Targ Smaku

  • Z bloga: Kuchnia z widokiem na ogród

    Przepis na te śledziki dostałam od mojej mamy, a Ona od swojej serdeczniej przyjaciółki Kasi :) Było to już jakiś czas temu, a śledziki nadal królują u nas na wszelkich imprezach i ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Dzisiaj zapraszam na dość finezyjne kuleczki z makreli z warzywami i orzechową panierką. Takie kuleczki będą świetną i pożywną przekąską w ciągu dnia, ale także dobrą przystawką lub ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Absolutnym hitem imprez w PRL były koreczki serowe. Jak sama nazwa wskazuje jednym ze składników był ser żółty. Reszta stanowiła całkowitą dowolność. Można było przerobić na mini ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Bardzo lubię białą dużą rzodkiew. Jest dostępna tylko przez część roku, ale za to jest bardziej wydajna niż rzodkiewki. Zwykle kiszę ją jako kimczi lub libańskie pikle (zobacz przepis), ...
  • Z bloga: Raj Podniebienia

    Składniki: 7 g suchych drożdży 3/4 szklanki mleka 600 g mąki 300 ml ciepłej wody 5 łyżek oliwy 1 czubata łyżka soli świeże gałązki rozmarynu Wykonanie: Drożdże zalewam mlekiem i ...
  • Z bloga: Czynniki Pierwsze

    100 gramów chipsów zawiera w sobie od około 400 do nawet 650 kcal! Do tego jakieś 50 gramów węglowodanów i tłuszczy. Idąc tym tropem, garść chipsów, którą właśnie pochłaniamy (albo ...
  • Z bloga: silkdressdiet

    Wygląda na to, że zostaliśmy adoptowani przez wietnamską rodzinę! Spędziliśmy z nimi najważniejsze w tym kraju święto o nazwie Tet czyli inaugurację Księżycowego Nowego Roku, jeździmy na...
  • Z bloga: Przekąski na Imprezę

    Znakiem rozpoznawczym kończącego się karnawału są faworki czy też chruściki. Robiły je nasze mamy i babcie, więc my także nie wyobrażamy sobie bez nich Tłustego Czwartku. Oto przepis na ...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    1 kg jabłek gat. Champion100 g ziaren sezamu1 szklanka płatków górskich + podsypka4 łyżki ziaren słonecznika łuskanego4 łyżki ziaren siemienia lnianego2 łyżki mioduPrzygotowanie:1. ...
  • Z bloga: Daktylownia

    Najlepszy wegański pasztet z orzechami włoskimi! Cała rodzina się w nim zakochała 🙂 Wyszedł tak dobry, że od kilku dni piekę 2 dziennie, a on bardzo szybko znika. Ciepły jest bardzo ...
  • Z bloga: Bullio

    Ricotta to miękki, włoski ser, który powstaje z serwatki. Jest więc świetnym pomysłem na wykorzystanie serwatki, która zostanie nam z wyrobu sera podpuszczkowego (przepis na podpuszczkowy ser ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Wędzona, dojrzewająca szynka z papryczkami chilli Wędzona szynka z chilli – kolejna wędzonka z serii , pomysły i wynalazki 😉 Czyli próby udoskonalenia , a raczej ożywienia starych ...
  • Z bloga: Mama z miasta

    To nie prawda że nie obchodzę Walentynek, to Walentynki nie obchodzą mnie. Taki cytat znalazłam dziś na stronie mojej idolki Matki Jedynej. Ja Walentynki mimo wszystko świętuję choćby małym ...
  • Z bloga: bezglutenowi

            Donut’s czyli amerykańskie pączki z dziurką. Dostępne również w Polsce pączki z dziurką znaleźć możemy są w wielu odsłonach; z lukrem, polewą czekoladową, glazurą, ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Już za chwilę koniec karnawału i Ostatki ! Jak wiadomo Ostatki śledziem stoją, dlatego już dziś zapraszam Was na bardzo klasyczny i chyba najbardziej przeze mnie ulubiony przepis na tę ...
  • Z bloga: Lena's sweet afternoon

    Uwielbiam smoothies. Są świetną alternatywą dla sałatek owocowych i sprawdzają się idealnie jako drugie śniadanie czy podwieczorek. Smoothies warzywne są również idealną formą podania ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Moją ulubioną sałatką jest Cobb. Jest pyszna, ale żeby ją zrobić trzeba mieć na zbyciu kotlet z kurczaka, najlepiej taki, który został z obiadu, bo inaczej zrobienie tej sałatki staje się...
  • Z bloga: Na Chłopski Rozum

    Szybki domowy majonez Pewnych potraw bez majonezu sobie nie wyobrażam. Czasami jest po prostu niezbędny i już.Najgorzej gdy taka chwila nadejdzie w ciemny, mroźny wieczór, a nasza lodówka ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Domowy ketchup to świetna alternatywa dla sosu pomidorowego ze sklepowej półki, bo choć kuszą ładnymi słoiczkami i kolorowymi etykietami, po przeczytaniu składników nie zdecydujesz się na ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Pietruszkowy dopalacz, koktajl z książki Zielone Koktajle 365 przepisów Czytaj więcej »
  • Z bloga: Marta Gotuje

    Sałatka doskonała! Miodowo – musztardowy kurczak podany na sałacie z dodatkiem awokado, pomidorków i chrupiącego boczku. Jednym słowem – pyyycha! Sałatkę możemy zjeść na obiad, ...
  • Z bloga: Bullio

    To mój pierwszy eksperyment z produkcją domowego sera korycińskiego i muszę przyznać, że jest on bardzo udany. Z podanych składników uzyskałam ok. 900 g sera. Ser koryciński to lokalny ser ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Póki do mojej szafy i lodówki nie zawita wiosna, a temperatura za oknem wyraźnie nie zyska bardziej znośnej wartości, póty nie znudzę się korzennymi smakami. I marchewką
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Sycylijskie dni (i noce) potrafią być nieznośnie upalne. Wieczorową porą najlepiej wybrać się na spacer brzegiem morza, na drinka, na pizzę czy panino. Życie w porze letniej kwitnie ...
  • Z bloga: kruchebabeczki.blogspot.com

    Pyszna, soczysta i delikatna szynka z indyka parzona w szynkowarze sposobem domowym. Domowa zawsze zdrowsza, niż ta ze sklepu, a gotowana jeszcze bardziej zdrowa niż ta pieczona, więc same plusy....
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Sushi z tortilli to szybka przekąska na której przygotwanie wcale nie potrzeba tak wiele czasu, jest idelna na imprezy. Zobaczcie jakie to proste. Zapraszam. Czas 20 minut 16 Porcji Zanim ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Kochani, wspaniała przystawka, delikatna kolacja. Doskonale nawilża, dostarcza dużo błonnika pokarmowego. Idealna dla osób cierpiących na zaparcia. Przepis pochodzi z książki "Jaglany ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Cynamonowe drożdżówki to zawsze dobry pomysł : ) Są niezwykle proste do przygotowania, pięknie się prezentują w formie ślimaczków i bardzo trudno im się oprzeć. Idealne do kawy, ale...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    4 śledzie a’la matias pumpernikiel 1 por 50 gram Martini bianco –wermut 2 łyżki śmietany 18 % 2 łyżki oleju 1 łyżka masła garść orzechów włoskich łyżka musztardy miodowej łyżka ...
  • Z bloga: bezglutenowi

    W tym roku nieco wcześniej na potrzeby bloga świętuję Tłusty Czwartek. Bardzo się z tego powodu cieszę ponieważ świętować będę specjalnie dla Was przez cały tydzień. Część ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×