Targ Smaku

  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    Awokado czasem się nudzi, a masło jest drogie. Świetnym rozwiązaniem jest zrobienie innego smarowidła. Pasta z ciecierzycy nie tylko jest bogata w białko ale także świetnie smakuje !...
  • Z bloga: Zdrowo i aktywnie

    Wyobrażacie sobie coś takiego, że osoby na diecie, w ciągu dnia będą jeść aż dwa legalne desery?! 😍 Ja sobie wręcz nie wyobrażam mojej diety bez takich dni chodź raz w tygodniu.😁 ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    W Internecie krążą memy, w których zirytowana rodzina czeka, aż blogerka kulinarna wreszcie skończy fotografować ich obiad. Wiecie co? Tym razem sama nie mogłam się doczekać, aż ...
  • Z bloga: Agusiowe smakołyki

    Dziś chciałabym Was zachęcić do zrobienia placków tortilla.Wiem, że wygodniej jest kupić w sklepie, ale samodzielne zrobienie takich plackówjest, po pierwsze - dużo tańsze, po drugie - ...
  • Z bloga: Camilla w kuchni

    filety śledziowe - 10 sztżurawina suszona - 5 łyżekcebula -2-3 sztolejziele angielskie- 8 sztliść laurowy- 5 sztpieprz kolorowyśledzie namoczyć w zimnej wodzie przez ok 4-5 godz, co godzinę ...
  • Z bloga: SielskieM

    Śledzie w oleju  Śledzie w przeróżnych wersjach w domu mam zawsze, a przynajmniej bardzo często i już w szczególności zimą, w okolicach świąt Bożego Narodzenia. Rybkę lubię, dlatego ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Zimą też chcemy jeść sałatki i odżywiać się zdrowo surówkami. Tęsknimy za kolorowym letnim jedzeniem i często brakuje nam witamin. Jest teraz czas na czerwoną kapustę i marchew. Pod ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Domowe sposoby przygotowania. Smaczne wyroby na różne okazje. Linki do przepisów znajdziecie pod każdym zdjęciem. Polecam !  Żółty ser... Zsiadłe mleko i twaróg... Masło ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Zachęcam do spróbowania mojego prostego przepisu na idealny sos beszamelowy. Dobre proporcje składników oraz dokładny opis pomogą Ci przygotować najlepszy na świecie sos na bazie mleka! Do ...
  • Z bloga: Smaki Na Talerzu

    Przeeeepyszny pomysł na zimową kolację. Bo kiedyż, jak nie zimą właśnie, taki pieczony boczuś z chlebem i musztardą smakuje najlepiej? Ja jestem jak najbardziej na TAK:) Boczek wyszedł ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Bardzo prosty  do zrobienia pasztet do smarowania.Gotowany z mięsa wieprzowego. Fantastyczny  na kanapki ;-) Polecam również jeszcze szybszy i super smaczny pasztet z wątróbki drobiowej. ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Świetna i szybka sałatka z awokado, pomidorami i czerwoną cebulą. - smacznie- zdrowo- kolorowo Sałatka pasuje idealnie na każdy posiłek. Można ją spakować również do pracy lub do ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Najprostszy, tradycyjny przepis na surówkę z białej kapusty z jabłkiem.Szybko, tanio i smacznie. Czas przygotowywania: do 15 minutIlość porcji: 6 Składniki:• pół średniej główki...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Od jakiegoś czasu jestem działkowym hodowcą topinamburu. To jedne z najprostszych warzyw do posadzenia na działce. Rośnie samo. Ma 2 metry wysokości, więc żadne chwasty mu nie groźne. Jeśli...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem to ciekawy pomysł na przystawkę, która sprawdzi się na imprezach, czy uroczystościach, ale też będzie świetnym kolacyjnym urozmaiceniem. Wbrew pozorom ...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Śledzie to nieodłączny element świątecznego stołu, podobnie jak bakalie i przyprawy korzenne. Jeśli połączymy te składniki powstaną korzenne śledzie pysznie nadziane orzechami w miodzie. ...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Bez tych pasztecików nie wyobrażam sobie wigilijnego barszczu. Jest to dla mnie nierozerwalny duet, który w ten jeden wieczór smakuje tak wyjątkowo. Paszteciki są miękkie, pulchne i można je ...
  • Z bloga: smakiszczescia.pl

    Na blogu widnieją przepisy na domową wędlinę drobiową z szynkowara. Po raz pierwszy tym razem przygotowałam wędlinę wieprzową z szynki z galaretką z majerankiem i zieloną czubricą. Sposób...
  • Z bloga: KNURR.PL

    Dla całej rodziny! Składniki:2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody 1 opakowanie kefiru 400g 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok. 5 łyżeczek cukru szczypta soli 2-3 jabłka olej...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    W top 9 z tamtego roku znalazły się aż dwa przepisy na pasty. Widzę, żeteż je lubicie. Dzisiaj pasta na wzór kupionej. Bardzo mi smakowała i poskładzie postanowiłam ją odtworzyć. ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jednym z moich ulubionych dań jest tatar a że staram się jeść więcej ryb to często robię tatara ze śledzia. Najczęściej klasyczną wersję taratra ze śledzia z groszkiem, ale kiedy mam ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Polecam domowe wędliny, które każdy może przygotować i cieszyć się smakiem. Przepisy znajdziecie w aktywnych linkach pod każdym zdjęciem. dwa-schaby-podsuszane-paprykowy-i-pieprzowy ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Quiche lotaryński, jak wskazuje nazwa wywodzi się z regionu położonego na granicy Francji i Niemiec o nazwie Lotaryngia. Jest to klasyczna wersja dania, która stanowi podstawę innych bardziej ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Kochani,  dziś z okazji świąt Bożego Narodzenia,  chciałam Wam podziękować, że ze mną tu jesteście i że mam dla kogo pisać. Życzę Wam radosnych i pełnych rodzinnego ciepła świąt,...
  • Z bloga: Żarłoczek

    Empanadas dobrze nadziane :)Ciasto:3 szkl. mąki 1 margaryna 1/2 kostki drożdży (5 dag) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka szczypta soli 1 łyżka jogurtu greckiego lub śmietany (jeśli ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Święta tuż, tuż, warto pomyśleć, co postawimy na stole oprócz naszych ulubionych, tradycyjnych potraw. Ja stawiam na śledzie ! Dzisiaj proponuje Wam dość niezwykłe połączenie, a ...
  • Z bloga: mecooks

    Ciasto francuskie zagościło u mnie na dobre. Właśnie wróciłam z pracy i zajadam się przygotowanymi wczoraj przekąskami 🙂 Wczoraj był u mnie dzień pieczenia. Zrobiłam nie […] The post ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Dobry sos może podnieść smak dania, dopełnić go, zły sos może zepsuć nawet najlepsze danie. Sosy dawniej zagęszczało się mąką, tak robiła moja babcia i mama. Nie miał nikt ani ...