Targ Smaku

  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    <!--[if gte mso 9]> <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Pyszna, zdrowa, zielona. Idealna do kanapki. Rukiew wodna to bardzo zdrowa bylina, znana od wieków. Ma ostry smak, takie połączenie chrzanu z pieprzem. Zawiera mnóstwo witamin i minerałów. ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Suszone dekoracje z pomarńczy i cytryny idealnie paują na świąteczny stół a zapach jaki powstaje podczas suszenia jest bardzo przyjemny i przywołuje ducha świąt. Suszone owoce pięknie ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 1 kg buraków 4 ząbki czosnku 2 listki laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki majeranku 1 czubata łyżka soli około 750 ml przegotowanej wody Sposób ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Próbowaliście kiedyś klusek śląskich zrobionych z puree ? Jeżeli nie, to koniecznie musicie skosztować ! Są przepyszne, o wiele lepsze niż zwykłe, bardziej aksamitne a przede wszystkim ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Sos tatarski to jeden z najlepszych sosów do mięsa. Domowy jest tak pyszny, że można by go jeść do wszystkiego. A może by tak przerobić go na sałatkę, która będzie bardziej treściwa, ale...
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Sos pasuje do jajek na twardo, gotowanego mięsa i drobiu na zimno, wędlin, zimnych pieczeni, gotowanych warzyw podawanych na zimno ( szparagi, brokuły, kalafior ), filetów śledziowych.Do ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeśli nie czytaliście jeszcze „Kuchni Greckiej” George’a Calombarisa, to koniecznie przeczytajcie moją recenzję.  Calombaris pokazuje, że tradycyjne greckie przepisy nie są wykute w ...
  • Z bloga: Fotokulinarnie

    Baranek to nieodzowny element wielkanocnego stołu. Taki wykonany z masła jest ładny i praktyczny. Wykonywanie baranków z masła, za pomocą drewnianych foremek, ma długą tradycję, którą ...
  • Z bloga: Fotokulinarnie

    Świeże, domowe masło śmietankowe, to najprostszy i najlepszy dodatek do chrupiącego pieczywa. Jest tak łatwe w przygotowaniu, że musicie spróbować! The post Domowe masło appeared first on ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Przyznaje się bez bicia, że dziś po raz pierwszy robiłam sama domowy majonez. Teoretycznie znałam technikę, ale w zasadzie nigdy nie miałam potrzeby by ją wykorzystać. ...
  • Z bloga: Fotokulinarnie

    Filetowanie pomarańczy to najlepsza technika, by uzyskać soczyste cząstki pomarańczy, bez białych, gorzkawych błonek i skórki, czyli tzw. albedo. The post Jak filetować pomarańczę? appeared...
  • Z bloga: bezglutenowi

    W wielu domach na świątecznym stole nie może zabraknąć chrzanu. U mnie również ta tradycja zostaje podtrzymana, ale co roku kombinuje z innymi dodatkami. Chrzan Wielkanocny w tym roku ...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

    To najlepsze smarowidło do chleba jakie ostatnio robiłam.Niech się chowa paprykarz ze sklepu , ten ma smak i strukturę paprykarza szczecińskiego jak za dawnych lat mimo ,  że użyłam tutaj ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Nie ma Świąt Wielkiejnocy bez majonezu! Czemu nie zrobić go samemu? To dziecinnie proste! Trzy powody dla których nie może zabraknąć oleju rzepakowego na moim stole wielkanocnym? przyjemny smak...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Kiedyś nie wyobrażaliśmy sobie niedzielnego rosołu bez makaronu domowej roboty. Dziś, kiedy półki sklepowe uginają się od makaronów w różnych kształtach, kolorach i wyprodukowanych z ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Pasternak, cóż to takiego. To warzywo, które wyglądem przypomina korzeń pietruszki, pachnie trochę jak pietruszka, trochę jak marchewka. Jest słodkie w smaku. Jest naprawdę bardzo smaczne. ...
  • Z bloga: kuchniabellissima

    Dzisiaj coś dla fanatyków buraków! Mieszanka kuchni polskiej i włoskiej 🙂 W moim domu uwielbiamy buraki, ale pesto też jest na topowej liście! Postanowiliśmy połączyć smaki, co okazało ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeśli lubicie ocet jabłkowy jako dodatek do sałatek czy baza do sosu winegret, to powinniście przetestować jego bardziej aromatyczny odpowiednik. Winegret na bazie octu lawendowego robi się tak...
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

  • Z bloga: Fat-or-not

    Mam czasami wrażenie, że ludzie, słysząc takie słowa jak hummus, ciecierzyca lub tahini, wpadają w panikę. Zaraz pojawia się grymas na twarzy, wykrzywianie usta i wystawianie języka z ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Już niedługo Wielkanoc, czyli czas żurku z jajkiem i białą kiełbasą. To jedna z prostszych i najpyszniejszych zup – wystarczy mieć zakwas. Do tej pory kupowałam kupny zakwas na żurek, ale...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    <!--[if gte mso 9]> <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Niedawno założyłam sobie konto na Netflixie i nadrabiam zaległości w filmach kulinarnych. Zwykle są strasznie nudne, ale trafiłam na perełkę czyli “Cooked” na podstawie książki ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Kiedy mieszka się w dużym mieście i robi zakupy w supermarkecie pojęcie sezonowości nie jest tak bardzo oczywiste. Ziemniaki są przecież w sklepach przez cały rok. Jeśli nie ma świeżego ...
  • Z bloga: FITBUuK

    Klasyczny jak tylko się dało. Idealny do lasagne, zapiekanki, bądź cannelloni, który już w kolejnym poście :) Składniki: 1,5 łyżki masła2,5 łyżki mąki pszennej500 ml ciepłego ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Przeglądając przepisy trafiłam na recepturę na marmoladę wiśniową. Przepis wypróbowałam już w zeszłym roku, ale jakoś do tej pory nie udało się go opublikować na blogu. :) ...
  • Z bloga: Zdrowedebiuty

    Czas na pierwszy słoikowy przepis :) Ponieważ można dostać już dobry rabarbar to właśnie jego postanowiłam wykorzystać na dobry początek. Sos jest przepyszny!! Jeszcze zanim znalazł się ...
  • Z bloga: kuchniabellissima

    Pesto pistacjowe jest typowym produktem prosto z Sycylii. Pasuje jako dodatek do kanapek, makaronów, serów, przekąsek, zapiekanek i kotletów. Jest po prostu pyszne! Jeśli raz spróbujesz to na ...
  • Z bloga: FITBUuK

    Uwielbiam meksykańskie jedzenie, choć rzadko ostatnio mam czas eksperymentować w kuchni. Salsa tak naprawdę po raz pierwszy na moim stole, ale musze przyznać, że efekty wyszły zadowalające! ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×