Targ Smaku

  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Wegetariańskie, lekkie danie z mnóstwem warzyw i naturalnym tofu. Pyszna propozycja na szybki, zdrowy obiad.   Składniki: 180g tofu naturalnego sok z ½ cytryny ząbek czosnku 2 szalotki imbir...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Pokrzywa to jedna z najcenniejszych roślin leczniczych, zawiera między innymi doskonale przyswajalne żelazo, witaminę C, krzem, kwas foliowy, sole mineralne oraz wapń i magnez, cenne składniki ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Genialna kanapka na ciepło jest doskonałym pomysłem na śniadanie.  Sos teriyaki Folwark wspaniale uzupełnia smak naturalnego sera camembert. Składniki: ser camembert 100gciabatta – 1 ...
  • Z bloga: Zjem-Cie

    Dziś zapraszam na smak mojego dzieciństwa… Racuszki, które Babcia przygotowywała były genialne… Takie puszyste i słodkie. Postanowiłam sprawić przyjemność moim bliskim i zrobić ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

      Czasami przebiega mi przez głowę myśl, że coś tam byłoby dobrym tematem na wpis na blogu, a potem czas ucieka, biegnie dzień za dniem i temat staje się nieaktualny. Zima się kończy, ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Pracując jako fotograf kulinarny mam okazję przygotowywać przepisy z mniej znanymi, a bardzo ekscytującymi składnikami. Dzięki projektowi, w który jestem obecnie zaangażowana (a który ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Dzisiejszy przepis pochodzi ze słonecznej Hiszpanii. Przygotowywany jest z surowych ziemniaków, masy jajecznej i różnych dodatków. Jednak niejednokrotnie dla przyspieszenia procesu jej ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Przed nami długi weekend majowy, czyli dla niektórych z nas pięć dni wolnego czasu. Mam nadzieję, że pogoda będzie sprzyjać i wyruszymy w plener na pikniki i otwarcie sezonu grillowego. Jeśli...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Ciasteczka owsiane nie zawsze muszą być na słodko 😉 Moja propozycja to ciasteczka owsiane wytrawne z szpinakiem, suszonymi pomidorami i żółtym serem. Może nie nadają się na deser, ale ...
  • Z bloga: Marta Próbuje

    Truflowe kulki mocy Tak mnie naszło pokazać Wam kolejną wariację na temat kulek mocy :-) U mnie kulkami mocy wszyscy się zajadają, co chwila robię inne :-)  Przepis na kulki mocy  a'la ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    W poprzednim wpisie przedstawiłyśmy przepis na hummus z suszonymi pomidorami.  Z dwóch puszek ciecierzycy wyszła niezła porcja. Wiadomo hummus domowy, bez konserwantów – dobrze byłoby ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Dzisiaj przedstawiamy Wam nasz sposób na domowe zapiekanki, które chyba każdy z nas lubi :). Taką zapiekankę można przyrządzić z wszystkim, co lubimy lub co mamy pod ręką. Oto nasza ...
  • Z bloga: Pastalena

    Merry Christmas!  Today nothing sweet - garlic bread with spinach and truffle oil, a little bit fancy, yet so delicious! The inspiration for that dish was a starter in a restaurant that, ...
  • Z bloga: Kolejny blog o gotowaniu

    Na 9 porcji potrzebujemy: 6 dużych jaj 1 dużą pszenną bułkę  10 dkg dowolnej wędliny pokrojonej w kostkę 10 dkg startego żółtego sera garść posiekanego szczypiorku sól i pieprz ...
  • Z bloga: http://dorodnepomidory.bloog.pl

    To są pieczone pierogi i naprawdę pochodzą ze Szwecji. Pisała o nich Astrid Lindgren w "Dzieciach z Bullerbyn". Jadł je Bosse, żeby dostać obwarzanka, ale są tak sycące, że jak zjadł kilka...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Hummus – tradycyjna potrawa Bliskiego Wschodu. Jest zdrowy, smaczny i zawiera wiele cennych składników bogatych w witaminy. Ciecierzyca, która jest głównym składnikiem hummusu jest bogata w ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Puszyste babeczki świetnie nadają się na śniadanie lub przekąskę, idealne do pracy lub na dłuższy spacer do parku. Bardzo lubię tego typu dania, możemy tu zastosować wiele produktów i ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Uwielbiam tego typu sosy są one bardzo zdrowe i błyskawiczne do przygotowania, świetnie pasują do dań rybnych jak i mięsnych, możemy też używać ich do sałatek jako dresing. Zobaczcie jakie...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Bardzo często robię takie zielone  sosy, są one proste do przygotowania i świetnie smakują z każdym daniem, jednym z moich ulubionych sosów jest własnie sos z zielonego ogórka który jest ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Placki, placki, placki, my kochamy placki. Ziemniaczane, cukiniowe, marchewkowe. Teraz przyszedł czas na brokułowo – kukurydziane. Rewelacja, do tego ostry sos czosnkowy i jest super. 150g ...
  • Z bloga: Dobrze mi z tym

    Komu nigdy nie zmarnowało się jedzenie, niech pierwszy rzuci kamień… Niestety, choć bardzo się staram, zdarza się to również mi. Z braku czasu, zmęczenia, lub zwykłej sklerozy nie raz ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Z pełnoziarnistego pieczywa tostowego, z dużą ilością oliwy i suszonych ziół, mocno chrupiące. Idealny dodatek do każdej zupy krem.
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 1 kg buraków 4 ząbki czosnku 2 listki laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki majeranku 1 czubata łyżka soli około 750 ml przegotowanej wody Sposób ...
  • Z bloga: domowe

    Wpadłam w szał sałatkowy. Po świątecznych szaleństwach jednak zupełnie nie mam ochoty na ciężkie majonezowe sałatki z szynką czy kurczakiem. Wybieram lekkie, kolorowe, bezmięsne. Tak ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Sos tatarski to jeden z najlepszych sosów do mięsa. Domowy jest tak pyszny, że można by go jeść do wszystkiego. A może by tak przerobić go na sałatkę, która będzie bardziej treściwa, ale...
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    To połączenie na pizzy musiało powstać. Uwielbiamy figi i ser kozi. Wyszło pysznie <3 Składniki Ciasto:500 g mąki pszennej 1 szczypta soli7 g świeżych drożdży1 szczypta cukru270 ml ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszne drożdżowe bułeczki z farszem pieczarkowym, którym wyrazistego smaku nadaje sos kebab gyros ostry Folwark są doskonałym dodatkiem do barszczu czerwonego.  Dla wielbicieli łagodnych...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeśli nie czytaliście jeszcze „Kuchni Greckiej” George’a Calombarisa, to koniecznie przeczytajcie moją recenzję.  Calombaris pokazuje, że tradycyjne greckie przepisy nie są wykute w ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Po świętach zawsze mam ochotę na coś łatwego, coś co można przygotować bez większego wysiłku. Sałatka z tuńczyka, to idealna sałatka, jeśli chcemy zjeść prosto i smacznie, ale bez ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×