Targ Smaku

  • Z bloga: Places and Plants

    Zimą zielenina jest na wagę złota. W sezonie na bulwy można i nawet trzeba ratować się kupowaniem zielonego, bo mimo wszystko korzyści są większe niż potencjalne straty. Jednak lepiej...
  • Z bloga: Przy kominku

    Składniki: skórki jabłek albo 2 małe jabłka 1łyżeczka cukru 1/4 litra wody Umyte skórki jabłka włóż do słoika. Zalej 1/4 litrem przegotowanej, letniej wody z cukrem. Słoik przykryj ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Domowy ketchup to świetna alternatywa dla sosu pomidorowego ze sklepowej półki, bo choć kuszą ładnymi słoiczkami i kolorowymi etykietami, po przeczytaniu składników nie zdecydujesz się na ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    <!--[if gte mso 9]> <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE...
  • Z bloga: Celebruj

    Na placu boju wykładam ekwipunek. Mam tu granaty, drewniane kolce do nadziewania, błyszczące ostrza; żelazne szpikulce… Miski, kokilki, garnuszki, talerze. Durszlaki, foremki, kubki, kieliszki, ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Zima w pełni, a co za tym idzie jesteśmy bardziej narażeni na różne infekcje. Od czasu do czasu warto więc wspomóc naturalne siły obronne organizmu. Czujesz się niewyraźny, zaczyna łamać ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Walentynki za pasem więc przychodzę do Was z trochę magicznym przepisem. Wyjątkowość jego to nie tylko smak ale również przepiękny kolor… Potrzebujemy: 2/3 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Pozostając z klimacie jabłkowym na dziś proponujemy kompot z tych owoców. Kiedyś nie wyobrażaliśmy sobie niedzielnego obiadu bez kompotu – wiśniowy, porzeczkowy… To była tak nasza ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Ostatnie dwa dni były dziwne... z jednej strony emocjonujące z drugiej nerwowe. Wczoraj miałam możliwość wziąć udział w ciekawym projekcie ale o szczegółach będę mogła opowiedzieć Wam ...
  • Z bloga: OrganicVillage

    Dziś na naszym blogu kolejna zdrowa, wegańska wersja nutelli – tym razem na bazie … cieciorki! Cieciorka jak wiadomo, jest bardzo wydajną podstawą żywienia wegańskiego. Jest bogatym ...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

      3 dojrzałe limonki10 łyżeczek cukru trzcinowegoSkładniki pozwalają na przygotowanie ok. 30-40 g suszonej skórki z limonkiPrzygotowanie:Limonki sparzyć wrzątkiem i dobrze wyszorować z ...
  • Z bloga: Przepisy na soki i koktajle

    Problem jest być może nieco wstydliwy, ale jeśli się będziemy wstydzić, to nic na to nie poradzimy. Mowa o zaparciach, które wielu z nas potrafią zatruć życie. Na szczęście są domowe ...
  • Z bloga: Picante-Jalapeno

    Sezon na cytrusy w pełni. Pomarańcze czy mandarynki najlepiej smakują właśnie zimą. My postanowiliśmy zamknąć trochę tych pyszności w słoiku. Dziś prezentujemy Wam konfiturę z ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Sezon na truskawki trwa, pomału zaczynają pojawiać się czereśnie. Znak, że lato się zaczyna. A wraz z latem zaczyna się sezon na przetwory. Moje pierwsze w życiu konfitury ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    I must confess – I bought fresh cranberries a few times before. And didn’t really know what to do with them. Zero inspiration. But this time I got some kind of epiphany and made a really ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Jak tam sezon ogórkowy? U mnie w pełni. W kuchni czeka na mnie jeszcze pełne wiadro ogórków gruntowych. Otrzymanych od bardzo miłej sąsiadki. Aż się chwilami chce zanucić „Jak ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Dzisiaj ciąg dalszy wczorajszych zapraw, czyli kolejny przepis. Tym razem przepis na ogórki curry. Tak jak i wczoraj przepis wypróbowany już w zeszłym roku, a tego lata powtórzony. ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    W moich przepisach często pojawia się zielona czubryca. Pytacie mnie czasem, gdzie ją kupić, dlaczego używam akurat jej i do jakich dań pasuje. Postanowiłam, że napiszę o niej kilka słów, ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Topinambur to jedno z tych warzyw typu pasternak, które najpierw było powszechnie dostępne. Potem okazało się, że bez sensu je uprawiać skoro pasternak ma mniej substancji odżywczych niż ...
  • Z bloga: Cook Yourself

    Najlepszy karmel wegański jaki jadłam! I do tego tylko z 3 składników! Idealny do wszytskiego! Ciasta, ciastek, rogalików, lodów a nawet na chleb! Milion opcji z wykorzystaniem tego karmelu. ...
  • Z bloga: Qchnia Margot

      Sezon pomarańczowy w pełni, więc można je znaleźć w sklepach w bardzo przystępnej cenie. Najlepiej jeść je na surowo i uzupełniać w organizmie zapasy witaminy C. Ale mają właściwości...
  • Z bloga: My space, my world. Ana Mari's world.

    Doskonałym dodatkiem do potraw mięsnych jest domowa ćwikła czyli buraczki z chrzanem.  Czytaj więcej »
  • Z bloga: RingTheBelly

    Byłam przekonana, że kamionka przyda mi się tylko w lecie, do kiszenia ogórków. Zapomniałam, że ukisić można również kapustę, albo.. buraki na świąteczny barszcz! Co lepsze, oprócz ...
  • Z bloga: GotujeSy

    Nie od dziś wiadomo, że masło orzechowe to mistrzostwo świata. Szczególnie takie domowe. Ostatnio postanowiłam trochę poeksperymentować z różnymi orzechami i smakami. Dzisiaj poznacie ...
  • Z bloga: Candy Company

    Po tradycyjnym przepisie na mincemeat przedstawiam Wam żurawinową wersję (bardziej amerykańską) ze świeżą i suszoną żurawiną oraz z dodatkiem syropu klonowego. Wykorzystacie ją tak samo ...
  • Z bloga: OrganicVillage

    Uwaga. Do przygotowania potrzeba 5 dni! Do Świąt już niedługo. Pomyśl o barszczu już dziś. Przepis na zakwas buraczany na barszcz wigilijny (lub picie na codzień dla zdrowia) 1kg buraków ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Syrop korzenny kojarzy mi się z grudniem i oczywiście ze świętami ! Przepięknie pachnie już na etapie jego przygotowywania, aromat korzennych przypraw rozchodzi się wtedy po całym domu. ...
  • Z bloga: Candy Company

    Domowa kandyzowana skórka z cytrusów to coś co trzeba mieć koniecznie w spiżarni nie tylko w okresie świątecznym! Jest prosta w przygotowaniu, a w przepisie znajdziecie kilka trików co ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Czas zacząć przygotowania do zbliżających się wielkimi krokami Świąt Bożego Narodzenia, a przynajmniej warto wcześniej wszystko sobie dobrze zaplanować. W kwestii wigilijnych potraw jestem ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Niektórzy z Was już dobrze wiedza, jak uwielbiam eksperymentować i testować nowe ciekawe składniki. Jakiś czas temu w mojej kuchni zagościł czarny czosnek, który podbił moje serce i który...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×