Targ Smaku

  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Niby jest już wiosna, ale na świeże, sezonowe warzywa trzeba jeszcze poczekać, dlatego też warto jeszcze przez jakiś czas oprzeć się na tych jesienno-zimowych. W związku z tym postanowiłam...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Bardzo prosta i pyszna sałatka z niezwykle aromatycznym i pełnym smaku olejem z pestek dyni od Semco. Proste składniki i masz przygotowaną sałatkę nadającą się do obiadu, jak również ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Ostatnio mamy czas dla kasz. Pęczak, gryczana a ostatnio bulgur. Na zimno, na ciepło. Syncio nie przepada za gryczaną paloną, wszyscy kochamy pęczak. W niedzielne popołudnie przygotowując ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Wege piątek Przepis na pikantną sałatkę z czerwonego ryżu z marchewką znalazłam wśród przepisów Merry Berry - bardzo popularnej brytyjskiej autorki książek kulinarnych i prezenterki ...
  • Z bloga: PORADY HERRBATY

    Kapusta kiszona to bardzo dobre źródło witaminy C, witamin z grupy B, zawiera także sporo witaminy K, A i E. Witaminy A, C i E to przeciwutleniacze, które oczyszczają organizm z nadmiaru ...
  • Z bloga: silkdressdiet

    Cam Chau to dzielnica Hoi An. Stąd nad morze jest jakieś 20 minut rowerem. Połowę tej drogi jedzie się groblą pośród pól ryżowych. Czasami jest mijanka z motocyklem, a czasami trzeba ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Do tej pory sałatki zrobione z selera korzeniowego i pietruszki wydawały mi się nie smaczne. Dopóki nie spróbowałam tej sałatki. Łączy wyżej wymienione warzywa w sposób idealny za pomocą...
  • Z bloga: Zmacznego

    W ostatnim czasie na stronie pojawiło się wiele przepisów na słodkości. Jest to o tyle ciekawe, że sama chętniej sięgam po słone i ostre potrawy. Jednak mój obecny styl życia wymaga ode ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Uwielbiam buraczki. Są dla mnie idealnym dodatkiem do obiadu. Wystarczy doprawić i nie potrzeba nic więcej. Potrzebujemy: duży burak 2 łyżki octu 2-3 łyżeczki cukru pół łyżeczki soli Taka ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Wegańska micha (vegan bowl, Buddha bowl) króluje na instagramowych zdjęciach i zagranicznych blogach. Zdradzę Wam pewną tajemnicę – nie dość, że te napakowane warzywami miski pięknie ...
  • Z bloga: kukułeczki

    Przepis na sałatkę z komosą ryżową znaną również jako quinoa, która jest  bardzo zdrowa zawiera dużo białka, kwasów tłuszczowych oraz witamin, ma lekko orzechowy smak, można ją ...
  • Z bloga: Kasia Sarna

    Staram się przemycać czerwoną kapustę do wielu potraw, bo ostatnio zaniedbywałam to warzywo. Dzisiaj wylądowało w towarzystwie jabłka i selera w pysznej sałatce. Czytaj więcej »
  • Z bloga: Kasia Sarna

    Kimchi to symbol kuchni koreańskiej, pojawiający się we wszystkich rankingach najzdrowszych potraw świata.Możemy wyróżnić ponad sto rodzajów kimchi, jednak wszystkie bazują na tym samym: na...
  • Z bloga: Kasia Sarna

    Brukselka to trochę zaniedbywane przeze mnie warzywo. Nie wiem czemu, bo uważam, że pieczona i surowa jest przepyszna. Dziś proponuję ją w wersji sałatkowej: Czytaj więcej »
  • Z bloga: Kasia Sarna

    Chyba nie ma już dnia, żeby jarmuż nie gościł na moim talerzu. Kilka lat temu totalnie się nim zauroczyłam i trwa to do dziś :-)Jak to zwykle u mnie bywa, w surówkach łącze owoce z ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Zauroczył mnie kolor tej surówki.  Zobaczyłam ją w marcowym numerze KUCHNI i nie mogłam się jej oprzeć.  Jest prześliczna ale przede wszystkim pyszna!!! przepis odrobinę zmodyfikowany. ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    To będzie pyszna sałatka w sam raz na letnie upały. Aby ją przygotować, wystarczy tylko chwila, około 15 minut. A do tego będzie mało tucząca i zapewne… posmakuje. Składniki: (4 porcje, 85...
  • Z bloga: http://dorodnepomidory.bloog.pl

    Karnawał się skończył i zima prawie też. Dzień był dzisiaj przepiękny, prawdziwie wiosenny i od razu ma się ochotę na coś lekkiego. Poza tym trzeba zrzucić to, czego jest za dużo. Ten ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Prosty ale efektowny koktajl z mrożonymi owocami Czytaj więcej »
  • Z bloga: MamaOskarka

    Uwielbiamy świeże surówki, choć teraz taki średni moment na warzywa jest niestety, ale kapusta i warzywa korzeniowe jak najbardziej są dostępne i z tego musimy korzystać. Pasuje praktycznie ...
  • Z bloga: My Vegan Kitchen

    Szwajcarski Lidl skusił nas promocją, więc na szybko wrzucamy dziś ekspresowy przepis na kapustę pak choi. Jemy ją bardzo rzadko, ale jest to warzywko godne uwagi i bardzo smaczne. Polecamy ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Niespodziewanie dobry efekt, jeśli chodzi o smak i mało pracochłonne wykonanie. Sałatkę podałam z niewielką ilością świeżo ugotowanej komosy ryżowej. Polecam. Składniki:bób z puszki ...
  • Z bloga: Kuchnia z widokiem na ogród

    Buraczki z jabłkiem. Tradycyjna, najprostsza sałatka obiadowa z buraków. U mnie jest ona bez żadnych dodatków, tylko buraczki i jabłka. Taka robiłam jak dzieci były małe i tak zostało do ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Możemy nie przepadać za brokułami, ale jeśli jest coś, czego nie lubią same brokuły, to z pewnością jest to zbyt długie gotowanie. Sprawia ono, że warzywa te tracą najbardziej cenny ze ...
  • Z bloga: Places and Plants

    Zimą zielenina jest na wagę złota. W sezonie na bulwy można i nawet trzeba ratować się kupowaniem zielonego, bo mimo wszystko korzyści są większe niż potencjalne straty. Jednak lepiej...
  • Z bloga: extradania.pl

    Czas przygotowania: 10 minuty Porcje: 2-4 Drukuj Sałatka kolorowa z rukolą...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Bardzo lubię białą dużą rzodkiew. Jest dostępna tylko przez część roku, ale za to jest bardziej wydajna niż rzodkiewki. Zwykle kiszę ją jako kimczi lub libańskie pikle (zobacz przepis), ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 100 g kaszy orkiszowej pół opakowania miksu sałat (około 100 g) 6 liści jarmużu 10 pomidorów koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli 4 łyżki pestek słonecznika oliwa z oliwek sól,...
  • Z bloga: o-smaku

    Hodowla kiełków słonecznika w domu jest niezwykle tania i prosta. Nie potrzebujemy żadnego specjalistycznego sprzętu - wystarczy jedynie plastikowy lub szklany pojemnik i durszlak do odcedzania....
  • Z bloga: VEGEWEGE

    Seler a'la śledzie w sosie pomidorowym z cebulą to mój ostatni pomysł na wegańską wersję znanej i lubianej przekąski rybnej.Smak i zapach jest mocno zbliżony do oryginału, wygląd i ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×