Targ Smaku

  • Z bloga: Ada w kuchni

    Jakiś czas temu ruszyłam znów z moją domową przetwórnią, na półce w spiżarni pyszni się dżem truskawkowy, sporo truskawek zamroziłam, część jak wiecie przerobiłam na lody. Teraz ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Lubię robić przetwory, ale nie tylko te stałe, które znamy od lat. Lubię eksperymentować, dlatego każdego roku staram się zrobić coś nowego. Kilkanaście dni temu padło na ogórki ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Powidła truskawkowe zrobiłam w tym roku chyba rzutem na taśmę, bo z tego co widzę, sezon truskawkowy ma się ku końcowi. Ale jeśli trafię jeszcze... Artykuł Powidła truskawkowe pochodzi z ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Jak zrobić najlepsze ogórki kiszone? W bardzo prosty sposób! Poniżej opisuję wszystko krok po kroku wraz z własnymi uwagami + zdjęciami. To proste! Śmiało, spróbuj ;) Ogórki kiszone - ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Moje dzieciaki uwielbiają dżemy. Często próbuję nowych połączeń smakowych, aby nie było nudno. Ten jest wyjątkowo pysznym eksperymentem. Wyrazista wiśnie, kwaskowy rabarbar i słodycz ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Baba ghanoush jest jedną z najpopularniejszych past, dipów Bliskiego Wschodu i Egiptu. Powstaje z bakłażana i sezamu. Bakłażana się piecze i wydobywa z niego miąższ, a sezam dodaje się w ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Ogórki małosolne, czyli ogórki na pół ukiszone. Wspaniałe jako dodatek do obiadu, czy kanapek. Same również mogą stanowić zdrową przekąskę w czasie dnia. Przygotowanie ogórków ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Robienie ogórków małosolnych uprościłam chyba maksymalnie, dzięki czemu potrzebujemy jedynie 4 składników, nie licząc wody) aby osiągnąć pożądany efekt. Oczywiście przepisów jest ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Próbowałam robić ogórki kiszone z różnymi dodatkami; chilli, czarnuszka, liście dębu, liście wiśni. W tym roku mąż poprosił o ogórki tradycyjne, tylko woda, sól, czosnek, koper i ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Bób jest mało kaloryczny ale jednocześnie bardzo syty. Ma niski indeks glikemiczny i odkwasza organizm. Po raz pierwszy robiłam go w ubiegłym roku i bardzo mi smakował. Postanowiłam zrobić ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Przygotowanaw tensposóbfasolkasmakujepobardzopodobniedo świeżej. Jest to świetny sposób na zachowaniesmakulatana zimowe obiady.   Składniki: fasolkaszparagowaw dowolnejilości 1l wody ...
  • Z bloga: Grochem o Garnek

    Pyszne i bardzo łatwe sosy wegańskie, które przygotujesz w kilka minut. Świetne do przystawek, wegańskiego grilla czy nawet pokrojonych w słupki warzyw. Myślę, że ten prosty dodatek może ...
  • Z bloga: Grochem o Garnek

    Jak zrobić wegański ser w domu? Trzeba wykorzystać warzywa i to te najbardziej popularne – ziemniaka i marchewkę. My w naszym domu nazywamy go serem warzywnym, a moim zdaniem jest to ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Jeśli jeszcze nie słyszeliście o pektynie, albo kupujecie gotowca w proszku, to jest to wpis dla was. Pektyna ze względu na swoje żelujące właściwości jest niezbędna, by powstał ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Nic nie pachnie równie pięknie jak kwiaty dzisiaj róży. Syrop przygotowany z ich płatków jest intensywnie różowy i przepyszny. Bardzo aromatyczny i słodki. Idealnie nadaje się jako dodatek ...
  • Z bloga: Jazzowe Smaki

    Dziś mam dla Was przepis, który zyskał w Internecie wielką sławę. Jeśli go wypróbujecie, zrozumiecie dlaczego. Mogę spokojnie powiedzieć, że jest to majonez idealny. Jego przygotowanie ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Zima. Albo późna jesień. Za oknem deszczowo - śnieżna zawierucha. Jest 16.30 i jest okropnie ciemno. Jest piątkowy wieczór. Zero planów na weekend. W ogóle pogoda nie nastraja pozytywnie. Nic...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    1/2 owocu papaja1 biały grejpfrut2 jabłka1 gałązka selera łodygowegoIlość owoców i warzyw pozwoli przygotować ok. 1 litr soku.Przygotowanie:Owoce i warzywa dobrze umyć, najlepiej zamoczyć...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć W tym roku jeszcze nie jadłam własnych pomidorów. Niestety nie chcą dojrzewać. Wszystkie są zielone. :( Ale mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni. Najczęściej pomidory z ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Przepyszny dżem truskawkowo-rabarbarowy z nutą whisky. Dzięki dodatkowi soku i skórki z cytryny jest lekko kwaskowy i absolutnie przepyszny.   Składniki: 850g truskawek 850g rabarbaru 850 ...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    20 szt. młodej pokrzywy (zbierać tylko 15 cm czubki bez nasion)4 cm plaster ananasa4 duże jabłkaIlość owoców i warzyw pozwoli przygotować ok. 1 litr soku.Przygotowanie:Owoce i warzywa dobrze...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Ogromną radość sprawia mi własnoręczne przygotowanie półproduktów, takich jak tofu, mleka roślinne czy hummus (przepis na hummus znajdziesz tutaj, koniecznie spróbuj!), pomimo że można...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Zapewne zdarza Wam się czasem kupić syrop. Producenci kuszą rozmaitościąsmaków. Ja jednak takich syropów unikam. Ze względu na ich skład. Owocówtam niewiele za to dużo wody i cukru. Z ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Początek czerwca to czas kiedy jeszcze jest łatwiej o dobre truskawki niż dobre pomidory. W tym roku sezon truskawkowy jest wyjątkowo krótki, więc warto jeść je ze wszystkim. Dziś jako ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Ogórki każdy przecież umie zakisić. Tak stwierdziła moja mama, gdy na pytanie po co robię zdjęcia ogórkom powiedziałam, że oczywiście na blog. Czy każdy? No nie wiem, to podobnie jak ...
  • Z bloga: Pastalena

    Hi readers!  We are going into summer and due to that I have these 2 refreshing recipes for a homemade rhubarb sorbet and water with fruit - strawberries and rhubarb. Hope you already know who is ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Syrop z kwiatów czarnego bzu to prawdziwy rarytas i nie tylko w znaczeniu kulinarnym, ale ze względu na swoje właściwości zdrowotne. To bogactwo flawoniodów (kwercetyna, rutyna, kemferol), ...
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Kisiliście już w tym roku ogórki małosolne? Ogórki gruntowe są coraz smaczniejsze i coraz tańsze. Jeśli nie macie wypróbowanego przepisu, wpadnijcie na bloga, tam czeka na Was sprawdzony ...
  • Z bloga: silkdressdiet

    Zapach gnojówki z pokrzyw to niezawodny znak, że wiosna osiągnęła już swoją pełnię i niepostrzeżenie stanie się upragnionym latem. Porą roku, którą wypełnia oglądanie się oraz ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Dżemy to świetny sposób na zachowanie smaku owców na zimowe dni, a także dobra metoda wykorzystania ich nadmiaru. Dżem jabłkowy z dodatkiem płatków róży jest bardzo aromatyczny, lekko ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×