Targ Smaku

  • Z bloga: Even Better Food

    Możemy nie przepadać za brokułami, ale jeśli jest coś, czego nie lubią same brokuły, to z pewnością jest to zbyt długie gotowanie. Sprawia ono, że warzywa te tracą najbardziej cenny ze ...
  • Z bloga: Places and Plants

    Zimą zielenina jest na wagę złota. W sezonie na bulwy można i nawet trzeba ratować się kupowaniem zielonego, bo mimo wszystko korzyści są większe niż potencjalne straty. Jednak lepiej...
  • Z bloga: extradania.pl

    Czas przygotowania: 10 minuty Porcje: 2-4 Drukuj Sałatka kolorowa z rukolą...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Bardzo lubię białą dużą rzodkiew. Jest dostępna tylko przez część roku, ale za to jest bardziej wydajna niż rzodkiewki. Zwykle kiszę ją jako kimczi lub libańskie pikle (zobacz przepis), ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 100 g kaszy orkiszowej pół opakowania miksu sałat (około 100 g) 6 liści jarmużu 10 pomidorów koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli 4 łyżki pestek słonecznika oliwa z oliwek sól,...
  • Z bloga: o-smaku

    Hodowla kiełków słonecznika w domu jest niezwykle tania i prosta. Nie potrzebujemy żadnego specjalistycznego sprzętu - wystarczy jedynie plastikowy lub szklany pojemnik i durszlak do odcedzania....
  • Z bloga: VEGEWEGE

    Seler a'la śledzie w sosie pomidorowym z cebulą to mój ostatni pomysł na wegańską wersję znanej i lubianej przekąski rybnej.Smak i zapach jest mocno zbliżony do oryginału, wygląd i ...
  • Z bloga: Panda loves veggies

    Click for English version Kliknij po przepis po polsku Não vai ser nenhuma novidade mas reparo que a nossa sociedade torna-se cada vez mais frustrada e triste. Sofremos de uma constante falta de ...
  • Z bloga: Mój Ogródek

    Jak się człowiek obje czekoladkami...klikto potem powinien przejść na coś lżejszego...żeby uciszyć wyrzuty sumienia ;)Myślę, że nadać się może taka sałatka...Z komosą ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Zbliżają się Walentynki i Tłusty Czwartek i muszę przyznać, że trochę czuję się bombardowana zewsząd tłustymi pączkami, faworkami, babeczkami, czekoladowymi rogalikami i lukrowanymi ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jednym z powodów dla których założyłam tego bloga, jest to że dzięki niemu nie będę już musiała pamiętać wszystkich przepisów. Bo zwykle ich nie pamiętam. Na przednówku robiłam ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Tą sałatkę można zrobić też ze zwykłych ziemniaków, ale truflowe mają tak fantastyczny kolor, że nigdy nie mogę się im oprzeć. Niestety tylko cena odstrasza przed zakupieniem ich w ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Ciemne, zimne, wietrzne popołudnie czyli idealny czas na pyszną, sycącą sałatkę z pęczaku. Przygotowałam ją na bazie przepisu Dominiki Wójciak znalezionego w lutowej KUCHNI. Pęczak z ...
  • Z bloga: weganizmblog

    Sałatki są idealne na każdą okazję, każdy chętnie zje takie danie. Składniki: 1 duży burak (lub 2 mniejsze) 1 tofu marynowane pół kapusty pekińskiej 1 cebula (opcjonalnie) pół łyżeczki...
  • Z bloga: Alternatywy - Żyj Świadomie

    Uwielbiam czerwoną kapustę, która kusi swoim pięknym kolorem, a jednocześnie ma wiele cennego do zaoferowania. Zachęcam do zapoznania się z krótkim opisem tego wyjątkowego warzywa w artykule...
  • Z bloga: Even Better Food

