Targ Smaku

  • Z bloga: eintopf

    Wraz ze słońcem i ciepłem za oknem, przychodzi ochota na zjedzenie czegoś lżejszego, kolorowego, cieszącego oko. Poniżej nasza propozycja na wiosenno-letnie śniadanie, przegryzkę. ...
  • Z bloga: Bodylicious

    Kanapka z łososiem rukolą i awokado to prosty sposób na pożywny lunch. Przygotuj w wersji turytycznej i zabierz ze sobą do pracy, na wycieczkę albo zapakuj starszakowi do szkoły. ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Składniki: 4 kromki chleba, u mnie graham  2 łyżki oliwy z oliwek pomidor ok. 80 g mozzarelli, pokrojonej w plasterki (kulka) ząbek czosnku świeża bazylia pieprz Kromki chleba natrzyj ...
  • Z bloga: Celebruj

    Świeża bułka, jajo, kawałek drobiu i warzywa to składniki, bez których nie wyobrażam sobie śniadania. Bywa jednak, że znudzona rutynowym zestawem (jajo na miękko, na twardo, półtwardo, ...
  • Z bloga: Celebruj

    Wytrawne babeczki wspaniale smakują nie tylko na ciepło, ale utrzymują wilgotność także po ostygnięciu. Stanowią doskonały pomysł na drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Skosztuj ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Tosty francuskie, grzanki i inne tego typu rzeczy mogę wcinać każdego dnia. Nigdy mi się nie nudzą, Został indyk z gotowania rosołu to czemu by nie wsadzić go do tostów? Postały niesamowite...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Na szlaku europejskiego ulicznego jedzenia robimy dziś przystanek we Francji.O ile na sos do berlińskiego currywursta można było podać jeszcze jakiś przepis, o tyle w przypadku paryskiej ...
  • Z bloga: Food Square

    Kiedy byłem dzieciakiem tosty francuskie, zwane w moim domu po prostu chlebem w jajku były jedną z moich ulubionych opcji śniadaniowych. Czasami robiło się je na słono z ziołami, a ...
  • Z bloga: Ola la LCHF

    Bruschetta to przepyszna włoska przekąska, którą można jeść na śniadanie, jako dodatek do obiadu lub na kolację. Składa się z kilku bardzo prostych składników a dzięki użyciu keto ...
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

  • Z bloga: Pichceniomania

    Ostatnio wpadł mi w ręce bardzo ciekawy artykuł, mocno naukowy, na temat naszych preferencji smakowych, smaku umami, który jest w końcu jednym z pięciu odczuwalnych przez człowieka oraz o ...
  • Z bloga: Bodylicious

    Kanapka na ciepło z jajkiem i awokado jest wilgotna, sycąca, idealna na sycące śniadanie jeśli preferujesz dania wytrawne a nie słodkie. Co je na śniadanie większość z nas? Płatki z ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Czy można bawić się śniadaniem? Oczywiście, że tak! Jeśli chcemy rano ujrzeć uśmiech na twarzach naszych pociech przygotujmy kolorowe tosty. Tęczowe tosty jednorożca. Gwarantujemy ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Sobotnie śniadanie dla mnie, dla innych obiad. Na początku zamysł był zupełnie inny i po próbach i zdjęciach zrezygnowałam. Nic na siłę, pamiętacie?  Co do samego przepisu, znowu nie ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 2 tortille o średnicy 30 cm Fanex 3 białe kiełbasy 2 średnie cebule 10 dkg sera żółtego zioła prowansalskie słodka papryka sos słodkie chili Przygotowanie: Cebulę pokroić w ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Zdrowe i kolorowe, na śniadanie lub przekąskę: KANAPKI Z WIOSENNYMI... Artykuł KANAPKI Z WIOSENNYMI WARZYWAMI pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Cookmagazine

    Chrupiąca BRUSCHETTA Z OWOCAMI I KREMOWYM SERKIEM to świetny pomysł na... Artykuł Bruschetta z owocami i kremowym serkiem pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Prosty przepis na bułeczki drożdżowe z farszem pieczarkowym, posypane żółtym serem. Składniki: Ciasto: 300 ml mleka 2 łyżeczki cukru 125 g masła lub margaryny 2 jaja 0,5 kg mąki 100 g ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Czytaj więcej »
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Podpłomyki zna niemal każdy. Dzisiaj przygotowałam takie z dodatkiem posiekanego koperku. Do szczęścia brakowało jedynie masła, które można rozsmarować na gorącym podpłomyku. Same z ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Czy kanapka jest niezbędnym elementem zdrowej diety? Oczywiście, że nie. Ja mogę całymi dniami kanapek nie jeść. Niemniej czasem mnie one ratują. Głównie wtedy, kiedy nie mam czasu na nic ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Chałka i tuńczyk? Oczywiście, że tak! Pachnące, chrupiące i wyraziste w smaku grzanki chałkowe. Uwielbiam połączenie słodkiego pieczywa z wędliną lub innymi słonymi dodatkami. Dodanie ...
  • Z bloga: mniam-mniam

    …pyszne, chrupiące, kolorowe i szybkie do zrobienia śniadanie; dzieciaki i nie tylko będą zachwycone. Do przygotowania tostów możemy użyć dowolnego pieczywa. Ja wykorzystałam angielkę.   ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Czytaj więcej »
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszna, zdrowa i syta kanapka z filetem śledziowym, warzywami i pomidorowym sosem sambal Folwark Składniki: bułka żytnia - 1 szt.filet śledziowy - 1 szt.warzywa: liść sałaty, plaster ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Po chwili przerwy wracamy z czymś absolutnie fantastycznym. Kiedyś nigdy nie pomyślelibyśmy nawet, że połączenie szpinaku z żurawiną, to będzie istna eksplozja smaku :) Zatem dzisiaj ...
  • Z bloga: Karmelowy

    W końcu przyszła wiosna, a wraz z nią ochota na lekkie dania i świeże warzywa. Naprzeciw tym oczekiwaniom wyszło Almette wprowadzając do swojej oferty dwa nowe smaki swoich serków: Almette ...
  • Z bloga: Picante-Jalapeno

    Sezon na szparagi w pełni, choć trwa krótko warto go wykorzystać maksymalnie bo szparagi są nie tylko pyszne, ale także bardzo zdrowe. Najlepiej nadają się do prostych, szybkich i ...
  • Z bloga: Przepis dietetyka

    Ile osób słyszało słynne stwierdzenie: ziemniaki tuczą? Ja sama kiedyś w to wierzyłam i starałam się omijać ziemniaki szerokim łukiem. Prawda jest taka, że jest to błędne stwierdzenie. ...
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    W naszym domu zawitało nowe stworzonko... Cudowny siedmiotygodniowy kociaczek dotrzymuje nam towarzystwa podczas codziennych czynności. W kuchni nie odstępuje mnie na krok licząc, że ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×