Targ Smaku

  • Z bloga: Opowieści z piekarnika

    Wspaniała przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno :) Takie paszteciki są też smakowitym dodatkiem do czerwonego barszczu ( choć jeśli chodzi o mnie, to taki barszczyk tylko z uszkami ;) ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Do tej pory nie udało mi się jeszcze znaleźć lepszych ogórków małosolnych niż te, które przygotowuje moja mama. Ten przepis jest nie tylko banalnie prosty, ale i szybki w przygotowaniu. ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Od czasu do czasu przygotowuję koreczki, czyli małe co nieco na jeden kęs. Kolorowe, pożywne i smaczne, możemy podać nawet bez okazji, chociaż najczęściej pojawiają się dużych imprezach, ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Prosta, kolorowa i smaczna sałatka. Inspiracją do przygotowania tej prostej przekąski był ser halloumi, czyli cypryjski ser z mleka owczego, popularny w Grecji. Przysmażony wyrazisty w smaku ser ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Jedni go kochają, inni nienawidzą. Bób nadal króluje na straganach, ale niebawem sezon na bób się skończy. Nie przegap więc momentu, kiedy jeszcze możemy cieszyć się tym zdrowym warzywem. ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Dip czosnkowy z koperkiem to pyszny, bardzo aromatyczny i pikantny dzięki dużej ilości czosnku zimny sos. Sos ten jest świetnym dodatkiem do dań mięsnych obiadowych i mięsnych przekąsek. ...
  • Z bloga: harmoniacialaiumyslu

    Szpinak to ulubione warzywo Popeye , znanego bohatera bajki– te warzywo dawało mu niezwykłą energię i siłę. Szpinak jest odżywczy,  wspomaga nasze kości, układ krążenia, i  skórę. W ...
  • Z bloga: przepisymojejmamy

    Ten przepis dostałam od mojego taty, który jest smakoszem wszelkiego rodzaju mięs i wędlin. Składniki i proporcje dobrał on sam, metodą kilku prób i błędów. Dzięki żelatynie  w słoiku ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Wiem, wiem, “Sałatka z ogórków już była”, powiecie, pamiętając ogórki po koreańsku 🙂 Ale ta jest jeszcze inna, nowa, intrygująca i przepyszna 🙂  Polecam wypróbować! 🙂 ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    "- Mam nadzieję, że z was trzech żaden nie zechce jeść znowu pieczarek? - spytał bez wielkiego przekonania Fredegar.- Ależ owszem, zechcemy! - krzyknął Pippin.- To moje pieczarki! - rzekł ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Ten pyszny dip pochodzi z Bliskiego Wschodu i nazywany jest Koosa Ma Laban. Tamtejsza kuchnia pełna jest tego typu past, w których można maczać pieczywo typu pide lub chrupiące warzywa. Koosa Ma...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Pieczone papryczki Padrón, zielone nieduże i bardzo smaczne w Hiszpanii podawane jako tapas, czyli niewielkie przekąski. Można serwować je na zimno i ...
  • Z bloga: wałkiem i papilotką

    Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru ¼ łyżeczki soli duża szczypta czarnego pieprzu 1 łyżeczka suszonej bazylii ½ łyżeczki suszonego ...
  • Z bloga: Pysznie & Pięknie

    Takie proste i pyszne śledziki świetnie sprawdzą się na wigilijnym stole. Składniki:6 filetów śledziowych pół szklanki majonezu pół szklanki jogurtu naturalnego 2 czerwone cebule 2 pory 2...
  • Z bloga: Pysznie & Pięknie

    A teraz coś dla miłośników śledzi, a sporo ich jest nawet w moim najbliższym otoczeniu. Tym razem wersja taka troszkę orientalna z curry i mleczkiem kokosowym. Składniki:6- 7 filetów ...
  • Z bloga: Pysznie & Pięknie

    Tatar ze śledzia... ale dlaczego taka nazwa? Nie mam pojęcia, bo jak dla mnie to jest bardzo pyszna ale jednak sałatka śledziowa. No ale niech będzie tatar. Jest to wersja oparta na przepisie ...
  • Z bloga: Pysznie & Pięknie

    I znowu śledzik w kolejnej sałatce. Musiałam ją uwiecznić na blogu, bo bardzo mi posmakowała. Znaleziona w sieci. Składniki:6 filetów śledziowych 1 puszka czerwonej fasoli 3 ziemniaki 1 ...
  • Z bloga: Pastalena

    Hi everybody! I want to share a post with a few ideas for snacks that you might like on a movie evening, small party or meeting, anytime you have a willing for something small. I reckon bought ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Pyszny sos tzatziki, który w okresie grillowym robi furorę. Świetnie smakuje z pieczonym mięsem, plackami z cukinii czy.....pierogami ruskimi. Tak, my jemy go z pierogami również:) Do ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Imbir nie tylko dodaje smaku zielonym koktajlom, ale też wzbogaca je we właściwości zdrowotne. W koktajlach warto używać go codziennie. Czytaj więcej »
  • Z bloga: avokava.com

    Orzechy włoskie, to niewątpliwie jedne ze składników należących do „superfoods”. Czym się wyróżniają: Jako jedne z niewielu roślinnych składników zawierają kwasy omega 3! Działają...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Najprostszy na świecie sos, nie tylko dla tych co mają lenia 🙂 Wykonanie polega na wymieszaniu ze sobą kilku składników. I tyle 🙂 Super nadaje się do wszelkiego rodzaju kanapek, wegabów ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Wegański kebab, czyli wegab, w moim wydaniu to podsmażone pieczarki z cebulką z ulubionymi warzywami zawinięte w domowe tortille. Pychotka! Oczywiście kimchi to jak najbardziej moje ulubione ...
  • Z bloga: pieprzny smaczek

    Jak tulipany, to wiosna a jak pasztet to Wielkanoc. Uwielbiam tę porę roku, nic nie daję takiego kopa w dupsko, jak właśnie wiosna. Chcę się żyć, śpiewać, tańczyć i... robić pasztet ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Może uznacie, że dokonałam profanacji spolszczając tak charakterystyczną potrawę kuchni japońskiej, ale muszę Wam powiedzieć, że była na prawdę przepyszna. Również dla mnie - fanki ryb,...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Arbuz stał się w te wakacje moim owocem nr.1. Uwielbiam go jeść w upalne dni, takiego słodkiego i lekko zmrożonego, zwłaszcza z melisą cytrynową. Jeszcze mi się nie znudził w tej ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Ach jak przyjemnie jest mieć wolny dzień! nie dlatego, że jestem chora albo coś dolega dzieciom, po prostu mam wolny dzień! słoneczny ranek, pyszna kawa, dobra książka, spokój, spacer a ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 470 g mieszanki warzywnej ze słoika (groch, marchewka, kukurydza)100 g ryżu jaśminowego3 ogórki kiszone1/2 pęczka grubego szczypiorku2 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu ...
  • Z bloga: Szczypta.com

    Karmelizowana cebulka i piersi z kaczki to w zasadzie idealna para. Świetny duet na przyjęcia, rewelacyjna i elegancka przystawka. Ja zazwyczaj w lodówce mam słoiczek z karmelizowaną cebulką, ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Są sytuacje kiedy warto mięć pod ręką paczkę orzeszków, jakiś owoc czy energetycznego batona. Taka zdrowa przekąska doda Wam energii i pozwoli przetrwać do kolejnego posiłku. Warto przy ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×