Targ Smaku

  • Z bloga: swojskie jedzonko

    Pyszna na obiad i na grilla lub po prostu na przekąskę-Ziemniaczki możemy upiec na grillu,lub w piekarniku-i potem nadziać-jak wolicie.... Dla mnie rewelacyjne,oczywiście dla męskiej części...
  • Z bloga: opycha.pl

    ... Artykuł GRZANKI Z GRILLOWANYMI POMIDORAMI I MOZZARELLĄ / CROUTONS WITH GRILLED TOMATOS AND MOZZARELLA pochodzi z serwisu opycha.pl.
  • Z bloga: Alternatywy Pięć i Pół

    mimo, że nie była taka fit... Da się? Da! A tak serio to chciałabym Ci przedstawić przepis na odchudzoną wesję rozpływających się w ustach pralinek, które, co prawa zostały w dużym ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Placek ziemniaczano-serowy, czy babka ziemniaczana (jak kto woli) to świetny pomysł na obiad czy kolację. Do przygotowania szybki, szczególnie, że wykorzystać można ziemniaki z obiadu (tego ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Pyszna tarta wytrawna z porem, cukinią i serkiem ricotta to prosty pomysł na  sycący obiad lub kolację. Na wierzchu możemy ułożyć pomidorki koktajlowe, które podpieczone w piecu nadadzą ...
  • Z bloga: Alternatywy Pięć i Pół

    Jak jest fit szarlotka, to muszą być też LODY. Bo czymże jest cieplutkie ciasto z jabłkami bez orzeźwiającego dodatku, i to w wersji ozdrowiałej?  Przepis jest dedykowany zagorzałym ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Słony oscypek doskonale uzupełnia smak delikatnej cukinii. Szczególnie w połączeniu z sosem do pizzy Folwark. Składniki:1 średnia podłużna cukiniaoscypek duży (tarty na dużych ...
  • Z bloga: Chleb Pod Grapą

    Pierogi te wymyśliłam kiedyś jako prowiant na całodzienną wyprawę ptasiarską, można więc jeść je zaraz po upieczeniu, albo zabrać na wycieczkę czy piknik i zjadać na zimno. Smakują ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Wycieczka do lasu zakończyła się powrotem z pełnym wiaderkiem małych, żółtych i pachnących ściółką kurek. Niestety nie udało nam się znaleźć ani jednego innego, ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Tortilla de patatas to jedno z moich ulubionych tapas - i specjalnie piszę tapas, ponieważ nie cierpię jak się spolszcza to słowo mówiąc tapasy, jakoś mi to strasznie źle dźwięczy w ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Upały, przynajmniej u mnie w Bydgoszczy, odpuściły. Podobno ciepłe dni mają jeszcze wrócić. Ja się cieszę z tego chwilowego ochłodzenia. Trochę odpocznę od upałów. Możecie mi ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    W sam raz na śniadanko, podwieczorek, albo przekąskę ;) Idealne w taką pogodę. Proste i szybkie danie z kilku składników, gdy macie ochotę na coś pysznego, a nie chce się Wam siedzieć ...
  • Z bloga: Taste and Cook

    Chlebek ziołowyPyszny, aromatyczny chleb domowej roboty z dodatkiem ziół i przypraw, który świetnie sprawdza się jako przekąska na imprezy. Najlepszy jest jeszcze na ciepło, rwany prosto z ...
  • Z bloga: MarcinChef.pl

    Hummus – to potrawa wywodząca się z Lewantu i Egiptu, sos dip lub pasta do smarowania, przyrządzana z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy. Ostatnio coraz popularniejsza. Dzisiaj pokażę,...
  • Z bloga: Book of spells

    Ciasto z owocami marzyło mi się już od jakiegoś czasu ale ciągle coś stawało na drodze do jego przygotowania. Notoryczny brak czasu z uwagi na nawarstwiające się obowiązku skutecznie ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Tego typu przekąski dobrze sprawdzają się na przyjęciach. Ich zaletą, oprócz smaku oczywiście ;), jest to, że można przygotować je dużo wcześnie i w odpowiednim momencie podać gościom. ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Oficjalnie kocham śniadania i każdego dnia wyczekuję na ten miły początek dnia : ) Mam nadzieję, że nie macie jeszcze dość omletów, które często Wam proponuję, ale obok gofrów w ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Pasta jajeczna z majonezem kremowym Folwark. Idealna na kanapki lub jako pasta na krakersy czy grzanki Składniki:6 jajek ugotowanych na twardo1 czerwona cebula drobno posiekanapęczek ...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Jakie macie sposoby na młodą marchewkę? Ja zakochałam się w karmelizowanej z czosnkiem, odrobiną chilli i nutą cytryny...Palce lizać. Jest świetna jako dodatek do obiadu, a podana solo ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g koziego sera 2 pomidory pokrojone w plasterki 6 łyżek śmietany kremówki 3 łyżki pieprzu cytrynowego 2 łyżki miękkiego masła tymianek ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Wakacje, a także ich pewne konsekwencje, spowodowały, że moja przerwa w blogowaniu bardzo się przeciągnęła.Tak dawno już nie gotowałem, że zacząłem mieć wątpliwości, czy potrafię ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Ciasto francuskie zawsze mam w lodówce i często ratuje mnie, gdy nie mam dużo czasu na pieczenie. Jest też bardzo uniwersalne, można je podać na słodko lub na słono. Dzisiaj prosty i efektowny...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonały delikatny przysmak nie tylko dla wegetarian. Sos madziarów Folwark nada lekkiej pikanterii delikatnej cukinii. Składniki:cukinia – 1 średniaparmezan – 50 gnatka pietruszkisól, ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Uwielbiam tarty wytrawne, tym razem chciałabym przedstawić Wam tartę w nieco lżejszej odsłonie – na cieście z mąki pełnoziarnistej, z niewielką ilością masła. Tartę nadziałam ...
  • Z bloga: KuchennyViral.pl

    Warzywa w ogrodach dojrzewają, a wśród nich cukinia – wykorzystam ją by przygotować pasztet z cukinii. Zacznijmy od tego, że cukinia to idealne warzywo dla osób, które chcą zrzucić ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonały, szybki i lekki obiad. Wystarczy sos do pizzy Folwark i ser. Składniki:1 mała podłużna cukiniaser mozzarella – 50 gpomidory suszone – 6 szt.bazylia do przybraniasos do pizzy ...
  • Z bloga: Mój Smak

         Ziemniaczki ach te ziemniaczki , uwielbiam je w każdej postaci , a dziś zapraszam na zapiekane ziemniaki na ostro , doskonale się sprawdzają jako dodatek do dań mięsnych , czy do ...
  • Z bloga: swojskie jedzonko

    Uwielbiam szpinak,i często używam,a połączenie z ciastem francuskim dla mnie jest idealne.Nie dość ,że szybko się robi to jeszcze jak smakuje......Polecam wypróbować mój kisz-trochę jak...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Od jakiegoś czasu na sklepowych półkach i straganach można dostać kurki
  • Z bloga: opycha.pl

    ... Artykuł KALAFIOR PIECZONY W WIÓRKACH KOKOSOWYCH pochodzi z serwisu opycha.pl.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×