Targ Smaku

  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Rok temu, podczas ostatniego sezonu na truskawki i róże, uczyniłam przymiarkę do dżemu łączącego w sobie oba te nieludzko pachnące i pyszne składniki. Ponieważ dżem udał się ...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

          Mam dziś dla Was małą ściągawkę, jak szybko i łatwo samodzielnie przygotować cukier różany. Swojego czasu dość popularny, teraz - mam wrażenie - nieco mniej znany, zapomniany. ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Wyrazisty w kolorze i smaku, dość pikantny. Idealny do mięs, serów, ryb. Znakomity dodatek do dań z grilla. Sos z pieczonej papryki i czosnku jest tak pyszny, że nie będziecie mogli przestać...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    300 g świeżych truskawek150 g świeżego ananasa2 łyżki mioduPrzygotowanie:1. Owoce.Truskawki dobrze umyć pod bieżącą wodą, usunąć szypułki i pokroić na połówki. Odkroić 2 cm plaster...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Przepis na ten dżem znalazłam w książce „Kuchnia Polska“ Małgorzaty Caprari i od razu wiedziałam, że go przygotuję. Jest słodziutki, lekko kwaskowy z wyczuwalnymi kawałkami owoców. ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Pamiętacie jak robiło się szyszki z ryżu? To smak dzieciństwa, który można kupić na każdym jarmarku i często w parkach. Jednak te kupne nie były robione z najlepszych składników. ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Smakuje wybornie, szczególnie że z własnej działki.  Składniki 1 kg truskawek...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    1 kg białego półtłustego lub tłustego sera1 litr 3% mleka50 g masła1/2 łyżeczki sody oczyszczonej15 liści świeżej bazyliisól morskaPrzygotowanie.1. Ser z mlekiem.W dużym garnku ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Klasyczny sos winegret pasuje do mizerii, sałaty, a nawet mięsa czy ryby. Sos składający się ze składników, które są w większości domów. Prosty, szybki i pzepyszny. Do dzieła 2 ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Płatki drożdżowe. Przyjechały do mnie w papierowej torebce. Rowerem. Prosto z samego Salwatora. Spróbowałam i świat stał się lepszy. Ich zalety długo by wymieniać. Oprócz wzmacniania ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Po raz pierwszy o soli wędzonej usłyszałam w jakimś programie kulinarnym. Rzecz dotyczyła pierogów. A, że od jakiegoś czasu jestem szczęśliwą posiadaczką wędzarni, to zainteresowałam ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Jakiś czas temu zapanowała moda  na kiszonki, czyli kiszone warzywa. Uważam, że to bardzo dobra moda, ponieważ wszelkie kiszonki są bardzo zdrowe dla naszego organizmu. Do tej pory ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Pięć składników, jedna salsa, kilka zastosowań. Kojarząca się z wakacjami, lekka sałatka sprawdzająca się zarówno jako dodatek do mięs grillowanych, ryb, ceviche ale i ...
  • Z bloga: Szczypta.com

    Francuskie śniadania są niezwykle proste, ale też urzekające w swoim stylu. Kubek kawy, chrupiąca bagietka, masło i oczywiście dżem. Nigdy nie byłem wielkim fanem słodyczy, jednak do takich...
  • Z bloga: Wylizany Rondel

         Zapewne większość z Was zna największy polski festiwal restauracyjny jakim jest Restaurant Week, ale! czy wiecie, że festiwal Restaurant Week to nie tylko pałaszowanie ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Kwaśne owoce, odrobina słodyczy, delikatna róża w połączeniu tworzą napój idealny. Orzeźwiający, energetyzujący, pobudzający owocowy koktajl, który zaspokoi ...
  • Z bloga: Zdrowedebiuty

    Dziś wróciłam z Majówki i w domu czekała na mnie miła niespodzianka od Kujawski :)Czy to będzie sponsorowany wpis? Nie.Nie piszę sponsorowanych artykułów ani postów. Nie mam również ...
  • Z bloga: Pastalena

     Hello! Before today's recipe - first surprise. From now on you can find and message me on my Facebook fan page! I am so happy to publish it finally. There will be shared my posts, maybe some...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

     Dziś przepis na przepyszny , aromatyczny olej z liści bazylii ,tak rozpowszechniony w kuchni śródziemnomorskiej.Wspaniały dodatek do sałatek,mięs ,kanapek , kurczaka,ryb,warzyw.Bazylii , ...
  • Z bloga: SłodkiZapachMalin

    Czekoladę kocham nad życie! ale zdrowy rozsądek podpowiada, by ograniczać ją do minimum, bo za parę lat człowiek się będzie toczył 🙂 Dlatego gdy mam OGROMNĄ ochotę na czekoladę, idę ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    <!--[if gte mso 9]> <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Pyszna, zdrowa, zielona. Idealna do kanapki. Rukiew wodna to bardzo zdrowa bylina, znana od wieków. Ma ostry smak, takie połączenie chrzanu z pieprzem. Zawiera mnóstwo witamin i minerałów. ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Suszone dekoracje z pomarńczy i cytryny idealnie paują na świąteczny stół a zapach jaki powstaje podczas suszenia jest bardzo przyjemny i przywołuje ducha świąt. Suszone owoce pięknie ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 1 kg buraków 4 ząbki czosnku 2 listki laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki majeranku 1 czubata łyżka soli około 750 ml przegotowanej wody Sposób ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Próbowaliście kiedyś klusek śląskich zrobionych z puree ? Jeżeli nie, to koniecznie musicie skosztować ! Są przepyszne, o wiele lepsze niż zwykłe, bardziej aksamitne a przede wszystkim ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Sos tatarski to jeden z najlepszych sosów do mięsa. Domowy jest tak pyszny, że można by go jeść do wszystkiego. A może by tak przerobić go na sałatkę, która będzie bardziej treściwa, ale...
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Sos pasuje do jajek na twardo, gotowanego mięsa i drobiu na zimno, wędlin, zimnych pieczeni, gotowanych warzyw podawanych na zimno ( szparagi, brokuły, kalafior ), filetów śledziowych.Do ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeśli nie czytaliście jeszcze „Kuchni Greckiej” George’a Calombarisa, to koniecznie przeczytajcie moją recenzję.  Calombaris pokazuje, że tradycyjne greckie przepisy nie są wykute w ...
  • Z bloga: Fotokulinarnie

    Baranek to nieodzowny element wielkanocnego stołu. Taki wykonany z masła jest ładny i praktyczny. Wykonywanie baranków z masła, za pomocą drewnianych foremek, ma długą tradycję, którą ...
  • Z bloga: Fotokulinarnie

    Świeże, domowe masło śmietankowe, to najprostszy i najlepszy dodatek do chrupiącego pieczywa. Jest tak łatwe w przygotowaniu, że musicie spróbować! The post Domowe masło appeared first on ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×