Targ Smaku

  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Placek ziemniaczano-serowy, czy babka ziemniaczana (jak kto woli) to świetny pomysł na obiad czy kolację. Do przygotowania szybki, szczególnie, że wykorzystać można ziemniaki z obiadu (tego ...
  • Z bloga: wegefaza

    W letnich sałatkach czasem trudno uniknąć fety, słony serowy smak świetnie współgra z pomidorami, bobem, arbuzem czy grillowaną cukinią... Na szczęście nawet Ci, którzy unikają nabiału,...
  • Z bloga: Kulinarne Doznania

    Przepis na pyszną przekąskę, przystawkę lub po prostu kolację ! Składniki: pierś z kurczaka sałata pomidorki koktajlowe lub suszone czosnek oliwa z oliwek bagietka przyprawa do kurczaka sól...
  • Z bloga: chleba naszego

    Dobra przekąska z piekarnika, upieczona  z parówką , serem, oregano i pomidorkami. 1 kg mąki 50/50 typ 650/1850, 50 g drożdży, po  łyżce cukru i soli, ~500 ml ciepłej wody, ziemniak. ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Pyszna tarta wytrawna z porem, cukinią i serkiem ricotta to prosty pomysł na  sycący obiad lub kolację. Na wierzchu możemy ułożyć pomidorki koktajlowe, które podpieczone w piecu nadadzą ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Kremowe grzyby z czosnkiem i tymiankiem mogłabym jeść rano, wieczorem i po południu! Grzyby po prostu uwielbiam. Każde! Ale moje ulubione to kurki i pieczarki. I to nic, że za oknem 28 stopni, ...
  • Z bloga: harmoniacialaiumyslu

    Przekąski lub Hiszpańskie tapas–  poczekajki na imprezie; zawsze wprawiają w dobry nastrój i przygotowują do dania głównego. Tutaj znajdziesz trzy proste przepisy na letnie i domowe ...
  • Z bloga: W Moim Magicznym Domu

    Idealny sposób na stworzenie niezłej przekąski i nie zmarnowaniu ani piętki z starszego chleba. Składniki: Kilka kromek czerstwego pieczywa masło szynka ogórek konserwowy 1 cebula 1-2 ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Muhammara, syryjska pasta z pieczonej papryki. Słodko orzechowa, idealna do chlebków pita, świeżych ziół i oliwek. Sprawdzi się na imprezach i innych posiadówach, na których miło co nieco ...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Pierwszy raz z tym sosem spotkałam się na warsztatach w Book&Cook. Pikantny, czosnkowy i intensywnie zielony był dodatkiem do ryby. Sos ma korzenie południowo-amerykąńskie. Serwowany jest w...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Pomysł na galaretkę podpatrzyłam w ostatnim numerze miesięcznika " Kuchnia". Pomidorów u mnie dużo a ponieważ są z działki, bez grama oprysku to ich trwałość jest dużo mniejsza niż tych...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Egzotyczne lody z mango i ananasa domowej produkcji Czytaj więcej »
  • Z bloga: Alternatywy Pięć i Pół

    Jak jest fit szarlotka, to muszą być też LODY. Bo czymże jest cieplutkie ciasto z jabłkami bez orzeźwiającego dodatku, i to w wersji ozdrowiałej?  Przepis jest dedykowany zagorzałym ...
  • Z bloga: Przepisy Babci

    Chutney to gęsty sos pochodzący z Indii. Przyrządzany jest z warzyw i owoców. Można używać rozmaitych dodatków. Jego charakter podkreślają orientalne przyprawy. W moim przypadku jest to ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Pyszna pizza w najprostrzej odsłonie – czyli margherita z sosem pomidorowym i serem mozzarella. Ja najbardziej lubię ją właśnie taką – bez innych dodatków, ale możecie na wierzch dodać ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Słony oscypek doskonale uzupełnia smak delikatnej cukinii. Szczególnie w połączeniu z sosem do pizzy Folwark. Składniki:1 średnia podłużna cukiniaoscypek duży (tarty na dużych ...
  • Z bloga: Chleb Pod Grapą

    Pierogi te wymyśliłam kiedyś jako prowiant na całodzienną wyprawę ptasiarską, można więc jeść je zaraz po upieczeniu, albo zabrać na wycieczkę czy piknik i zjadać na zimno. Smakują ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Pyszne kawałki kurczaka, to smaczna propozycja na każdy stół. Piersi z drobiu kroimy w kawałki 3-6 cm, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką. -- Potem przekładamy wszystko do miski, ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Pomysł na szybką i prostą przekąskę na każdą imprezę – paluchy z ciasta francuskiego z dodatkiem pesto i sera. Pycha 🙂 Składniki/na ok. 18 sztuk: – 1 opakowanie ciasta francuskiego ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

      Arbuz, ser feta, czarne oliwki i czerwona cebula to dość ryzykowne zestawienie składników. Słodki i soczysty owoc ze słoną fetą oraz ostrą cebulą i cierpkimi czarnymi oliwkami… Tu się ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 1 tortilla 30 cm 1 serek chrzanowy 150 g 1 średni pomidor 1 puszka tuńczyka w kawałkach kawałek pora sól, pieprz Przygotowanie: Pomidora obrać ze skórki i wydrążyć. Pokroić … ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Dla mnie smaki lata, to nie tylko soczyste pełne kolorów owoce, ale także pyszne warzywa za którymi będę tak bardzo tęsknić gdy nadejdą chłodne jesienne dni. Dziś polecam Wam wspaniałą ...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Właściwie nic wyjątkowego. Kolejna wersja przekąski na bazie ciasta francuskiego. Jednak zarówno jej kształt jak i składniki nie są już takie oczywiste.Wnętrze jest serowe z dodatkiem ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Wycieczka do lasu zakończyła się powrotem z pełnym wiaderkiem małych, żółtych i pachnących ściółką kurek. Niestety nie udało nam się znaleźć ani jednego innego, ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Tortilla de patatas to jedno z moich ulubionych tapas - i specjalnie piszę tapas, ponieważ nie cierpię jak się spolszcza to słowo mówiąc tapasy, jakoś mi to strasznie źle dźwięczy w ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Upały, przynajmniej u mnie w Bydgoszczy, odpuściły. Podobno ciepłe dni mają jeszcze wrócić. Ja się cieszę z tego chwilowego ochłodzenia. Trochę odpocznę od upałów. Możecie mi ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    W sam raz na śniadanko, podwieczorek, albo przekąskę ;) Idealne w taką pogodę. Proste i szybkie danie z kilku składników, gdy macie ochotę na coś pysznego, a nie chce się Wam siedzieć ...
  • Z bloga: Taste and Cook

    Chlebek ziołowyPyszny, aromatyczny chleb domowej roboty z dodatkiem ziół i przypraw, który świetnie sprawdza się jako przekąska na imprezy. Najlepszy jest jeszcze na ciepło, rwany prosto z ...
  • Z bloga: MarcinChef.pl

    Hummus – to potrawa wywodząca się z Lewantu i Egiptu, sos dip lub pasta do smarowania, przyrządzana z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy. Ostatnio coraz popularniejsza. Dzisiaj pokażę,...
  • Z bloga: przepisymojejmamy

    Letnia sałatka w sam raz do mięs i dań z grilla.Wykonanie nie jest zbyt skomplikowane a do tego jest tania.Nie przepadam za sosami typu winegret ale ten jest naprawdę smaczny.Ziemniaki te często ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×