Targ Smaku

  • Z bloga: pieprzny smaczek

    MALTA  Malta jedno z najmniejszym Państw świata, kiedyś marzenie z ciętej głowy, dziś na wyciągnięcie ręki.  Pamiętam od czasów kiedy w Polsce zrobiły się bardzo modne wycieczki ...
  • Z bloga: Kuchcik gotuje

    Dziś przedstawię Wam desery i japońską herbatę, których można spróbować, podróżując po Japonii. Oczywiście foto podróż smakiem Japonii jest w bardzo dużym skrócie. Japońskie ...
  • Z bloga: Smiling shrimp

    Kochani! Z ogromną przyjemnością chciałabym zaprosić Was do wzięcia udziału w mojej pierwszej akcji kulinarnej: ,,Łakocie z domowego zacisza'' organizowanej za pośrednictwem Durszlaku. ...
  • Z bloga: mmcooking

     W zeszły weekend mieliśmy okazję wziąć udział w mega atrakcyjnym wydarzeniu, które organizowane było w naszym mieście. Food Truck Festival to V edycja wielkiego pikniku samochodów ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Po udanym pierwszym spotkaniu w Villa Intrata w Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, w ramach projektu „Smaki Wisły. Cztery Pory Roku”, odbyły się dwa kolejne. Razem z blogerami, ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    W poszukiwaniu dobrych miejsc i smaków w Radomiu, razem z Michałem Falkiewiczem (FotoMajk) wybraliśmy się do restauracji Mamma Leo. Wiele razy wcześniej byłam w tym miejscu i wiedziałam, że ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Dzień dobry w lipcu! Jak Wam minął czerwiec? Mam nadzieję, że przyjemnie 🙂 Muszę się pochwalić – w końcu udało mi się publikować na blogu tyle, ile zaplanowałam (a nawet ciut ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Do Chin, a dokładniej Chengdu, przyleciałam 16 czerwca w piątkowy wieczór, po dwóch całkiem spokojnych lotach. Jestem tutaj by uczyć się języka i pracować -> mam staż w jeden z ...
  • Z bloga: Pastalena

    Witajcie! Zapewne wielu z was aktualnie znajduje się lub będzie znajdować na Festiwalu Open'er w Gdyni, który trwa jeszcze do soboty włącznie. Podpowiem wam, jakie lokale odwiedziłam ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Restauracja Mamma Mia w Radomiu Smakowania Radomia ciąg dalszy. Razem z Michałem Falkiewiczem (FotoMajk) odwiedziliśmy trzecią radomską restaurację i wybraliśmy się do Mamma Mia. O co chodzi ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    David Ludwig, książka Wiecznie głodny? Zapanuj nad zachciankami, przeprogramuj komórki tłuszczowe, strać wagę na zawsze, Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, Kraków 2017 Ilekroć słyszałam ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Bardzo chętnie sięgam po nowe propozycje książkowe dotyczące zdrowego odżywiania, nie mogłam więc przejść obojętnie obok książki „Wiecznie głodny?”, której autorem jest ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Dziś dzień Ojca. Z tej okazji chciałabym wszystkim Tatom złożyć najserdeczniejsze życzenia wszelakiej pomyślności, zdrowia, cierpliwości do nas, swoich dzieciaków – nie chcę straszyć, ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Lato w pełni. Już niedługo większość z nas uda się na wyczekiwany, zasłużony urlop lub wakacje. Jedni wyjadą w góry, inni udadzą się za granicę, aby zwiedzić Paryż, Wenecję, ...
  • Z bloga: Kuchcik gotuje

    Z podróży zapamiętujemy najczęściej piękne krajobrazy i zabytki, długo również pozostają w naszej pamięci smaki potraw, które jedliśmy. W artykule "Smaki Japonii - foto skrót z ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Przeglądając dziś Instagrama natknąłem się na intrygujące zdjęcie. Gdy zobaczyłem miniaturkę, byłem pewien, że to zwykły brokuł. Gdy powiększyłem obrazek, […] Artykuł Mukimono, ...
  • Z bloga: StylowyWidelec

    Witajcie Kochani!My dalej jesteśmy w Danii i odkrywamy tutejsze ciekawostki... Dziś na widelec bierzemy Smørrebrød, czyli coś, co Duńczycy uwielbiają!Zacznijmy od tego czym jest Smørrebrød ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Krótki monolog o tym, co potrafią zrobić niektórzy, by być "fajniejsi". Artykuł Jestem wege, ale kebaba zjeść mogę! pochodzi z serwisu Vegan Taste.
  • Z bloga: Kuchcik gotuje

    W podróży, zanim zaczniemy zwiedzać zabytki danego kraju, idziemy coś zjeść i tu rozpoczyna się już poznawanie kultury i smaków. Jedzenie często jest ważniejszym łącznikiem w kulturze, ...
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

    Zapisz Zapisz Zapisz
  • Z bloga: jedz i smakuj

    Najnowszy numer Magazynu Aromat #9 Lato 2017 Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej dostępny jest już w sieci (klik). A w nim przepisy na gorące i słoneczne dni: rabarbar, piknikowe przysmaki ...
  • Z bloga: Picante-Jalapeno

    Jak wszyscy pewnie dobrze wiecie większość blogerów kulinarnych charakteryzuje się jedną wspólną słabością - słabością do książek kulinarnych. Nie inaczej jest z nami. Książki ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Wegetarianizm znany jest na całym świecie. Ludzie nie jedzą mięso z różnych względów: zdrowotnych, religijnych, etycznych lub ekonomicznych. Dieta wegetariańska zaliczana jest do zdrowych ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Nigdy nie byłam w Szwajcarii, ale dzięki kolegom z tego kraju, miałam okazję spróbować… mnóstwo czekolady ♥ I’ve never been to Switzerland, but thanks to my friends from this country, I...
  • Z bloga: Di gotuje

     Dzień Dziecka zbliża się wielkim krokiem...    Cieszę się, że będę mogła go świętować ze swoją córeczką Natalią... a jeszcze kilka dni temu baraszkowała w moim brzuszku... ...
  • Z bloga: Słodkie Niebo

    Bardzo spóźniony i krótki post głównie ze zdjęciami :) W tym roku na siódmą edycję Food Blogger Fest wybrałam się z moim mężem. Większość zdjęć jest jego autorstwa i bez jego pomocy...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Kochani Czytelnicy Dziejów! Jako pracownik Ogrodu botanicznego chciałam wszystkich serdecznie zaproszić na niesamowite wydarzenie w Ogrodzie jakie odbędzie się juz jutro w ramach Nocy Muzeów ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Kolejnym punktem naszej podróży było Kobe. Cała trasa z Osaki na miejsce trwała dokładnie 42 minuty. Niesamowite są te Japońskie pociągi. Pomijając fakt, że Shinkansen zasuwa z ...
  • Z bloga: Take It Izzy

    Ciężki poranek w Carcassonne Wczesnym rankiem wyruszam na dworzec kolejowy w Carcassonne, by stamtąd dotrzeć do Toulouse, mojego kolejnego przystanku w południowej Francji. Mój przyjaciel ma ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Początek kwietnia obfitował w wydarzenia w jakich miałam okazję brać udział. Jednym z nich było poprowadzenie warsztatów botaniczno-kulinarnych w ramach Kiermaszu Wielkanocnego Mojego ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×