Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Szalona Kuchnia Eweliny

    Chrupiąca pizza z pieczarkami, niezwykle aromatycznym, wyrazistym w smaku kurczakiem marynowanym w słodko-winnym sosie i orzeźwiającym, lekko pikantnym imbirem to nowe połączenie smaków, ...
  • Z bloga: Gotuj i Mieszkaj

    Ciasto twarogowe bardzo przypomina ciasto francuskie, a jest przy nim o wiele mniej pracy. Nawet proporcje są tak łatwe do zapamiętania, że nie potrzeba wielkiej filozofii. Zagniatasz ciasto i ...
  • Z bloga: Gotuj i Mieszkaj

    Pyszne danie, kolejny hit na imprezach.  Czosnkowe pieczywo - kocham. Mięsne pulpeciki - kocham. Zapiekany ser - kocham.  Nie pozostało mi nic innego jak przygotować tak pyszne danie! :) ...
  • Z bloga: Gotuj i Mieszkaj

    Czy jestem romantyczna? Chyba niekoniecznie.. ale w kuchni lubię być kreatywna! :) Zbliżające się święto zakochanych skusiło mnie do przygotowania dla Was propozycji na romantyczną kolację....
  • Z bloga: Gotuj i Mieszkaj

    Święto pizzy zobowiązuje do przygotowania każdego jej wariantu, albo po prostu ulubionego. Domowa pizza jest genialna w smaku. Ja stosuję swój sprawdzony przepis na ciasto, który zawsze ...
  • Z bloga: Gotuj i Mieszkaj

    Przepyszne, puszyste drożdżowe bułeczki z kremowym sosem. Jemy wprost z jednego naczynia, dla bardziej wykwintnych możemy użyć talerzy, ale nie jest to konieczne! :) Kiedy zbliża się ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 12 udek (pałek) kurczaka 500 g brukselki 3 łyżki przyprawy typu "złocisty kurczak"4 łyżki soku z cytryny3 ząbki czosnku4 łyżki oleju3 łyżki masłasól, pieprzSposób ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dahl, to indyjski gulasz z soczewicy. To pyszne, sycące, aromatyczne i rozgrzewające danie, a przy okazji jest bardzo łatwe do przygotowania. Dahl z soczewicy możemy je również jeść podczas ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 2 marchewki 1/2 główki selera 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu sok z połowy cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Marchewki i seler ...
  • Z bloga: The Slow Life Wife

    Puszyste placuszki z dyni to świetna alternatywa dla klasycznych placków ziemniaczanych czy racuchów z jabłkami. Mają apetyczny żółty kolor, są mięciutkie w środku i pięknie pachną. ...
  • Z bloga: poradzimy24.pl

    Placki ziemniaczane to tradycyjne danie, które świetnie sprawdzi się jako polski fast-food, ale także jako baza eleganckiej kolacji. Placki ziemniaczane smakują chyba każdemu – dzieciom ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    Placki ziemniaczane to tradycyjne danie, które smakuje chyba każdemu. Mogą być podawane na słodko i na ostro - z cukrem, śmietaną, gulaszem, szpinakiem sosem tzatziki lub kawiorem. Składniki...
  • Z bloga: Szalona Kuchnia Eweliny

    Oszukane kotlety schabowe, w których głównym składnikiem jest bogaty w witaminy i pierwiastki mineralne seler, nazywany warzywem młodości. W takiej postaci można przemycić bombę witaminową...
  • Z bloga: Szalona Kuchnia Eweliny

    Aromatyczne ziemniaczane puree z wyraźnym musztardowym akcentem podane w pieczonym pomidorze to świetna propozycja podania popularnych w naszych domach ziemniaków w nowatorskiej odsłonie, ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    W Gruzji ciężko zachować umiarkowanie w jedzeniu i piciu. Gdy na stół wjeżdżają przystawki, sałatki, zioła, bakłażany, różne chlebki i pyszne, domowe wino trudno zachować umiar. ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    To już dziś – mecz Polska-Niemcy Euro 2016! Każdy fan piłki nożnej na pewno będzie kibicował, przeżywał każdą minutę i trzymał kciuki za naszą reprezentację. Przed meczem warto ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    FIOLETOWE PESTO Z CZERWONEJ KAPUSTY Pesto z czerwonej kapusty bardzo mnie zaskoczyło.. i to nie przez cudowny kolor 😉 Zaskoczyło smakiem, szczególnie jak się „przegryzło” 😉 SKŁADNIKI: ...
  • Z bloga: Gotuj i Mieszkaj

    Cebulowy beszamel plus szynka usmażona w złocistej panierce. Idealna przekąska na towarzyskie spotkanie. Podana z ulubionym sosem, będzie genialnym punktem imprezowego menu. Potrzebujemy: 600 ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Piłka nożna, skoki narciarskie… okazji do kibicowania jest naprawdę wiele. A jak kibicowanie, to też pyszne przekąski. Gdy przed telewizorem zbiera się większa ilość osób (głównie ...
  • Z bloga: FitSweet

    No to pasztet… wegepasztet i to całkiem niezły. Z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej. Wilgotny, zwięzły, bezproblemowo się kroi, dobrze rozsmarowuje na chlebie, a do tego pyszny, sycący i ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Jak zrobić domowe masło orzechowe? Nic prostszego, potrzebujemy tylko orzeszków ziemnych i blendera o dużej mocy. Chwila miksowania i mamy prawdziwe masło orzechowe… mniam! Możemy iść o krok...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Sałatka z makaronem i dodatkami Jest to na pewno jedna z moich ulubionych sałatek, a prostota w wykonaniu sprawia, że można ją robić często. Wszystkie składniki w połączeniu tworzą ...
  • Z bloga: Szalona Kuchnia Eweliny

    Pizza farmerska to połączenie pieczarek, prawdziwej wiejskiej kiełbasy, jajek na twardo, domowych kiszonych ogórków i polskiej cebuli. Taka kompozycja smaków sprawia, że potrawa nabiera ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Bardzo lubię sałatki z akcentem owocowym. Taka kolorowa sałatka ze szpinakiem baby i orzechami cudownie komponuje się z gruszką i twardym serem typu cheddar lub parmezan. Taką sałatkę polecam...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Piątek! Piątunio! Kocham piątki, bo w szkole Króliczki nie zadają nic na weekend, więc po południu ona ma labę, a ja nie muszę cerberować, żeby odrobiła wszystko. I najważniejsze – nie ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Czasami trzeba zrobić coś szybko i nie ma czasu rozprawiać nad tym czy coś jest z puszki, czy z mrożonki. Dziś właśnie był taki moment, że musiałam zrobić szybkie jedzonko.Moja propozycja...
  • Z bloga: Ola la LCHF

    Na naszych talerzach często goszczą jajka faszerowane na wiele sposobów. Znakomicie sprawdzają się także na święta na wielkanocnym stole lub jako przekąska podczas różnych imprez. Nie ...
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Dziś ciekawa i łatwa w przygotowaniu przekąska. Warkoczyki z ciasta francuskiego z wędzonym polskim boczkiem lub włoską pancettą można użyć też jako dodatku do zup kremów. Smakowite ...
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Amerykańska kuchnia rodzinna bez pieczonej kukurydzy by chyba nie istniała. Przepis na pieczoną kukurydzę jest tak prosty, że aż by było żal gdyby go nie adoptować do polskiej kuchni ...
  • Z bloga: Kuchnia rodzinna

    Diety często są wypełnione piersią kurczaka. Niewiele bowiem mięs swoją kalorycznością spełnia wymogi i pasuje do dietetycznych potraw. Będąc na diecie można się w końcu piersią ...