Targ Smaku

  • Z bloga: Bodylicious

    Te szybkie owsiane batony z czekoladą są pełne błonnika pokarmowego, białka, potasu, kwasów omega-3 i … pysznego smaku! Plus to chyba najłatwiejsze batoniki na tym blogu.  Odkąd zaczął ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Ostatnio proponowałam przepisy z soczewicą, a teraz czas przyszedł na jej koleżankę ciecierzycę, potocznie zwaną cieciorką. Można z niej zrobić mnóstwo rzeczy – tak jak i z soczewicy. ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Jeśli macie w domu sokowirówkę pewnie nie raz się zastanawialiście, czy można wykorzystać jakoś pozostałą w niej pulpę po warzywach i owocach. Ostatnio przygotowując dla dzieci sok ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Koktajl do zadań specjalnych czyli poranny detoks Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Dyniowy koktajl jesienny na Halloween jak znalazł, także dla dzieci Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Jesienne klimaty, koktajl z dynią i figą Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Krwiste koktajle czyli zdrowe shoty bezalkoholowe na Halloween Czytaj więcej »
  • Z bloga: MamaOskarka

    Czy ogry również piją matchę? Dokumentacja fotograficzna ewidentnie wskazuje na to, że tak! Czy to przez jej kolor są zielone? Czy jej wspaniałe właściwości dają im nadludzką siłę? ...
  • Z bloga: Smakula

    Mój patent na jesienne kolacje? Zupy! Sprawdzają się rewelacyjnie, zazwyczaj są niskokaloryczne, świetnie rozgrzewają i sycą na dość długo. Tym razem powstała zupa dyniowa czyli jesienny ...
  • Z bloga: Smakula

    Mój patent na jesienne kolacje? Zupy! Sprawdzają się rewelacyjnie, zazwyczaj są niskokaloryczne, świetnie rozgrzewają i sycą na dość długo. Tym razem powstała zupa dyniowa czyli jesienny ...
  • Z bloga: silkdressdiet

    Połączenie śliwek z burakami od dawna chodziło mi po głowie i nie wiem doprawdy dlaczego tak długo zwlekałam! Zmarnowałam minione sezony śliwkowe, a i ten obecny jest już na zakończeniu. No...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Soczewica jest wspaniała 🙂 Można ją wykorzystywać w kuchni na wiele sposobów. Jednym z nich są klopsiki – bogaty w proteiny dodatek do praktycznie każdego posiłku. Wspaniale komponują ...
  • Z bloga: Wilk Syty

    Chrupki z ciecierzycy to żadna nowość, ta przekąska podbiła serca zdrowojedzących już dawno, a dziś chciałam Wam pokazać naszą ulubioną wersję, która jest inspirowana najlepszym ...
  • Z bloga: Wilk Syty

    Właśnie po ten przepis pojechałam do Izraela (no, może nie dosłownie, bo sam przepis czekał na mnie na kuchennej półce :)). Gdybym nie przywiozła ze sobą nic poza wrażeniami ...
  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Delikatna i kremowa pasta z dyni z orzechowym posmakiem!Idealna zwłaszcza w sezonie jesiennym!Świetnie pasuje jako zdrowy i wegański dodatek do pieczywa lub dip!Składniki:1 mała dyniamiks ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Moje pierwsze w życiu ogórki konserwowe. Choć nie było ich w planach (jakoś tak zawsze było mi z nimi nie po drodze....), to są i to już w kilku partiach, na jednych nie poprzestałam. ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Mam dla was kolejny szybki przepis na pyszny domowy humus z cieciorki i suszonych pomidorów z odrobiną czosnku i pikantką oliwą z chilli. Składniki jakich użyłam mogą kojażyć wam się z ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Składniki na rollsy 10 arkuszy papieru ryżowego 1 większa marchew 1 mniejszy ogórek 1 awokado kiełki rzodkiewki kilka liści rukoli lub szpinaku świeża kolendra Składniki na sos...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Naleśniki! filozofii w ich przygotowaniu to za wiele nie ma , każdy ma jakiś własny ulubiony przepis, ale skoro jest sezon na borówki, to trzeba korzystać :) Składniki na naleśniki 1 ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Smalec z fasoli to klasyka wegańskiej kuchni, prosty w przygotowaniu, ale jakże smaczny :) Podajemy z ulubionym chrupiącym pieczywem i dodatkiem ogórka kiszonego. Składniki 1 pusz białej ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Zdrowe, szybkie, łatwe w przygotowaniu o niepowtarzalnym i pełnym smaku.Upiec można prawie wszystko, wystarczy zamarynować w ulubionych ziołach, włożyć do piekarnika, przygotować ulubiony ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Niektórzy twierdzą, że pasztet to nazwa zarezerwowana dla potrawy z mięsa, ale definicja mówi o jednolitej masie, i nie musi ona być mięsna! a to oznacza, że możemy ugotować, zmielić, ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Carpaccio z buraków to prosta w wykonaniu potrawa, można podawać ją jako przystawkę, albo sałatkę, jeżeli pora jest późna i wieczorowa :) Składniki 2 sztuki pieczonych lub ...
  • Z bloga: Grochem o Garnek

    Wegańskie śniadanie białkowo-tłuszowe, dip na wegańską imprezę, pasta kanapkowa czy rozgrzewający podwieczorek. Ten przepis jest wszechstronny, warto o nim pamiętać gdy dopadnie nas ochota...
  • Z bloga: DomowejRoboty

    Majonez bez jajek? Zalatuje herezją… Ale nie bój się! Jeśli zaliczasz się do wegan, alergików, osób nie lubiących surowych jaj (to ja!), ale z drugiej strony od czasu do czasu ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Pieczone warzywa seler i pietruszka Tak przygotowane warzywa na pewno sprawdzą się w roli przekąski jak także smacznego dodatku do obiadu, np ziemniaczków z surówką.  W moim przepisie są...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Nasze tegoroczne odkrycie i wielki hit tego sezonu. Kurki marynowane, bo o nich mowa, totalnie zauroczyły nas swym smakiem. I pomyśleć, że nigdy nie jedliśmy tych grzybów w marynacie. ...
  • Z bloga: Smiling shrimp

    Organizujecie imprezę, roboty z jej przygotowaniem mnóstwo, a Wy totalnie nie macie pomysłu na przystawkę dla gości? Doskonale Was rozumiem, sama niejednokrotnie znalazłam się w takiej ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Sezon dyniowy w pełni więc nie ma co kombinować tylko trzeba dorzucać ją wszędzie. Po przecież, jak się ją już obierze, to jest jej tyle, że w jednym daniu się nie zmieści. Dziś zatem ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Brukselka budzi skrajne uczucia. A raczej jej smak 🙂 Jedni ją uwielbiają, a inni nienawidzą. Mnie też przy pierwszym konsumpcyjnym odejściu wydawała się bleeeeee. Ale nie zniechęciłam ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×