Targ Smaku

  • Z bloga: Ada w kuchni

    Czy sałatka w wersji light to dobra propozycja po świętach? Wierzę, że tak :-) zwłaszcza, że dookoła słyszę tylko przyrzeczenia przejścia na dietę i to natychmiast, i że nigdy już się...
  • Z bloga: gotować!

    Za tydzień z hakiem wypada majówka, czyli oficjalne rozpoczęcie sezonu grillowego. Jednak po ostatnich przygodach pogodowych bliżej chyba do wznowienia sezonu… grzewczego 😉 I jak tu ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Puddingów chia wszędzie pełno i jego wariacji mnóstwo. Ja zwykle robię puddingi w prosty sposób i oto jedna z moich opcji – śniadaniowa i/lub deserowa. Jeśli dasz więcej nasion chia ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Przygotowanie sałatki  z cukini  zajme nam maxymalnie 10 minut. Do pokrojenia cukkini w nitki spaghetti potrzebna będzie nam tzw. temperówka do warzyw, jest ona ogólnie dostępna w sklepach lub...
  • Z bloga: wegefaza

    Na sałatki z rodzimych nowalijek przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać, ale wiosenne ciągoty do surowości, świetnie zaspokajają sprawdzone zimowe zestawy,takie jak buraki, awokado i ...
  • Z bloga: Pełny talerz

    Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną sałatkę z pieczonych warzyw korzeniowych. Składniki na pełny talerz / 4-6 porcji (danie samodzielne lub dodatek): 2 marchewki 1 pietruszka 1 pasternak...
  • Z bloga: Places and Plants

    Artykuł Jak wyhodować rzeżuchę? Prosto i szybko! Praktyczne wskazówki. pochodzi z serwisu Places and Plants.
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Ostatnio tak mam. Tak mam, że jak wracam do domu z  pracy to natychmiast robię bardzo głodna. Dziwne to, tylko przekręcam klucz w zamku i robię krok ku wnętrzu, a już dopada mnie solidny pan ...
  • Z bloga: Moja Galeria Smaku

    Składniki:1/2 główki sałaty lodowej rukola 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 pomidor 1 łyżka oleju sok z cytryny garść pestek dyni sól, pieprz do smaku Paprykę spryskać oliwą, zawinąć...
  • Z bloga: Douce Provence

    Pory gotowane na parze i podane  z dodatkiem cytryny i oliwy z oliwek to idealne danie umożliwiające skuteczny detoks całego organizmu. Są  bogate w łatwo przyswajalny błonnik i trzy ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Sałatka z surowego jarmużu z rzodkiewkami, żurawiną, mozzarellą, czerwoną papryką, polana dressingiem miodowo-musztardowym,  to moja propozycja na drugie śniadanie lub kolację. Jarmuż ma ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Fenkuł, czyli bulwiasty koper włoski, w połączeniu z sałatą lodową tworzy chrupiącą, pyszną surówkę. Należy wybrać zdrowy, świeży egzemplarz, inaczej warzywo będzie suche i ...
  • Z bloga: Codziennik Kulinarny

    Surówka z białej kapusty z jabłkiem i żurawiną.
  • Z bloga: Ewelajna

    Słyszeliście już o tabouli? To fajne, wegańskie danie pochodzące z Libanu. Wg mnie to po prostu bardzo zdrowa i pyszna sałatka. Tradycyjnie powinna składać się z pietruszki, pomidorów, ...
  • Z bloga: Even Better Food

    U mnie wiosna już nie tylko w kalendarzu, ale też w pogodzie. A tuż za cieplejszymi dniami i nieśmiało zieleniącymi się drzewami odmiana przyszła i na talerzu. Gdybyście widzieli, z jaką ...
  • Z bloga: Chop w kuchni

    Ôstatnio1 bōły2 u nos na bezuchu3 mode4 frelki5 i tak żech sie pomyśloł, że trza by narychtować6 co lekego, bo ône przece7 terozki cołki8 czas rachujōm te kalorie i tak żech ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Niby jest już wiosna, ale na świeże, sezonowe warzywa trzeba jeszcze poczekać, dlatego też warto jeszcze przez jakiś czas oprzeć się na tych jesienno-zimowych. W związku z tym postanowiłam...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Bardzo prosta i pyszna sałatka z niezwykle aromatycznym i pełnym smaku olejem z pestek dyni od Semco. Proste składniki i masz przygotowaną sałatkę nadającą się do obiadu, jak również ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Ostatnio mamy czas dla kasz. Pęczak, gryczana a ostatnio bulgur. Na zimno, na ciepło. Syncio nie przepada za gryczaną paloną, wszyscy kochamy pęczak. W niedzielne popołudnie przygotowując ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Wege piątek Przepis na pikantną sałatkę z czerwonego ryżu z marchewką znalazłam wśród przepisów Merry Berry - bardzo popularnej brytyjskiej autorki książek kulinarnych i prezenterki ...
  • Z bloga: PORADY HERRBATY

    Kapusta kiszona to bardzo dobre źródło witaminy C, witamin z grupy B, zawiera także sporo witaminy K, A i E. Witaminy A, C i E to przeciwutleniacze, które oczyszczają organizm z nadmiaru ...
  • Z bloga: silkdressdiet

    Cam Chau to dzielnica Hoi An. Stąd nad morze jest jakieś 20 minut rowerem. Połowę tej drogi jedzie się groblą pośród pól ryżowych. Czasami jest mijanka z motocyklem, a czasami trzeba ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Do tej pory sałatki zrobione z selera korzeniowego i pietruszki wydawały mi się nie smaczne. Dopóki nie spróbowałam tej sałatki. Łączy wyżej wymienione warzywa w sposób idealny za pomocą...
  • Z bloga: Zmacznego

    W ostatnim czasie na stronie pojawiło się wiele przepisów na słodkości. Jest to o tyle ciekawe, że sama chętniej sięgam po słone i ostre potrawy. Jednak mój obecny styl życia wymaga ode ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Uwielbiam buraczki. Są dla mnie idealnym dodatkiem do obiadu. Wystarczy doprawić i nie potrzeba nic więcej. Potrzebujemy: duży burak 2 łyżki octu 2-3 łyżeczki cukru pół łyżeczki soli Taka ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Wegańska micha (vegan bowl, Buddha bowl) króluje na instagramowych zdjęciach i zagranicznych blogach. Zdradzę Wam pewną tajemnicę – nie dość, że te napakowane warzywami miski pięknie ...
  • Z bloga: Kasia Sarna

    Staram się przemycać czerwoną kapustę do wielu potraw, bo ostatnio zaniedbywałam to warzywo. Dzisiaj wylądowało w towarzystwie jabłka i selera w pysznej sałatce. Czytaj więcej »
  • Z bloga: Kasia Sarna

    Kimchi to symbol kuchni koreańskiej, pojawiający się we wszystkich rankingach najzdrowszych potraw świata.Możemy wyróżnić ponad sto rodzajów kimchi, jednak wszystkie bazują na tym samym: na...
  • Z bloga: Kasia Sarna

    Brukselka to trochę zaniedbywane przeze mnie warzywo. Nie wiem czemu, bo uważam, że pieczona i surowa jest przepyszna. Dziś proponuję ją w wersji sałatkowej: Czytaj więcej »
  • Z bloga: Kasia Sarna

    Chyba nie ma już dnia, żeby jarmuż nie gościł na moim talerzu. Kilka lat temu totalnie się nim zauroczyłam i trwa to do dziś :-)Jak to zwykle u mnie bywa, w surówkach łącze owoce z ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×