Targ Smaku

  • Z bloga: Places and Plants

    Artykuł Recenzja: „Vege Pizza” Poznań pochodzi z serwisu Places and Plants.
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Falafel czyli smażone na głębokim tłuszczu kulki lub kotleciki z ciecierzycy to popularna wegańska potrawa pochodząca z krajów w arabskich. Falafel sprzedawany jest w barach szybkiej obsługi, ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Większości grill kojarzy się z kiełbaskami, karkówką, boczkiem i mnóstwem kalorii. Ale na grillu można przygotować również przepyszne lekkostrawne i zdrowe dania oraz dodatki do tłustych ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Początek czerwca to czas kiedy jeszcze jest łatwiej o dobre truskawki niż dobre pomidory. W tym roku sezon truskawkowy jest wyjątkowo krótki, więc warto jeść je ze wszystkim. Dziś jako ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Koktajl pogromca tłuszczu i zabójca bakterii Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Kremowy koktajl z zieleniną o smaku bananowym Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Antyoksydacyjny koktajl o dużej ilości błonnika, żelaza i witaminy C Czytaj więcej »
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Klasyczna włoska bruschetta, czyli ciabatta, pomidory, czosnek i oliwa. Ja dorzucam od siebie bazylię. Dla miłośników gorącego, ciągnącego się sera polecam nałożenie mozarelli na gotową ...
  • Z bloga: AleTorcik - blog cukierniczy

    Pyszny, łatwy i dietetyczny deser, idealny na sezon truskawkowy. Nasiona wsypujemy do miski lub wysokiego kubka i zalewamy mlekiem. Dodajemy łyżeczkę miodu lub płaską łyżeczkę cukru pudru i ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Przepisy na tą zdrową przekąske są powszechnie dostępne i bardzo popularne w internecie ze względu na jej super zdrowe właściwości i smak oraz proste przygotowanie. Postanowiła również ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Lody z koktajli to najprostszy sposób na zdrowe domowej lody Czytaj więcej »
  • Z bloga: Around the flavors

    Uwielbiam młode warzywa, przede wszystkim marchewkę i kapustę.  O dziwo mój dzieciaczek również polubił się z kapustą. Jak do tej pory jadł tylko bigos i tylko babciny, tak więc są ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Bardzo lubię ciecierzycę.  Jednak sam hummus ostatnimi czasy troszkę mi się przejadł więc wczoraj sobie pokombinowałam. Wyszło nie tylko zdrowo, ale i pysznie (jak zwykle 😉 ). Super opcja ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Za oknem coraz cieplej, więc mięsa mi ostatnio nie w głowie.  Teraz często na naszym stole  goszczą różne sałatki. Składnikami, które idealnie będą się komponowały w sałatce są ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Salsa z mango będzie idealnym dodatkiem do grillowanyh mięs, na przykład do kurczaka czy wieprzowiny, często podaję ją także do krewetek czy do ryb. Ostatnio była dodatkiem do grillowanego ...
  • Z bloga: sweet-amelia

        Składniki: 400g mąki pszennej, 50g semoliny (możemy zrezygnować z tej pozycji), 15g drożdży, 1 szklanka ciepłej wody, 1/2 łyżeczki soli.   Do miski przesypujemy mąkę, semolinę, sól...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Czasem (czy aby nie całkiem często?) najprostsze jest najlepsze. Dziś przepis na bardzo prostą pastę kanapkową. Dopraw ją wedle uznania i jedz na zdrowie. Czasem zdarza się, że przy ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Lato nadciąga wielkimi krokami. Często po prostu nie chcę nam się gotować, a tym bardziej jadać gorących potraw, kiedy otacza nas wszechobecny gorąc. Dziś zatem proponuję sushi, do ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Sycące i bogate w zdrowe tłuszcze lody domowe nie tylko dla dzieci Czytaj więcej »
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Grissini to włoskie paluszki z ciasta chlebowego. Są chrupiące i przepełnione aromatem pieczonego czosnku. Z podanej porcji powstaje 25 paluszków. Dość sporo, zważając na to, że są ...
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    WITAJCIE !Były koktajle teraz pora na coś wytrawnego.Szybka i dziecinnie prosta pasta z pieczonej papryki i cieciorki poleca się nie tylko na kanapki :D Równie  pyszna ze świeżymi lub ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Wiem, że zdrowe podwieczorki dla dzieci to temat, który spędza sen z powiek wielu rodzicom i nie tylko. Bywam na warsztatach w przedszkolach i niejednokrotnie personelowi również brakuje ...
  • Z bloga: Szczotkowa kuchnia japońska

    Miałem plan na serię wpisów o nukamiso-zuke - tsukemono fermentowanych w papce z otrębów ryżowych. Dziś, tytułem wstępu, miało być trochę informacji ogólnych i instrukcja wykonania leża...
  • Z bloga: Gocha gotuje!

    Mamy maj, a więc szparagi :)Postanowiłam zacząć nowy cykl na moim blogu, a mianowicie vintage cooking lub inaczej retro gotowanie, czyli gotowanie ze starych książek kucharskich.  Dziś na ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Na targach pojawiły się już młode ziemniaki.  Wbrew powszechnej opinii ziemniaki nie są pokarmem bezwartościowym. Są łatwostrawne, prawie nie zawierają tłuszczu i mają mało kalorii (ok. ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Balela to smaczna, orzeźwiająca sałatka pochodząca z bliskiego wschodu. Mocno cytrynowa, przygotowana z dużą ilością mięty i pietruszki, które są nie tylko aromatyczne, ale też pełne ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Truskawkowy smak na pozytywne rozpoczęcie dnia Czytaj więcej »
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Kalafior duszony z chilliKalafior to bardzo popularne w Polsce warzywo, do niedawna jednak kojarzone z intensywnym, dla niektórych niezbyt przyjemnym zapachem, podawanym z przesmażoną na maśle ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Co zrobić gdy rodzina na obiad zarządza pulled porka? Co idealnie pasuje do pieczonych młodych ziemniaków i surówki z młodej białej kapusty? Odpowiedź nie jest skomplikowana, to jedno ...
  • Z bloga: Wegetariańska Kuchnia

    U nas nadal zielono i szparagowo! Ta świeża sałatka to idealna propozycja na weekendowego grilla oraz pełnowartościowy i pyszny lunch […] Artykuł Sałatka ze szparagami i kaszą quinoa ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×