Targ Smaku

  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Efektowna i nieskomplikowana przekąska z ciasta francuskiego. Z racji szybkości i łatwości wykonania doskonale nadaje się na przyjęcie sylwestrowe czy karnawałowe albo spotkanie ze znajomymi....
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Przepis z warsztatów kuchni ujgujskiej organizowanych przez Kisz Misz. Manty to pierogi z mięsem gotowane na parze. Kisz Misz to wielokulturowa firma cateringowa tworzona przez migrantki. Menu z ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Nie wiem jak Wy, ale ja podroby na prawdę bardzo lubię, a wątróbkę w szczególności. Wątróbka ta kojarzy mi się z dzieciństwem, kiedy Tata robił nam ogromną patelnię po brzegi wypchaną ...
  • Z bloga: Babka i Kanapka

    Kumin (kmin rzymski) odkryłam całkiem niedawno, choć jego smak znałam od bardzo dawna. Kilka lat temu szukając przepisu na chili con carne trafiłam w internecie na liczne wpisy i filmiki. Aby ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Corn dog to amerykańska przekąska, serwowana w barach z fast foodami. Są to panierowane w mące kukurydzianej małe kiełbaski, smażone w głębokim oleju i sprzedawane na ...
  • Z bloga: Zdrowo i szybko

    Cukinia faszerowana chudym mięsem z królika i polana sosem z kurek to doskonały pomysł na zdrowy obiad lub kolacje. Można podać ją z surówką Składniki: 2 żółte cukinie szklanka ryżu ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Domowa wędlina z indyka jest pyszna, delikatna, wilgotna, aromatyczna, a najważniejsze wolna od środków konserwujących, w tym azotanów.Azotany to substacje konserwujące, które znajdzisz w ...
  • Z bloga: Polska jest pyszna

    Składniki: 4 duże twarde gruszki łyżeczka soku winnego kieliszek czerwonego wina szczypta cukru 2 ząbki czosnku 8-10 kurzych wątróbek cebula 2 łyżki masła łyżka tartej bułki 2 jajka sól ...
  • Z bloga: szczypta samaq

    Podjęliśmy wyzwanie Rama Smaż jak szef kuchni 100 pomysłów na... i sprawdziliśmy czy Rama - polecana przez Pascala Brodnickiego jest faktycznie taka dobra... i wysmażyliśmy dla Was soczyste...
  • Z bloga: Gotowanie i pieczenie I love it

    Przepis już od 3 lat oczekuje na publikację i dopiero teraz się doczekał. Sałatka pyszna i bardzo efektowna, warta polecenia. Najlepiej użyć jak najmniejszych pieczarek marynowanych, ponieważ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Teraz jest najlepszy czas na brukselkę ! Wiem, że nie wszyscy za nią przepadają, ale może to dlatego, że z reguły podawało się ją taką lekko rozgotowaną i polaną masłem z bułką ...
  • Z bloga: domowe

    Mój mąż złapał fazę na białą kiełbasę. No, a jak złapał fazę to trzeba sprostać wymaganiom ukochanego:) Oczywiście w grę nie wchodzi zwykła biała kiełbasa z wody. Co to to nie! ...
  • Z bloga: NieTruje

    Dziś doskonała, pieczona wołowina, delikatna i rozpływająca się w ustach:) czas pieczenie zaczerpnęłam z przepisu Magdy Gessler, ona wie co robi;) Do tego sos żurawinowy, którego kwaśny ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Drobiowa torilla z sosem madziarów Folwark <3 doskonała na każdą okazję Składniki:2 gotowane podudzia z kurczaka 3 łyżki oliwy½ łyżeczki przyprawy do kurczakasól, pieprz3 pełne ...
  • Z bloga: Celebruj

