Targ Smaku

  • Z bloga: Candy Company

    Przygotowanie syropu z kwiatów jest naprawdę proste i nie wymaga czasu, ani specjalnych sprzętów, warto więc zrobić choć butelkę. Możecie skusić się na syrop z bzu lilaka, czasu już nie ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dziś na blogu w roli głównej pan rabarbar ! W końcu maj to najlepszy dla niego czas. W dzisiejszym wpisie parę słów o właściwościach rabarbaru, o tym czy jest on owocem czy raczej ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Bardzo lubię złotą polską jesień, a nalewka z dyni mi o niej przypomina. Przepis który warto znać. No i ten smak… mniam, mniam 🙂 Ze względu na to, że jest to pierwszy przepis ...
  • Z bloga: Candy Company

    Sezon na bez lilak trwa bardzo krótko… Co roku żałuję, że to już, bzy przekwitły, a ja znowu nie wykorzystałam ich na tyle sposobów jak ile bym chciała Na szczęście w tym roku ...
  • Z bloga: Coś bym zjadła

    Składniki – porcja na słoik 4,25 l : 1,5 kg ogórków gruntowych, 2 l przegotowanej ciepłej wody, 2 łyżki soli, zestaw do kiszenia (liście i korzeń chrzanu, koper z kwiatostanami,... Read ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Ananasówka z cytryną jest jedną z pierwszych nalewek jakie robiłem. Niewątpliwą zaletą nalewki z ananasa jest fakt że szybko dojrzewa, a w połączeniu z cytryną nie jest słodkim ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Byłem bardzo sceptycznie nastawiony, gdy usłyszałem, że znajoma przygotowała dżem marchewkowy. Nie potrafiłem wyobrazić sobie, jak może smakować dżem z warzyw – przecież od dziecka ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Trudno o coś bardziej intensywnie zielonego niż takie domowe pesto. Prawda? Domowe i nieco odmienne od klasycznego, bo nie z bazylii i piniowych orzeszków, a z jarmużu i swojskiego słonecznika....
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Sezon na domowe grillowanie już rozpoczęty ! W końcu wiosenna aura nam sprzyja i mogliśmy po zimie odkurzyć nasze grille. Nie wiem jak Wy, ale ja do dań przygotowywanych na grillu lubię ...
  • Z bloga: Lu is a foodie

    Zbliżają się święta, co nikogo oczywiście nie dziwi, ale wielu nastręcza sporo stresów. Ja w tym roku postanowiłam zadawać sobie pytanie, czy to co zamierzam zrobić jest konieczne? Czy ...
  • Z bloga: Cukiernia Pychotki

    Jeżeli tak jak mnie i moją rodzinę męczą Was jesienno-zimowe przeziębienia to mam dziś coś specjalnego - pyszny miodzik z mniszka lekarskiego. Taki syropek nie tylko wzmacnia naszą ...
  • Z bloga: Gotuj z Patką

    Dwa lata nieobecności? Tak, ja tak potrafię Mam przygotowane dla Was wiele nowych przepisów, jedne mniej drugie bardziej autorskie Na start przepis na Konfiturę z czerwonej cebuli, którą ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Bardzo lubię długie, leniwe, śniadania w weekendowe poranki. Jest tyle miejsca na kreatywność, jeśli chodzi o standardowe wegańskie śniadanie lub brunch : owsianki, tosty, warzywa, tortille, ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Co roku dostaję dużo, dużo rabarbaru. I co roku robię z niego dżem. Różne dżemy - klasyczny - tylko z rabarbaru, skandynawski z dużą ilością imbiru, oraz ten - rabarbar + jabłko. Jabłko ...
  • Z bloga: Gocha gotuje!

  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Taki słoiczek to idealny jadalny prezent dla siebie lub dla kogoś bliskiego. Osoba obdarowana może używać takich słodkich kawałków kiwi do dekoracji deserów i drinków, albo jako słodką ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kiszone rzodkiewki to zaskakujący i bardzo smaczny eksperyment. Czytałam o kiszonych rzodkiewkach, widziałam wiele przepisów, nie mogłam już dłużej czekać, chciałam spróbować jak ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Ćwikła, czyli tarte buraczki z chrzanem, jest idealnym dodatkiem do mięs na ciepło i na zimno, do kotletów mielonych, wędlin i pasztetów. Pasuje też do... Artykuł Ćwikła – tarte buraczki...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Ostatni dzwonek żeby nastawić domowy zakwas. Pyszny i aromatyczny! Potrzebujemy: 500ml wody 5 łyżek mąki żytniej razowej 2000 6 ziarenek pieprzu 4 listki laurowe 4-5 ząbków czosnku Staram się...
  • Z bloga: kopystką po garach

    Żurek-ale tylko na domowym zakwasie. Mało pracy a smak zupy obłędny.  SKŁADNIKI: 2 czubate łyżki mąki żytniej 4 skibki chleba 2 duże cebule 3 ząbki czosnku Liść laurowy Ziele ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Książka Simony Kossak to taki zielnik. Każda roślinka i zwierzątko ma własny rozdział, z którego możemy je lepiej poznać. Będziemy wiedzieć czy pojawilo się w literaturze pięknej, czy ...
  • Z bloga: o-smaku

    Gdy jakiś czas temu natknęłam się na pewien przepis na fetę z tofu, od razu wiedziałam, że  to będzie strzał w dziesiątkę. Dlaczego? Bo do solanki, w której moczy się tofu należało ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Zbliża się Wielkanoc. Zrobiłam kiszonkę z czerwonej kapusty, która pięknie kontrastuje z potrawami, ale jest przede wszystkim bardzo zdrowa.kapusta czerwona 1/2 sztukisok z kiszonej kapusty ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Coraz częściej eksperymentuje w kuchni. I mimo, że nie zawsze wszystko wychodzi od razu, w końcu się udaje. Tak o to, aż 3 razy robiłam humus orzechowy, albo był zbyt mało wyrazisty ...
  • Z bloga: Ewelajna

    Parę dni temu przywiozłam od rodzinki sporo cukinii 🙂 I powstało pytanie – jak zaprawić cukinię? Zapytałam na moich social mediach i otrzymałam sporo interesujących porad. Nie mogąc ...
  • Z bloga: Przepis dietetyka

    Kto nie lubi masła orzechowego! Ja osobiście je uwielbiam. Niestety, w moim domu słoik z masłem orzechowym, niezależnie od wielkości, znika błyskawicznie. Masło orzechowe zrobione jest z ...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Czas biegnie nieubłaganie szybko, a termin oddania pracy dyplomowej, jej obrony i egzamin zawodowy zbliżają się wielkimi krokami. Czasem już nie wiem gdzie mam ręce wsadzić, a spanie to moja ...
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Co jak co, ale kiszonki to ja po prostu kocham. Kiszę co się da, a da się wiele. O dobroczynnym działaniu bakterii fermentacyjnych wiemy wszyscy. Sklepy raczej nie oferują prawdziwie kiszonych...
  • Z bloga: Book of spells

    Mus jabłkowy jest niezwykle łatwy do przygotowania w domu. Z obieraniem i krojeniem jabłek wymaga poświęcenia jedynie 40 minut, chyba, że zaczniemy przygotowywać ilości ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Za nami mroźna i śnieżna zima. Z utęsknieniem czekamy na wiosnę z jej wszystkimi odcieniami zieleni. Okres przejściowy między tymi porami roku nazywamy, zapomnianym już określeniem – ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×