Targ Smaku

  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Dziś dzień Ojca. Z tej okazji chciałabym wszystkim Tatom złożyć najserdeczniejsze życzenia wszelakiej pomyślności, zdrowia, cierpliwości do nas, swoich dzieciaków – nie chcę straszyć, ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Długi weekend. Czas odpoczynku i czasu na mniejsze i nieco większe podróże, wycieczki czy spacery po mieście. Dlatego też dziś zapraszam na relację z toruńskiej pierogarni Stary ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Potraficie już zrobić takoyaki i okonomiyaki – zróbcie więc górę jedzenia, zaparzcie herbatę i przenieście się wraz ze mną w japońskie góry. Będzie długo… Zapraszam: Po 3 dniach w ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Pierogi to moja wielka miłość. Sama nie wiem skąd to mi się wzięło? Biorąc pod uwagę ilość zjadanych klusek z nadzieniem przez moich rodziców, śmiało mogę zrzucić to na nich. Nie ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Kolejnym punktem naszej podróży było Kobe. Cała trasa z Osaki na miejsce trwała dokładnie 42 minuty. Niesamowite są te Japońskie pociągi. Pomijając fakt, że Shinkansen zasuwa z ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Hiszpańska kuchnia pachnie przyprawami. Tymiankiem, czosnkiem,bazylią, cebulą, pietruszką. Wbrew pozorom nie jest to kuchnia pikantna. Hiszpanie, Portugalczycy, podobnie jak Włosi, celebrują...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Zaraz majówka. Prognozy pogody są optymistyczne. O ile w sobotę w Trójmieście ma być zabójcze 6 stopni, to od niedzieli będzie można delikatnie ściągać kolejne warstwy odzieży. W ...
  • Z bloga: Eksperymentalnie.com

    Znasz restaurację Blue Cactus w Warszawie? Ja tam byłam i oferowane dania osobiście sprawdziłam. Przeczytaj moją opinię o Blue Cactus i kuchni Tex-Mex.... The post Blue Cactus Warszawa – ...
  • Z bloga: Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe

    Wędzarnia, grill i piec chlebowy   - beiot 2017/2018   Nowy projekt i zadanie do wykonania! Spróbuję połączyć funkcjonalność i wygląd. Zobaczymy czy spodoba się Wam mój nowy ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Tutaj przywiodła mnie czysta ciekawość, ponieważ recenzje czytałam przeróżne. Mój M niegdyś zachwycony był klimatem, ponadto festiwalowe menu wyglądało niezwykle zachęcająco. Restauracja...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Ciąg dalszy festiwalu, czyli Qualita – strach się bać ;). Muszę przyznać, że po „albertyńskich” doświadczeniach szłam na tą kolację ciut niechętnie. Kurczę – myślałam sobie – ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Dzisiaj mam dla Was egzemplarz książki "Kuchnia Staropolska" od Grupy Wydawniczej Foksal (Wydawnictwo Buchmann).  Najpierw parę słów o samej książce - całkiem świeże jeszcze wydanie ...
  • Z bloga: Fotokulinarnie

    Od kilku miesięcy mam przyjemność użytkować wolnowar firmy Crock-Pot®. Po tym czasie mogę Wam zdać relację i przedstawić moją subiektywną ocenę. The post Recenzja wolnowaru Crock-Pot ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Dzisiaj dzięki uprzejmości Wydawnictwa Publicat prezentuję Wam najnowszą książkę Katarzyny Bosackiej "Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej".Autorka - ambasadorka polskiej ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Dzisiaj mam dla Was recenzję książki niezwykłej - książki o smakach, obyczajach i historii Wileńszczyzny i Polakach tam mieszkających. Oprócz świetnych przepisów (zaraz i o nich), ...
  • Z bloga: Obiektywnie o niczym, subiektywnie o wszystkim

    Kiedy trochę ponad rok temu podjąłem decyzję o założeniu bloga, nawet przez myśl mi nie przeszło, że z tego mogą być jakieś zyski. Dużą satysfakcją było dla mnie wrzucanie ...
  • Z bloga: Obiektywnie o niczym, subiektywnie o wszystkim

    No i żarty się skończyły. Teraz to już sprawa jest poważna a zaczynało się tak niewinnie. Nigdy bym nie pomyślał, że prosty pomysł w głowie osoby, która z gotowaniem ma tyle ...
  • Z bloga: Obiektywnie o niczym, subiektywnie o wszystkim

    W ostatnich latach coraz więcej w Polsce organizowanych jest targów żywnościowych. Można by pomyśleć, że jemy coraz więcej ale przede wszystkim coraz większą wagę przykładamy do tego co...
  • Z bloga: Obiektywnie o niczym, subiektywnie o wszystkim

    Tak się zastanawiam co powoduje człowiekiem, że jest w stanie rzucić wszystko i zmienić całkowicie dotychczasowe życie. Wiadomo, że nie ma co dyskutować z z ludźmi, którzy wyjeżdżają ...
  • Z bloga: Obiektywnie o niczym, subiektywnie o wszystkim

    Koniec roku coraz bliżej, czas podsumowań a że jeszcze nie widziałem aby ktoś coś podsumowywał to może zacznę pierwszy. Będzie więc długo, nudnie z niewielkimi przebłyskami geniuszu i ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Mogę otwarcie powiedzieć: to były jedne z lepszych warsztatów kulinarnych w tym roku ! Tematem przewodnim był kurczak Zagrodowy z Podlasia, a przygotowaliśmy go na rożne sposoby z ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    W sercu wielkopolski szykuje się kolejne spontaniczne święto kuchni! Rośliny. XIV Poznań Culinary Fest startuje już 21 listopada. Skorzystajcie z ciekawych propozycji poznańskich restauracji! ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Czy macie czasem tak, że wracacie po całym dniu do domu i na myśl o staniu przy kuchence godzinę lub dwie aż ciarki Was przechodzą? Ja niestety tak miewam odkąd wróciłam do pracy i w domu ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Prawie dwa tygodnie temu miałam przyjemność wziąć udział w bardzo mięsnych warsztatach w Akademii Smaku.Organizatorem spotkania była marka Sokołów a testowaliśmy nowa linię produktów ...
  • Z bloga: Follow the Taste

    San Francisco – wietrzne miasto, kosmopolityczne, multikulturowe i zdecydowanie mające swój własny, niepowtarzalny klimat. Co warto w nim zwiedzić? Jakie są największe atrakcje? Moje typy ...
  • Z bloga: Follow the Taste

  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Urlop minął nie wiadomo kiedy. Powróciła codzienna rutyna ale smakowite wspomnienia pozostały. Zapraszam Was dzisiaj na foto rajd po sudeckich pysznych miejscach, relację z wizyty w jednej z ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×