bo z mistrzowskim sosem Folwark. Kebab gyros łagodny Folwark. Składniki:pierś z kurczaka 1 szt.2 łyżki oliwy1 duży ząbek czosnku (wyciśnięty przez praskę)½ łyżeczki: ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Na stronie SmakujLokalnie możecie zamówić paczkę zdrowych, ekologicznych produktów od lokalnych producentów. Paczka jest gotowa do odbioru w piątek, abyście mogli się cieszyć w sobotę ...
  • Z bloga: MU w garach

    Cześć! W kilku ostatnich wpisach skupiłem się mocno na orientalnych smakach. Dzisiaj chciałbym wrócić do bardziej lokalnej kuchni Jedni go uwielbiają, inni na jego widok dostają mdłości....
  • Z bloga: Kuchnia na wesoło

    Pewnie każdy z nas ma dni co zrobić na śniadanie. Ile można jeść płatki na mleku, kanapki czy... jajecznicę.Ja tutaj wychodzę z propozycją podania dużym i małym angielskiego puddingu ...
  • Z bloga: Kuchnia na wesoło

    Czy u Was też jest problem co podać na śniadanie? Ile można jeść kanapki lub jogurt z owocami. Jeżeli lubicie francuskie tosty w mleku to ten przepis będzie idealny dla WasSkładniki:4 kromki ...
  • Z bloga: Zrób to smacznie

    Nie ma chyba nic lepszego na śniadaniowe kanapki niż domowej roboty wędlina :) Szyneczka wyszła przepyszna, nie rozwala się podczas krojenia. Idealna na świąteczny stół. Co prawda ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Osobom na diecie bezglutenowej może się czasem wydawać, że jedzą cały czas to samo. Dziś zatem kilka pomysłów na urozmaicenie posiłków w diecie bezglutenowej, ale również wegańskiej. ...
  • Z bloga: Kasia Sarna

    Jeśli decyduję się zjeść kanapkę - co rzadko się zdarza - staram się, aby znalazło się na niej ciekawe połączenie dodatków. Tak, aby nie zapychać się pieczywem, ale delektować smakiem...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Tym razem propozycja dla miłośników parówek. Chociaż wiele się mówi, że nie jest to produkt godny uwagi, można znaleźć parówki z naprawdę dobrym składem. Wystarczy czytać etykiety. ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Jeśli zostanie wam trochę upieczonego kurczaka (można go też upiec specjalnie na kanapki) to proponuję dodać do niego bagietkę i świeże warzywa. Smak urozmaicamy sosem barbecue z ostrą ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Szukacie śniadaniowych inspiracji? Lubicie tosty? Oto jedne z moich ulubionych :) SKŁADNIKI (na 2 porcje -  4 tosty, 1 tost - 160 kcal)4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego1 dojrzałe ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Na specjalne życzenie mojego dziecka, niesamowicie chrupiące gofry. Bardzo długo szukałam dobrego przepisu i stwierdzam, że ten jest najlepszy. Do tego dodatki takie jak lubicie i jest pysznie....
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Tradycyjna włoska przekąska, doskonała na spotkanie ze znajomymi. Niby nic, a zaskakuje i smakuje. Na blogu znajdziecie już przepis na bruschettę z pomidorami. Dzisiaj zapraszam Was na kolejne ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Bruschetta urzekająca prostotą włoska przekąska. Ma nawet swoje święto, obchodzone 2 lutego w Spello. Narodziła się w Toskanii, Kalabrii lub Apulii. Ta bardzo skromna, charakteryzująca się...
  • Z bloga: Karmelowy

    Lubię leniwe weekendowe śniadania, gdyż nie muszę śpieszyć się z ich przygotowaniem i na spokojnie mogę zaplanować coś innego niż zwykle. Nie lubię się też przemęczać, więc staram ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Bajgiel jak bajgiel, taka kombinacja to żelazny klasyk. Można jeszcze dodać sobie kapary czy oliwki, ale ja nie chciałam zagłuszać smaku koperku, bo to koperek, który sama wyhodowałam z ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×