Targ Smaku

  • Z bloga: Moja Książka Kucharska

    ORIENTALNE GRZANKI - przepis krok po kroku Na Zakaukaziu i w średniej Azji wykonuje się te grzanki ze specjalnego pieczywa, które w tamtym rejonie nazywają ławasz. Jest to rodzaj białego, ...
  • Z bloga: FITBUuK

    Bataty, Uwielbiam w każdej postaci. Dziś faszerowane serem feta, żółtym, czosnkiem i zielonymi oliwkami. Szybkie i przepyszne! Zapraszam do wypróbowania :) Składniki:3 słodkie ...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Śledź w sosie curry to mistrzostwo świata. Będzie nie lada gratką dla miłośników tej przyprawy, ale uwaga...danie wciąga i ma się ochotę na więcej i więcej.   Śledzie w sosie curry 8...
  • Z bloga: Szalona Kuchnia Eweliny

    Zimna przystawka z galaretki w kształcie jajka, z filetem z pstrąga i warzywami nie tylko świetnie smakuje, ale z pewnością będzie efektowną ozdobą Wielkanocnego stołu. ...
  • Z bloga: Skubnąć Jedzenie.

    Jest to mój pierwszy post, mój pierwszy przepis. Dzisiaj przygotowałem, coś szybkiego na śniadanie do pracy albo do szkoły, również może na kolacje, podwieczorek ect..  ...
  • Z bloga: bezglutenowi

    Kisiel, jak tak to jaki smak? Malinowy oczywiście najlepszy! Każdy ma swoje upodobania, ale dla mnie jak kisiel to tylko malinowy, nie byle jaki, koniecznie domowy, z soku malinowego. Niedawno ...
  • Z bloga: Ewelajna

    Czas przedstawić kolejny superfood. Dziś będzie to sezam – małe, złociste ziarenka o wielkiej mocy 🙂 Sezam to najstarsza przyprawa znana ludzkości. Prawdopodobnie został udomowiony w ...
  • Z bloga: Ewelajna

    Witajcie kochani! Płonę ze wstydu, że przez dwa miesiące nie napisałam nic na blogu… Mam nadzieję, że to Was nie odstraszyło i nie uciekliście gdzie pieprz rośnie 😉 Wracając na ...
  • Z bloga: Ewelajna

    Znacie topinambur? Ja słyszałam o nim już sporo czasu temu, ale jakoś nigdy nie miałam okazji go wypróbować. W końcu, w szale spontanicznych zakupów jakoś znalazł się w moim koszyku i w...
  • Z bloga: Ewelajna

    Najmodniejszą fit przekąską w ostatnim czasie są chrupiące warzywa maczane w różnych sosach. Przygotowałam dla Was dwie proste propozycje dipów. Proste, ale bardzo smaczne. Oczywiście ...
  • Z bloga: Food Square

    Kapusta nad Wisłą to dość modne warzywo, ale ta dopiero całkiem niedawno wkradła się na nasze salony, by brylować na kuchennym parkiecie. Panie i Panowie przed Wami pak choi (zwana ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Składniki / 4-8 porcji: Ciasto: – 250g mąki – 125g masła – szczypta soli – 2-3 łyżki zimnej wody Farsz: – 2 jajka – 2/3 szklanki śmietany 18% – 125g -150g wędzonego łososia ...
  • Z bloga: Mój Smak

          W ostatnim czasie u mnie w domu zjadamy dość sporą ilość ziemniaków , na różne sposoby , czy gotowane , pieczone , czy smażone . Ale najbardziej zasmakowały nam ziemniaki z ...
  • Z bloga: Mój Smak

        Dziś zapraszam na bardzo szybkie w przygotowaniu grzanki z dużą ilością czosnku , doskonale się nadają jako dodatek do sałatek , czy mięs pieczonych , serdecznie zapraszam do ...
  • Z bloga: Czynniki Pierwsze

    Dzisiejsza propozycja to nasz ostatni hit. Koktajl ze szpinakiem na zielonej herbacie to świetna propozycja na drugie śniadanie. Bazą jest zielona herbata, która daje porządnego kopa ...
  • Z bloga: Kulinarne Przemyślenia

