Targ Smaku

  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Sałatka z pieczonych warzyw Jesień to pora, gdy brak świeżych, zielonych warzyw, istnieje jednak całe mnóstwo warzyw korzeniowych, które o tej porze roku są najsmaczniejsze, dlatego warto z ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Łazanki z kapustą i grzybami Dziś zaczynam serię wpisów świątecznych, a chciałabym ją rozpocząć przepisem na łazanki z kapustą i grzybami. U mnie w domu nie serwowało się tego dania, ...
  • Z bloga: Taste and Cook

    Pasta z zielonych oliwek to jeden z najlepszych dodatków do kanapek. Szybka i banalnie prosta, a na dodatek bogata w zdrowe tłuszcze i sycąca. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Mini calzone z grzybami to pieczone pierogi z ciasta drożdżowego, wypełnione aromatyczną mieszanką grzybów, ziół i czerwonego wina. Znakomicie sprawdzą się jako przekąska podczas ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Większość z nas używa tylko kwiatu brokuła, a co z łodygą? To jest właśnie przepis w którym wykorzystana jest łodyga w postaci puree. Doskonałe na śniadanie, albo przekąskę. Bardzo ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Ślimaki z kapustą i grzybami to kolejna propozycja smacznej przekąski na świąteczne spotkania czy Sylwestra. Co najważniejsze bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, nikt przecież nie chce ...
  • Z bloga: zgotowani

    Zastanawiacie się jak zrobić domową macę czy dobre stare podpłomyki zapraszam zatem do lektury. Sprawa nie jest skomplikowana. Wystarczy mąka, woda i chwilka w kuchni. A podpłomyki będą ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Sałatka z kaszą jaglaną i awokado to idealny pomysł na lunch lub kolację, dla wszystkich miłośników tej kaszy. Sałatka jest pożywna i pyszna, świetnie sprawdzi się jako posiłek do pracy ...
  • Z bloga: wegetari-anka

    Są takie dni, a jesienią zdarza się to częściej, gdy żadna siła na niebie i ziemi nie zmusi mnie, by wyjść na dwór. Auto padło i w dodatku nie ma aktualnego przeglądu, z nieba skapuje ni ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Dodaj sobie energii pijąc rano pożywny koktajl mocy Czytaj więcej »
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Zamiast zwykłych kanapek można zrobić roladki. Wystarczy kilka placków tortilli, ulubione smarowidło, plasterki wędliny lub sera żółtego,  chrupiące warzywa i gotowe. Poniżej przedstawiam...
  • Z bloga: Dorodne Pomidory

    08.07.2012 r. (na podstawie przepisu dr Ewy Dąbrowskiej – o diecie Pani doktor będę jeszcze pisała)   Pasta orzechowa   Składniki: 20 dag orzechów (włoskich, laskowych, ziemnych, ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Koktajl dla zdrowia z kaszą jaglaną, 3 minuty i gotowe Czytaj więcej »
  • Z bloga: Świat Karolci

    Chciałam Was zaprosić na pyszne jedzenie pod tytułem "Mule po Tajsku" wykonaniu mojego znajomego kucharza Maćka.
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Doskonale wiemy, że zwiększenie ilości roślin w diecie ma potencjał profilaktyczny, a także leczniczy. Mamy świadomość, że warzywa, owoce, kasze, orzechy, pestki, nasiona, strączki to ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Nie miałam w planie uwieczniać tej potrawy na zdjęciach, ani robić jej pod kątem bloga. Jednak gdy zaczęłam podjadać cukinię z patelni i stwierdziłam że jest warta uwagi, pogalopowałam ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Przepis na majonez już był na moim blogu (z aquafaby – patrz tutaj). Ale to nie znaczy, że przestałam eksperymentować 🙂 I oto proponuję Wam inną wersję majonezu: z ziaren słonecznika i...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Ziemniaki są tanie, niskokaloryczne i zdrowe. I jest to fakt. Są źródłem witaminy C (mają jej więcej niż jabłka!), mają pięć razy mniej kalorii niż makarony lub kasze, a do tego ...
  • Z bloga: silkdressdiet

    Gdy dnia już prawie nie ma, to znaczy jest ta dziurka w ciemności dniem nazywana, kiedy można rozkoszować się jedynie odcieniami szarości i gratulować sobie decyzji o zakupie mocnych żarówek ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Pasztet z selera i kaszy jaglanej to świetna alternatywa dla tradycyjnego pasztetu. Proste składniki, a smak zachwyca :). Bardzo dobrze komponuje się z ćwikłą lub chrzanem. Koniecznie ...
  • Z bloga: weganka-gotuje.blog.pl

    Robiąc sok czy to w sokowirówce, czy w wyciskarce wolnoobrotowej oprócz soku otrzymujemy również wytłoki, które zazwyczaj wyrzucamy. A przecież nie musi tak być. To nie bezwartościowy odpad...
  • Z bloga: weganka-gotuje.blog.pl

    Moje gotowanie to nie tylko dieta roślinna, to także poszukiwanie sposobu na zdrowie i dobre samopoczucie. Po przejściu na weganizm myślałam, że to już krok ostateczny, ale to był dopiero ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Prosta i smaczna. Zrobienie tej sałatki zajmuje dosłownie 5 minut.  Ostatnio bardzo często ją robię, czasem zabieram w pudełeczku do pracy. Polecam. Składniki: ok. 500 g pomidorów puszka...
  • Z bloga: vito gryzie

    Jakiś czas temu piekąc chleb cebulowy zrobiłam też hummus ze słodkiego ziemniaka. Hummus był smaczny, ale czegoś mu brakowało. Od tamtego czasu eksperymentowałam nad jego smakiem i z ...
  • Z bloga: wegefaza

    Tegoroczny spóźniony urlop sprawił, że jeszcze bardziej zakochałam się w sycylijskich bakłażanach. Te listopadowe są zdecydowanie najlepsze, grillowane, pieczone, smażone, czy podane w ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Pasztety warzywne świetnie sprawdzają się jako dodatko do kanapek czy po prostu jako przekąska. Tym razem przedstawiam Wam pyszny wegański pasztet z fasoli i suszonych pomidorów. Pasztet jest ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Pieczone buraki na kremie z białej fasoli i tahiny to jedno z tych dań, które są nie tylko smaczne i super zdrowe, ale i wyglądają niebywale apetycznie.  Uwielbiam buraki i staram się je ...
  • Z bloga: kopystką po garach

    W sumie nie wiem, czy to danie powinno nazywać się tatarem, bo tatar-to tatar. Osobiście nazwałabym grubo mieloną pastą :) SKŁADNIKI:Mała cukinia ok. 100 gr. dobrej jakości suszonych ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Smaczny koktajl z burakiem, zdrowy naturalny dopalacz, który smakuje, sprawdź! Czytaj więcej »
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Skoro opublikowałem przepis na kopytka, przepis na racuchy musiał się pojawić praktycznie od razu. To dwa najlepsze dania z dzieciństwa, które powodują, że przenoszę się w czasie. Do wizyt ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×