Targ Smaku

  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszne kotlety z sosem pieczarkowym. Sos czosnkowy Folwark wzbogaca smak o delikatną nutę czosnku. Składniki:1 kg ziemniaków2 cebule4 łyżki mąki30 dkg pieczarekgarść natki pietruszki1 ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Zwykliśmy kupować gotowe pesto w sklepach, tymczasem to domowe, wykonane... Artykuł BURACZANE PESTO pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Nie od dziś wiadomo, że sałatka to jest idealne rozwiązanie na imprezę czy na domówkę. Z reguły robię sałatki, które są wytrawne i takie które w swoim składzie mają też mięso lub ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Tym razem klasyka gatunku, czyli pierogi na włoski sposób. Ponieważ kochamy zarówno polskie pierogi, jak i włoskie makarony, dzisiaj postanowiliśmy przygotować ravioli. Obłędne makaronowe ...
  • Z bloga: Kuchnia dla Mojego Syna

    Pieczone pierogi drożdżowe to w moim domu częsta przekąska. Są dość proste w przygotowaniu, a jak to dania z pieca zawsze wychodzą. Składniki: Ciasto - 1/2 kg mąki pszennej lub tortowej - 1 ...
  • Z bloga: Świat Smaku

     Długo czekały śledzie na publikację bo aż od świąt - jakoś nie było czas, chęci i weny do siedzenia przed komputerem i stukania w klawiaturkę. Ale oto są. A raczej były bo ze stołu ...
  • Z bloga: Gotuję i zjadam

    Składniki: 5-6 przegrzebków 1,3 kg langustynek sól pieprz 1/4 dużej cebuli pokrojonej w kostkę ząbek czosnku masło Przygotowanie: Langustynki obrierzcie z pancerzy. Na patelni rozgrzejcie...
  • Z bloga: Codziennik Kulinarny

    Szybka i apetyczna przekąska.Składniki:- 4 małe cukinie (lub jedna duża) - 1 szklanka bułki tartej typu PANKO - 2 jajka - 2 łyżki mieszanki ziół włoskich - 1/2 szklanki parmezanu - 1/2 ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    My Blueberry Corner by "jagodzianka"       Syryjskie placki z natki pietruszki nauczyłam się przygotowywać na warsztatach zorganizowanych w Muzeum Azji i Pacyfiku przez Muzeum, Wiktorię...
  • Z bloga: Qchnia Margot

    Dalsze poszukiwania zamienników tradycyjnych dodatków do kanapek zaowocowały następnym eksperymentem – pasztetem z pieczonej marchewki z imbirem. Marchewka jest super, choć w dzieciństwie ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Kotleciki z zielonego groszku Fajne danie , w okresie zimowym to zastrzyk witamin i pozytywnej zieleni 😉 Moi chłopcy nie skaczą z radości , na ich widok , ale też Read More ... Post Kotleciki ...
  • Z bloga: Mój Ogródek

    W tej tortilli zawarte jest wszystko, co kocham.Awokado!Ser Gorgonzola!A do tego słodycz gruszki i jeszcze orzechy.Chyba nie ma lepszego połączenia.Jak myślicie? Tortilla z awokado i gruszką.Na...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Moskole to potrawa regionalna, pochodząca z kuchni podhalańskiej. Tradycyjnie wypiekane były na blasze pieców opalanych drewnem. W domowych warunkach dobrze sprawdza się sucha patelnia. Placki ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Śledzie we włoszczyźnie to nasz rodzinny tradycyjny wigilijny przepis. Nie wyobrażam sobie wieczerzy wygilijnej bez tego specjału, a że zwykle przygotowuję go tylko raz w roku, to wszyscy ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Po obfitości świątecznego jedzenia proponujemy dziś coś niezbyt ciężkiego i na szybko. Placki z jabłkiem idealne na niedzielne śniadanko, lub szybką kolację. Z podanych składników ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Szybkimi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. Czas więc odkurzyć przepisy. Rybę po japońsku robiłam po raz pierwszy na zeszłoroczną Wigilię. Ryba wyszła pyszna. ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Najlepszą przekąską do piwa jest czeski hermelin, czyli marynowany w oleju i przyprawach serek pleśniowy typu camembert. Można go zjeść w każdej czeskiej knajpie, ale bardzo łatwo jest go ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Lubię domowe desery bardziej niż kupne słodycze, zwłaszcza, jeśli zrobienie ich zajmuje niewiele więcej czasu niż otwarcie paczki ciastek. W tym przepisie najdłuższą czynnością jest ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Mam tendencje do jedzenia w kółko tych samych rzeczy, ale wprowadzam do nich drobne zmiany. Teraz jest sezon na babkę ziemniaczaną. Była już grana z babka marchewką (tu przepis), więc w tym ...
  • Z bloga: bezglutenowi

    Jestem ogromną fanką miodownika. Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na miodowiec nie klasyczny, lecz lekko zmodyfikowany, oparty ma mące migdałowej oraz maśle. Przepis na ten Miodowiec krąży w ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Proste i smaczne, a co najważniejsze uwielbiają je dzieci. Składniki: 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 łyżki mąki pszennej 1 jajko 1 szklanka startego cheddara sól i pieprz Ziemniaki...
  • Z bloga: Mój Ogródek

    Bardziej ekspresowoI na ciepłoTo się chyba nie da... Bagietka z kozim serembagietkarolada z sera koziegoczosnkuoliwa z oliwekBagietkę kroimy na kawałki. Każdy z nich nacieramy przekrojonym ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Choroba jeszcze do końca nie chce odpuścić. Nie mam na nic energii. Choć do kamizelki na drutach już wróciłam. Ale weny do gotowania nadal brak. Może się jeszcze dzisiaj skuszę na...
  • Z bloga: bezglutenowi

        Dawka Noworocznej motywacji! Jeszcze mamy zimę, ale pomyśl już o wiośnie. Nowy Rok to dobry czas na zmiany niech Cię zmotywuje. Obiecywałeś sobie już kiedyś, że schudniesz, ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    My Blueberry Corner by "jagodzianka"       Liście szpinaku z czosnkiem pokochałam od pierwszego spróbowania jakieś 13 lat temu. Wcześniej nie byłam jego fanką. Przez wiele lat … ...
  • Z bloga: Jazzowe Smaki

    Mój blog świętował wczoraj 3 urodziny. Sama nie wiem kiedy to się stało! Tyle szczęścia, tyle codziennych radości i uśmiechów. Jedno spełnione marzenie. Myśląc o tym co wydarzyło się...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Mam dla Was propozycję przygotowania jajek na twardo. Wystarczy ugotowane jajka zamarynować w zakwasie z buraków, a będą ozdobą naszego stołu. 3 jajka ugotowane na twardo 250ml zakwasu z ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Faszerowane pieczarki są świetną propozycją na karnawałowe imprezy. Można podawać je na ciepło i na zimno. Jak farsz może posłużyć cokolwiek co mamy pod ręką plus odrobina sera i ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Uwielbiam gzik z twarożkiem, ale ziemniaki można jeść też z każdą inną pastą kanapkową – będą sycące i bezglutenowe.   Składniki: kilka ładnych, średnich ziemniaków pasta jajeczna...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeżeli czytasz tego bloga, to wiesz, że podaję tu przepisy na dania, które naprawdę jem. Niektóre są bardzo proste. Np. sałata ze śmietaną czy pasta jajeczna. Dlaczego by nie jeść ich ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×