    Składniki: Ciasto:-200 g mąki-100 g masła-1 jajko-szczypta soli-zimna wodaFarsz:-opakowanie mrożonego szpinaku-200 g sera feta-100 ml śmietany 30%-1 jajko-1 łyżka masła-2 pojedyncze piersi z...
  • Z bloga: Pysznie & Pięknie

    Pyszna przekąska na każdą okazję. Bardzo prosta w przygotowaniu. Połączenie śmietankowego serka z chrzanem wspólnie z łososiem pasuje idealnie. Składniki na 18-20 sztuk:3-4 tortille lub ...
  • Z bloga: Kuchnia wg. Kacpra

    Gyros – sałatka znana bardzo dobrze w Polsce. Zawiera warzywa, mięso, oraz sosy. Jest wyśmienita i szybka w wykonaniu. Pasuje na lunch, lecz też na kolację. Przekazuję przepis i życzę ...
  • Z bloga: jedz i smakuj

    Ziemniaczane krokiety ze szpinakiem, mięsem indyczym i orzechami laskowymi. Odrobina soku i startej skórki z cytryny nadaje im wyjątkowego charakteru. Bardzo smaczna propozycja bezglutenowego ...
  • Z bloga: Smaki Ewy

    Może nie jest teraz najlepszy czas na bób, ale dla chcącego nic trudnego. Ja wykorzystałam bób konserwowy. Danie ekspresowe. U mnie był dodatkiem do obiadu. A Wy z czym go podacie? ...
  • Z bloga: Chop w kuchni

    Ôstatnio1 bōły2 u nos na bezuchu3 mode4 frelki5 i tak żech sie pomyśloł, że trza by narychtować6 co lekego, bo ône przece7 terozki cołki8 czas rachujōm te kalorie i tak żech ...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

     Podanie takich jajek na przystawkę jest świetnym rozwiązaniem na spotkaniu rodzinnym.Elegancko wyglądają i smakują wybornie maczane w ulubionym dipie. 1 op.ciasta francuskiego 7 jajek ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Pierogi gotowane z mięsem "pielmieni", podawane z gęstą kwaśną śmietaną. Taki był zamiar :)  Tymczasem, w trakcie przygotowań myśli poszybowały do ciast i postanowiłem nie lepić ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Czego można się spodziewać, po takim tytule ?  Jak wygląda parówka,każdy wie:)) ale jaka jest w cieście ?    Tak wygląda parówka w cieście :)) Do przygotowania ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Smaczna propozycja na kolację :) Rolada z mięsa mielonego, z warzywami i kiełbasą :) Potrzebujemy mięso 0,5 kg, włoszczyznę w paskach 0,5 kg, przyprawy, jajko i kawałek kiełbasy :)  ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Uwielbiam bataty w różnej postaci, pieczone lub w zupie-krem w połączeniu np. z marchewką, niedawno opublikowałam na blogu przepis na pieczone bataty, który cieszy się dużym powodzeniem ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Słodki, ciemny sos z suszonych śliwek na bazie naturalnego serka homogenizowanego do mięs na zimno lub serów. Doskonały jako dip na spotkania towarzyskie lub zamiast masła na kanapki.
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Aromatyczny, pachnący ziołami, pikantny schab pokryty grubą warstwą przypraw gotowany na parze to kolejna wersja domowej wędliny. Z sosem z suszonych śliwek lub sosem tatarskim interesująca ...
  • Z bloga: kuchniabellissima

    Mała wariacja polsko – włoska. Połączyłam smak naszych polskich buraków, które mają wiele właściwości. Między innymi zapobiegają anemii, wzmacniają układ odpornościowy, pomagają w ...
  • Z bloga: Cukiernia Pychotki

    Czy lubicie szpinak tak jak ja? Jeżeli tak to mam dla Was kolejny przepis na danie z tymi pysznymi zielonymi listkami. Pychotka Składniki:Ciasto:500 g mąki pszennej25 g drożdży1 jajko1,5 ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×