Targ Smaku

  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Sushi z tortilli to szybka przekąska na której przygotwanie wcale nie potrzeba tak wiele czasu, jest idelna na imprezy. Zobaczcie jakie to proste. Zapraszam. Czas 20 minut 16 Porcji Zanim ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Kochani, wspaniała przystawka, delikatna kolacja. Doskonale nawilża, dostarcza dużo błonnika pokarmowego. Idealna dla osób cierpiących na zaparcia. Przepis pochodzi z książki "Jaglany ...
  • Z bloga: bezglutenowi

    W tym roku nieco wcześniej na potrzeby bloga świętuję Tłusty Czwartek. Bardzo się z tego powodu cieszę ponieważ świętować będę specjalnie dla Was przez cały tydzień. Część ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Pieczarki portobello , faszerowane soczewicą Pyszne danie wegetariańskie , a jednocześnie doskonały dodatek do pieczonych mięs dla mięsożerców 😉 Szybkie w wykonaniu , banalnie proste , ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Jeśli, jak ja, nie przepadacie zbytnio za smażeniem, placki ziemniaczane pieczone to będzie coś dla was. Pieką się praktycznie same, wystarczy je tylko raz obrócić.... Artykuł Placki ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Święta minęły, Nowy Rok nastał, a w raz z nim czas zabaw karnawałowych – przynajmniej na kontynencie, bo w Irlandii zaczyna się czas zgryzoty i liczenia wydanych pieniędzy, a tu już ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Tuńczyk, ser i pieczarki z sosem pomidorowym smakują najlepiej. Szczególnie z sosem madziarów Folwark. Składniki:6 dużych pieczarekpół puszki tuńczyka w sosie własnym½ średniej ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Kolejny zdrowy, pożywny i smaczny posiłek na początek dnia. Tym razem sałatka z grillowanym serem kozim, buraczkiem, rukolą i dressingiem na bazie dżemu z czarnego bzu. Całość posypałam ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Karnawał ! Imprezy, hulanki i swawole ! Czas zabawy trwa w najlepsze ! Dlatego podrzucam  Wam bardzo prosty przepis na fajną przekąskę: domowe krakersy z czarnuszką. Do tego jakiś prosty dip,...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Ostatnio zakochałam się w fasoli Jaś tycznej, czyli uprawianej tradycyjną metodą na tyczkach. Dodaję ją do wszystkiego, zwłaszcza do sałatek warstwowych, nawet jeśli w przepisie są już ...
  • Z bloga: mecooks

    Zawijasy o smaku pizzy z sosem pomidorowym bądź kwaśną śmietaną.
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonały pomysł na śniadanie. Grzanka z sosem czosnkowym Folwark, która znakomicie zastąpi kanapkę. Składniki:3 kromki pieczywa 1 jajko2 średnie ząbki czosnkusos czosnkowy Folwarkolej lub ...
  • Z bloga: Make it healthier

    Po całym ciężkim dniu pracy należy nam się odrobina przyjemności i kawałeczek ciasta do popołudniowej kawy. Prawda? :) Zima nas nie rozpieszcza, więc nie mogłam nie ...
  • Z bloga: Make it healthier

    Zapewne pomyślicie sobie, że jak mogłam skusić się na maliny, borówki i truskawki, skoro nie ma na nie jeszcze sezonu.... Macie rację... Ale to jest moja coroczna słabość. Kiedy przychodzi ...
  • Z bloga: Bodylicious

    Kremowy i delikatny w swej konststencji. Ten sos to hit. Używam go do wszystkiego: makaronów, risotto, pizzy, wyjadam łyżką prosto z blendera. Więc chyba jestem usprawiedliwiona, że poświęcam...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Moja misja, żeby do wiosny zjeść wszystkie sezonowe warzywa i owoce opisane w poście o zimowej sezonowości trwa. Staram się przygotowywać dania, w których będą one grały główne skrzypce....
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Mam dzisiaj dla Was idealny dodatek do obiadu, zamiast surówki czy sałatki. Duszona cykoria oczywiście pod warunkiem, że ktoś lubi cykorię. 2 cykorie 1 łyżka masła 1 łyżeczka miodu 1 ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    <!--[if gte mso 9]> <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE...
  • Z bloga: latosiowy-dom

    „Kuchnia dla serca-zdrowie z roślin” Wydawnictwa Publicat,  to nie jest kolejna fajna książka. To także doskonały przewodnik pod patronatem honorowym Instytutu Żywności i Żywienia. ...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Najczęściej ricotta kojarzy się ze słodkimi wypiekami. Dzisiaj jednak przygotowałam jej wytrawną wersję, pieczoną z aromatycznymi dodatkami, które nadały świeżości mojemu zimowemu ...
  • Z bloga: Kuchcik gotuje

    Zdrowe i bardzo smaczne połączenie polskich warzyw i azjatyckich smaków. Makaron z warzyw w stylu azjatyckim, bardzo dobrze łączy się i smakuje z jajkiem w koszulce. Do przygotowania tego ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    200 g ciecierzycy 3 marchewki 2 pietruszki (korzeń) ½ selera 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 kostka bulionu warzywnego 4 suszone pomidorów (z oleju) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 jajka masło ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    1 puszka ciecierzycy lub białej fasoli Ok. 10 suszonych śliwek 1 duża cebula Olej do smażenia Przyprawy: majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i sól Cebulę drobno posiekać...
  • Z bloga: domowe

    U mnie w domu wędliny je się raczej niewiele, za to nadrabiamy żółtym serem. Zwłaszcza mąż i starsza córka są typowymi serożercami Dlatego skusiłam się dziś na przygotowanie ...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Drożdże muszą być u mnie w domu, przynajmniej w weekendy. Wtedy zamykam się w kuchni  i piekę coś pysznego, drożdżowego i aromatycznego. Ciasto na pizzę Drożdżowe pierożki z ...
  • Z bloga: Kuchnia dla Mojego Syna

    Bardzo lubię przygotowywać pasty do pieczywa. Możliwości jest wiele, soczewica, ciecierzyca, papryka, bakłażan czy pomidory. Do tego pasuje chrupiący chlebek podobny do macy, o ile ktoś jest ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Szybko, pysznie, kolorowo i bardzo zdrowo - czyli tak jak lubimy najbardziej ! Dziś przed Wami smakowita sałatka z awokado i jajkiem, do przygotowania w kilka chwil. Bardzo uniwersalna i do ...
  • Z bloga: Wegetariańska Kuchnia

    Kilkukrotnie otrzymywałyśmy pytania na temat przepisu na niezawodny bezglutenowy chleb. Takowy chleb pieczemy oczywiście raz na jakiś czas, a jak […] Artykuł Placki gryczane z chutneyem z ...
  • Z bloga: Wino Francja Kuchnia

    Ser halloumi grillowany podany na rukoli z pomidorami suszonymi i oliwkami Zapraszam na przystawkę bądź szybki lunch z cypryjskiego sera.  Ser halloumi to ser półtwardy i wytwarzany jest z ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Jak zrobić soczysty filet, który jednocześnie będzie pełen smaków? Wystarczy owinąć go boczkiem wędzonym i oczywiście nie przeciągnąć co w kuchennym slangu oznacza, że...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×