    Zadowolona z efektu, jaki daje przygotowanie dań lunchowych w słoiku, postanowiłam pójść za ciosem. Nie minęło wiele czasu, a uszykowałam kolejną niezwykle smaczną i sycącą sałatkę na ...
  • Z bloga: Spicy carrot

    Eh, już 11 stycznia, a ja dalej się toczę :) (znajomi wiedzą o co chodzi). Planowałam na początek roku opublikować wpis z zestawieniem ciekawszych przepisów, no i oczywiście zdjęć z ...
  • Z bloga: Eksperymentalnie.com

    Jarmuż i kasza gryczana to takie nasze polskie super food. W sumie mało doceniane, a bardzo zdrowe. Dlatego dziś zapraszam na obiad z... The post Obiad z jarmużem i kaszą gryczaną z orzechowym ...
  • Z bloga: Daktylownia

    Przepis dedykuję wszystkim kochającym „chińską” surówkę z białej kapusty. Jedząc w azjatyckich knajpach zawsze ją zamawiam, bardzo lubię jej wyrazisty smak i dlatego postanowiłam ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Witajcie!Nowy rok postanowiłam rozpocząć lekką, sałatką warstwową, którą z powodzeniem możecie zabrać do pracy lub szkoły. Sałatkę warstwową podałam w słoiczkach, w domu możecie ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Jedna z moich ulubionych surówek. Słodko-kwaśna, doskonała kompozycja składników doprawiona olejem i cukrem. Smakuje do drugiego dania lub samodzielnie z tostami posmarowanymi masłem ...
  • Z bloga: Mój Ogródek

    W poniedziałek zapraszam na sałatkę.Jadłam ją dzisiaj w pracy,A Wy możecie wypróbować ją na przykład jutro...Serdecznie polecam,Już mi się marzy kolejna porcja... Sałatka z suszonymi ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Prosta i smakowita. Warto spróbować.Na stronie internetowej www.poradnikzdrowie.pl wyczytałam, że soczewica może nas wspomóc w obniżeniu ciśnienia, ponieważ zawiera sporo potasu. Pozbawiona...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Miks sałat z dodatkiem marchewki z pomidorem i kukurydzą Zdrowo i smacznie, wszelkie sałatki i surówki, mogłabym jeść co dziennie. A jak jest u was jecie co dziennie surówki do obiadu?  ...
  • Z bloga: Ale zakwas!

    Zimą rzadko mamy ochotę na duże ilości sałat i zieleniny, a raczej na coś konkretnego i zawiesistego. Aby jednak nadal wprowadzać do jadłospisu nieco produktów świeżych, warto ...
  • Z bloga: wegefaza

    Po sylwestrowych szaleństwach i ciężarach świątecznego jedzenia, moją wyobraźnię rozpaliły surówki. Generalnie im bardziej surowo i kolorowo tym lepiej. To nic, że pora roku surowiznom nie...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Moi rodzice wiedzą, że mam słabość do egzotycznych owoców i niedawno dostałam od nich piękne tamarillo. Wiedziała, że to cudo świetnie się sprawdza zarówno w sałatkach owocowych, ...
  • Z bloga: VEGEWEGE

    Pyszny pieczony kalafior w połączeniu z tofu bazyliowym, kapustą pak choi i pomarańczą w postaci zdrowej i sycącej sałatki na ciepło. Idealna propozycja na obiad lub kolację dla osób...
  • Z bloga: Apetyt na Zielone

    Sos klasyka, do dań podawanych na zimno. Jest bardzo zdrowy o ile dodamy zamiast oleju słonecznikowego – olej rzepakowy lub lniany tłoczony na zimno. Wtedy sos jest bogaty w kwasy omega 3. Sos ma...
  • Z bloga: Even Better Food

    Jakiś czas temu popularnym trendem stało się przygotowywanie w słoikach warstwowych posiłków na wynos. Choć nie potrafię powiedzieć czy moda na nie już przeminęła, czy nadal trwa w ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×