Targ Smaku

  • Z bloga: Lamarida.pl

    Niepełnosprawne, poważnie chore, upośledzone, niedorozwinięte, wymagające specjalnej troski, wyjątkowe, inne…. Można spotkać się z różnymi określeniami chorych dzieci. Kiedyś, zanim ...
  • Z bloga: Cukiernia Pychotki

    W ostatnim czasie, w ramach współpracy z firmą "Orzech" mam okazję na przetestowanie kilku produktów.   W paczce, którą otrzymałam znalazły się takie produkty jak:ćwikła buraczki tarte...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Wiele osób ma problem ze zrzuceniem zbędnych kilogramów. Niby jedzą zdrowo, ćwiczą regularnie, a waga stoi w miejscu. Dlaczego? Bo podjadają! Dziś zdradzę Ci kilka sekretów na to, jak nie ...
  • Z bloga: Alternatywy Pięć i Pół

    Od początku… Nasiona guarany znane są już od setek lat przez mieszkańców Ameryki Południowej . Latynosi spożywają ją w postaci proszku wymieszanego z wodą, nazywanego aqua branca. ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Od dziecka wpajane w wielu domach jest to, że wszystko co tłuste jest niezdrowe. Owszem, tłuste jedzenie z niezdrowym przetworzonym tłuszczem jak najbardziej nie służy naszemu zdrowiu, ale ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Wakacje to dla większości osób morze, jezioro, plaża… Jednym słowem dłuższy lub krótszy wyjazd w atrakcyjne miejsce, którego definicja zależy od upodobań danej osoby i zasobności ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Zaproszona do gabinetu siadam naprzeciwko lekarzy i widzę jak trzymają w ręku dokument. Tak, wiem jaki to dokument. Wynik badania genetycznego Córki. Powoli obracają go w palcach, szeptem coś ...
  • Z bloga: Di gotuje

    "Wegańskie pyszności" to książka Dunji Gulin, którą można nabyć na stronie Fundacji Źródło Życia.   Kim jest autorka?  Dunja Gulin doświadczenie kulinarne zyskała w Istrii, gdzie...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Karmienie, nawet dla rodziców zdrowych dzieci, jest często wyzwaniem i stresem: a to grymaszą, a to w ogóle nie mają apetytu przez cały dzień i trzeba biegać za nimi z łyżeczką, żeby coś...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Jak podaje Ministerstwo Zdrowia “Choroby rzadkie to bardzo rzadko występujące schorzenia uwarunkowane najczęściej genetycznie, o przewlekłym i często ciężkim przebiegu, w około połowie ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Do Chin, a dokładniej Chengdu, przyleciałam 16 czerwca w piątkowy wieczór, po dwóch całkiem spokojnych lotach. Jestem tutaj by uczyć się języka i pracować -> mam staż w jeden z ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Inspirująca kuchnia z Fit&Easy - wyjazdowe warsztaty z Sebastianem Olma13 czerwca wraz z grupą blogerów kulinarnych wyruszyłam w podróż do Zdunowa, gdzie znajdują się pola ...
  • Z bloga: Czynniki Pierwsze

    Nie ma tygodnia bez świeżej dostawy awokado do naszej lodówki. Jedni mówią, że jego smak jest nijaki, a my twierdzimy, że dzięki temu możemy go zmieniać i dostosowywać pod siebie Dlatego ...
  • Z bloga: Places and Plants

    Artykuł Jak zbierać dzikie rośliny jadalne? 15 wskazówek dla początkujących. pochodzi z serwisu Places and Plants.
  • Z bloga: Places and Plants

    Artykuł Recenzja: „Vege Pizza” Poznań pochodzi z serwisu Places and Plants.
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    Cześć ! Jakiś czas temu było mi dane spróbować słynnych roślinnych jogurtów firmy Alpro. Niestety są one niedostępne w Polsce a szkoda bo pomimo dość wątpliwego składu, zachwyciły ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Krótki monolog o tym, co potrafią zrobić niektórzy, by być "fajniejsi". Artykuł Jestem wege, ale kebaba zjeść mogę! pochodzi z serwisu Vegan Taste.
  • Z bloga: My Chcemy Jeść

    Do zacnego grona „super foods” dołączył nowy członek. To olej konopny. Jego skład i właściwości to samo zdrowie. Olej konopny jest ważnym źródłem kwasów omega-3 i omega-6. To ...
  • Z bloga: Food Polka

    Have a lot of fun in the sun on this Memorial Day weekend!    
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Na dziś proponujemy garść dobrych rad i trików dotyczących warzyw. Z pewnością pomogą one w codziennym gotowaniu. Do gotowania brokułów dodajemy płaską łyżeczkę cukru – taka ilość ...
  • Z bloga: Places and Plants

    Artykuł Recenzja: Marta Dymek „Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata” pochodzi z serwisu Places and Plants.
  • Z bloga: Places and Plants

    Artykuł Wegański Zanzibar i lekcja gotowania z Sharą z Tangawizi Bistro pochodzi z serwisu Places and Plants.
  • Z bloga: PORADY HERRBATY

    Ostatnio posiałam rzeżuchę :) Wiem, że do Świąt jeszcze trochę, ale naczytałam się o niej tyyyyle pozytywów, że postanowiłam dodać ją do menu na stałe. Dzisiaj dzień żniw - ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Mihiderka to najnowsze miejsce na wegetariańskiej i wegańskiej mapie Krakowa. Lokal działa od pierwszego dnia wiosny na ulicy Józefa na Kazimierzu i prawdę mówiąc nie mogłam się doczekać, ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Dzisiaj przedstawiam Wam świeżutką nowość od Wydawnicta Buchmann (Grupa Wydawnicza Foksal) - "Juiceman" autorstwa Andrew Cooper'a. To obowiązkowa pozycja dla wszystkich zdrowo się ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Uwielbiam kokosy ! Ten zgrabny kudłaty brązowy orzech ma mnóstwo zastosowań  w wielu kuchniach świata. Poza tym jest bardzo zdrowy, między innymi uzyskujemy z niego drogocenny olej. Znajduje...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dużo dobrego słyszałam o Youmiko Vegan Sushi. Wprawdzie pomyślałam sobie, że wegańskie sushi to nie do końca będzie smakować tak jak powinno, ale postanowiłam nie wyrabiać sobie o nim ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Dziś piszę do Was z recenzją książki kulinarnej. Niezwykłej książki. „Przepisy na szczęście”. Autorką jest Maia Sobczak z popularnego bloga qmam kasze. To już jej druga książka, ...
  • Z bloga: Places and Plants

    Znane rośliny – afrodyzjaki Dziś z okazji dnia św. Walentego zapraszam na wpis o roślinnych afrodyzjakach. Rośliny afrodyzjaki mogą być przez Was używane i możecie wcale o tym nie ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×