Targ Smaku

  • Z bloga: extradania.pl

    Porcje: 2 Drukuj Tosty z jajkiem i boczkiem Przez 28 lutego 2016...
  • Z bloga: extradania.pl

    Drukuj Fasolka po bretońsku Przez 26 października 2016...
  • Z bloga: Kuchnia z widokiem na ogród

    Przepis na te śledziki dostałam od mojej mamy, a Ona od swojej serdeczniej przyjaciółki Kasi :) Było to już jakiś czas temu, a śledziki nadal królują u nas na wszelkich imprezach i ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Dzisiaj zapraszam na dość finezyjne kuleczki z makreli z warzywami i orzechową panierką. Takie kuleczki będą świetną i pożywną przekąską w ciągu dnia, ale także dobrą przystawką lub ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Wege piątek Gdy zobaczyłam przepis na jajka zapiekane z papryką w cieście francuskim w książce "Jerusalem", o której już wspominałam przy okazji jajek sadzonych na jagnięcinie  i pasty z ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Absolutnym hitem imprez w PRL były koreczki serowe. Jak sama nazwa wskazuje jednym ze składników był ser żółty. Reszta stanowiła całkowitą dowolność. Można było przerobić na mini ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Uwielbiam topinambur, ale nie lubię go kupować, bo zwykle jest drogi i nie lubię go obierać, bo ma nieregularne kształty i obieraczka wysiada. Jeśli chodzi o pierwsze ale, to podobno rośnie ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Bardzo lubię białą dużą rzodkiew. Jest dostępna tylko przez część roku, ale za to jest bardziej wydajna niż rzodkiewki. Zwykle kiszę ją jako kimczi lub libańskie pikle (zobacz przepis), ...
  • Z bloga: Kuchnia po mojemu

    Tłusty Czwartek, tłustym czwartkiem tymczasem ja zapraszam na domową pizzę. Tak jak wspominałam w poprzednim wpisie - ze słodkim mi nie po drodze. Poza tym sprawdźcie sami co trzeba zrobić, ...
  • Z bloga: Raj Podniebienia

              Krewetki są tak wyjątkowym produktem, że zawsze smakują bardzo dobrze - przynajmniej dla mnie... Te krewetki, ogromne krewetki, to wyjątkowe krewetki -  wyborne, smakowite, ...
  • Z bloga: Raj Podniebienia

    Składniki: 7 g suchych drożdży 3/4 szklanki mleka 600 g mąki 300 ml ciepłej wody 5 łyżek oliwy 1 czubata łyżka soli świeże gałązki rozmarynu Wykonanie: Drożdże zalewam mlekiem i ...
  • Z bloga: Czynniki Pierwsze

    100 gramów chipsów zawiera w sobie od około 400 do nawet 650 kcal! Do tego jakieś 50 gramów węglowodanów i tłuszczy. Idąc tym tropem, garść chipsów, którą właśnie pochłaniamy (albo ...
  • Z bloga: silkdressdiet

    Wygląda na to, że zostaliśmy adoptowani przez wietnamską rodzinę! Spędziliśmy z nimi najważniejsze w tym kraju święto o nazwie Tet czyli inaugurację Księżycowego Nowego Roku, jeździmy na...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Przyszedł czas na kolejny z podstawowych przepisów, jakie musicie znać, a mianowicie na ciasto z którego robi się pizzę. Jedni lubią cienką inni natomiast uwielbiają ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Z podanych składników wyszło 6 sztuk.batat  duży 1 sztukacynamon 1/2 łyżeczkikolendra 1/2 łyżeczkikmin rzymski 1/2 łyżeczkisól 1 łyżeczkajaja 2 sztukimąka ryżowa pełnozioarnista 3/4 ...
  • Z bloga: Przekąski na Imprezę

    Znakiem rozpoznawczym kończącego się karnawału są faworki czy też chruściki. Robiły je nasze mamy i babcie, więc my także nie wyobrażamy sobie bez nich Tłustego Czwartku. Oto przepis na ...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    1 kg jabłek gat. Champion100 g ziaren sezamu1 szklanka płatków górskich + podsypka4 łyżki ziaren słonecznika łuskanego4 łyżki ziaren siemienia lnianego2 łyżki mioduPrzygotowanie:1. ...
  • Z bloga: Daktylownia

    Najlepszy wegański pasztet z orzechami włoskimi! Cała rodzina się w nim zakochała 🙂 Wyszedł tak dobry, że od kilku dni piekę 2 dziennie, a on bardzo szybko znika. Ciepły jest bardzo ...
  • Z bloga: gotować!

    Koniec z odgrzewanymi kotletami
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Uwielbiam owoce można za dwie rzeczy: za ich niesamowity smak i za to jak z niewielką ilością składników można z nich wyczarować pyszne danie. I tak będzie właśnie dziś - minimalna ...
  • Z bloga: Bullio

    Ricotta to miękki, włoski ser, który powstaje z serwatki. Jest więc świetnym pomysłem na wykorzystanie serwatki, która zostanie nam z wyrobu sera podpuszczkowego (przepis na podpuszczkowy ser ...
  • Z bloga: Mój Smak

        Kto  nie lubi z nas ziemniaków , chyba nie ma takich osób , albo mała garstka . Ja osobiście uwielbiam ziemniaki w każdej proponowanej formię , pieczone , gotowane , czy smażone , a ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Wędzona, dojrzewająca szynka z papryczkami chilli Wędzona szynka z chilli – kolejna wędzonka z serii , pomysły i wynalazki 😉 Czyli próby udoskonalenia , a raczej ożywienia starych ...
  • Z bloga: Mama z miasta

    To nie prawda że nie obchodzę Walentynek, to Walentynki nie obchodzą mnie. Taki cytat znalazłam dziś na stronie mojej idolki Matki Jedynej. Ja Walentynki mimo wszystko świętuję choćby małym ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Dziś dzielę się z Wami zaskakująco prostym przepisem na pieczone bataty, które będą stanowiły świetny dodatek do drobiu i różnych mięs, a same również doskonale smakują. Cukier ...
  • Z bloga: bezglutenowi

            Donut’s czyli amerykańskie pączki z dziurką. Dostępne również w Polsce pączki z dziurką znaleźć możemy są w wielu odsłonach; z lukrem, polewą czekoladową, glazurą, ...
  • Z bloga: mecooks

    Pyszne Quritto z kurczakiem w stylu KFC.
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Już za chwilę koniec karnawału i Ostatki ! Jak wiadomo Ostatki śledziem stoją, dlatego już dziś zapraszam Was na bardzo klasyczny i chyba najbardziej przeze mnie ulubiony przepis na tę ...
  • Z bloga: Lena's sweet afternoon

    Uwielbiam smoothies. Są świetną alternatywą dla sałatek owocowych i sprawdzają się idealnie jako drugie śniadanie czy podwieczorek. Smoothies warzywne są również idealną formą podania ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Moją ulubioną sałatką jest Cobb. Jest pyszna, ale żeby ją zrobić trzeba mieć na zbyciu kotlet z kurczaka, najlepiej taki, który został z obiadu, bo inaczej zrobienie tej sałatki staje się...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×