Targ Smaku

  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Do przygotowania strips’ów zabierałam się dość długo. Wydawało mi się, że dużo z tym roboty i byłam trochę leniwa. Ostatecznie, podjęłam się ich przygotowania i już wiem, że będą...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Podczas wizyty w rodzinnym ekologicznym gospodarstwie „Figa” w Mszanie (o czym we wcześniejszym wpisie) zaopatrzyliśmy się w różne wyroby z koziego mleka. Jednym z serów, który zadowolił ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Brukselka do niedawna mogła dla mnie nie istnieć. Zupełnie. W tym roku coś się zmieniło, nie wiem co mogło mieć na to wpływ, ale to nieważne, ważne, że się polubiłyśmy i to dość...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Pieczone ziemniaki to czas, kiedy możemy powiedzieć, że jesień depcze nam po piętach. Na polach trwają już wykopki. Mnie taki widok przenosi w lata, kiedy byłam dzieckiem. Choć obecnie ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Elegancka, zielona, francuska tarta z cukinią, brokułami i groszkiem na... Artykuł FRANCUSKA TARTA Z CUKINIĄ, BROKUŁAMI I GROSZKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Sezon na grzyby  w pełni ! Pogoda dopisuje, pada deszcz i jest ciepło, więc grzyby rosną jak te przysłowiowe po deszczu 😍. Ubiegły weekend spędziłam na naszym przepięknym Podlasiu. ...
  • Z bloga: Kuchnia w Słońcu Skąpana

    Ostatnio pisałam, że jest kilka sposobów w kuchni na rozgonienie ołowianych chmur.Wtedy pomknęliśmy językiem po mapie do słonecznej, pomidorowej Toskanii razem z talerzami pełnymi sałatki ...
  • Z bloga: garnuszkowo-słoiczkowo-małe-co-nie-co

    Kolorowe pieczarki to nic innego jak faszerowane pieczarki mięsem i warzywami. - kilkanaście dużych pieczarek - 0,5 kg mięsa mielonego wołowego - 1 zielona papryka - 1 czerwona papryka - 4 ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Jakiś czas temu kompletnie nie miałam pomysłu na kolację. Taki wieczór z serii leje, wieje, nic  mi się nie chce, jestem głodna a jednocześnie na nic nie mam ochoty. Do kompletu na kuchni i w...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa podawanego najczęściej przed głównym posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu. Rodzaj ciasta jak na pizzę, jednak długo wyrastającego. Focaccia ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    W zasadzie to , co można o tej przekąsce napisać. Mega smaczne, idealne <3 z sosem od Folwark <3 Składniki...
  • Z bloga: domowe

    Zupełnie nie wiem skąd wzięło się powiedzenie „lepszy rydz niż nic”. Wcale nie łatwo znaleźć rydzowe grzybowisko, a i smakiem rude rydze innym grzybom nie ustępują. Rydze są świetne...
  • Z bloga: Kasiagotuje

    Co zrobić kiedy mają wpaść goście, a nie mamy czasu i ochoty stać z byt długo w kuchni? Najlepiej wtedy sprawdzi są coś nieskomplikowanego, co nie wymaga wiele czasu. Doskonała w takim ...
  • Z bloga: KuchennyViral.pl

    Nie, nie, nie. W ogóle się nie przenosimy do Kuby. Zabieram was na Florydę, bo to właśnie tam powstała kubańska kanapka – cuban sandwich, która powoli ale z powodzeniem oczarowuje smakiem ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Ciasto francuskie z szafranem i curry to bardzo smaczne danie, które świetnie sprawdzi się jako przekąska lub kolacja. Ciasto nadziane jest pysznym farszem z mięsa mielonego, brązowych ...
  • Z bloga: Kuchcik gotuje

    Kotlety smażone w stylu schabowego z bardzo smacznych grzybów, jakimi są kanie. Smażona kania świetnie zastępuje na talerzu obiadowym kotlet mięsny.  Kania to grzyb jadalny, który pojawia ...
  • Z bloga: Kuchcik gotuje

    Grillowany ser halloumi z pomidorami to lekka i bardzo smaczna przekąska. Halloumi to cypryjski ser z mleka owczego z dodatkiem mleka koziego i krowiego. Świetnie smakuje dodany do sałatek, a ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Lubicie kanie prawda? Ja uwielbiam, szczególnie smażone kanie, obtoczone w jajku, ładnie zrumienione i jedzone zaraz po zdjęciu z patelni. Można je podać na obiad,... Artykuł Smażone kanie z ...
  • Z bloga: Mostek w kuchni

    Samosy to bardzo popularna przekąska kuchni indyjskiej, którą coraz częściej możemy spotkać nawet w barach typu fast food. To nic innego jak trójkątne pierożki smażone na głębokim ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

    Zielone warzywa, zielone pesto to i ciasto zielone. Eee.. no prawie, ale z dodatkiem zielonego. Puszyste ciasto z pietruszką. Tak bardzo miękkie. Zapraszam. Składniki na 4 duże zapiekanki: 550 g ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

    Składniki: 5 dużych ziemniaków 1/2 pęczka pietruszki 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 3 długie kabanosy 1 jajko mąka ziemniaczana sól, pieprz lub chili Starta łyżeczka imbiru. olej kokosowy...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

         Składniki: 2 ciabaty po jednym jajku na bułkę (najlepiej małym) ulubiona szynka lub kiełbaska ( u mnie polędwiczka wędzona) 2 łyżeczki zielonego pesto kilka plasterków sera 4 duże ...
  • Z bloga: Kuchnia Bazylii

    Wrapy z kurczakiem w ziołach są moją propozycją sycącego i zdrowego obiadu do pracy. Codziennie staram się przygotowywać Artykuł Wrapy z kurczakiem – zdrowy lunchbox + konkurs Galeo ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

     Po raz kolejny przekonałam się, że dania wymyślone i przygotowane spontanicznie wychodzą całkiem smacznie Tym razem jest to kanapka z ziołowym camembertem w  ziołowej panierce Zapraszam do ...
  • Z bloga: Smaki Na Talerzu

    Roladki te zrobiłam nieco spontanicznie. Dla zapowiedzianych gości miałam przygotowane inne przekąski, ale coś mnie naszło i wrzuciłam jeszcze w sklepie chleb tostowy do koszyka. Widziałam ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

     Bułeczki sprawdzą się na imprezie jako dodatek do innych dań lub przekąska. Będą też dobre jako gotowe bułeczki na podróż lub do szkoły. Dzieci będą zachwycone. Składniki: 500 g mąki...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

     Gotowe ciasto można pokroić na 4 cm kawałki lub na większe (np na pół). Koreczki można nadziać na wykałaczki aby ułatwić moczenie ich w sosie. Są ciekawym dodatkiem do imprezowego menu. ...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Jest połowa września i pogoda raczej zbliża nas ku jesieni niż latu. Powoli trzeba organizować przechowywanie wypielęgnowanych w sezonie warzyw. Jednak ze względu na tegoroczną pogodę, ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Kotlety z cukinii pokochają wszyscy. Szczególnie jak będą podawane z sosami Folwark: kebab gyros ostry Folwark, sos madziarów Folwark lub ketchup premium Folwark.  Składniki:1 średnia ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonała przekąska. Delikatna cukinia w chrupiącym boczku, serwowana z sosem barebcue Folwark. Składniki:1 mała cukiniaopakowanie boczku parzonego (100 g)sos barbecue Folwarksól, pieprzoliwa...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×