Targ Smaku

  • Z bloga: Babka i Kanapka

    Dietetyczna sałatka z kurczakiem jest rzeczywiście idealna do pracy, zwłaszcza, gdy włożysz ją do słoika. Nie mogę o słoiku nie napisać, bo to jest fantastyczny, dla niektórych może już ...
  • Z bloga: mecooks

    Mięsna przystawka w sam raz dla fanów drobiu.
  • Z bloga: PatiGotuje

    W ubiegłym tygodniu otrzymałam paczkę od firmy Jamar z produktami do przetestowania. Bardzo się ucieszyłam bo jest to pierwsza tego typu propozycja i mam nadzieję nie ostatnia
  • Z bloga: kuchniabellissima

    W zeszłym roku jakoś nie miałam wielu okazji do grilowania. Jeśli już było coś zorganizowane to zaczynało padać i jadło się na szybko pod wielkim parasolem, albo przenosiło się do domu ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Sezon na szparagi.  Składniki pęczek zielonych szparagów...
  • Z bloga: Chop w kuchni

    Przi fajerze1 to chciałoby sie gojści2 czym zaskoczyć, ale żeby tyż przi tym niy mieć za kans roboty. Te łōdki3 to żech sie sōm wymyślōł4 i niy ma ich co szukać we ksiōnżkach ze...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Empanadas to zapiekane pierogi nadziewane najczęściej farszem mięsnym, ale nie tylko. Charakterystyczne są dla tej części świata, której obecnie poświęcamy naszą kulinarną uwagę. ...
  • Z bloga: Pychotkaaa

    W obecnej chwili grilla można robić o każdej porze roku. Ja karczek często robię nawet do obiadu na patelni grillowej. Dziś zdradzę wam jak marynuje mięso. Czytaj więcej »
  • Z bloga: gotować!

    Skrzydełka. Jedni je uwielbiają, drudzy nie uznają ich jako coś co można zjeść. Za dużo kości a za mało mięsa 🙂 No i jak tu sobie z nimi poradzić? Widelec z nożem odpadają w...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Szybka i przepyszna przekąska na spotkanie ze znajomymi.  Sos kebab gyros ostry Folwark nadaje jej pikanterii. Składniki: pieczarki – 500g salami – 150g 1 duża cebulaser gouda - ...
  • Z bloga: Sportowi Smakosze

    Witajcie! :) Radość, uśmiech u Was gości?Mam wielką nadzieje, że tak! I że nie dajcie się tej dziwnie świrującej pogodzie :DWstaje człowiek rano, a tam śnieg.. 30 min później słońce, ...
  • Z bloga: Pychotkaaa

    Uwielbiam szaszłyki z grilla, można je zrobić w kilka minut, i nie są bardzo kaloryczne. Właściwie na patyczek można nadziać wszystko ale dziś pokaże swoją wersję. Czytaj więcej »
  • Z bloga: Rosiołowa

    Dziś mam dla Was kolejną drobiową propozycje, lekka propozycja po świątecznym obżarstwie. Rolada z kurczaka poza brokułem, całość praktycznie robi się sama. Rolada ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszne drożdżowe paluchy z farszem mięsnym.  Genialnym uzupełnieniem smaku jest sos kebab gyros ostry Folwark.  Dla wielbicieli łagodnych smaków idealnie sprawdzi się sos kebab gyros ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    W ostatnim czasie musiałam nieco zwolnić tempa z gotowaniem i całe swoje siły skierować przeciwko okropnemu choróbsku. Wydaje się, że wracam na właściwe tory ;) Maciek zarządził tydzień ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Tortilla powstaław w Meksyku nie wiem dokładnie kiedy trafiła do UK ale ciesze się że mam ją zawsze pod ręką i moge kupić ją w każdym markecie. Napewno zdrowsza byłaby tortilla  domowej ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Genialna przystawka na spotkanie ze znajomymi. Buraki i boczek w doskonałym połączeniu z sosem teriyaki Folwark Składniki:1 duży burakboczek wędzony 10 dag mix sałat z rukolą garśćgarść ...
  • Z bloga: manslogblog

    no właśnie, jak co?
  • Z bloga: Moja Szkocja

    Scotch Pie, lub inaczej Mutton Pie – czyli Pie z baraniny – to jedno z najważniejszych dań Szkockiej kuchni. hmm… ok. ale co to jest Pie?   na początek – co to jest „Pie”??? Pie ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Nie ma lepszego połączenia niż śledzie i owoce w occie. Zwykle jem je ze śliwkami (zobacz przepis), ale pyszne są też z gruszkami. I doskonale pasują do wiosennych kwiatowych śledzi. Jak to ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 1 bagietka 1 opakowanie serka kanapkowego, u mnie czosnkowy 2 ogórki marynowane 1 laska dobrej kiełbasy garść oliwek Przygotowanie: Bagietkę pokroić na kromeczki, ogórka i ...
  • Z bloga: Polska jest pyszna

    Składniki: 1 kg słoniny surowej 1 duża cebula 1 kwaśne jabłko Sól, pieprz Słoninę pokroić w drobną kosteczkę, wytopić w szerokim rondlu. Po wytopieniu, kiedy wytworzą się skwarki dodać ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Ten kto zagląda na mojego bloga doskonale wie, że jestem ogromną zwolenniczką wyrobu domowych wędlin. Mięso na takie wędliny zawsze kupuję w zaufanym sklepie, w takim gdzie mięso nie jest ...
  • Z bloga: To i owo stokrotki

    Składniki na ciasto do pizzy: 1,5 szk. mąki, 2 łyżeczki oleju, 1/4 kostki drożdży0,5 szk. letniej wody,pół łyżeczki cukru,szczypta soli.Składniki na sos:3 łyżki koncentratu ...
  • Z bloga: maggi79 kuchenne podboje

      Nie ma to jak swojska wędlinka, zrobiona samemu w domu, bez polepszaczy, konserwantów i innych „cudownych” składników.   Schab pieczony smakuje zarówno na ciepło- do obiadu z sosikiem ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Roladki z szynki Sałatka serowa w szynce Babeczki z pastą jajeczną i grillowanym łososiem Sałatka ziemniaczana Sałatka z szynką i serem Pieczarkowce Paszteciki Jajka z tuńczykiem Jajka z ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Kolejnym daniem bez którego według mnie Święta Wielkanocne nie istnieją, to oczywiście pasztet mięsny. I oczywiście taki, który został upieczony w domu. Szczerze powiedziawszy do tych ...
  • Z bloga: MU w garach

    Cześć! Jutro śniadanie wielkanocne. Podczas niego pojawi się wiele różnych potraw, jednak dominującym składnikiem będzie jajko. Spotkać je będzie można w najróżniejszej formie – z ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×