Targ Smaku

  • Z bloga: Keto Przepisy

    Uwielbiam włoską kuchnię. Obok mojego ulubionego rissotto plasuje się także spagetti i pizza. Na diecie ketonowej zapomniałam o tym ostatnim, bo najardziej zawsze pragnęłam rissotto, ale po ...
  • Z bloga: moje wyroby

    Polecam tą sałatkę szybko się robi jest lekko słodkawa w zależności od ilości bakali, ale najlepsza po 2dniach. składniki na 3 osoby 4 duże śledzie wymoczyć ok 2 godzin (jak ktoś lubi ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    Ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g masła 1 jako szczypta soli Mąkę, jajko i masło zagnieć na jednolite ciasto. Zawiń ciasto w folię spożywczą i odłóż do lodówki na pół godziny. ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Pulki ze śledziem to tradycyjna potrawa kaszubska. Jedna z moich ulubionych. Pulki, czyli ziemniaki gotowane w łupinach zostały nawet wpisane w 2006 r. na listę produktów tradycyjnych. Dodatek ...
  • Z bloga: Przepisy Babci

    Witajcie, dzisiaj chciałabym się z Wami podzielić moim przepisem na tosty zapiekane w piekarniku. Powiem szczerze, że smakują mi one lepiej niż te z tostera i są bardziej syte ;), ale za to ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jakie jest wasze ulubione danie do zabrania do pracy? Ja ostatnio pokochałam pęczak. Można go zjeść na ciepło i na zimno, przechowywany w pudełku lunchowym z dobrym sosem nabiera pięknego ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Nadmiar bigosu czy akpusty wigilijnej, który został po świętach to zdecydowanie problem pierwszego świata, ale skala na jaką marnuje się żywność w czasie świąt to już nie jest tak ...
  • Z bloga: Niezły Młynek

    Kochani w mojej kuchni zaczną się wkradać potrawy bez glutenu, a to tylko dlatego, że ostatnio robiłam sobie badania i coś poszło nie tak. Okazuje się, że dopadły mnie jakieś małe ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Jeśli lubicie bruschette, spróbujcie tej propozycji – armonatyczna bruschetta ze szpinakiem. Świetne połączenie smaków, idealna propozycja na kolację lub przekąskę na ciepło. Ale to było...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Kolejny pomysł na przekąskę z cukinii: babeczki z ciasta francuskiego z cukinią i suszonymi pomidorami 🙂 Są pyszne i szybkie w przygotowaniu!   Czas wykonania: 45 min   Ilość ...
  • Z bloga: Ale Meksyk!

    Tacos - kwintesencja kuchni meksykańskiej. Tak naprawdę rozróżnianie są ich dwa typy, soft tacos i crispy tacos. Jak same nazwy wskazują – soft tacos robione są z miękkiej tortilli, tylko ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonałe pierożki z farszem warzywnym doprawionym sosem madziarów Folwark. Składnikimasło klarowanepapryka 1 szt.cebula 2 szt.grzyby 200 g.kasza orkiszowa 100golej sól, pieprz, cukierciasto ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Dzisiaj sięgam po skarby #diamant. Stworzyłam swoją wersję ulubionej potrawy, nadając kurczakowi w boczku aromatycznego, karmelowego smaku. Do jego przygotowania wykorzystałam #cukiertrzcinowy, ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Chyba nie znam osoby, która nie lubi tradycyjnych placków ziemniaczanych, ja uwielbiam te chrupiące grubo tarta, ale w sezonie dyniowym postanowiłam zrobić placki z dyni. Myślę, że ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Flammkuchen jest to tarta na cienkim pierogowym cieście z dodatkiem boczku, cebuli oraz śmietany. Flammkuchen to typowe wiejskie danie z regiony Francji. Ta potrawa jest również znana ...
  • Z bloga: opycha.pl

    Szybka zupa krem z pomidorów i papryki...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Co na obiad , może domowy szybki ” Subway „ Dzisiaj , dopadło mnie, zapalenie oskrzeli i naprawdę ,ostatnią rzeczą ,jaka mi się marzyła , był  godzinny pobyt w kuchni Read More ... ...
  • Z bloga: Jadło z piekarnika i rondelka

    Składniki:2 filety z kurczaka1 cukinia1 por1 papryka czerwona 1 mała cebula czerwona5 łyżek kukurydzy z puszki150 g sera żółtego2 łyżki majonezu1 ząbek czosnkusól, pieprz czarny, papryka ...
  • Z bloga: Chop w kuchni

    We kuchni gruzińskyj je we receptach1 kans2 bakłażana i ôrzechōw, a mie3 tak jakosik te dwa składniki posmakowały, że kajś4 bych je zajś wcis5. I tak żech prziszoł6 do tych ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Lubicie placki ziemniaczane? Ja bardzo! 🙂 Robię je według tej prostej, ale nie do końca tradycyjnej receptury. Nie ma w nich zwyczajowego jajka ani jego wegańskiego zamiennika, jest niewiele ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Moim ulubionym świątecznym daniem jest kapusta wigilijna, czyli takie postny bigos wigilijny. Zwykle przygotowuję jej cały gar, bo im dłużej stoi tym jest lepsza i można ją zamrozić, żeby ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Kilka dni temu wybrałam się z moją drugą połówką i znajomymi nad zalew. W mojej głowie pojawiło się oczywiście pytanie co przygotować do zjedzenia
  • Z bloga: Bullio

    Prosta propozycja z ziemniaków, pieczarek i mozzarelli. Całość posypana parmezanem i zapieczona w piekarniku. Jest to kolejna ziemniaczana propozycja biorąca udział w akcji „Ziemniaki czy ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Krokiety z farszem wegetariańskim doskonale doprawionym sosem madziarów Folwark Składnikimasło klarowanepapryka czerwona 1 szt.cebula 2 szt.grzyby 200 g.kasza gryczana 100golej sól, pieprz, ...
  • Z bloga: Kuchnia Bazylii

    Pieczone ziemniaki łódeczki z piekarnika są alternatywą dla frytek z piekarnika czy frytek z batatów. Polecane, jako Artykuł Pieczone ziemniaki łódeczki z piekarnika pochodzi z serwisu ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Prawdziwe arancini to wielkie kule lub stożki z ryżu, które we Włoszech nadziewa się mięsem, ale też szpinakiem czy bakłażanem. Nazwa oznacza tyle, co pomarańczki, bo kulki przypominają je...
  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    Zaciekawieni starymi odcinkami „Top Chef”, w których zawodnicy często przypalali w piekarniku warzywa, zrobiliśmy przekąskę z pieczonego kalafiora inspirując się tym przepisem. Dość ...
  • Z bloga: Słodka Babeczka

    Dzień dobry :) Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny grillowany camembert z orzechami i miodem. Taki smakołyk umili Wam ponure, jesienne popołudnia. Do przygotowania w kilka minut, gdy tylko ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    To proste i szybkie danie będzie rewelacyjnym sposobem na kolacje, na które zwyczajnie nie macie czasu. Wciąż staramy ścigać się z czasem, ale często przegrywamy i to nas dobija. Daj na luz i...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×