Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Domowy zakwas na żur śląski Zakwas , potrafi być naprawdę różny , powstaje z różnych ,rodzajów maki i dodatków , w tej zakładce zaprezentuję te popularne , a także mniej Read More ... ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Dzisiaj chciałabym Was przenieść do kuchni arabskiej i zaprezentować migdałową pastę, która jest świetną alternatywą dla masła z orzeszków ziemnych. Amlou od stuleci gości w kuchni ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Czerwona kapusta dostępna jest w sprzedaży praktycznie cały rok. Dzięki temu możemy ją kisić w domowych warunkach, w niewielkich ilościach, wtedy kiedy będziemy mieli na nią ochotę. ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    LEMON CURD Angielski przysmak, który kojarzy mi się z Dublinem, ponieważ tam pierwszy raz go spróbowałam i od razu się zakochałam. Nie lubię tłumaczyć tej nazwy.. bo jak brzmi „masło ...
  • Z bloga: Mostek w kuchni

    Podstawą każdej dobrej pizzy czy spaghetti jest sos. Najbardziej popularnym w kuchni włoskiej jest sos marinara, czyli nic innego jak aromatyczne pomidory, czosnek i zioła. Dziś mam dla Was ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Kuchnia poleca pyszne domowe masło czosnkowe. Parę minut pracy i możecie się delektować masłem własnej produkcji.  400 g śmietany 30 % 1 ząbek czosnku Do misy miksera wlewamy śmietanę i ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Koniec listopada i grudzień to irlandzki sezon na żurawinę. Właściwie tylko teraz jest dostępna świeża, więc nie wybrzydzam, tylko korzystam. W lodówce spokojnie można świeże owoce ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Sos teriyaki 2016-04-09 15:43:52 Dziś zabieram Was w kulinarną podróż do Japonii. Kuchnia ta jest uznawana za najzdrowszą kuchnię świata. Jest pełna pysznych dań z ryżu, wołowiny, ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Miłośnicy hummus wiedzą jak ważną rolę w przepisie odgrywa pasta tahini i właśnie dziś przepis na pastę tahini domowej roboty. Oczywiście można pastę kupić w sklepie, gdzie ...
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Kiszonki w Polsce przeżywają renesans. Znani kucharze czy blogerzy przeważnie mają w swoich spiżarniach własne kiszonki. Ja nie mam chłodnej spiżarki, więc ratuję się częstszym ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Klasyczny, gęsty sos pomidorowy.   Czas wykonania: 30 min   Ilość porcji: 2 pizze średniej wielkości Składniki: 500 g pomidorów (3-4 sztuki) 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki przecieru ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Za tydzień będzie już prawie po świętach. A ja dzisiaj przychodzę do Was z przepisem trochę mało świątecznym. Ale z drugiej strony Wigilia zawsze kojarzyła mi się z grzybami. I ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Dynia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej to pyszny pomysł na wykorzystanie dużej ilości jesiennych zbiorów. Tak przygotowaną dynię można używać jako dodatek do mięs i sałatek, ...
  • Z bloga: MarcinChef.pl

    Czym byłyby święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu, a czym byłby ten właśnie barszcz bez prawdziwego zakwasu! Prosty i sprawdzony przepis na zaczyn pod barszcz czerwony, doskonały ...
  • Z bloga: MarcinChef.pl

    O tym, jak zdrowe jest awokado, mówi i pisze się wiele. Nie każdy jednak je próbował. Warto „zieloną przygodę” zacząć od czegoś podstawowego. Mówisz Awokado – Myślisz Guacamole! ...
  • Z bloga: Szczotkowa kuchnia japońska

    Lubię czosnek. Bardzo. Od zawsze. W każdej postaci. Świeży. Wędzony. Marynowany. Kiszony w kefirze. Kiszony z ogórków. Kiszony bez ogórków. Kiszony w wodzie po kiszeniu ogórków. Dzisiaj ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Mój prosty i sprawdzony sposób na domowe ogórki małosolne. Ogórki są gotowe do zjedzenia już po dwóch dniach. Tak naprawdę sięgam po nie często już dnia następnego :-)Czyż nie jest ...
  • Z bloga: Celebruj

     Żurawina -  jeśli zastanawiasz się co zrobić z jej świeżych i charakterystycznie gorzkich owoców, ten przepis, to będzie strzał w dziesiątkę. Konfitura sprawdzi się jako baza sosu do ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pierwsza konfiturka na blogu i to własnoręcznie robiona przez mojego męża:) Bardzo pyszna i słodka. Idealna do naleśników na słodko:)   Czas wykonania: 2 h 45 min   Ilość ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    http://jagodzianka.com/2017/11/kiszone-jablka/?targ-smaku=1"> Drukuj Poziom trudności    Kiszone jabłka tak jak wszystkie kiszonki są bogatym ...
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    SKŁADNIKI ( na mały słoiczek )1/3 awokado 1 bardzo dojrzały banan1 łyżka kakao 1 łyżeczka miodu PRZYGOTOWANIE:Składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładko, przekładamy krem ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Przepis na ogórki z curry to od lat najczęstsze przetwory w naszym domu. Do tej pory robiła je głównie moja mama, jednak tego roku my również postanowiliśmy zrobić kilka słoików. ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Passata pomidorowa to jeden z moich samodzielnych przetworów. Nie lubię robić przetworów i zdecydowanie jest to specjalność mojego męża. W tym roku postanowiłam, że musi się ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pasztet z cukinii to mój pierwszy pasztet jaki ze smakiem jadłam i zrobiłam! Nie jadam mięsnych pasztetów, więc ciężko mi porównać i wskazać równice w smaku. Jednak muszę ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Powidła śliwkowe o bardzo intensywnym smaku i pięknym ciemnym kolorze. To tradycyjny przepis z dawnych lat. Powidła smaży się przez 3 dni po 1,5 godziny. Ja swoje powidła dosładzałam ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Nic tak nie cieszy, jak samodzielne wyprodukowanie czegoś, co bez problemu możemy dostać w sklepie. Przede wszystkim wiemy co jemy, jakiej jakości dajemy składniki, doprawiamy wedle naszego ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Puree z dyni to fantastyczny dodatek do ciast, różnego rodzaju deserów, a także do potraw wytrawnych. Dlatego najlepiej przygotować czyste puree, tzn. bez żadnych ziół. Możemy je ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    W planach miałam robić comiesięczny posty o tej tematyce, niestety na tę chwilę mają one raczej charakter nieregularny- walczę z planami i czasem :D Mogę Was jednak zapewnić, że pluem jest...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Kuchnia przetestowała włoski sposób na przechowywanie grzybów. Obgotowane i osuszone grzyby zalewamy gorącą, ale nie wrzącą oliwą, dorzucamy kilka listków rozmarynu i już. Słoiki ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    Sok winogronowySok z winogron z powodzeniem można przygotować z winogron, które rosną na działce lub w ogrodzie. Przeważnie nie są to odmiany deserowe więc owoce bywają cierpkie, jednak ...