Targ Smaku

  • Z bloga: My Blueberry Corner

    http://jagodzianka.com/2017/11/kiszone-jablka/?targ-smaku=1"> Drukuj Poziom trudności    Kiszone jabłka tak jak wszystkie kiszonki są bogatym ...
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    SKŁADNIKI ( na mały słoiczek )1/3 awokado 1 bardzo dojrzały banan1 łyżka kakao 1 łyżeczka miodu PRZYGOTOWANIE:Składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładko, przekładamy krem ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Przepis na ogórki z curry to od lat najczęstsze przetwory w naszym domu. Do tej pory robiła je głównie moja mama, jednak tego roku my również postanowiliśmy zrobić kilka słoików. ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Passata pomidorowa to jeden z moich samodzielnych przetworów. Nie lubię robić przetworów i zdecydowanie jest to specjalność mojego męża. W tym roku postanowiłam, że musi się ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pasztet z cukinii to mój pierwszy pasztet jaki ze smakiem jadłam i zrobiłam! Nie jadam mięsnych pasztetów, więc ciężko mi porównać i wskazać równice w smaku. Jednak muszę ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Powidła śliwkowe o bardzo intensywnym smaku i pięknym ciemnym kolorze. To tradycyjny przepis z dawnych lat. Powidła smaży się przez 3 dni po 1,5 godziny. Ja swoje powidła dosładzałam ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Nic tak nie cieszy, jak samodzielne wyprodukowanie czegoś, co bez problemu możemy dostać w sklepie. Przede wszystkim wiemy co jemy, jakiej jakości dajemy składniki, doprawiamy wedle naszego ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Puree z dyni to fantastyczny dodatek do ciast, różnego rodzaju deserów, a także do potraw wytrawnych. Dlatego najlepiej przygotować czyste puree, tzn. bez żadnych ziół. Możemy je ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    W planach miałam robić comiesięczny posty o tej tematyce, niestety na tę chwilę mają one raczej charakter nieregularny- walczę z planami i czasem :D Mogę Was jednak zapewnić, że pluem jest...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Kuchnia przetestowała włoski sposób na przechowywanie grzybów. Obgotowane i osuszone grzyby zalewamy gorącą, ale nie wrzącą oliwą, dorzucamy kilka listków rozmarynu i już. Słoiki ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    Sok winogronowySok z winogron z powodzeniem można przygotować z winogron, które rosną na działce lub w ogrodzie. Przeważnie nie są to odmiany deserowe więc owoce bywają cierpkie, jednak ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    W sprzedaży pojawiła się żurawina. Nasza propozycja na konfiturę.  Składniki 2 duże pomarańcze...
  • Z bloga: swojskie jedzonko

    Na dworze coraz zimniej-więc chociaż pod folią pomidorów dużo to już nie dojrzewają-więc trzeba wykorzystać takie jakie mamy-czyli zielone-polecam pyszną sałatkę na zimę właśnie z ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Ogromna cukinia spoczywająca w mojej lodówce, w końcu doczekała się zamiany w pyszny, nieco inny od reszty dżem z cukinii. Jako ze jest to warzywo o niezbyt wyraźnie ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Po prostu rewelacja ! Zostałam poczęstowana przez moich sąsiadów przepyszną buraczaną sałatką. A, że akurat nie miałam żadnej surówki do obiadu, otworzyłam podarowany słoik. Pani ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Masło - niezbędny składnik naszej codziennej diety i pyszny dodatek wzbogacający smak naszych dań -  niestety bardzo podrożało, nawet o 70%. Czym jest spowodowana ta podwyżka ? W poprzednim...
  • Z bloga: spotkaniaprzystole

    Dobre kilka miesięcy przymierzam się do opublikowania przepisu na kiszone buraki, ale przyznaję się, że poległam na zdjęciach. Sok z kiszonych buraków ma przepiękny, głęboki odcień ...
  • Z bloga: Księga-Smaku

    Grzyby marynowane w occie. Kiedy sezon grzybowy jest w pełni i mamy wystarczającą ilość zasuszonych i zamrożonych leśnych grzybów, warto Artykuł Grzyby marynowane w occie – przepis ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Sezon w pełni. U nas w Lubuskie lasy wynagradzają poprzednie lata posuchy. A prawdziwki marynowane to chyba najsmaczniejsze marynowane grzyby.  Składniki...
  • Z bloga: poradzimy24.pl

    Suszona pietruszka jest naprawdę prosta w przygotowaniu! Sprawdź, jak suszyć pietruszkę w zwykłym piekarniku :) Artykuł Jak suszyć pietruszkę na zimę pochodzi z serwisu Poradzimy24.pl.
  • Z bloga: poradzimy24.pl

    Mrożone owoce można wykorzystać na wiele sposobów! :) Artykuł Jak mrozić owoce pochodzi z serwisu Poradzimy24.pl.
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Zainspirowani przepisem z bloga Swojskie jedzonko, postanowiliśmy zrobić w ten sposób grzyby. Zmniejszyliśmy ilość papryki, za nią daliśmy podgrzybki. I wiecie co? Wyszły wyśmienite <3 ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Dzięki mniam-mniam, za świetny przepis na grzyby. Już sprzedany dalej. Składniki 1 kg ugotowanych ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Jako, że na straganach królują teraz warzywa do przetworów, nie mogłam się powstrzymać przed przygotowaniem ajwaru. Przygotowałam go w wersji pikantnej
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Sezon grzybowy w pełni. Las wygląda przepięknie – zielony mech a na nimi kolorowe, grzybowe kapelusze. O tym jakie grzyby zbieramy możecie się dowiedzieć z naszego wcześniejszego wpisu. ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Na śniadanie, na kolację, na świeżutką bułeczkę, na chrupiącego tosta, na dobry humor, na zdrowie… Gorzka czekolada, kakao i śliwki węgierki to idealne połączenie zamknięte w słoikach...
  • Z bloga: poradzimy24.pl

    Wśród zimowych przetworów królują marynowane warzywa - ogórki konserwowe, pikle, papryka. Oto sprawdzony przepis na octową marynatę do warzyw. Artykuł Marynata octowa do warzyw. Jak zrobić ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    <!--[if gte mso 9]> <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE...
  • Z bloga: poradzimy24.pl

    Czy wiecie, że jabłek nie powinno się trzymać w lodówce?! Artykuł Jak i gdzie przechowywać jabłka w zimie pochodzi z serwisu Poradzimy24.pl.
  • Z bloga: poradzimy24.pl

    Teraz śliwki są najpyszniejsze! Artykuł Jak mrozić śliwki pochodzi z serwisu Poradzimy24.pl.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×