Targ Smaku

  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Zupa krem z pieczonej cukinii z tymiankiem i kozim serem pochodzi z książki "Dieta MIND. Sposób na długie życie" Mikołaja Choroszyńskiego. Zupa jest kremowa i niezwykle aromatyczna, a do tego ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Jeśli nie lubisz czekolady, ten post nie jest dla Ciebie. If you don’t like chocolate, this post is not for you. Druga odsłona smakołyków ze Szwajcarii (Szwajcaria #1 – KLIKnij by przejść ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Dzisiaj zostaliśmy zaskoczeni przepyszną przesyłką od Folwark ...przede wszystkim nasz sos, ulubiony sos <3 Remulada...boska...i jeszcze Was zaskoczymy, jak można je wykorzystać :P  
  • Z bloga: Smakademia

    Artykuł Pomidory z uśmiechem (Pomidory Freshona/Lidl. Recenzja) pochodzi z serwisu smakademia.
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Nadeszła jesień. Czuje to całą sobą. Długie noce, krótsze dni, słońce inaczej świeci a przede wszystkich ogrom pracy. Nim zdążyłam złapać oddech po "Warszawskim Festiwalu Kulinarnym. ...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Jakiś czas temu odezwała się do mnie przedstawicielka firmy Jamar z propozycją zrecenzowania kilku ich produktów. Ponieważ już wcześniej współpracowałam z tą firmą i układało nam...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Firma PRIMAVIKA jest znana wielu osobom, zwłaszcza tym na diecie wegetariańskiej oraz wegańskiej. Osobiście miałam kilka swoich sprawdzonych produktów z tej firmy, po które sięgałam ...
  • Z bloga: Alternatywy Pięć i Pół

    PROTEINYNudne, bez smaku, monotonne, drogie, trudne... Chleb powszedni każdego Pana Siłowni i zmora spędzająca sen z powiek większości strudzonych, zmotywowanych do działania osóbek chcących...
  • Z bloga: Smiling shrimp

    Zdrowa dieta to bez wątpienia klucz do zbudowania silnego, odpornego organizmu. Jednak co kryje się pod tym pojęciem?  Przeszukując internet, możemy natknąć się na różne zalecenia ...
  • Z bloga: Spicy carrot

    Tekst ten piszę siedząc sobie w 40 stopniowym skwarze na działce teściów. Bujam się na hamaczku rozwieszonym pomiędzy drzewami i marzę o tym by się schłodzić. Choć przez chwilę. A ...
  • Z bloga: Spicy carrot

    Jak już Wam wcześniej wspominałam na blogu miał pojawić się nowy cykl, a mianowicie raz w miesiącu pojawi się weekendownik. Jest to podpatrzone u Kasi z Worqshop krótkie podsumowanie ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Nie udaję, na wakacjach czy też weekendowym wypadzie mam ochotę się zrelaksować. Stąd też nie gotuję, nie generuję kuchennego bałaganu. Nie lecę rano po świeże bułeczki i nie smażę ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dziś zapraszam na relację z warsztatów pod tytułem Lato owocowych inspiracji, które odbyły się w Akademii kulinarnej Whirlpool na warszawskiej Pradze. Warsztaty poprowadził Szef Marco ...
  • Z bloga: Smiling shrimp

    Kochani! Z ogromną przyjemnością chciałabym zaprosić Was do wzięcia udziału w mojej pierwszej akcji kulinarnej: ,,Łakocie z domowego zacisza'' organizowanej za pośrednictwem Durszlaku. ...
  • Z bloga: Spicy carrot

    Całkiem niedawno w moje ręce trafiła książką Zbigniewa T. Nowaka pod tytułem "Zielony detoks". Zainteresowała mnie szczególnie, że  ciekawią mnie (być może mam to po swojej mamie) ...
  • Z bloga: Spicy carrot

    Jak tylko zobaczyłam, że Beata Śniechowska wydała swoją nową książkę od razu trafiła ona na moją listę życzeń. Dobry Mikołaj przyniósł mi ją potem  pod choinkę.Być może ...
  • Z bloga: Taste and Cook

    Czy wiecie, że od dzisiaj Pełną Parą na Nowowiejskiej serwuje pyszne, tajskie lody? Wybór smaków jest ogromny, a przyglądanie się jak lody powstają jest prawdziwą frajdą  Skusiliśmy ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Dafito pierwsza i jedyna polska marka, pod którą produkowane są filtry do wody i pojemniki próżniowe. Całość produkcji odbywa się w Polsce.  W szerokiej mierze wykorzystywane są ...
  • Z bloga: DomowejRoboty

    Pakuj manatki! Dzisiaj zabieram Cię na wycieczkę do pobliskiego sklepu – będziemy wybierali jogurt. I to nie byle jaki! Razem spróbujemy kupić ten najlepszy. Może niekoniecznie ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Kolejna porcja włoskich smakołyków! Another portion of Italian goodies!  W poprzednim poście z tej serii (Włochy #1 – KLIKNIJ) prym wiodły wyroby piekarnicze (oprócz Nduja ♥). Tym razem...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Szanowni Państwo, Ladies and Genetelman – sztos jakich mało! Tutaj nie ma co się rozpisywać. Knajpa rewelacja. W końcu w Krakowie zjadłam udon praktycznie taki jak w jednej z tokijskich knajp ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Wegetarianizm znany jest na całym świecie. Ludzie nie jedzą mięso z różnych względów: zdrowotnych, religijnych, etycznych lub ekonomicznych. Dieta wegetariańska zaliczana jest do zdrowych ...
  • Z bloga: My Chcemy Jeść

    W tym sezonie to kociołek, a nie grill, będzie hitem. Dzięki nowej książce kulinarnej Ewy Hangel "Vege kociołkowanie" poznacie mnóstwo przepisów na wegetariańskie dania jednogarnkowe, ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Dzień Dziecka zbliża się wielkimi krokami, dlatego wspólnie z jedenastoma Blogerkami kulinarnymi mam dla Ciebie prezent...      - * -      DARMOWY E-BOOK z przepisami - * -   ...
  • Z bloga: Szczotkowa kuchnia japońska

    DisclaimerPrezentowane w niniejszej pracy opinie są wyłącznie subiektywnym zdaniem autora. Autor nie bierze żadnej odpowiedzialności za poniższe brednie i oświadcza, iż nie ma bladego ...
  • Z bloga: Wylizany Rondel

         Zapewne większość z Was zna największy polski festiwal restauracyjny jakim jest Restaurant Week, ale! czy wiecie, że festiwal Restaurant Week to nie tylko pałaszowanie ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×