Targ Smaku

  • Z bloga: Zjem-Cie

    Dziś zapraszam na smak mojego dzieciństwa… Racuszki, które Babcia przygotowywała były genialne… Takie puszyste i słodkie. Postanowiłam sprawić przyjemność moim bliskim i zrobić ...
  • Z bloga: W kuchennym oknie Ewy

    Dania kuchni gruzińskiej już pojawiły się na moim blogu. Proszę zajrzeć TU. Dzisiaj proponuję kolejny przepis - Chaczapuri to pyszny gruziński chlebek z serem. Pierwszy raz próbowałam ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    <!--[if gte mso 9]> <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Do tej pory używałam miąższu awokado jako smarowidła do kanapek, albo jako składnika sałatek, czyli z tego co się orientuję, tak jak większość z Was. Tymczasem owoc jest bardzo smaczny ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dziś w roli głównej pan kalafior ! Poczytajcie ile twarzy ma to apetyczne warzywo i jakie jest zdrowe. Możemy je jeść pod rożnymi postaciami: w zupach, w sałatkach, gotowane lub jako pure, ...
  • Z bloga: gotować!

    Skrzydełka. Jedni je uwielbiają, drudzy nie uznają ich jako coś co można zjeść. Za dużo kości a za mało mięsa 🙂 No i jak tu sobie z nimi poradzić? Widelec z nożem odpadają w...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Pizzerinki z ciasta francuskiego to szybka i pyszna przekąska, gdy nie mamy czasu na stanie w kuchni lub gdy pojawią się niespodziewani goście. Dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na ...
  • Z bloga: Niezły Młynek

    Dziś na obiad mamy fajną alternatywę bolognese, tym razem nie z makaronem spaghetti, a otoczone krokietem ziemniaczanym. Świetne rozwiązanie jako przystawki czy przekąski imprezowej. Dodatkowo...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Dzisiejszy przepis pochodzi ze słonecznej Hiszpanii. Przygotowywany jest z surowych ziemniaków, masy jajecznej i różnych dodatków. Jednak niejednokrotnie dla przyspieszenia procesu jej ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Szybka i przepyszna przekąska na spotkanie ze znajomymi.  Sos kebab gyros ostry Folwark nadaje jej pikanterii. Składniki: pieczarki – 500g salami – 150g 1 duża cebulaser gouda - ...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Wielu z nas kojarzy cykorię z gorzkim smakiem. Jeśli go nie lubimy, omijamy ją szerokim łukiem, a niepotrzebnie. Po pierwsze, cykoria, a właściwie bukiet witamin i składników mineralnych, ...
  • Z bloga: Sportowi Smakosze

    Witajcie moi drodzy! :)Jak upłynął Wam zeszły tydzień? Zdążyliście odpocząć podczas tych dwóch dni wolnego? :)Czy wpadliście w taki ferwor przygotowań, że zapomnieliście o ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Przed nami długi weekend majowy, czyli dla niektórych z nas pięć dni wolnego czasu. Mam nadzieję, że pogoda będzie sprzyjać i wyruszymy w plener na pikniki i otwarcie sezonu grillowego. Jeśli...
  • Z bloga: Pychotkaaa

    Uwielbiam szaszłyki z grilla, można je zrobić w kilka minut, i nie są bardzo kaloryczne. Właściwie na patyczek można nadziać wszystko ale dziś pokaże swoją wersję. Czytaj więcej »
  • Z bloga: MojeGary

    Muffiny jajeczne to pomysł na pożywne śniadanie. Babeczki na wytrawny sposób? Czemu nie! Często robię je na wieczór, by rano zaoszczędzić na czasie Na zimno smakują równie smacznie To, co ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

      Buraczki smażone z cebulką to ulubiony dodatek do obiadu mojej rodzinki. Ciepłe buraczki świetnie sprawdzają się zarówno do mielonych, do kotletów, karkówki, jak i do kurczaka, gulaszy, ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Dzisiaj przedstawiamy Wam nasz sposób na domowe zapiekanki, które chyba każdy z nas lubi :). Taką zapiekankę można przyrządzić z wszystkim, co lubimy lub co mamy pod ręką. Oto nasza ...
  • Z bloga: Pastalena

    Merry Christmas!  Today nothing sweet - garlic bread with spinach and truffle oil, a little bit fancy, yet so delicious! The inspiration for that dish was a starter in a restaurant that, ...
  • Z bloga: Pastalena

    Hey again in 2017! Wish you all the best! Today I am about to share a recipe for a homemade chips that are available in 25 to 30 minutes! (baking included) No more talking: Ingredients: ...
  • Z bloga: Pastalena

    Hello! A brilliant alternative for 'normal' pancakes/crepes from ricotta cheese! You can serve them with fruits, sugar, whipped cream, chocolate, cranberry (shown on the photos) or (my fresh ...
  • Z bloga: Bullio

    Muffiny wypełnione groszkiem, fetą i żółtym serem. Z powodzeniem zastąpią bułkę do śniadania.  Mąkę zmiksować z jajkami, olejem, mlekiem, solą i proszkiem do pieczenia. Fetę pokroić ...
  • Z bloga: W Moim Magicznym Domu

    Szybka i smaczna przekąska, w sam raz na imprezę czy też dodatek do obiadu. A to wszystko z kilku składników Składniki: 0,5 kg średnich pieczarek 3 jajka 3 łyżki mleka sól, pieprz ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Kto by nie lubił gofrów? Sama forma chrupiącego wafla z dużymi wgłębieniami kusi. Oprócz gofrów uwielbiam również cieciorkę i falafele więc gdy zobaczyłam ten przepis w ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Dziś mam dla Was kolejną drobiową propozycje, lekka propozycja po świątecznym obżarstwie. Rolada z kurczaka poza brokułem, całość praktycznie robi się sama. Rolada ...
  • Z bloga: Kolejny blog o gotowaniu

    Na 9 porcji potrzebujemy: 6 dużych jaj 1 dużą pszenną bułkę  10 dkg dowolnej wędliny pokrojonej w kostkę 10 dkg startego żółtego sera garść posiekanego szczypiorku sól i pieprz ...
  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    Pierwszą od dłuższego czasu wolną sobotę mogliśmy spędzić w kuchni, komponując domowego fishburgera ze świeżej ryby i świeżych warzyw. Dorodne filety z dorsza w chrupiącej panierce ...
  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Taco to jedna z ciekawszych meksykańskich potraw.Można przygotować je na wiele sposobów, są zdrowe i cóż... smakują porostu cudownie!Dzisiaj przygotowałam swoją wersję z czerwoną ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×