Targ Smaku

  • Z bloga: konkolpolny.pl

    W Gruzji ciężko zachować umiarkowanie w jedzeniu i piciu. Gdy na stół wjeżdżają przystawki, sałatki, zioła, bakłażany, różne chlebki i pyszne, domowe wino trudno zachować umiar. ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Jak zrobić domowe masło orzechowe? Nic prostszego, potrzebujemy tylko orzeszków ziemnych i blendera o dużej mocy. Chwila miksowania i mamy prawdziwe masło orzechowe… mniam! Możemy iść o krok...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Czasami trzeba zrobić coś szybko i nie ma czasu rozprawiać nad tym czy coś jest z puszki, czy z mrożonki. Dziś właśnie był taki moment, że musiałam zrobić szybkie jedzonko.Moja propozycja...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Zielony koktajl z mrożonym szpinakiem i pomelo - bogactwo potasu Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Różowe lody, które zachwycą każdego Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Antydepresyjny koktajl przeciwstarzeniowy   Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Walentynkowy koktajl przygotowany z miłością dla ukochanej osoby Czytaj więcej »
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    PESTO Z RUKOLI Pesto to zielony sos pochodzący z Włoszech, tradycyjnie składający się z bazylii, oliwy, parmezanu, orzeszków piniowych i soli, serwowany zawsze zimny, najczęściej do pieczywa ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Pieczone ziemniaki w chrupiącej, pikantnej i świeżej panierce. Kilka przypraw i ziół sprawia, że znane wszystkim pyry zamieniają się w orientalną, pyszną przekąskę. Batata harra – ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    PASTA Z CZERWONEJ FASOLI Była już pasta z białej fasoli, teraz czas na czerwoną 🙂 Wykonuję ją tak samo, różnica jest w fasoli, która gotuje się krócej i jest bardziej delikatna w smaku ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    To najprostszy przepis na domową pastę kanapkową ze słonecznika. Jest ona nie tylko bardzo smaczna, ale i pożywna. Pasta ze słonecznika to świetna roślinna alternatywa dla kanapek z ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Lody waniliowe z awokado, bez cukru i bez nabiału Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Zielona siła przed podróżą dla całej rodziny Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Pogromca zmarszczek, koktajl z książki "Zielone koktajle 365 przepisów Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Wszystko o superżywności i czy właściwie ona jest smaczna?   Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Lody pistacjowe, obniżające poziom cholesterolu i trójglicerydów Czytaj więcej »
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Czas na smaki Japonii, ale w wersji wegańskiej. Niektórzy do sushi przekonują się od razu, inni potrzebują czasu :) Do przygotowania potrzebować będziecie bambusowej maty, ale jeżeli takiej...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Guacamole to rodzaj meksykańskiej salsy na bazie awokado i soku z limonki. To trochę wzbogacona wersja guacamole z pomidorami. Guacamole...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Przepis na tę sałatkę dostałam kilka lat temu od koleżanki, która przeszła na dietę wegańską. To świetna opcja zarówno na ciepłą kolację, jak i lekki obiad. Sałatka z rukolą i ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Wegańskie szaszłyki najczęściej wykonane są z tofu, więc dla odmiany propozycja z kotletami sojowymi w marynacie musztardowej z sezamem. Dodatkiem do szaszłyków może być brązowy ryż, ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dziś na blogu kolejny przepis, który został przygotowany zgodnie z zasadami diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej. Duet pod tytułem kwaśna kapusta kiszona i słodki granat jest po prostu ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    PASTA Z NASION SŁONECZNIKA czyli pasta, którą robię od wielu lat i to dość często, szczególnie zimą. Pasta, której przepis dawałam już wielokrotnie. Pasta, która czasami jest zagadką i...
  • Z bloga: silkdressdiet

    Jak wiadomo przypadki sprzyjają odkryciom, taki Krzysztof Kolumb podróżnik czy Alexander Fleming - odkrywca penicyliny albo Wilhelm Roentgen, ten od promieni. Mnie najbliżej do tego bandziora ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Mujadara to bardzo proste danie, popularne w krajach Bliskiego Wschodu. Jest to szybki pilaw, w którego skład wchodzi zaledwie kilka składników. Może być ratunkowym daniem, gdy w zapasach pusto...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dieta dr Dąbrowskiej pozwala nam na uruchomienie naszej kulinarnej inwencji. Mamy określone składni i w ich ramach możemy kombinować do woli! Uruchomiłam więc moją wyobraźnię i ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    RÓŻOWY HUMMUS czyli hummus z pieczonym buraczkiem  SKŁADNIKI: 200 gram ugotowanej ciecierzycy (zwanej również cieciorką lub grochem włoskim) 60-80 gram upieczonego buraka (1 szt) 8 łyżeczek ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    PASTA Z BIAŁEJ FASOLI, nazywana również wegańskim smalcem Ma podobną konsystencję, jest równie syta, podobnie doprawiona… i równie pyszna. Aby pasta nie była ciężkostrawna* jest kilka ...
  • Z bloga: An Apple a Day

    Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam pieczone warzywa! Calutki rok. Zimą idealnie sprawdzają się warzywa korzenne, latem przede wszystkim cukinie, bakłażany, papryki, kalafiory i brokuły, zaś ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Kopytka to doskonała potrawa, którą możemy nakarmić całą rodzinę. Świetnie sprawdzą się one zarówno jako dodatek do obiadu, jak słodki deser. W przygotowaniu kopytek najważniejsze są ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Jeżeli właśnie jesteście na etapie poszukiwania idealnej karnawałowej przekąski, to trafiliście idealnie! Nie da się ukryć, że wszelkiego rodzaju imprezy nie mogą obejść się bez ...