Targ Smaku

  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    Jajka faszerowane pieczarkami i szynką można przygotować nie tylko na Święta Wielkanocne, ale sprawdzą się również jako przekąska na wszelkiego rodzaju przyjęciach. Są proste w ...
  • Z bloga: Skarbnica Smaków

    Często nie wiadomo co zrobić z mięsem z rosołu - doskonałym sposobem na jego wykorzystanie jest irański kurczak, ale można też przygotować drobiową pastę na kanapki.Przepis na nią ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Truskawkowy smak na pozytywne rozpoczęcie dnia Czytaj więcej »
  • Z bloga: My Chcemy Jeść

    Ogórki ceniono już 3 tys. lat temu. Chętnie zajadali się nimi mieszkańcy Indii, starożytni Grecy i Rzymianie. W XVII wieku we Francji ogórki zaczęto uprawiać w szklarniach. W tym czasie ...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Specjalnie dla Was wybrałam najlepsze przepisy z nowalijkami, które znajdziecie na blogu. Chrupiące rozdkiewki, świeża sałata i młoda kapusta biała, szczypiorek, pomidorki, to tylko z ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Są doskonałym pomysłem na przekąskę, świetnie się prezentują, trudno znaleźć... Artykuł Faszerowane pieczarki pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Cookmagazine

    Ciekawą alternatywą dla klasycznych chipsów z ziemniaków, które swoją drogą... Artykuł Chipsy z pietruszki pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Cookmagazine

    Nasze DOMOWE TAHINI to nic innego jak pasta z nasion... Artykuł Domowe tahini pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Cookmagazine

    Nasz dzisiejszy WRAP Z WARZYWAMI I MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ, to nic... Artykuł Wrap z warzywami i musztardą francuską pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    To co, że gorąco. Dobry smalec nie jest zły nawet w taką pogodę jak dziś. Dzisiaj kuchnia poleca zajefajny smalec z gruszką i prażonymi włoskimi orzechami. Pycha! 500g słoniny 100g ...
  • Z bloga: MarcinChef.pl

    Pyszne potrawy na grilla to niewątpliwie podstawa udanego ucztowania. Nie zapominajmy jednak o dodatkach, jakimi są pyszne sosy i dipy, które wzbogacą i urozmaicą smak każdej potrawy! Zamiast ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    W zakresie pieczywa jestem dość wymagająca i wybredna ;) Może dlatego, że z reguły nie jadam go  na co dzień, lecz w weekendy, kiedy mam okazję potraktować chleb czy bułki z należytą ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Jak dorzucić więcej białka do diety wegetariańskiej albo nawet wegańskiej? Do tego ograniczając produkty sojowe....Najlepszym rozwiązaniem są: fasola, soczewica i cieciorka. Ta ostatnia ...
  • Z bloga: PS. Gotujemy

    I kolejna już propozycja warzywnego pasztetu - bardzo zachwalanego przez autorkę Jadłonomii z drobnymi zmianami wprowadzonymi przeze mnie. Pasztecik aromatyczny, godny wypróbowania. Ze wszystkich...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Przepis na pyszne śledzie w lekko słodkim sosie z rodzynkami i cebulą. Świetnie sprawdzą się na wszelkiego rodzaju imprezach. Składniki: ok 700 g śledzi a la matias 2 duże cebule pół ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Pasztet warzywny to świetny pomysł na zdrowy dodatek do pieczywa. Pasztet pozostaje świeży przez kilka dni i jest doskonałą alternatywa dla chociażby wędlin nafaszerowanych różnego rodzaju ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Sałatka gyros to większości znana sałatka, której podstawą jest smażone mięso kurczaka z aromatyczną przyprawą wykorzystywaną do przygotowywania gyrosa. Doskonale dobrane składniki ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    400 g polędwicy wołowej 1 ogórek kiszony 1 mała biała cebula 1 mała czerwona cebula 6 sztuk kurek marynowanych 1 łyżeczka musztardy 1 żółtko na każdą porcję sól pieprz świeżo ...
  • Z bloga: Maminek kulinarny

    Pomysł piknikowego chlebka podsunęła nam Karinka. Taki chlebek jest świetnym rozwiązaniem na piknikowe wyprawy. Zamiast całego kosza różnych produktów zabieramy gotowy chlebek, deskę ...
  • Z bloga: Wegetariańska Kuchnia

    U nas nadal zielono i szparagowo! Ta świeża sałatka to idealna propozycja na weekendowego grilla oraz pełnowartościowy i pyszny lunch […] Artykuł Sałatka ze szparagami i kaszą quinoa ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Doskonała kiełbasa domowa, prosty przepis bez wędzenia po prostu dojrzewająca. Jak ktoś lubi domowe wyroby, to jest to bardzo smaczna domowa wędlina. Skład: mielona szynka 2 kg, mielone ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Przepis podobny do tradycyjnej ryby po grecku, jednak dodałam jeszcze kilka innych warzyw. Składniki: Ryba: ok 800 g filetów rybnych sok z połowy cytryny bułka tarta 2 jajka sól, pieprz Warzywa:...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Przepis na efektowną i smaczną przekąskę, która na pewno zrobi wrażenie na niejednej imprezie. Składniki: 500 g mrożonego szpinaku 4 jajka łyżka oleju czubata łyżka mąki pszennej sól i ...
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    Wspominałam już, że moje studia są niesamowicie inspirujące? Zapewne tak... Ten przepis narodził się na kampusowym grillu w towarzystwie przyszłych dietetyków i żywieniowców. Pogoda ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Miętowe truskawki z jabłkiem, z książki Zielone koktajle.365 przepisów Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Wersja koktajlu z ekstra błonnikiem, która świetnie syci na dłużej Czytaj więcej »
  • Z bloga: Szczotkowa kuchnia japońska

    Dziś znowu z szuflady - tagi w zdjęciach wskazują, że pochodzą sprzed pięciu lat*. Od tego czasu konnnyaku (czy może konjac - chyba ta nazwa przyjęła się w Polsce**) spowszedniało, nawet ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Wielkanoc w moim rodzinnym domu to była tak naprawdę zawsze zabawa jedzeniem i w jedzenie. Różnego typu gry jajkami i wielkie napychanie się na śniadanie by później już nie mieć miejca na ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Przepis nie wiem gdzie dorwałem, czy go sam wymyśliłem w każdym razie zrobiłem, na któreś Święta i tak zostało. Smaczne, lekkie danie, idealnie sie prezentuje na stole dodając kolorytu. ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Niezwykle prosty przepis a efekt całkiem fajny i smaczny. W przypadku gdy raptem mamy najazd gości a robimy kilka potraw i czegoś nam brakuje, można zrobić coś takiego jako dodatkową ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×