Targ Smaku

  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Większości grill kojarzy się z kiełbaskami, karkówką, boczkiem i mnóstwem kalorii. Ale na grillu można przygotować również przepyszne lekkostrawne i zdrowe dania oraz dodatki do tłustych ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Kolejne wspomnienie kulinarne z wakacji, to danie podpatrzone w restauracji w Palermo na Sycylii. Można je podać, jako przystawkę lub danie główne. Prosty, a jednocześnie ciekawy sposób podania...
  • Z bloga: Black Plate

    Składniki: liść laurowy (g), kurkuma (g), rozmaryn (g), ser żółty bezlaktozowy (sł), średniej wielkości cukinia (sł), papryka słodka (sł), łyżka oleju (sł), kminek mielony (sł), ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Domowe tacos z kurczakiem i sosem kebab gyros ostry Folwark - lepsze od oryginału. Składniki:pojedyncza pierś z kurczaka2 łyżki olejukilka pomidorków koktajlowych (żółtych, czerwonych)1 ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Jak zwykle, gdy sezon trwa, to jemy z lekkim zapasem na zimę ;) Tym razem w wersji orientalnej, w aromatycznej przyprawie pięć smaków od Rafex. Składniki 500 g fasolki ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Znów coś dobrego na upał - chyba, że to musisz robić w kuchni. Ale jak Ci ktoś poda na stół to całkiem przyjemnie lekko przestudzone się wcina w 3 sekundy. Podobno - bo sam nie jadłem ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    To ostatni moment na kupienie i przygotowania świeżych zielonych szparagów. Tegoroczny sezon skończy się lada moment. Dlatego dziś zapraszam Was na jeszcze jeden przepis z wykorzystaniem tych...
  • Z bloga: Tradycja z nutką nowoczesności

     Lubicie pizzę?  Wiem że tak, my także, można ją przygotować samemu w domku, to bardzo proste, spróbujcie.  Czas przygotowania, to czas oczekiwania na pizzę z pizzerii ;) Dzisiaj z ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Miodowo musztardowe , podudzia Glazurowane podudzia z kurczaka są pyszne , pełne aromatu i smaku . Delikatne mięsko , doskonale pasuje do ryżu lub frytek . Moi chłopcy uwielbiają kurczaki, Read...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Tempura to rodzaj panierki pochodzący z Japonii. Kocham kuchnię z tego kraju i często po nią sięgam. W tempurze można smażyć różnego rodzaju warzywa i mięsa jak np. cienko pokrojonego ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Zawsze mam wrażenie, że na wakacjach czas szybciej płynie i trzeba wracać do domu. Bardzo lubię podróże, poznawanie nowych ludzi, zwiedzanie i oczywiście próbowanie lokalnych smakołyków. Po...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Danie mistrzów !  Sosy Folwark: ketchup premium Folwark, musztarda sarepska Folwark, kebab gyros ostry Folwark sprawiają, że nie ma sobie równych. Składniki na 4 burgery: ½ kg mielonej ...
  • Z bloga: Smaki Na Talerzu

    Dzisiaj chciałabym Was zaprosić na coś niesamowicie dobrego, choć na pierwszy rzut oka, niepozornego. Bezmięsne szaszłyki, przygotowane z pomidorków koktajlowych oraz sera halloumi. Za ...
  • Z bloga: Sajkofanka Smaku

    Lato sprzyja celebrowaniu posiłków na świeżym powietrzu. Pogoda zachęca, by zapakować jedzenie do pudełeczek i w promieniach słońca skonsumować ulubione przysmaki na zielonej trawce. A żeby...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Zamiast klasycznej kiełbasy czy karkówki zachęcam do poszerzenia grillowego menu o sezonowe szparagi. Ich lekko gorzki smak świetnie współgra z ostrą musztardą i wyrazistym boczkiem. ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Taki sposób na jajka ze strony Tasty podesłała mi moja znajoma jakiś czas temu i od razu wiedziałam, że je zrobię. Zrobiłam dwa razy, pierwszy raz nie poszło mi dobrze, żeby nie ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Delikatna ryba, rozpływająca się w ustach, a do tego jędrne szparagi i upieczone, ale jeszcze nie rozpływające się pomidorki... Doskonała propozycja na ciepły dzień, lekka...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Uwielbiam grzyby. Pamiętam, jak kiedyś nie mogłam się doczekać aż mój tata ugotuje ten wspaniały, niezapomniany, aromatyczny grzybowy sos… Na samo wspomnienie robię się głodna 😉 Tak ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Dziś mam dla Was pyszny i szybki przepis na imprezowe parówki w chrupiącym cieście. Takie danie doskonale sprawdzi się na różnych uroczystościach, dla kibiców lub od tak. Ten przepis ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Burgery z cukinii, marchewki i sera Halloumi, jakie przedstawiałam Wam niedawno na blogu, zasmakowały nam tak bardzo, że postanowiłam zrobić wersje z tańszym i łatwiej dostępnym serem ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Samosy to indyjskie pierożki z warzywami. Tradycyjne samosy smaży się na głębokim tłuszczu, jednak, aby były mniej kaloryczne upiekłam je w piekarniku. Składniki: Ciasto: 350 g mąki (dałam ...
  • Z bloga: zdrowszawersja.pl

    Zapraszam na pyszne placuszki, nie wiem jak u Was ale u mnie sprawdzają się fenomenalnie. Moja córka wprost przepada za takimi plackami, robie je w przeróżny sposób z jabłkiem, z bananem, z ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Crumble z truskawkami i rabarbarem, posłodzone miodem pod kruszonką z mąki żytniej i płatków kukurydzianych. Zdrowe i pyszne śniadanie na gorąco lub deser, który zadowoli niejedno ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Kiedy byłam teraz 2 tygodnie w Niemczech moim ulubionym jedzeniem były albo szparagi, albo dania z lokalnym zielonym sosem ziołowym. Szparagi dlatego, że akurat był sezon i można je było ...
  • Z bloga: Przepisy Babci

    Witajcie, dzisiaj polecam Wam zapiekankę na cieście francuskim z brokułem, z fetą i mięsem mielonym. Na ciepło i na zimno smakuje wyśmienicie. Polecam Na blachę 23 cm x 39 cm   Składniki: ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Nie mógłbym być wege, bo uwielbiam mięso i nie wyobrażam sobie bez niego życia! Brzmi znajomo? Założę się, że zdarzyło Ci się usłyszeć to zdanie przynajmniej raz w życiu. Ja zawsze...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Szybka przystawka, która pozwoli przeczekać głód w oczekiwaniu na danie główne. Robi się ją w jedną chwilę, a smakuje na prawdę dobrze, bo co nie smakuje dobrze, jeśli zawiera ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Pyszna grillowa potrawa, którą możecie również zabrać na piknik.  Smakuje genialnie, połączenie czosnkowego pesto, pomidora i oscypka jest strzałem w 10, do tego orzeźwiające świeże ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Uwielbiam młode warzywa, przede wszystkim marchewkę i kapustę.  O dziwo mój dzieciaczek również polubił się z kapustą. Jak do tej pory jadł tylko bigos i tylko babciny, tak więc są ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Jedno jest pewne - gdybym był Niemcem, nie robiłbym currywursta w domu! Poszedłbym sobie do najbliższego imbissu i poprosił o zimne piwo do niego. Niestety nie jestem berlińczykiem i dlatego ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×