Przepisy na przystawki i przekąski na zimno. Zasmakuj w domowym guacamole, tortilli z pikantnym kurczakiem i chipsach z batatów!
Szukaj w kategorii: Na zimno
Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Jak zrobić domowe masło orzechowe? Nic prostszego, potrzebujemy tylko orzeszków ziemnych i blendera o dużej mocy. Chwila miksowania i mamy prawdziwe masło orzechowe… mniam! Możemy iść o krok...
Czasami trzeba zrobić coś szybko i nie ma czasu rozprawiać nad tym czy coś jest z puszki, czy z mrożonki. Dziś właśnie był taki moment, że musiałam zrobić szybkie jedzonko.Moja propozycja...
PESTO Z RUKOLI Pesto to zielony sos pochodzący z Włoszech, tradycyjnie składający się z bazylii, oliwy, parmezanu, orzeszków piniowych i soli, serwowany zawsze zimny, najczęściej do pieczywa ...
PASTA Z CZERWONEJ FASOLI Była już pasta z białej fasoli, teraz czas na czerwoną 🙂 Wykonuję ją tak samo, różnica jest w fasoli, która gotuje się krócej i jest bardziej delikatna w smaku ...
To najprostszy przepis na domową pastę kanapkową ze słonecznika. Jest ona nie tylko bardzo smaczna, ale i pożywna. Pasta ze słonecznika to świetna roślinna alternatywa dla kanapek z ...
Czas na smaki Japonii, ale w wersji wegańskiej. Niektórzy do sushi przekonują się od razu, inni potrzebują czasu :) Do przygotowania potrzebować będziecie bambusowej maty, ale jeżeli takiej...
Dziś na blogu kolejny przepis, który został przygotowany zgodnie z zasadami diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej. Duet pod tytułem kwaśna kapusta kiszona i słodki granat jest po prostu ...
PASTA Z NASION SŁONECZNIKA czyli pasta, którą robię od wielu lat i to dość często, szczególnie zimą. Pasta, której przepis dawałam już wielokrotnie. Pasta, która czasami jest zagadką i...
Jak wiadomo przypadki sprzyjają odkryciom, taki Krzysztof Kolumb podróżnik czy Alexander Fleming - odkrywca penicyliny albo Wilhelm Roentgen, ten od promieni. Mnie najbliżej do tego bandziora ...
Dieta dr Dąbrowskiej pozwala nam na uruchomienie naszej kulinarnej inwencji. Mamy określone składni i w ich ramach możemy kombinować do woli! Uruchomiłam więc moją wyobraźnię i ...
PASTA Z BIAŁEJ FASOLI, nazywana również wegańskim smalcem Ma podobną konsystencję, jest równie syta, podobnie doprawiona… i równie pyszna. Aby pasta nie była ciężkostrawna* jest kilka ...
Z bloga: fitfarmer
Jeżeli właśnie jesteście na etapie poszukiwania idealnej karnawałowej przekąski, to trafiliście idealnie!
Nie da się ukryć, że wszelkiego rodzaju imprezy nie mogą obejść się bez ...
Prażona ciecierzyca to wspaniała przekąska, stanowiąca zdrową alternatywę dla popcornu, czy chipsów. Jest idealna do wykorzystania podczas imprez, a także stanowi świetny dodatek do ...
Nie ma lepszej granoli niż domowa granola! :) Ta czekoladowa granola gryczana jest świetną alternatywą dla wszystkich, którzy oprócz zbóż glutenowych nie tolerują także owsa, który jest ...
W kuchni wegańskiej podstawowe narzędzie pracy to dobry mikser, blender czy młynek, który pozwala przerobić ziarna np. słonecznika na pyszną bazę do przygotowania kremowej pasty która w ...