Targ Smaku

  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Lato w pełni. Już niedługo większość z nas uda się na wyczekiwany, zasłużony urlop lub wakacje. Jedni wyjadą w góry, inni udadzą się za granicę, aby zwiedzić Paryż, Wenecję, ...
  • Z bloga: Kuchcik gotuje

    Z podróży zapamiętujemy najczęściej piękne krajobrazy i zabytki, długo również pozostają w naszej pamięci smaki potraw, które jedliśmy. W artykule "Smaki Japonii - foto skrót z ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Przeglądając dziś Instagrama natknąłem się na intrygujące zdjęcie. Gdy zobaczyłem miniaturkę, byłem pewien, że to zwykły brokuł. Gdy powiększyłem obrazek, […] Artykuł Mukimono, ...
  • Z bloga: StylowyWidelec

    Witajcie Kochani!My dalej jesteśmy w Danii i odkrywamy tutejsze ciekawostki... Dziś na widelec bierzemy Smørrebrød, czyli coś, co Duńczycy uwielbiają!Zacznijmy od tego czym jest Smørrebrød ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Krótki monolog o tym, co potrafią zrobić niektórzy, by być "fajniejsi". Artykuł Jestem wege, ale kebaba zjeść mogę! pochodzi z serwisu Vegan Taste.
  • Z bloga: Kuchcik gotuje

    W podróży, zanim zaczniemy zwiedzać zabytki danego kraju, idziemy coś zjeść i tu rozpoczyna się już poznawanie kultury i smaków. Jedzenie często jest ważniejszym łącznikiem w kulturze, ...
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

    Zapisz Zapisz Zapisz
  • Z bloga: jedz i smakuj

    Najnowszy numer Magazynu Aromat #9 Lato 2017 Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej dostępny jest już w sieci (klik). A w nim przepisy na gorące i słoneczne dni: rabarbar, piknikowe przysmaki ...
  • Z bloga: Picante-Jalapeno

    Jak wszyscy pewnie dobrze wiecie większość blogerów kulinarnych charakteryzuje się jedną wspólną słabością - słabością do książek kulinarnych. Nie inaczej jest z nami. Książki ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Wegetarianizm znany jest na całym świecie. Ludzie nie jedzą mięso z różnych względów: zdrowotnych, religijnych, etycznych lub ekonomicznych. Dieta wegetariańska zaliczana jest do zdrowych ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Nigdy nie byłam w Szwajcarii, ale dzięki kolegom z tego kraju, miałam okazję spróbować… mnóstwo czekolady ♥ I’ve never been to Switzerland, but thanks to my friends from this country, I...
  • Z bloga: Di gotuje

     Dzień Dziecka zbliża się wielkim krokiem...    Cieszę się, że będę mogła go świętować ze swoją córeczką Natalią... a jeszcze kilka dni temu baraszkowała w moim brzuszku... ...
  • Z bloga: Słodkie Niebo

    Bardzo spóźniony i krótki post głównie ze zdjęciami :) W tym roku na siódmą edycję Food Blogger Fest wybrałam się z moim mężem. Większość zdjęć jest jego autorstwa i bez jego pomocy...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Kochani Czytelnicy Dziejów! Jako pracownik Ogrodu botanicznego chciałam wszystkich serdecznie zaproszić na niesamowite wydarzenie w Ogrodzie jakie odbędzie się juz jutro w ramach Nocy Muzeów ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Kolejnym punktem naszej podróży było Kobe. Cała trasa z Osaki na miejsce trwała dokładnie 42 minuty. Niesamowite są te Japońskie pociągi. Pomijając fakt, że Shinkansen zasuwa z ...
  • Z bloga: Take It Izzy

    Ciężki poranek w Carcassonne Wczesnym rankiem wyruszam na dworzec kolejowy w Carcassonne, by stamtąd dotrzeć do Toulouse, mojego kolejnego przystanku w południowej Francji. Mój przyjaciel ma ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Początek kwietnia obfitował w wydarzenia w jakich miałam okazję brać udział. Jednym z nich było poprowadzenie warsztatów botaniczno-kulinarnych w ramach Kiermaszu Wielkanocnego Mojego ...
  • Z bloga: Marta Próbuje

    Kokos i wszelkie produkty z niego wytworzone staje się coraz większym hitem. Furorę robi zwłaszcza olej kokosowy, mąka kokosowa i mleczko kokosowe. Znany jest ze swoich dobroczynnych ...
  • Z bloga: Kuchnia PROzdrowotna

    Witajcie, Dziś będzie o łączeniu smaków dzięki którym nasze zmysły krzyczą PYCHA! Foodpairing - bo taka jest międzynarodowa nazwa tego zagadnienia to zbiór wiedzy o produktach spożywczych...
  • Z bloga: Pastalena

    I am aware that I some kind of promised you a post with Easter recipes, but this year's holidays were a bit different. We ate a lot of eggs, of course, but I prepared only 2 cakes and 0 recipes, as I ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Czy robiąc zakupy zastanawiacie się jakich produktów poszukujecie? Czy zależy Wam na ich jakości, chcecie wiedzieć jakiego są pochodzenia? Myśleliście nad tym jak smakuje Polska? Ja robię ...
  • Z bloga: Places and Plants

    Artykuł Wegański Zanzibar i lekcja gotowania z Sharą z Tangawizi Bistro pochodzi z serwisu Places and Plants.
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

    Zapisz
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jednym z moich hobby jest miejskie ogrodnictwo. Mam rośliny na parapecie i na balkonie, gdy tylko robi się ciepło. Kiedy jest jeszcze zimno mam domową szklarnię hydroponiczną Green Farm – ...
  • Z bloga: PORADY HERRBATY

    Ostatnio posiałam rzeżuchę :) Wiem, że do Świąt jeszcze trochę, ale naczytałam się o niej tyyyyle pozytywów, że postanowiłam dodać ją do menu na stałe. Dzisiaj dzień żniw - ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Restauracja Północ Południe w Warszawie odświeżyła swoją kartę i zaprezentowała ją podczas premierowej kolacji. Miałam tę niewątpliwą przyjemność i byłam jednym z zaproszonych ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    My Blueberry Corner by "jagodzianka"       Hội An – miasto rowerów, uroczych kamieniczek i szybkich krawców. Dlaczego? Zaraz się dowiecie.    Hội An miasto leżące w środkowej...
  • Z bloga: Słodka Babeczka

    Witam! Ostatnio do mojej półkowej kolekcji trafiła super książka od Wydawnictwa Martel "Sałatki Siostry Marii".    Przepisy w niej opisane są bardzo ciekawe i napisane prostym, ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Zapraszam na relację  z kolejnych warsztatów kulinarnych, które odbyły się pod hasłem Pasta fresca, czyli jak zrobić w domu pyszny włoski makaron. Warsztaty odbyły się w warszawskim ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Dieta Smartfood książka i KONKURS Ile jeść dziennie kawałków czekolady, by usprawnić układ krążenia? Czy warto mrozić sok pomarańczowy? Jak przygotować kapustę, by hamowała powstawanie...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×