Targ Smaku

  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 4 liście jarmużu 6 kiwi 1 banan 1 jabłko 300 ml soku jabłkowego Sposób wykonania: Obrywamy liście jarmużu z twardych łodyg. Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. ...
  • Z bloga: Zawsze głodna

    Nie jest tajemnicą, że moim ulubionym posiłkiem w ciągu dnia jest śniadanie. Koniecznie na słodko, z owcami, najlepiej o kremowej konsystencji, ale z chrupiącym dodatkiem. Najczęściej na ...
  • Z bloga: Pociąg Do Kuchni

    Ciasto śniadaniowe na maślance – przepyszne, wilgotne, maślane; nasze ciasto śniadaniowe na maślance wzorowane jest na amerykańskich buttermilk biscuits. Możecie je przygotowywać na słodko...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Jak mnie odwiedzacie to wiecie, że jestem fanką „chlebkowych” wypieków… tak, dobrze czytasz – uwielbiam piec ciasta w podłużnej keksówce, a potem zajadać się nimi każdego dnia na ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Uwielbiam pieczone owsianki, bo robią się praktycznie same, a w czasie, gdy zapiekają się w piekarniku jest chwila na pozostałą poranną krzątaninę : ) Dzisiejsza wersja to porcja ...
  • Z bloga: Wypieki Beaty

    Budyń jaglany z karmelizowanymi jabłkami     Dziś trochę inny budyń, bo budyń jaglany zrobiony na  mące jaglanej (nie na kaszy). Taką mąkę jaglaną możecie kupić w sklepach ze zdrową ...
  • Z bloga: Poranek na słodko

    Budyń to bezapelacyjnie jeden z najwspanialszych smaków dzieciństwa. Czy można go w jakiś sposób uzdrowić? Oczywiście, że tak! Zresztą podobnie jak wszystkie ulubione dania :) Dlatego ...
  • Z bloga: Wegetalerze

    W Tłusty Czwartek gardzę pączkami, bo po prostu ich nie lubię. Za to uwielbiam faworki! Chrupiące, delikatne a zarazem bardzo sycące. Idealne do szatańsko mocnej kawy. Obficie posypane cukrem ...
  • Z bloga: Healthy food explorer

    Prawdziwy hit! Naleśniki, ale w całkiem nowej zaskakującej wersji, bo jako... muffinki. Proste w przygotowaniu i z wykorzystaniem zdrowszych składników. Można je wzbogacić o ulubione dodatki...
  • Z bloga: VEGEWEGE

    Super pyszna kremowa wegańska kwaśna śmietana na bazie sezamu od której już zdążyłam się uzależnić. Idealny dodatek do placków z cukinii, które robiłam dzisiaj na obiad,przepis już...
  • Z bloga: Even Better Food

    Socca to naleśnik, czasem przypominający cienki i chrupki chlebek, tradycyjnie przygotowany z mąki z ciecierzycy, wody i oliwy (znany również jako farinata, torta di ceci lub cecina). Według ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Witajcie! Tak, jak pisałam tydzień temu - rozkręciłam się z przygotowaniem posiłków do pracy i dziś zapraszam Was na kolejny bardzo smaczny zestaw, kolorowy i już mocno wiosenny, bo nie wiem...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Nie jest to typowe fit ciasto, bo mamy w nim zwykłą mąkę, ale jest tak napakowane zdrowymi pysznościami jak orzechy i owoce, że można mu to wybaczyć. Lubię masło orzechowe, ale jest dla ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Absolutnym hitem imprez w PRL były koreczki serowe. Jak sama nazwa wskazuje jednym ze składników był ser żółty. Reszta stanowiła całkowitą dowolność. Można było przerobić na mini ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Oczyszczająco odkwaszający koktajl wzmacniający odporność Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Witaminowy szok Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Idzie wiosna! Pij sok z marchwi, aby uzyskać piękny odcień skóry i zyskać młody wygląd. Zobacz, jakie korzyści daje spożywanie marchewki.   Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Orzeźwiający koktajl z liczi bogaty w witaminę C i kwas foliowy Czytaj więcej »
  • Z bloga: Westchnął seler

    Bo maślana. Masło orzechowe wpisało się w mój codzienny jadłospis na stałe, ale żeby się nie znudziło, tworzę różne mieszanki orzechów, z których je produkuję. Tym razem z mojej ...
  • Z bloga: Bullio

    Ricotta to miękki, włoski ser, który powstaje z serwatki. Jest więc świetnym pomysłem na wykorzystanie serwatki, która zostanie nam z wyrobu sera podpuszczkowego (przepis na podpuszczkowy ser ...
  • Z bloga: Wielopokoleniowo czyli testuję z mamą i córką

    Śmiało mogę napisać, że te drożdżówki są o niebo lepsze od drożdżówek sklepowych. Pulchne, cudownie aromatyczne, po prostu przepyszne! SKŁADNIKI:- 3 dag drożdży- 1 szklanka ciepłego ...
  • Z bloga: Poranek na słodko

    Znudziła Wam się gotowana owsianka? W takim razie spróbujcie wersji pieczonej. Smakuje jak biszkopt z jabłkami i niesamowicie pachnie :) BEZGLUTENOWA PIECZONA OWSIANKA Z MALINAMI I JABŁKIEM ...
  • Z bloga: Poranek na słodko

    Jeśli jeszcze nie zaglądaliście do mojego zbioru 45 przepisów na zdrowe pączki,  koniecznie go sprawdźcie: Zbiór ten stworzyłam rok temu, a od tego czasu pojawiło się kilka nowych ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Cudownie kremowy jesienno-zimowy koktajl jak deser Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Brak energii? Koktajl z kawą potrzebny od rana!   Czytaj więcej »
  • Z bloga: Bullio

    To mój pierwszy eksperyment z produkcją domowego sera korycińskiego i muszę przyznać, że jest on bardzo udany. Z podanych składników uzyskałam ok. 900 g sera. Ser koryciński to lokalny ser ...
  • Z bloga: Kolory smaków

    Luty to niebywale szczególny miesiąc. Aura miłości przepełniona słodkimi pączkami <3 Od nadmiaru serduszek jeszcze nikt nie umarł. Gorzej z cukrem i pączkami. Walentynki już za nami, ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Uwielbiam drożdżowe ciasto i bardzo często piekę z owocami lub czekoladą w formie placka lub bułek. Tym razem zamiast klasycznych słodkich drożdżówek trochę inna wersja, bo z kozim serem i ...
  • Z bloga: Domek na chabrowej

     Witam!Ten aromatyczny sos duński robię bardzo często, doskonale się sprawdza jako dodatek do kanapek lub sałatek.Jeżeli kiedyś zastanawialiście się jak zrobić sos duński, który podają...
  • Z bloga: Domek na chabrowej

      Witam!Sos diabelski jest bardzo prosty do przygotowania. Pasuje do potraw z grilla, hamburgerów, szaszłyków . Przepis na sos diabelski dostałam od znajomego kucharza.Składniki: 4 łyżki ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×