Targ Smaku

  • Z bloga: zadanie-gotowanie

     Oto bardzo prosty (jak to u mnie) pomysł na śniadaniowe mini-zapiekanki. Wydaje mi się, że to dodatek bułki sprawia, iż myślę o nich w kontekście porannego posiłku. Prawdę powiedziawszy,...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Moim ostatnim daniem z kokilek jest chicken pot pie. Podchodziłam do niego z małą rezerwą, spodziewając się nijakości w smaku. Na szczęście nie miałam racji. Mięso z dodatkiem warzyw i ...
  • Z bloga: Sportowi Smakosze

    Witajcie! Dzień dobry! :)Jak Wam mija ten tydzień? Mówię Wam, że ten mój post o przyprawach chyba zdziałał cuda bo prawie cała Polska pokryta jest mrozem i śniegiem :)No nie macie za co ...
  • Z bloga: opycha.pl

  • Z bloga: All things pretty

    Nie lubię składać obietnic, co do których nie mam pewności, że będę mogła je zrealizować. Nie obiecuję nawet sobie samej, jeśli wiem, że mogę mieć pod górkę. Bo potem jakoś tak ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dziś na blogu wylądowały pyszne wegańskie burgery z kalafiora. Ich przygotowania jest banalnie proste, choć wymagają nieco pracy. Warto tylko pamiętać, żeby masa była gęsta. W przepisie ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Zupa krem jest dobra na wszystko: na śniadanie, na obiad i na kolację, na upał i na zimo, na humor dobry i zły. A dlaczego? Bo możesz użyć dowolnych składników i w kilka chwil przygotować ...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Zrobiłam je pierwszy raz- niebo w gębie! Polecam! Składniki ( 10 placków): 300 g kapusty kiszonej 200 g mąki 150 ml mleka 1 jajko sól, pieprz przyprawy: kminek, cząber Przygotowanie: Z mąki, ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Skorzonera albo Wężymord nazwa która straszy, ale nie taki diabeł straszny....warto się z tym warzywem zaprzyjaźnić bo i smaczny i zdrowy i sycący. Dobrze się sprawdza jako dodatek do ...
  • Z bloga: KNURR.PL

    Przekąska gotowa w 20 minut! Składniki: ok. 450 g piersi z kurczaka ok. 200 g startego sera żółtego 1 jajko 3 łyżki majonezu 3 łyżki mąki pół łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka vegety...
  • Z bloga: Smaki Armine

    A czebureki robicie? Lubicie? Dziś chcę podzielić się z Wami przepisem na czebureki z serem. Uwielbiam je Składniki: 650g mąki pszennej, 250ml przegotowanej zimnej wody, 2 łyżki oleju ...
  • Z bloga: Smaki Armine

    Bardzo lubię wypieki z ciasta na bazie jogurtu greckiego. To ekspresowe ciasto jest bardzo „wdzięczne”, smaczne i nadaję się do wypieków wytrawnych, a także do wypieków na słodko. Ostatnio...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonały pomysł na szybkie, proste i nietypowe śniadanie. Doskonały farsz z sosem kebab gyros ostry Folwark. Składniki4 ciabatkikilka pieczarek umytych i osuszonych.1 mała cebulasól, ...
  • Z bloga: PysiaGotuje.pl

    4 30 min Łatwe Tanie Przepis na tortillę zapiekaną w piekarniku w ceramicznych foremkach. Tortilla kojarzy nam się głownie z ulubionymi składnikami zawijanymi w cieście. Jest bardzo łatwa w ...
  • Z bloga: Kuchnia z widokiem na ogród

    Lato :) Sezon urlopowy i grillowy w pełni. Zapraszam na szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne szaszłyki. Trochę inne niż tradycyjne, bo z dodatkiem suszonych śliwek owiniętych boczkiem. ...
  • Z bloga: Gastro Fiesta

    Krokiety, croquetas i  croquettes. Podłużne, owalne i okrągłe. Z nadzieniem mięsnym, ziemniaczanym, grzybowym, kapuścianym, lub…SŁODKIM?! Ile krajów tyle receptur na krokieta! A ty jakiego ...
  • Z bloga: moje wyroby

    Najpierw przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe z dwóch jajek, mleka i mąki ( proporcje na oko ) i doprawiamy dowolnymi przyprawami np. czosnek, curry, papryka słodka, vegetta, oregano, ja ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Quiche lotaryński, jak wskazuje nazwa wywodzi się z regionu położonego na granicy Francji i Niemiec o nazwie Lotaryngia. Jest to klasyczna wersja dania, która stanowi podstawę innych bardziej ...
  • Z bloga: Smaki Armine

    Lubicie pieczone pierożki? Ja je uwielbiam i koniecznie chcę podzielić się z Wami  przepisem na super ciasto, które idealnie pasuje do pieczenia i smażenia Możecie je przyrządzić z dowolnym ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Dobry sos może podnieść smak dania, dopełnić go, zły sos może zepsuć nawet najlepsze danie. Sosy dawniej zagęszczało się mąką, tak robiła moja babcia i mama. Nie miał nikt ani ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Na zimno, na ciepło, jako przystawka, przekąska lub danie główne. Paszteciki, pasztety, zazwyczaj kojarzą się z mięsem, a foremni do muffinek ze słodkimi wypiekami. Ja zrobiłam w ...
  • Z bloga: Pasja tworzenia

    Idealne na tę potrę roku. Tak naprawdę miałam z nimi do czynienia pierwszy raz, ale nie ostatni. W smaku przypominają słodkie ziemniaki, Jednak bardziej mięsiste. Bardzo dobrze nadają się ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    To był miły weekend, pełen wrażeń (ach ta wystawa LEGO na Stadionie Narodowym) ale i trochę leniwy. Nie utknęłam w kuchni, miałam czas na film, na książkę, na przytulasy z dziećmi i ...
  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Kto lubi kuchnię azjatycką? Ja uwielbiam, szczególnie tą typu fast food. Może nie jest do końca zdrowa, ale za to jaka pyszna… Jedną z moich ulubionych potraw są sajgonki, czyli takie mini ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dziś przed Wami, moi drodzy Czytelnicy ostanie moje odkrycie kulinarne, czyli kalafior w pikantnym sosie pomidorowym przygotowany zgodnie z zasadami diety dr. Ewy Dąbrowskiej. Delikatny i ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

     Bigos to tradycyjne polskie danie uwielbiane chyba przez wszystkich Polaków. Niestety jest potrawą bardzo kaloryczną i ciężkostrawną. A co zrobić, żeby mogli go jeść, także weganie i ci...
  • Z bloga: Kulinarna Maniusia

    Kolejny świąteczny przepis. W tym roku robiłam trzy rodzaje pasztecików - z mięsem, z kapustą i pieczarkami i z mięsem i kapustą. Takie moje małe wariacje. Paszteciki zamrożone, czekają ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Święta Bożego Narodzenia za nami, ale to tak naprawdę był początek imprez, bo przed nami Sylwestrowa noc, Nowy Rok i cały karnawał, który wcale nie jest krótki 🙂 . Widzę jakie ...