Targ Smaku

  • Z bloga: strasznie smaczne

    Jarmuż - to nieco zapomniane warzywo z rodziny kapusty wraca ostatnio do łask, a to za sprawą mody na zielone koktajle, których jest częstym składnikiem. Do czego można jeszcze wykorzystać te...
  • Z bloga: Bullio

    Bardzo słodkie (dzięki dodatkowi miodu i suszonych owoców), lekko chrupiące placki z batatów i kaszy jaglanej. Z podanych składników uzyskacie dziewięć średniej wielkości placków. Kaszę ...
  • Z bloga: VioletoweKucharzenie

    Bardzo polubiłam kaszę jaglaną i coraz częściej gości u mnie na śniadanie. Z owocami, kokosem i chrupiącymi orzechami smakuje przepysznie! 0,5 szklanki kaszy jaglanej 1,5 szklanki mleka ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Lekko chrupiąca, w zielonym odcieniu, pasta do chleba. Jej niepowtarzalny smak to połączenie awokado, twarogu i drobno posiekanego selera naciowego. Idealna na kanapki lub jako dip do warzyw.
  • Z bloga: pieprzny smaczek

    Kto był w Wetlinie w "Chacie wędrowca" to zapewne ucieszy się z tego przepisu, bo nie wiem czy wiecie ale w Bieszczady warto jechać właśnie na giganta :-) Przepis, że tak się wyrażę z ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Placuszki na jogurcie greckim, z dodatkiem mąki pełnoziarnistej oraz czerwonymi porzeczkami, pieczone w piekarniku to idealna propozycja na śniadanie rodzinne. Są mniej kaloryczne od ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Wegański smalec to chyba najlepsza całoroczna pasta do wszelkiego rodzaju pieczywa! Świetnie się mrozi i zawsze mam jej zapas w lodówce 🙂 Nasi Rodzice tak się u nas rozsmakowali w tym ...
  • Z bloga: Jedzeniologia

    Cała rodzina może śmiało zajadać się takim śniadankiem :) sprawdzone na własnym przykładzie rodzinnym tylko oczywiście w małych modyfikacjach. Dziecko zajada z mlekiem modyfikowanym, ...
  • Z bloga: Smiling shrimp

    Owoce sezonowe to to, za co najbardziej cenię lato. Niestety w tym roku natura nas nie rozpieściła. Lecz mimo, iż tegoroczne zbiory nie były zbyt obfite, postanowiłam nie próżnować i ...
  • Z bloga: ZWARIOWANA CEBULKA

    Świetna zielona sałatka , która bardzo dobrze sprawdza się jako drugie śniadanie. Jest łatwa w przygotowaniu, przepyszna i sycąca. Bób, który się w niej znajduje ma mnóstwo białka i kwasu...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Budyń jaglany to deser, na który możemy sobie pozwolić bez żadnych wyrzutów sumienia. To także świetny sposób na przemycenie zdrowej kaszy jaglanej do diety. Ten budyń jest pyszny, kremowy ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Szarłat wyniosły, czyli amarantus jest jedną z najstarszych roślin uprawnych.  Dawniej Majowie, Aztekowie i Inkowie  cenili to pseudozboże za swoje wyjątkowe właściwości. Jedli liście i ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Dzisiejszy pasztet to  nie tylko efekt tego, że staramy się wyrzucać jak najmniej jedzenia. Domowe wędliny, pieczenie i pasztety po prostu lubimy robić. Na blogu pojawił się już Bezglutenowy...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dziś na blogu epopei bobowej ciąg dalszy 😍. Tym razem mam dla Was propozycję śniadaniową, najlepiej do przygotowania w weekend, kiedy to mamy czas, żeby wspólnie celebrować rodzinne ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 470 g mieszanki warzywnej ze słoika (groch, marchewka, kukurydza)100 g ryżu jaśminowego3 ogórki kiszone1/2 pęczka grubego szczypiorku2 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu ...
  • Z bloga: Bullio

    Mięciutkie, delikatne i bardzo puszyste placki z dodatkiem mascarpone.  W misce wymieszać mikserem jajka, mąkę, mascarpone, mleko, miód, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Masa powinna ...
  • Z bloga: Healthy Lifestyle by Wiktoria

    Składniki: 2 jajka 3 łyżki mąki kukurydzianej ulubione słodzidło łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki płatków owsianych Przygotowanie: Białka ubijamy. Dodajemy pozostałe składniki, ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Hummus to pasta, do której często powracam. Można go kupić, ale bez wysiłku zrobimy go też w domu. Podobnie, jak inne pasty, hummus można wzbogacać różnymi dodatkami, np. suszonymi ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: ok. 2 szkl. czarnej porzeczki 1 jajko 3-4 łyżki mąki 1 łyżka cukru 3 łyżki jogurtu naturalnego szczypta soli Przygotowanie: Owoce obrać z szypułek, rozgnieść. Dodać mąkę, ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 4 jajka rozm. L kawałek cukinii 1/2 cebuli czosnkowej 4-5 kwiatów cukinii sól, pieprz, curry olej, masło Przygotowanie: Z kwiatów cukinii usunąć słupek i opłukać. Cebulę ...
  • Z bloga: Aleglodomorek

    Dziś dzielę się z Wami jednym ze smaków mojego dzieciństwa. Lekki i puszysty, zazwyczaj polewałam go miodem, smarowałam powidłami i zajadałam na kolacje. Jedno zawsze pozostawało ...
  • Z bloga: Fat-or-not

    Udało mi się już dojść do perfekcji w smażeniu naleśników. Korzystałam ze sprawdzonej proporcji (2 jajka, 60 g mąki, 120 ml mleka) i świetnego patentu na ograniczenie tłuszczu w ...
  • Z bloga: Mój słodki pamiętnik

    Inspiracja kuchnią lidla – przepis polecany Składniki: - chleb wiejski: 8 kromek - pomidorki koktajlowe: 20 szt. - kuleczki mozzarelli mini light: 16 szt. - bazylia: 1 gałązka - tymianek: 1 ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Ananasy są smaczne - słodkie, miękkie i mocno aromatyczne. Oczywiście pod warunkiem, że wiesz, jak je wybrać. Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Kawa kuloodporna o pobudzających i odchudzających właściwościach, która dodatkowo daje zastrzyk energii, odczuwalny przez resztę dnia Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Koktajl figa z makiem Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Zielone zdrowie koktajl który nada się i na kolację i na śniadanie Czytaj więcej »
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Zawsze się dziwiłam, że komuś chce się robić naleśniki czy placki na śniadanie. Wydawało mi się to zawsze bardzo pracochłonne. Do czasu, kiedy spróbowałam zrobić placuszki z mąki z ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

      Borówka czarna, potocznie zwana czarną jagodą, poza tym, że jest smaczna, ma liczne właściwości lecznicze. Obniża poziom cukru i cholesterolu, wspomaga prace oczu, uelastycznia naczynia ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Uwielbiam owsiankę, ale ta tradycyjna zaczyna mi już wychodzić bokiem Postanowiłam spróbować czegoś nowego. Czegoś, co będzie zdrowe i sycące. Czegoś, co zaspokoi moją potrzebę na stałą...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×