Targ Smaku

  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Przepis na szpinak zapiekany w cieście filo, który proponuję Wam dzisiaj, został zainspirowany kuchnią grecką, a dokładnie spanakopitą. Jest to rodzaj greckiej tarty z ciasta filo z farszem z...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonała sałatka z delikatną czosnkową nutą. A to wszystko za sprawą sosu  - sos czosnkowy Folwark - delikatny i aromatyczny. Składniki:sałata rukola 2 garście 2 jajkagarść bobu2 ...
  • Z bloga: bezglutenowi

    Frużelina – najlepszy dodatek do lodów, bitej śmietany, jogurtu czy gofrów. Zawsze kupując gofra wybierałam jednak inne dodatki. Frużelina nakładana wprost ze sklepowego opakowania mnie ...
  • Z bloga: Healthy Lifestyle by Wiktoria

    Witajcie! Dziś przychodzę z bardzo zdrową i pyszną  przekąską, którą można śmiało zabrać do szkoły, pracy lub  na wycieczkę. Są to proste w przygotowaniu batoniki żurawinowe. ...
  • Z bloga: Wino Francja Kuchnia

    Risotto z zielonymi szparagamiZakończenie sezonu na szparagi w stylu włoskim.Zapraszam.   Proporcje na 4 osoby Składniki: 340 g świeżych zielonych szparagów 2 szalotki 2 ząbki czosnku ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Była włoska tarta na słodko, to czas i na tą na słono. Tarta wytrawna jest nadziana szpinakowym farszem z dużą ilością parmezanu i ricotty. Jak dla mnie obecność tych dwóch serów to ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Zawsze jak pojawia się bób to robimy sobie z niego obiad czyli gotujemy kilo i wcinamy polane ziólkowo-czosnkową zalewą. Serio da się samym bobem najeść. Jednak jest to również fajny ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Ha ! i to jest właśnie to. Bób i czosnek rewelacyjne połączenie. Zresztą, jeśli chodzi o bób, to ja mogę w każdej kombinacji wcinać. Ale tak przyrządzony jest wyjątkowo pyszny. 200g ...
  • Z bloga: Kocie Łakocie

    Ostatnio bardzo spodobał mi się pomysł jedzenia na kolację sałatek – a że warzyw jest teraz wybór ogromny, to pojawiać się tutaj będą częściej różnorodne przepisy na takie zdrowe i ...
  • Z bloga: Pestunia w kuchni

    1.Ziemniaki obrałam i cebulę . 2.Ziemniaki starłam na tarce i odcedziłam na sitku wodę,cebulę pokroiłam drobniutko. 3.Połączyłam ziemniaki z cebulą ,dodałam jajko,sól.pieprz 4 ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Kolejne wspomnienie kulinarne z wakacji, to danie podpatrzone w restauracji w Palermo na Sycylii. Można je podać, jako przystawkę lub danie główne. Prosty, a jednocześnie ciekawy sposób podania...
  • Z bloga: shootandfood.pl

    Udostępnij Buddha bowl to moje małe wielkie odkrycie. Uwielbiam, uwielbiam i jeszcze raz uwielbiam! Niby nic, ot taka sobie miska wypełniona tym co dobre, a jednak nie dość, że smaczna i ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Jak zwykle, gdy sezon trwa, to jemy z lekkim zapasem na zimę ;) Tym razem w wersji orientalnej, w aromatycznej przyprawie pięć smaków od Rafex. Składniki 500 g fasolki ...
  • Z bloga: Leniwa niedziela

    Bób należy do moich ulubionych warzyw- czekam na ten moment w czercu, gdy pojawia się na straganach jak moje zwierzaki na poranną miskę. W... The post Zielona grzanka – pomysły na dania z ...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Najlepsze z najlepszych, czyli truskawkowe przepisy specjalnie dla Was w jednym miejscu! Cieszmy się tym pięknym czasem i wykorzystujmy truskawkowy sezon najlepiej jak tylko się da! Miksujcie ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    To ostatni moment na kupienie i przygotowania świeżych zielonych szparagów. Tegoroczny sezon skończy się lada moment. Dlatego dziś zapraszam Was na jeszcze jeden przepis z wykorzystaniem tych...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Są dwie rzeczy, na które czekam cały rok, to jest bób i zielony groszek Pierwotna cena pierwszego wprost mnie zabiła. Czekałam aż spadnie i się doczekałam. Teraz jak już zaspokoiłam ...
  • Z bloga: Tradycja z nutką nowoczesności

     Lubicie pizzę?  Wiem że tak, my także, można ją przygotować samemu w domku, to bardzo proste, spróbujcie.  Czas przygotowania, to czas oczekiwania na pizzę z pizzerii ;) Dzisiaj z ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Zawsze mam wrażenie, że na wakacjach czas szybciej płynie i trzeba wracać do domu. Bardzo lubię podróże, poznawanie nowych ludzi, zwiedzanie i oczywiście próbowanie lokalnych smakołyków. Po...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Ostatnio sporo jest głosów, że klasyczne przepisy trzeba kultywować bez żadnych zmian i jeśli zmiania się jakiś składnik, to należy zmienić też nazwę tego dania. Prawidłowo powinna być...
  • Z bloga: Sajkofanka Smaku

    Lato sprzyja celebrowaniu posiłków na świeżym powietrzu. Pogoda zachęca, by zapakować jedzenie do pudełeczek i w promieniach słońca skonsumować ulubione przysmaki na zielonej trawce. A żeby...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    1 kg białego półtłustego lub tłustego sera1 litr 3% mleka50 g masła1/2 łyżeczki sody oczyszczonej10 liści świeżej rucollisól morskaPrzygotowanie.1. Ser z mlekiem.W dużym garnku ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Taki sposób na jajka ze strony Tasty podesłała mi moja znajoma jakiś czas temu i od razu wiedziałam, że je zrobię. Zrobiłam dwa razy, pierwszy raz nie poszło mi dobrze, żeby nie ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Pamiętacie jak robiło się szyszki z ryżu? To smak dzieciństwa, który można kupić na każdym jarmarku i często w parkach. Jednak te kupne nie były robione z najlepszych składników. ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Burgery z cukinii, marchewki i sera Halloumi, jakie przedstawiałam Wam niedawno na blogu, zasmakowały nam tak bardzo, że postanowiłam zrobić wersje z tańszym i łatwiej dostępnym serem ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Samosy to indyjskie pierożki z warzywami. Tradycyjne samosy smaży się na głębokim tłuszczu, jednak, aby były mniej kaloryczne upiekłam je w piekarniku. Składniki: Ciasto: 350 g mąki (dałam ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Kiedy byłam teraz 2 tygodnie w Niemczech moim ulubionym jedzeniem były albo szparagi, albo dania z lokalnym zielonym sosem ziołowym. Szparagi dlatego, że akurat był sezon i można je było ...
  • Z bloga: bezglutenowi

    Zielony koktajl Koktajle szpinakowe, dlaczego warto po nie sięgać? ————————————– Już garść szpinaku jedzona dziennie to bomba witaminowa bogata witaminy z grupy B, ...
  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Oto przepis na kremowy dip z pieczonych bakłażanów, z dodatkiem sezamowej pasty - tahini.To jedna z moich ulubionych potraw! Bardzo polecam z np. chlebkiem pita!Składniki:2 łyżki tahini4 ...
  • Z bloga: Zawsze głodna

    Przeglądając przepisy na tym blogu, nie trudno się domyślić, że jestem ogromną fanką kokosów. Cenię je przede wszystkim za wspaniały aromat i słodki smak, ale także za dużą ilość ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×