Targ Smaku

  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    Jajka faszerowane pieczarkami i szynką można przygotować nie tylko na Święta Wielkanocne, ale sprawdzą się również jako przekąska na wszelkiego rodzaju przyjęciach. Są proste w ...
  • Z bloga: Skarbnica Smaków

    Często nie wiadomo co zrobić z mięsem z rosołu - doskonałym sposobem na jego wykorzystanie jest irański kurczak, ale można też przygotować drobiową pastę na kanapki.Przepis na nią ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Truskawkowy smak na pozytywne rozpoczęcie dnia Czytaj więcej »
  • Z bloga: My Chcemy Jeść

    Ogórki ceniono już 3 tys. lat temu. Chętnie zajadali się nimi mieszkańcy Indii, starożytni Grecy i Rzymianie. W XVII wieku we Francji ogórki zaczęto uprawiać w szklarniach. W tym czasie ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Tradycyjne zapiekanki z pieczarkami kojarzą mi się z wakacjami nad morzem, a szczególnie w Łebie - gdzie można je zjeść o każdej porze dnia i nocy 😉 Także w moim rodzinnym mieście przy ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Szaszłyki hoisinSezon grillowy uważam za rozpoczęty! W końcu zrobiło się ciepło, można wylec do ogródków, parków i na działki i rozpalić grille. Grillowanie to oczywiście nie tylko ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Kalafior duszony z chilliKalafior to bardzo popularne w Polsce warzywo, do niedawna jednak kojarzone z intensywnym, dla niektórych niezbyt przyjemnym zapachem, podawanym z przesmażoną na maśle ...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Specjalnie dla Was wybrałam najlepsze przepisy z nowalijkami, które znajdziecie na blogu. Chrupiące rozdkiewki, świeża sałata i młoda kapusta biała, szczypiorek, pomidorki, to tylko z ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Są doskonałym pomysłem na przekąskę, świetnie się prezentują, trudno znaleźć... Artykuł Faszerowane pieczarki pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Cookmagazine

    Ciekawą alternatywą dla klasycznych chipsów z ziemniaków, które swoją drogą... Artykuł Chipsy z pietruszki pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Cookmagazine

    Nasze DOMOWE TAHINI to nic innego jak pasta z nasion... Artykuł Domowe tahini pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Cookmagazine

    Nasz dzisiejszy WRAP Z WARZYWAMI I MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ, to nic... Artykuł Wrap z warzywami i musztardą francuską pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    To co, że gorąco. Dobry smalec nie jest zły nawet w taką pogodę jak dziś. Dzisiaj kuchnia poleca zajefajny smalec z gruszką i prażonymi włoskimi orzechami. Pycha! 500g słoniny 100g ...
  • Z bloga: MarcinChef.pl

    Pyszne potrawy na grilla to niewątpliwie podstawa udanego ucztowania. Nie zapominajmy jednak o dodatkach, jakimi są pyszne sosy i dipy, które wzbogacą i urozmaicą smak każdej potrawy! Zamiast ...
  • Z bloga: Bullio

    Delikatne placki z utartej cukinii i marchewki. Według mnie najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu naturalnego lub śmietany. Z przepisu wychodzi siedem średniej wielkości placków. Cukinię umyć ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    W zakresie pieczywa jestem dość wymagająca i wybredna ;) Może dlatego, że z reguły nie jadam go  na co dzień, lecz w weekendy, kiedy mam okazję potraktować chleb czy bułki z należytą ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Jak dorzucić więcej białka do diety wegetariańskiej albo nawet wegańskiej? Do tego ograniczając produkty sojowe....Najlepszym rozwiązaniem są: fasola, soczewica i cieciorka. Ta ostatnia ...
  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    W tym roku późno wchodzimy w sezon szparagowy, ale zaczynamy od klasyka i proponujemy zielone szparagi z jajkiem poszetowym. Taką smakowitą kolację przygotowaliśmy w czasie wizyty naszego ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Co zrobić gdy rodzina na obiad zarządza pulled porka? Co idealnie pasuje do pieczonych młodych ziemniaków i surówki z młodej białej kapusty? Odpowiedź nie jest skomplikowana, to jedno ...
  • Z bloga: PS. Gotujemy

    I kolejna już propozycja warzywnego pasztetu - bardzo zachwalanego przez autorkę Jadłonomii z drobnymi zmianami wprowadzonymi przeze mnie. Pasztecik aromatyczny, godny wypróbowania. Ze wszystkich...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Do wczorajszej salsy doskonale pasują dzisiejsze, chrupiące, udka z grilla. Na grilla najlepiej sprawdzają sie niewielkie pałeczki, które szybko sie upieką. Trochę ziół, ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Ktoś lubi ?  Składniki 4 karczochy...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Bardzo proste w przygotowaniu danie grillowe. Połączenie smaku lekko słodkawych śliwek, wyrazistego boczku i ostrej musztardy smakuje nieco jak BBQ. Składniki: 100g suszonych śliwek cienkie...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Wariacja na temat tradycyjnych placków ziemniaczanych. Takie placki podaję z sosem czosnkowym. Składniki: 7-8 sporych ziemniaków cebula 200 g pieczarek jajko 3 łyżki mąki po pół łyżeczki ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Przepis na pyszne śledzie w lekko słodkim sosie z rodzynkami i cebulą. Świetnie sprawdzą się na wszelkiego rodzaju imprezach. Składniki: ok 700 g śledzi a la matias 2 duże cebule pół ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Pasztet warzywny to świetny pomysł na zdrowy dodatek do pieczywa. Pasztet pozostaje świeży przez kilka dni i jest doskonałą alternatywa dla chociażby wędlin nafaszerowanych różnego rodzaju ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Aromatyczne kawałki indyka w panierce, smażone lub, jak ktoś woli i chce zaoszczędzić nieco kalorii, pieczone. Domowa, zdrowsza wersja fast fooda. Te indycze nuggetsy posmakują Wam zarówno na ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Sałatka gyros to większości znana sałatka, której podstawą jest smażone mięso kurczaka z aromatyczną przyprawą wykorzystywaną do przygotowywania gyrosa. Doskonale dobrane składniki ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Tacos. Genialny meksykański smak. Tacos z sosem salsa mexicana Folwark Składniki:mięso mielone wołowe 500 g1 cebula2 ząbki czosnku1 papryczka chili1 czerwona papryka1 puszka krojonych ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    400 g polędwicy wołowej 1 ogórek kiszony 1 mała biała cebula 1 mała czerwona cebula 6 sztuk kurek marynowanych 1 łyżeczka musztardy 1 żółtko na każdą porcję sól pieprz świeżo ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×