Targ Smaku

  • Z bloga: jedz i smakuj

    Najnowszy jesienny numer magazynu Aromat- Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej dostępny jest już w sieci (klik). Miło jest mi się pochwalić,że to nasz 10 numer!!! W środku mnóstwo przepisów...
  • Z bloga: Kocie Łakocie

    Niedawno zakończyłam swoją największą (do tej pory) przygodę, także kulinarną ;-). Po 3 tygodniach zwiedzania i tysiącach przejechanych shinkansenami kilometrów, wróciłam do Polski. Pełna...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Kurczę… złapałam się na tym, już dawno zresztą, ale dopiero jakoś w ostatnich dniach ze zdwojoną mocą to do mnie dotarło. Otóż, moi Mili, zawsze, ale to ZAWSZE wybieram najlepsze kąski ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Jestem wielką fanką wszystkich smarowideł, więc z niecierpliwością wyczekiwałam na książkę “Hummusy i Pasty” K. Budzyka. Zawiera ona aż 76 inspirujących przepisów, które są ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Nasze wakacje na Sardynii były już prawie rok temu. W związku z tym dawno temu powinnam napisać ten post. Jednak nie wiem czemu nie zrobiłam tego. Teraz przeglądając zdjęcia pomyślałam, że...
  • Z bloga: Eksperymentalnie.com

    Wybierasz się do Londynu i chcesz odwiedzić ciekawe miejsca? Nie zapomnij w tym czasie jeść. Zobacz co i gdzie zjeść w Londynie –... The post Co i gdzie zjeść w Londynie – ciekawe miejsca...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Są wakacje. Byliśmy już na dwutygodniowym urlopie nad polskim morzem, ale chcieliśmy jeszcze gdzieś pojechać, coś zwiedzić. Pomyśleliśmy, że zupełnie nie znamy Torunia. Czy Toruń z ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    W restauracji Blue Cactus byłam wiele razy. Nigdy się nie zawiodłam, dlatego pomyślałam, że będzie to idealne miejsce na świętowanie urodzin partnera mojej siostry oraz imienin moich i mojej...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dziś zabieram moich czytelników w kolejną podróż po Węgrzech. Powłóczyliśmy się troszkę po tym malowniczym i gościnnym kraju. Wizytę u Madziarów zaczęliśmy od miasteczka, które ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Layne Mosler, książka Podróż w trzech smakach, Wydawnictwo Kobiece, Białystok 2017 O Autorce Layne Mosler pochodzi z Kalifornii. W trakcie studiowania socjologii na uniwersytecie w New Jersey ...
  • Z bloga: pieprzny smaczek

    MALTA  Malta jedno z najmniejszym Państw świata, kiedyś marzenie z ciętej głowy, dziś na wyciągnięcie ręki.  Pamiętam od czasów kiedy w Polsce zrobiły się bardzo modne wycieczki ...
  • Z bloga: Kuchcik gotuje

    Dziś przedstawię Wam desery i japońską herbatę, których można spróbować, podróżując po Japonii. Oczywiście foto podróż smakiem Japonii jest w bardzo dużym skrócie. Japońskie ...
  • Z bloga: Smiling shrimp

    Kochani! Z ogromną przyjemnością chciałabym zaprosić Was do wzięcia udziału w mojej pierwszej akcji kulinarnej: ,,Łakocie z domowego zacisza'' organizowanej za pośrednictwem Durszlaku. ...
  • Z bloga: mmcooking

     W zeszły weekend mieliśmy okazję wziąć udział w mega atrakcyjnym wydarzeniu, które organizowane było w naszym mieście. Food Truck Festival to V edycja wielkiego pikniku samochodów ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Po udanym pierwszym spotkaniu w Villa Intrata w Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, w ramach projektu „Smaki Wisły. Cztery Pory Roku”, odbyły się dwa kolejne. Razem z blogerami, ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    W poszukiwaniu dobrych miejsc i smaków w Radomiu, razem z Michałem Falkiewiczem (FotoMajk) wybraliśmy się do restauracji Mamma Leo. Wiele razy wcześniej byłam w tym miejscu i wiedziałam, że ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Dzień dobry w lipcu! Jak Wam minął czerwiec? Mam nadzieję, że przyjemnie 🙂 Muszę się pochwalić – w końcu udało mi się publikować na blogu tyle, ile zaplanowałam (a nawet ciut ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Do Chin, a dokładniej Chengdu, przyleciałam 16 czerwca w piątkowy wieczór, po dwóch całkiem spokojnych lotach. Jestem tutaj by uczyć się języka i pracować -> mam staż w jeden z ...
  • Z bloga: Pastalena

    Witajcie! Zapewne wielu z was aktualnie znajduje się lub będzie znajdować na Festiwalu Open'er w Gdyni, który trwa jeszcze do soboty włącznie. Podpowiem wam, jakie lokale odwiedziłam ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    Restauracja Mamma Mia w Radomiu Smakowania Radomia ciąg dalszy. Razem z Michałem Falkiewiczem (FotoMajk) odwiedziliśmy trzecią radomską restaurację i wybraliśmy się do Mamma Mia. O co chodzi ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    David Ludwig, książka Wiecznie głodny? Zapanuj nad zachciankami, przeprogramuj komórki tłuszczowe, strać wagę na zawsze, Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, Kraków 2017 Ilekroć słyszałam ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Bardzo chętnie sięgam po nowe propozycje książkowe dotyczące zdrowego odżywiania, nie mogłam więc przejść obojętnie obok książki „Wiecznie głodny?”, której autorem jest ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Dziś dzień Ojca. Z tej okazji chciałabym wszystkim Tatom złożyć najserdeczniejsze życzenia wszelakiej pomyślności, zdrowia, cierpliwości do nas, swoich dzieciaków – nie chcę straszyć, ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Lato w pełni. Już niedługo większość z nas uda się na wyczekiwany, zasłużony urlop lub wakacje. Jedni wyjadą w góry, inni udadzą się za granicę, aby zwiedzić Paryż, Wenecję, ...
  • Z bloga: Kuchcik gotuje

    Z podróży zapamiętujemy najczęściej piękne krajobrazy i zabytki, długo również pozostają w naszej pamięci smaki potraw, które jedliśmy. W artykule "Smaki Japonii - foto skrót z ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Przeglądając dziś Instagrama natknąłem się na intrygujące zdjęcie. Gdy zobaczyłem miniaturkę, byłem pewien, że to zwykły brokuł. Gdy powiększyłem obrazek, […] Artykuł Mukimono, ...
  • Z bloga: StylowyWidelec

    Witajcie Kochani!My dalej jesteśmy w Danii i odkrywamy tutejsze ciekawostki... Dziś na widelec bierzemy Smørrebrød, czyli coś, co Duńczycy uwielbiają!Zacznijmy od tego czym jest Smørrebrød ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Krótki monolog o tym, co potrafią zrobić niektórzy, by być "fajniejsi". Artykuł Jestem wege, ale kebaba zjeść mogę! pochodzi z serwisu Vegan Taste.
  • Z bloga: Kuchcik gotuje

    W podróży, zanim zaczniemy zwiedzać zabytki danego kraju, idziemy coś zjeść i tu rozpoczyna się już poznawanie kultury i smaków. Jedzenie często jest ważniejszym łącznikiem w kulturze, ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×