Targ Smaku

  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Dzisiaj otrzymaliśmy przemiłą paczkę śledzi, które nomen omen uwielbiamy <3, od Seko. Z pewnością wykorzystamy, tutaj wielkie Dzięki ( bo nie musimy już przygotowywać ), rybę po grecku...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Było słoneczne poniedziałkowe przedpołudnie, na trawnikach jeszcze leżał śnieg, którego całkiem sporo napadało o poranku.  Troszkę ponad tydzień temu w "Lokalu na rybę" na ul. ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Dobry wieczór… jeszcze w listopadzie! Tym razem post podsumowujący miesiąc wrzucam już dzisiaj. Powód jest prosty – od jutra zaczynamy świąteczne szaleństwo czyli #Blogmas2017 – posty ...
  • Z bloga: Ale Meksyk!

    Gdzie w Poznaniu zjeść dobrego steka? My już wiemy :) Takich miejsc w stolicy Wielkopolski jest zapewne kilka, ale jednym z nich jest bez wątpienia pub SomePlace Else. Sprawdziliśmy i wiemy co ...
  • Z bloga: Two Broke Sisters

    Chilli con carne to jedno z tych ratunkowych dań, które przygotowujemy, kiedy nie mamy pomysłu na nic innego. Zawsze wychodzi i zawsze smakuje. Lubię przygotować większą ilość i jeść przez...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    We wrześniu został otwarty kolejny lokal właścicieli Maria Kolendra, baru z kuchnią meksykańską. Tym razem nowa lokalizacja znajduje się na warszawskiej Pradze, nieopodal ulicy Targowej, ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    W zasadzie o produktach Seko rozpisywać się nie trzeba. Produkty najwyższej jakości bronią się same. W najbliższych dniach pokażemy w jaki jeszcze inny sposób można je wykorzystać. ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    W ubiegły czwartek miałam przyjemność wziąć udział w warsztatach organizowanych przez markę Electrolux i promujących nową kampanię Taste&Share. Warsztaty prowadził Julian Karewicz i...
  • Z bloga: Na Ostrzu Języka

    W ten weekend wszyscy warszawscy foodies żyli jednym wydarzeniem - otwarciem odrestaurowanej Hali Gwardii w samym sercu Śródmieścia. Miałam okazję dostrzec potencjał kulinarny tego miejsca...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Nie, nie będziemy dzisiaj grać w tę sportową grę. Chociaż w zasadzie ta gra jest podpowiedzią. Jak wiadomo ping pong to gra szalenie popularna w Azji i to właśnie Azja jest słowem kluczem. ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Nie lubię pizzy. Nie znoszę. Do tego stopnia, że nie mogę wysiedzieć w pizzerii. Bardzo często nawet przejście w okolicy pizzowego przybytku, gdzie używa się produktów seropodobnych jest dla...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Już w najbliższy weekend na warszawskiej mapie kulinarnej pojawi się nowa smakowita lokalizacja. Na nowo  zacznie tętnić życiem zlokalizowana w samym sercu stolicy warszawska Hala Gwardii. Co...
  • Z bloga: Smakademia

    Artykuł Wysoki sodzie. Parówki z papryką Tarczyński. pochodzi z serwisu smakademia.
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Tegoroczny urlop spędziliśmy w czeskiej Pradze. W najbliższym czasie pojawią się na blogu posty, w których opowiem Wam co warto zobaczyć i zwiedzić w tym przepięknym mieście. Dziś ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Kolejny długi weekend. Nie wiem czemu, ale odkąd pracuję na cały etat, to szalenie lubię takie chwile. Te wszystkie przedłużone weekendy, chwile na relaks i odpoczynek od pracy. Nawet kiedy ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Jest niedziela. Jest wycieczka. Tym razem zapraszam do Przodkowa. Miejsca oddalonego o 35 kilometrów od Gdańska. Przodkowo to całkiem spora kaszubska wieś, otoczona piękną przyrodą. Droga nie ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Degustacja w TGI Fridays w Warszawie - to było niesamowite popołudnie i wieczór w pełnej smaków i super atmosfery amerykańskiej restauracji. Do tej pory amerykańska kuchnia kojarzyła mi ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Odkąd pamiętam, naszą rodzinną tradycją, były coniedzielne wizyty w restauracji. Teraz też bardzo chętnie kultywujemy ten miły zwyczaj. Chociaż oczywiście, ze względu na różne obowiązki...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dziś na blogu kolejna odsłona naszej wycieczki na Podlasie. Tym razem w drodze do Białowieży zatrzymujemy się w Hajnówce. Już wcześniej zrobiłam wywiad wśród znajomych co dobrego i gdzie ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    W połowie nieobecności Córci, na początku remontowego szału pozwoliłam sobie na chwilę wytchnienia i skorzystałam z możliwości wzięcia udziału w warsztatach Akademii Smaku ...
  • Z bloga: Taste and Cook

    Wi-Taj przy Placu Konstytucji odwiedziliśmy po raz drugi, tym razem w większym gronie, co pozwoliło nam wypróbować całkiem sporą ilość dań. Za pierwszym razem byliśmy tutaj niedługo po ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    W lipcu mieliśmy przyjemność wybrać się z dwójką naszych Włoskich Przyjaciół do restauracji ale mehico. Na początku usiedliśmy na zewnątrz, ale niestety szybko zaczęło padać, więc ...
  • Z bloga: Kuchnia Bazylii

    Restauracja Blue Cactus w Warszawie mieści się na Mokotowie i jest dobrze znana przez okolicznych mieszkańców, jak i Artykuł Restauracja Blue Cactus – Warszawa pochodzi z serwisu ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Dziś zabieram Was na krótką wizytę do Pyry. Dokładniej to Pyra Bar, miejsce, które niedawno odwiedziłam. Byłam głodna, było późno, bar był czynny, kusił zapachami, był na wyciągnięcie...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    W czerwcu wraz z innymi blogerami kulinarnymi mogłam się przyjrzeć z bliska jak wygląda produkcja naszej polskiej wołowiny, Sokołów zabrał nas na ciekawą wycieczkę do Zakładu ...
  • Z bloga: Taste and Cook

    Alchemist Gastropub od dłuższego czasu widniał wysoko na naszej liście miejsc do odwiedzenia, była już nawet jedna nieudana próba dotarcia tam, jednak zakończyła się odwołaniem ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Dziś dzień Ojca. Z tej okazji chciałabym wszystkim Tatom złożyć najserdeczniejsze życzenia wszelakiej pomyślności, zdrowia, cierpliwości do nas, swoich dzieciaków – nie chcę straszyć, ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×