Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dahl, to indyjski gulasz z soczewicy. To pyszne, sycące, aromatyczne i rozgrzewające danie, a przy okazji jest bardzo łatwe do przygotowania. Dahl z soczewicy możemy je również jeść podczas ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    W Gruzji ciężko zachować umiarkowanie w jedzeniu i piciu. Gdy na stół wjeżdżają przystawki, sałatki, zioła, bakłażany, różne chlebki i pyszne, domowe wino trudno zachować umiar. ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Pieczone ziemniaki w chrupiącej, pikantnej i świeżej panierce. Kilka przypraw i ziół sprawia, że znane wszystkim pyry zamieniają się w orientalną, pyszną przekąskę. Batata harra – ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Przepis na tę sałatkę dostałam kilka lat temu od koleżanki, która przeszła na dietę wegańską. To świetna opcja zarówno na ciepłą kolację, jak i lekki obiad. Sałatka z rukolą i ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Wegańskie szaszłyki najczęściej wykonane są z tofu, więc dla odmiany propozycja z kotletami sojowymi w marynacie musztardowej z sezamem. Dodatkiem do szaszłyków może być brązowy ryż, ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Mujadara to bardzo proste danie, popularne w krajach Bliskiego Wschodu. Jest to szybki pilaw, w którego skład wchodzi zaledwie kilka składników. Może być ratunkowym daniem, gdy w zapasach pusto...
  • Z bloga: An Apple a Day

    Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam pieczone warzywa! Calutki rok. Zimą idealnie sprawdzają się warzywa korzenne, latem przede wszystkim cukinie, bakłażany, papryki, kalafiory i brokuły, zaś ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Kopytka to doskonała potrawa, którą możemy nakarmić całą rodzinę. Świetnie sprawdzą się one zarówno jako dodatek do obiadu, jak słodki deser. W przygotowaniu kopytek najważniejsze są ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Jeżeli właśnie jesteście na etapie poszukiwania idealnej karnawałowej przekąski, to trafiliście idealnie! Nie da się ukryć, że wszelkiego rodzaju imprezy nie mogą obejść się bez ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Jakiś czas temu odkryłam, że pieczone frytki można też robić z innych warzyw, nie tylko z ziemniaków, i na dodatek te frytki są bardzo smaczne. Powiecie, ależ mi odkrycie 😀. Ano tak,...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dziś na blogu wylądowały pyszne wegańskie burgery z kalafiora. Ich przygotowania jest banalnie proste, choć wymagają nieco pracy. Warto tylko pamiętać, żeby masa była gęsta. W przepisie ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Zupa krem jest dobra na wszystko: na śniadanie, na obiad i na kolację, na upał i na zimo, na humor dobry i zły. A dlaczego? Bo możesz użyć dowolnych składników i w kilka chwil przygotować ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Skorzonera albo Wężymord nazwa która straszy, ale nie taki diabeł straszny....warto się z tym warzywem zaprzyjaźnić bo i smaczny i zdrowy i sycący. Dobrze się sprawdza jako dodatek do ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Dobry sos może podnieść smak dania, dopełnić go, zły sos może zepsuć nawet najlepsze danie. Sosy dawniej zagęszczało się mąką, tak robiła moja babcia i mama. Nie miał nikt ani ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Na zimno, na ciepło, jako przystawka, przekąska lub danie główne. Paszteciki, pasztety, zazwyczaj kojarzą się z mięsem, a foremni do muffinek ze słodkimi wypiekami. Ja zrobiłam w ...
  • Z bloga: Pasja tworzenia

    Idealne na tę potrę roku. Tak naprawdę miałam z nimi do czynienia pierwszy raz, ale nie ostatni. W smaku przypominają słodkie ziemniaki, Jednak bardziej mięsiste. Bardzo dobrze nadają się ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dziś przed Wami, moi drodzy Czytelnicy ostanie moje odkrycie kulinarne, czyli kalafior w pikantnym sosie pomidorowym przygotowany zgodnie z zasadami diety dr. Ewy Dąbrowskiej. Delikatny i ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

     Bigos to tradycyjne polskie danie uwielbiane chyba przez wszystkich Polaków. Niestety jest potrawą bardzo kaloryczną i ciężkostrawną. A co zrobić, żeby mogli go jeść, także weganie i ci...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Z Nowym Rokiem postanawiamy z reguły coś zmienić w życiu i te zmiany w większości dotyczą naszego zdrowia i naszej kuchni. Szczególnie po okresie świątecznym czujemy się nieco ociężali,...
  • Z bloga: Smakula

    Fasolka szparagowa z piekarnika powstała przez przypadek, gdy w ostatniej chwili zorientowałam się że zapomniałam zaplanować surówkę do obiadu. Poratowała mnie resztka fasolek w zamrażarce ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dziś zapraszam Was na bardzo prosty przepis: oto pyszne i łatwe curry z dynią. Będzie idealne na naszą pogodę za oknem, gdy za oknami ładne parę stopni mrozu na pewno Was rozgrzeje.  Do ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Moja dewiza: „im prościej tym lepiej” nigdy mnie nie zawodzi. Oto bardzo proste w przygotowaniu danie, które smakuje znakomicie. Na drugi dzień jest jeszcze lepsze, więc nie zapomnij ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Szybkie danie na domowe imprezy gdzie obowiązuje stół z przekąskami, ale nie tylko :). Świetna i prosta odmiana dla zawijanej tortilli.Składniki 1 cebula 250g pomidorków koktajlowych 1 ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Tradycyjne smaki powodują powrót wspomnień. Kto z nas nie kojarzy świąt z zapachem i smakiem bigosu? Warto kultywować przepisy, które robiły nasze mamy i babcie. Uwielbiam smakować ...
  • Z bloga: walka w kuchni

    wpis sponsorowany ostatni obiad przed Świętami. coś trzeba ustalić. lodówka co prawda wypełniona po brzegi, ale pomysł brak. I do tego perspektywa stania nad garami. jakby na Święta mało ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Krupnioki, kaszanki, kiszki i kaszoki, to tylko kilka z nazw dla określania wyrobu wędliniarskiego zrobionego głównie z kaszy i krwi wieprzowej. Istnieje wersja kaszanki koszernej, bez krwi ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Pierwszy raz spróbowałam okry marynowanej, jak to zwykle bywa z cudownymi odkryciami, przez przypadek. W przydrożnym tureckim barze stała sobie niepozornie wyglądająca sałatka z okrą, pomijana...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Uwielbiam prażone migdały i objadam się nimi wręcz nieprzyzwoicie. W dodatku znakomicie łączą się z sherry fino. Przekąska doskonała zwłaszcza na początek sylwestrowej imprezy. Pierwsi ...
  • Z bloga: Vito Gryzie

    Aż trudno uwierzyć, że zostało zaledwie kilka dni do Sylwestra. Dopiero co świętowaliśmy początek 2017 roku! Nie ukrywam, że ze względu na śmierc brata nie był to dla mnie łatwy rok, ale...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Wegański pasztet! Kto się skusi nie pożałuje. Słodki dodatek suszonych śliwek i rodzynek, a do tego doskonały aromat warzyw i przypraw. Ma wspaniały zapach, świetną konsystencję i wygląd....