Targ Smaku

  • Z bloga: Places and Plants

    Artykuł Jak zbierać dzikie rośliny jadalne? 15 wskazówek dla początkujących. pochodzi z serwisu Places and Plants.
  • Z bloga: Places and Plants

    Artykuł Recenzja: „Vege Pizza” Poznań pochodzi z serwisu Places and Plants.
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    Cześć ! Jakiś czas temu było mi dane spróbować słynnych roślinnych jogurtów firmy Alpro. Niestety są one niedostępne w Polsce a szkoda bo pomimo dość wątpliwego składu, zachwyciły ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Krótki monolog o tym, co potrafią zrobić niektórzy, by być "fajniejsi". Artykuł Jestem wege, ale kebaba zjeść mogę! pochodzi z serwisu Vegan Taste.
  • Z bloga: My Chcemy Jeść

    Do zacnego grona „super foods” dołączył nowy członek. To olej konopny. Jego skład i właściwości to samo zdrowie. Olej konopny jest ważnym źródłem kwasów omega-3 i omega-6. To ...
  • Z bloga: Food Polka

    Have a lot of fun in the sun on this Memorial Day weekend!    
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    VEGANIC to restauracja, która została otwarta latem 2016 roku w Krakowie, w jednym z najmodniejszych w ostatnim czasie miejsc– na Dolnych Młynów. Restauracja znajduje się w niskim budynku przy ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Na dziś proponujemy garść dobrych rad i trików dotyczących warzyw. Z pewnością pomogą one w codziennym gotowaniu. Do gotowania brokułów dodajemy płaską łyżeczkę cukru – taka ilość ...
  • Z bloga: Places and Plants

    Artykuł Recenzja: Marta Dymek „Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata” pochodzi z serwisu Places and Plants.
  • Z bloga: Places and Plants

    Artykuł Wegański Zanzibar i lekcja gotowania z Sharą z Tangawizi Bistro pochodzi z serwisu Places and Plants.
  • Z bloga: PORADY HERRBATY

    Ostatnio posiałam rzeżuchę :) Wiem, że do Świąt jeszcze trochę, ale naczytałam się o niej tyyyyle pozytywów, że postanowiłam dodać ją do menu na stałe. Dzisiaj dzień żniw - ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Mihiderka to najnowsze miejsce na wegetariańskiej i wegańskiej mapie Krakowa. Lokal działa od pierwszego dnia wiosny na ulicy Józefa na Kazimierzu i prawdę mówiąc nie mogłam się doczekać, ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Dzisiaj przedstawiam Wam świeżutką nowość od Wydawnicta Buchmann (Grupa Wydawnicza Foksal) - "Juiceman" autorstwa Andrew Cooper'a. To obowiązkowa pozycja dla wszystkich zdrowo się ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Uwielbiam kokosy ! Ten zgrabny kudłaty brązowy orzech ma mnóstwo zastosowań  w wielu kuchniach świata. Poza tym jest bardzo zdrowy, między innymi uzyskujemy z niego drogocenny olej. Znajduje...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dużo dobrego słyszałam o Youmiko Vegan Sushi. Wprawdzie pomyślałam sobie, że wegańskie sushi to nie do końca będzie smakować tak jak powinno, ale postanowiłam nie wyrabiać sobie o nim ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Dziś piszę do Was z recenzją książki kulinarnej. Niezwykłej książki. „Przepisy na szczęście”. Autorką jest Maia Sobczak z popularnego bloga qmam kasze. To już jej druga książka, ...
  • Z bloga: Places and Plants

    Znane rośliny – afrodyzjaki Dziś z okazji dnia św. Walentego zapraszam na wpis o roślinnych afrodyzjakach. Rośliny afrodyzjaki mogą być przez Was używane i możecie wcale o tym nie ...
  • Z bloga: Places and Plants

      6 ciekawych nowości: książki o roślinach i naturze. Dziś chciałam Wam pokazać i polecić zarazem kilka ciekawych pozycji do czytania, po które myślę, że warto sięgnąć. Te ...
  • Z bloga: Places and Plants

    Targ Darajani, Zanzibar. Kolorowy zawrót głowy! Uwielbiam targi, bazary, jarmarki. Są fantastyczne – pełne życia i kolorów, ciągle coś się dzieje! Gdybym w każdym miejscu mogła ...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Dość długo zabierałam się za tę recenzję i żałuję.. takie świetne firmy i ich produkty powinno się chwalić! Po pierwsze.. chciałam powiedzieć, że w życiu nie jadłam tak pysznych ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Hitem popularności stały się ostatnio sproszkowane algi i trawy stosowane jako środki wspomagające odchudzanie.  Czy rzeczywiście tak działają?   Czytaj więcej »
  • Z bloga: VEGEWEGE

    Co Luke Skywalker zrobiłby z awokado? Czy zajadał się chipsami z jarmużu? Co wzmacnia armię Darth Vadera, która nam zagraża? Odpowiedzi na te pytania znajdziecie w najnowszej książce ...
  • Z bloga: vegeaddicted

    „Minimalist Baker. Prosto, smacznie, wegańsko”, czyli 30 minut, jeden garnek, 10 składników…i dwoje ludzi, którzy kochają gotować :) Tak w skrócie można opisać jedną z najbardziej ...
  • Z bloga: vegeaddicted

    Nie jest tajemnicą, że jestem dietetycznym freakiem. Nawet jeśli czasem wydaje mi się, że już z tego wyrosłam, to potem znów wpadam na genialny pomysł zrobienia czegoś ze swoim życiem, w ...
  • Z bloga: Bananowe Pole

    Jakiś czas temu otrzymaliśmy od Primaviki karton produktów do przetestowania - dzisiaj chcemy Wam kilka słów o nich napisać. Jeżeli jesteście ciekawi, czy przypadły nam do gustu, ...
  • Z bloga: Places and Plants

    Jeśli kupujesz i jadasz karpia na wigilię, to sprawa Cię dotyczy. A nawet jeśli tak jak ja jesteś weganką lub weganinem i Ciebie to nie dotyczy, to pewnie dotyczy to Twojej rodziny, albo ...
  • Z bloga: Places and Plants

    Grzech, grzech i jeszcze raz grzech! 😉 Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia jak to się stało, że sięgnęłam za pierwszym razem po to pudełko. Żeby była jasność – rzadko jadam ...
  • Z bloga: Smaczna Dieta

    Woda to jeden z najważniejszych składników odżywczych potrzebnych do prawidłowego przebiegu wszystkich procesów życiowych. Niestety, nie potrafimy jej magazynować w naszym organizmie i w ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×