Targ Smaku

  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

    To najlepsze smarowidło do chleba jakie ostatnio robiłam.Niech się chowa paprykarz ze sklepu , ten ma smak i strukturę paprykarza szczecińskiego jak za dawnych lat mimo ,  że użyłam tutaj ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Nie ma Świąt Wielkiejnocy bez majonezu! Czemu nie zrobić go samemu? To dziecinnie proste! Trzy powody dla których nie może zabraknąć oleju rzepakowego na moim stole wielkanocnym? przyjemny smak...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Kiedyś nie wyobrażaliśmy sobie niedzielnego rosołu bez makaronu domowej roboty. Dziś, kiedy półki sklepowe uginają się od makaronów w różnych kształtach, kolorach i wyprodukowanych z ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Pasternak, cóż to takiego. To warzywo, które wyglądem przypomina korzeń pietruszki, pachnie trochę jak pietruszka, trochę jak marchewka. Jest słodkie w smaku. Jest naprawdę bardzo smaczne. ...
  • Z bloga: kuchniabellissima

    Dzisiaj coś dla fanatyków buraków! Mieszanka kuchni polskiej i włoskiej 🙂 W moim domu uwielbiamy buraki, ale pesto też jest na topowej liście! Postanowiliśmy połączyć smaki, co okazało ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeśli lubicie ocet jabłkowy jako dodatek do sałatek czy baza do sosu winegret, to powinniście przetestować jego bardziej aromatyczny odpowiednik. Winegret na bazie octu lawendowego robi się tak...
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

  • Z bloga: Fat-or-not

    Mam czasami wrażenie, że ludzie, słysząc takie słowa jak hummus, ciecierzyca lub tahini, wpadają w panikę. Zaraz pojawia się grymas na twarzy, wykrzywianie usta i wystawianie języka z ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Już niedługo Wielkanoc, czyli czas żurku z jajkiem i białą kiełbasą. To jedna z prostszych i najpyszniejszych zup – wystarczy mieć zakwas. Do tej pory kupowałam kupny zakwas na żurek, ale...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    <!--[if gte mso 9]> <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Niedawno założyłam sobie konto na Netflixie i nadrabiam zaległości w filmach kulinarnych. Zwykle są strasznie nudne, ale trafiłam na perełkę czyli “Cooked” na podstawie książki ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Kiedy mieszka się w dużym mieście i robi zakupy w supermarkecie pojęcie sezonowości nie jest tak bardzo oczywiste. Ziemniaki są przecież w sklepach przez cały rok. Jeśli nie ma świeżego ...
  • Z bloga: FITBUuK

    Klasyczny jak tylko się dało. Idealny do lasagne, zapiekanki, bądź cannelloni, który już w kolejnym poście :) Składniki: 1,5 łyżki masła2,5 łyżki mąki pszennej500 ml ciepłego ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Przeglądając przepisy trafiłam na recepturę na marmoladę wiśniową. Przepis wypróbowałam już w zeszłym roku, ale jakoś do tej pory nie udało się go opublikować na blogu. :) ...
  • Z bloga: Zdrowedebiuty

    Czas na pierwszy słoikowy przepis :) Ponieważ można dostać już dobry rabarbar to właśnie jego postanowiłam wykorzystać na dobry początek. Sos jest przepyszny!! Jeszcze zanim znalazł się ...
  • Z bloga: kuchniabellissima

    Pesto pistacjowe jest typowym produktem prosto z Sycylii. Pasuje jako dodatek do kanapek, makaronów, serów, przekąsek, zapiekanek i kotletów. Jest po prostu pyszne! Jeśli raz spróbujesz to na ...
  • Z bloga: FITBUuK

    Uwielbiam meksykańskie jedzenie, choć rzadko ostatnio mam czas eksperymentować w kuchni. Salsa tak naprawdę po raz pierwszy na moim stole, ale musze przyznać, że efekty wyszły zadowalające! ...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    3 dojrzałe pomarańcze10 łyżeczek cukru trzcinowego Składniki pozwalają na przygotowanie ok. 80-90 g suszonej skórki pomarańczowej Przygotowanie: Pomarańcze sparzyć wrzątkiem i ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Wraz z początkiem sierpnia rozpoczynam sezon przetworów na zimę. W tym roku przygotowania rozpoczęłam od przygotowania sosu z pieczonych warzyw. Można go wykorzystać do przygotowania szybkiego...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Grudzień był dla mnie miesiącem warsztatów kulinarnych. Kiedy mam wreszcie trochę spokoju, chciałabym polecić najlepsze przepisy na najpyszniejsze dania. Ponieważ moim ulubionym deserem są ...
  • Z bloga: Słodkie inspiracje

    Jestem już w górach i szczerze mówiąc... najzwyczajniej w świecie nie chce mi się robić nic poza leżeniem pod ciepłą kołderką z książką i herbatką z sokiem wiśniowym. Napisałam ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    To będzie barszcz nad barszcze. Poza tym można go zrobić z wyprzedzeniem. W tym roku starałam się, żeby wszystkie wigilijne dania, które można zrobić wcześniej, a barszcz można, były ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Pesto oryginalnie robi się z bazylii i oliwy z oliwek, ale obecnie można spotkać warianty pesto prawie z każdego zioła i każdej natki. W tym właśnie z pietruszki. Skład zupełnie inny niż w ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Zawsze w grudniu jestem chora. To chyba przez nadmiar różnego rodzaju spotkań towarzyskich. Na przeziębienie najlepsze są młode pędy sosny w postaci syropu. Jedyny kłopot jest taki, że ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Do niedawna ryby w occie mogły dla mnie nie istnieć, ale za sprawą mojej koleżanki, która podarowała mi słoik własnoręcznie zrobionych śledzi, zakochałam się w nich bez pamięci. Ten ...
  • Z bloga: Słodkie inspiracje

    Zabierałam się do tego nadzienia jak przysłowiowy pies do jeża. Dużo czasu musiało minąć, zanim wreszcie je zrobiłam... I jestem pod absolutnym wrażeniem! Szczerze mówiąc - ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    W przygotowaniu mam ciasto fantastyczne Zanim jednak powiem ostatnie słowo w tym temacie, podrzucę Wam przepis na świetny do niego, do innych ciast, gofrów, naleśników, omletów czy ...
  • Z bloga: Zdrowedebiuty

    Pyszne ogóraski do słoików ;) Składniki: 2,5kg ogórków 2 łyżki soli (najlepiej kamienna) Ogórki pokroić wzdłuż (można obrać jeśli nie lubicie skórki), dodać sól, wymieszać i ...
  • Z bloga: Słodkie inspiracje

    Sporo czasu zajęło mi znalezienie przepisu na krem speculoos, który posłużyłby mi za bazę do innych wypieków. Wszystkie receptury, które są w internecie, zarówno na polskich stronach, ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

    Rewelacyjny keczup/pasta idealnie nada się do dań z mięsa, pizzy, kanapek czy makaronów. Bomba i to takim małym kosztem. Zima może nadchodzić, jesteśmy gotowi z zapasami. Składniki: 2,5 kg ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×