    Dzisiejszy przepis, to doskonała propozycja na weekendowe spotkanie wśród bliskich, babskie plotki lub wstęp do męskiego kac vegas. Dedykuję go każdemu, kto przepada za pikantnymi przekąskami,...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    1 pierś z kaczki kilka ziarenek jałowica majeranek 1 ząbek czosnku łyżeczka żelatyny 1duży burak 1/2 łyżki cukru sól pieprz 50 gram soku z pomarańczy 2 szklanki wody Zamarynowanie piersi ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    400 g wątróbki drobiowej 2 średnie cebule sól pieprz olej rzepakowy (do smażenia) Sos żurawinowo- korzenny 200 gram suszonej żurawiny 1,5 łyżki cukru pudru łyżka octu balsamicznego 3 ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    Pomysł na szybką przystawkę dla tych z Was, którzy lubią połączenie słodkiej gruszki ze słoną szynką parmeńską. Dla mnie takie połączenie bomba smaków – z grzaneczką uwielbiam. ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    • papier ryżowy • 200 g mięsa mielonego • 2 ząbki czosnku • 1/2 opakowania warzyw do potraw chińskich • 3 łyżki sosu sojowego • 2 łyżki sosu teriyaki • 1 łyżeczka przyprawy 5 ...
  • Z bloga: Cukiernia Pychotki

    Pyszna na zimno jako przystawka i na ciepło, gdy podgrzejemy ją na kromce chleba. Rolada serowa jest idealna na świąteczny, sylwestrowy stół jako alternatywa dla sałatki czy wędliny. Ja ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    Kochani, szybka i fajna przekąska.Przyznam się Wam, że od dziecka miałam słabość do kanapek, jakichkolwiek i z czymkolwiek. Moja babcia śmiejąc się mówiła …”Wy z miasta to tylko te ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Bardzo dobry pomysł na danie główne albo przekąskę. Kebab gyros łagodny Folwark idealnie komponuje się z delikatnym mięsem drobiowym. Składniki:  płat ciasta francuskiego2 gotowane ...
  • Z bloga: Szalona Kuchnia Eweliny

    Domowa sycąca pizza, w której aromatyczne i wyraźne w smaku składniki takie jak wędzona kiełbaska, ostra czerwona cebula, kozi ser i prawdziwy górski oscypek idealnie łączą się delikatną ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 1/2 kg szynki pokrojonej w cienkie plasterki 5 jajek 1 opakowanie serka kanapkowego śmietankowego 1/2 papryki 2 łyżki chrzanu Fanex sól Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Sajgonki z wołowiną i warzywami Sajgonki , to nie jest obiad , który robi się w pięć minut , ale z biegiem czasu , można dojść do wprawy i nie Read More ... Post Sajgonki z wołowiną i ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Kiełbasa ” Rzemieślnicza ” – domowa wędlina Kiełbasy domowe , są wspaniałe , no i na pewno dużo zdrowsze od kupnych . Fakt , trzeba się troszkę napracować ,przy ich Read More ... Post...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Bardzo prosty i smaczny sposób na szybką przekąskę. Podawane z sosami Folwark są idealne jako przekąska. Składniki:płat ciasta francuskiegokabanosy suszone 200 gsosy Folwark: Madziarów, ...
  • Z bloga: Od łyżki do widelca

    Składniki: - 1kg mąki - 60g drożdży - 1,5 szkl. mleka - 2 łyżki cukru - 2 jajka + 1 jajko do smarowania bułek - 100g masła - sól - parówki - przecier pomidorowy - bazylia Sposób ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Przepis pochodzi ze strony Sio-smutki! Monika od kuchni, polecam 🙂 Składniki: 500 g mięsa mielonego z karkówki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 papryki 2-3 łyżki tartej bułki 1 jajko sól, ...
  • Z bloga: I love good food

    Kochani dawno mnie nie tu nie było. Przez to też strona jest uboga w przepisy. Postanowiłam poprawić swoje zachowanie i zmobilizować się na przygotowanie nowych wpisów. Przepis ten powstał na ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×