Targ Smaku

  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 5 średnich ziemniaków 15 dkg szynki 5 dkg sera żółtego 1 cebula kawałek białej kapusty 4 łyżki ostrego ketchupu Kotlin z piekła rodem olej do smażenia Przygotowanie: Ziemniaki ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Tureckie pide to potrawa, którą można porówna z pizzą na grubym cieście o charakterystycznym kształcie. Moja wersja jest z mięsem mielony, pomidorami, serem i czarnuszką. Smakuje ...
  • Z bloga: tatianawkuchni15

    Śledzie uwielbiam w każdej postaci, ale smażone w zalewie na bazie octu jabłkowego zajmują na mojej liście zdecydowanie pierwsze miejsce. Są banalnie proste w przygotowaniu, a smakują ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Sałatka z kurczaka i ogórka Kuchnia tajska, to jedna z moich ulubionych kuchni świata. Cały czas planuję wyprawę w tamtą część świata, a w międzyczasie sama próbuję odtworzyć ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Faszerowane bataty robiłam po raz pierwszy, ale były tak pyszne, że zdecydowanie będą pojawiały się częściej na moim stole. Dziś przygotowałam pieczone bataty faszerowane chorizo z ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Tajskie pulpeciki drobioweNiejednokrotnie wspominałam, że kuchnia tajska należy do moich ulubionych i dziś po raz kolejny zdecydowałam się na przygotowanie dania pochodzącego z tamtej części...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    W ostatnią sobotę listopada po raz pierwszy wybrałam się na Foodies Festival. Słyszałam o nim już kilkakrotnie, ale  jakoś nigdy się nie składało, aby się na taki festiwal wybrać. W ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Kochani, dzisiaj mam dla Was przepis na pasztet z suszonymi grzybami. Było to moje drugie podejście do domowego pasztetu, bo pierwszy wyszedł zdecydowanie za suchy. Druga próba okazała się ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Kurczak i indyk to mięsa, które bardzo często lądują na naszych stołach. Powód jest prosty, są niedrogie, szybkie w przygotowaniu i można z nich przygotować dosłownie wszystko. Dzisiaj ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Święta tuż, tuż, warto pomyśleć, co postawimy na stole oprócz naszych ulubionych, tradycyjnych potraw. Ja stawiam na śledzie ! Dzisiaj proponuje Wam dość niezwykłe połączenie, a ...
  • Z bloga: Gotuj i Mieszkaj

    Przepyszne bułeczki z mięsnym farszem, ale nie takim jaki znajdziecie w naszych tradycyjnych pierogach, to połączenie mięsa i beszamelu. Wypróbujcie, bo są tego warte. Można podać je do ...
  • Z bloga: KuchennyViral.pl

    Tym razem proponuję wam sałatkę, która sprawdzi się na stole wigilijnym. To też świetna propozycja  na stół imprezowy w Sylwestra.  Zatem zabieramy się za śledzie pod pierzyną. Do ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Danie zainspirowane znana szkołą gotowania Le Cordon Blue. Zbliża się weekend, więc może ktoś z Was będzie miał ochotę przygotować[...]
  • Z bloga: eintopf

    Idealna świąteczna przystawka, na naszą ukochaną, azjatycką nutę. Po świętach smakuje równie dobrze :) Będziecie zachwyceni!Składniki (4 porcje):400 g łososia, użyliśmy atlantyckiego, ...
  • Z bloga: Eksperymentalnie.com

    Jakie mięso na święta Bożego Narodzenia robicie? Pasztet? A może rolada z mięsa mielonego lub rolada z indyka? Jeśli rolada z indyka na... The post Rolada z indyka na święta z suszonymi ...
  • Z bloga: Łyżka i motyka

    Przepis dostałam od fenomenalnej kobiety, u której kupuję mięso.  Z całego serca dziękuję. Trafiony w 100 zwłaszcza na przyjęcia rodzinne czy męskie spotkania. Dzielę się nim z Wami bo ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Zaczyna się sezon na domówki. Jest zimno i mokro, więc bardziej opłaca się zaprosić znajomych na drinki i przekąski niż gdzieś jechać na miasto. Zwłaszcza, że wiele imprezowych przekąsek...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Szybki i pyszny domowy fast-food. Chrupiący kurczak, świeże warzywa i własnoręcznie robiony sos – zdrowsza i odchudzona wersja „bomby kalorycznej”.   Czas wykonania: 30 min   Ilość ...
  • Z bloga: MarcinChef.pl

    Warto mieć przepisy, które nie wymagają dużo pracy, można je zrobić przy okazji niespodziewanej wizyty gości, a wyglądają przy tym efektownie, i – co najważniejsze – są smaczne. ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 600 g schabu bez kości około 4 łyżeczki musztardy sarepskiej sól, pieprz Panierka: 2 jajka 4 łyżki mleka około 5 łyżek mąki pszennej około 5 łyżek bułki tartej ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Rillettes z gęsi  – po naszemu to mięsne smarowidło do chleba, idealne np. z dodatkiem ogórka  kiszonego.  Zapewne po francusku rillettes najlepiej smakuje z bagietką i z dobrym winem. Jak ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki:500 g mięsa z indyka (płatki z podudzi)1 czerwona papryka1 duża cebula12 sztuk małych pieczarek150 g wędzonego surowego boczkuokoło 2 łyżek olejuopakowanie przyprawy do grilla ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Moja kolejna sałatka z tortellini, tym razem z szynką. Bardzo pożywna i szybka w przygotowaniu.   Czas wykonania: 20 min   Ilość porcji: 6 Składniki: 250 g makaronu tortellini z szynką ...
  • Z bloga: Di gotuje

    Chyba nie da się w prostszy sposób upiec tak pysznego mięsa. W zasadzie możecie użyć dowolnego, nawet kurczaka! Ja akurat prezentuję łopatkę, która tak przyrządzona smakuje ...
  • Z bloga: Mama z miasta

    Jak wiecie ja ze słodyczy najbardziej lubię śledzie… 🙂 dlatego zamiast klasycznego słodkiego tortu postanowiłam przygotować wersję wytrawną. Oczywiście na fali potraw dietetycznych i to ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Przekąska na ciepło i zimno.   Czas wykonania: 1 h 20 min   Ilość porcji: 15 kawałków (30 cm długości) Składniki: 5 jajek 2 łyżki majonezu 400 g sera żółtego ½ łyżeczki soli ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Lubicie ? Już raz podałam przepis na czerwoną kapustę, tamta była na słodko. Dzisiaj będzie tradycyjnie i bardzo pysznie. Tak się składa, że modrą kapustę przygotowuje podczas jesieni, w...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Najlepszy i sprawdzony przepis na pyszne placki po węgiersku. Chrupiące placki ziemniaczane skąpane w idealnym gulaszu na wieprzowinie. Te placki to jedno z dań, któremu nie sposób się ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonała kanapka na ciepło. Zapiekane jajko z parmezanem na szynce w towarzystwie sosu madziarów Folwark to prawdziwy hit. Składnikibułka typu ciabatta2 plasterki dowolnej szynki 1 jajko2 ...
  • Z bloga: KuchennyViral.pl

    Wreszcie zabieram się za przepis z regionu, w którym mieszkam. Tym razem przygotowuję śledzie po kaszubsku. To propozycja nie tylko na Boże Narodzenie. To też idealny przepis na sylwestra. ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×