Targ Smaku

  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kiszone rzodkiewki to zaskakujący i bardzo smaczny eksperyment. Czytałam o kiszonych rzodkiewkach, widziałam wiele przepisów, nie mogłam już dłużej czekać, chciałam spróbować jak ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Ćwikła, czyli tarte buraczki z chrzanem, jest idealnym dodatkiem do mięs na ciepło i na zimno, do kotletów mielonych, wędlin i pasztetów. Pasuje też do... Artykuł Ćwikła – tarte buraczki...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Ostatni dzwonek żeby nastawić domowy zakwas. Pyszny i aromatyczny! Potrzebujemy: 500ml wody 5 łyżek mąki żytniej razowej 2000 6 ziarenek pieprzu 4 listki laurowe 4-5 ząbków czosnku Staram się...
  • Z bloga: kopystką po garach

    Żurek-ale tylko na domowym zakwasie. Mało pracy a smak zupy obłędny.  SKŁADNIKI: 2 czubate łyżki mąki żytniej 4 skibki chleba 2 duże cebule 3 ząbki czosnku Liść laurowy Ziele ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Książka Simony Kossak to taki zielnik. Każda roślinka i zwierzątko ma własny rozdział, z którego możemy je lepiej poznać. Będziemy wiedzieć czy pojawilo się w literaturze pięknej, czy ...
  • Z bloga: o-smaku

    Gdy jakiś czas temu natknęłam się na pewien przepis na fetę z tofu, od razu wiedziałam, że  to będzie strzał w dziesiątkę. Dlaczego? Bo do solanki, w której moczy się tofu należało ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Zbliża się Wielkanoc. Zrobiłam kiszonkę z czerwonej kapusty, która pięknie kontrastuje z potrawami, ale jest przede wszystkim bardzo zdrowa.kapusta czerwona 1/2 sztukisok z kiszonej kapusty ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Coraz częściej eksperymentuje w kuchni. I mimo, że nie zawsze wszystko wychodzi od razu, w końcu się udaje. Tak o to, aż 3 razy robiłam humus orzechowy, albo był zbyt mało wyrazisty ...
  • Z bloga: Ewelajna

    Parę dni temu przywiozłam od rodzinki sporo cukinii 🙂 I powstało pytanie – jak zaprawić cukinię? Zapytałam na moich social mediach i otrzymałam sporo interesujących porad. Nie mogąc ...
  • Z bloga: Przepis dietetyka

    Kto nie lubi masła orzechowego! Ja osobiście je uwielbiam. Niestety, w moim domu słoik z masłem orzechowym, niezależnie od wielkości, znika błyskawicznie. Masło orzechowe zrobione jest z ...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Czas biegnie nieubłaganie szybko, a termin oddania pracy dyplomowej, jej obrony i egzamin zawodowy zbliżają się wielkimi krokami. Czasem już nie wiem gdzie mam ręce wsadzić, a spanie to moja ...
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Co jak co, ale kiszonki to ja po prostu kocham. Kiszę co się da, a da się wiele. O dobroczynnym działaniu bakterii fermentacyjnych wiemy wszyscy. Sklepy raczej nie oferują prawdziwie kiszonych...
  • Z bloga: Book of spells

    Mus jabłkowy jest niezwykle łatwy do przygotowania w domu. Z obieraniem i krojeniem jabłek wymaga poświęcenia jedynie 40 minut, chyba, że zaczniemy przygotowywać ilości ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Za nami mroźna i śnieżna zima. Z utęsknieniem czekamy na wiosnę z jej wszystkimi odcieniami zieleni. Okres przejściowy między tymi porami roku nazywamy, zapomnianym już określeniem – ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jednym z moich ulubionych przetworów są grzybki w zalewie octowej. Nie może obyć się bez nich żaden tatar. Im mniejsze, tym lepsze. W tym roku nie udało mi się wybrać na grzybobranie, ale ...
  • Z bloga: Book of spells

    Ten aromatyczny, pełen witamin dressing świetnie pasuje do sałatek, placuszków warzywnych np. placków z batatów i cukinii, ryb i mięsa a także jako salsa do nachosów.
  • Z bloga: Book of spells

    Naturalny i aksamitny, wegański jogurt kokosowy to świetna alternatywa dla nabiałowych jogurtów dostępnych w sklepach. Próbowałam robić jogurt z różnych napojów ...
  • Z bloga: Book of spells

    Wegańska maślanka nada Twoim sosom i dipom kremową konsystencję i cierpki smak. Dzięki zawartości kwasu octowego i cytrynowego, w wypiekach uaktywnia sodę oczyszczoną, która ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Prosty ale efektowny koktajl z mrożonymi owocami Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Koktajl z błonnikiem i witaminami, stymulujący układ immunologiczny Czytaj więcej »
  • Z bloga: Kuchnia roślinna - ieatplants.pl

    Pieczywo można smarować masłem roślinnym czy hummusem. Idealna jest także pasta z fasoli. Jest pyszna i bogata w białko oraz żelazo. Czego chcieć więcej :)? Smażona cebulka z pieczarkami ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Ogólnie wiadomo, że przyprawy tego typu nie są zdrowe. Niestety często przez zawartość glutaminianu podkręcają one smak potrawom w taki sposób, że bez nich to nie smakuje tak samo… Można ...
  • Z bloga: Tysiąc Smaków

    Już raz kimchi pojawiło się na blogu (przepis tutaj). Tym razem postanowiłam skorzystać z innych rad i nie dodawać do kimchi pasty na bazie mąki ryżowej. Zamiast tego użyłam samych ...
  • Z bloga: Places and Plants

    Zimą zielenina jest na wagę złota. W sezonie na bulwy można i nawet trzeba ratować się kupowaniem zielonego, bo mimo wszystko korzyści są większe niż potencjalne straty. Jednak lepiej...
  • Z bloga: Przy kominku

    Składniki: skórki jabłek albo 2 małe jabłka 1łyżeczka cukru 1/4 litra wody Umyte skórki jabłka włóż do słoika. Zalej 1/4 litrem przegotowanej, letniej wody z cukrem. Słoik przykryj ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Domowy ketchup to świetna alternatywa dla sosu pomidorowego ze sklepowej półki, bo choć kuszą ładnymi słoiczkami i kolorowymi etykietami, po przeczytaniu składników nie zdecydujesz się na ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    <!--[if gte mso 9]> <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE...
  • Z bloga: Celebruj

    Na placu boju wykładam ekwipunek. Mam tu granaty, drewniane kolce do nadziewania, błyszczące ostrza; żelazne szpikulce… Miski, kokilki, garnuszki, talerze. Durszlaki, foremki, kubki, kieliszki, ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Zima w pełni, a co za tym idzie jesteśmy bardziej narażeni na różne infekcje. Od czasu do czasu warto więc wspomóc naturalne siły obronne organizmu. Czujesz się niewyraźny, zaczyna łamać ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Walentynki za pasem więc przychodzę do Was z trochę magicznym przepisem. Wyjątkowość jego to nie tylko smak ale również przepiękny kolor… Potrzebujemy: 2/3 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×