Targ Smaku

  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Możliwość dostania w Iranie dżemu z marchewki na śniadanie jest prawie pewnikiem. Czy to w domu, w restauracji czy hotelu dżem z marchewki triumfalnie lądował na stole lub dywanie na pierwszy...
  • Z bloga: Book of spells

    Domowe puree z dyni do deserów, koktajli i zup W jesiennej aurze z każdego straganu z warzywami zerkają na nas piękne, uśmiechnięte dynie, które sprzeciwiają się jesiennej słocie i ...
  • Z bloga: Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe

    Leśna pasta grzybowa   Składniki: - opieńki 3kg - pieczarki 2kg - marchew 1 kg - cebula 0,5kg - koncentrat pomidorowy 0,5kg - pieprz - papryka słodka i ostra - sos ...
  • Z bloga: Grochem o Garnek

          Skład (1 miseczka): 1/2 szklanki nasion słonecznika, 1 mała, ugotowana marchewka, 1 mała, ugotowana pietruszka, 1 łyżeczka białej pasty miso (lub 2 łyżki sosu sojowego), 1 cebula,...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Jesienny dżem z dynią i jabłkiem. Robiłam  go po raz pierwszy ale myślę, że nastałe zagości w mojej domowej spiżarni i będę go robiła co roku. Wiadomo codomowe najlepsze :) Tym ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Puree z dyni jako przepis podstawowy to banalna receptura, którą być może zna już każdy (ale być może nie). I nie publikuję go tutaj, bo jestem taka oblatana i potrafię je przygotować...
  • Z bloga: Na Chłopski Rozum

    Ogórki kiszone – prostsze niż myślisz Jeżeli myśleliście, że ogórki kiszone to… Artykuł Ogórki kiszone pochodzi z serwisu Na Chłopski Rozum TV.
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    http://jagodzianka.com/2017/10/sok-z-pigwowca/?targ-smaku=1"> Drukuj Poziom trudności          Sok z pigwowca jest doskonałym dodatkiem do ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Sałatka pomidorowa z grzybów leśnych to świetna propozycja na zamknięcie darów lasu do słoików na zimę. Przepis pochodzi ze zbiorów mojej Mamy i jest z nami od wielu lat. ...
  • Z bloga: o-smaku

    Ostatnio dostałam ogromną cukinię. O taką: Bardziej przypominała pocisk artyleryjski niż normalne warzywo, ale darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby, cukinię wzięłam. Zaczęłam...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Pyszne jesienne pomidory - pomidory polne. Dojrzałe, podłużne, mięsiste i pełne smaku. Przeciery na zimę już z  nich zrobione, teraz pora na domowy ketchup, czyli gęsty sos pomidorowy. ...
  • Z bloga: Wilk Syty

    Pierwsze dni jesieni już za nami, a ja zdradzę Wam w sekrecie, że na blogu niebawem pojawi się kilka przepisów z użyciem najbardziej sezonowego składnika, czyli dyni :) Dzisiaj opiszę Wam w ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Moje pierwsze w życiu ogórki konserwowe. Choć nie było ich w planach (jakoś tak zawsze było mi z nimi nie po drodze....), to są i to już w kilku partiach, na jednych nie poprzestałam. ...
  • Z bloga: domowe

    Mój krzew pigwy oszalał. Mam w tym roku wreszcie wystarczającą ilość owoców, aby przygotować syrop z pigwy, a nawet na nalewkę jeszcze wystarczy:) Przepis na syrop dostałam kilka lat temu ...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Urlop na Opolszczyźnie był krótki ale zaowocował mnóstwem inspiracji i kilkoma przepisami,  między innymi na buraczki. W moim rodzinnym domu robi się na słodko lub zasmaża. Te są ...
  • Z bloga: Drink Eat Live

    Lubicie delektować się winem w długie jesienne wieczory? Na placach targowych wciąż można kupić krajowe winogrona, które świetnie się nadają  na dżem z winem. Oto przepis na dżem ...
  • Z bloga: Zmacznego

    Co się stanie, kiedy przy jednym stole spotka się grupka, absolutnie niepoważnych, przyjaciół, która uwielbia jeść i nigdy nie odmawia dobrej szamki? Co więcej, każde z nich pochodzi spoza ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Przepyszne grzyby marynowane na słodko ostro. Grzybki są:- gotowe do zjedzenia już po 3 dniach marynowania- super proste do zrobienia- bardzo jędrne- o wyraźnym, wyważonym smaku
  • Z bloga: greenscarf

    Uwielbiam wszelkiego rodzaju warzywa dyniowate, a ten dżem powstał przez przypadek, bo niestety ale w tym roku mam kiepski zbiór cukinii i patisonów, przez pogodę. Nazbierało mi się po ...
  • Z bloga: Przepis dietetyka

    Gotując posiłki, najlepiej korzystać z warzyw i owoców sezonowych. Jedzenie warzyw i owoców w czasie ich naturalnego występowania powoduje, że są one wtedy najbogatsze w wartości odżywcze, ...
  • Z bloga: greenscarf

      Przepis prosto z Jamajki (podobno, bo wykopałam go z książki Makłowicza „Fuzja smaków”). Na pierwszy rzut oka wydał się się bardzo egzotyczny, ale że teraz banany są tanie to ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Puree z dyni to podstawa wielu potraw i deserów, które można przygotować z wykorzystaniem dyni. Najlepszym sposobem, aby otrzymać takie puree jest upieczenie dyni, a następnie zmiksowanie jej. ...
  • Z bloga: greenscarf

    Nie należę do osób które jedzą kanapki, ale chyba już o tym wspominałam. Ten krem chodził już za mną od dawna, niby banał ale jak smakuje z cykorią, a na krakersach mmm. Dzięki dodaniu ...
  • Z bloga: greenscarf

    W zeszłym roku zrobiłam naprawdę pyszny dżem z cukinii, może niepozorny z wyglądu ale do dziś był moim ulubionym. Rozsmakowałam  się  w warzywnych dżemach  i postanowiłam poszukać ...
  • Z bloga: Grochem o Garnek

    Wegańskie śniadanie białkowo-tłuszowe, dip na wegańską imprezę, pasta kanapkowa czy rozgrzewający podwieczorek. Ten przepis jest wszechstronny, warto o nim pamiętać gdy dopadnie nas ochota...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Podgrzybki marynowane w occie to dla niektórych idealna, imprezowa przekąska pod wódeczkę… 😉 dla mnie niekoniecznie – wolę je zajadać bez alkoholu 😛 Marynata, którą znajdziesz ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Nasze tegoroczne odkrycie i wielki hit tego sezonu. Kurki marynowane, bo o nich mowa, totalnie zauroczyły nas swym smakiem. I pomyśleć, że nigdy nie jedliśmy tych grzybów w marynacie. ...
  • Z bloga: Jazzowe Smaki

    Koniec lata to mój ulubiony czas, bo właśnie wtedy robię przetwory. Nie każdego roku przygotowuję wszystko. Zwykle robię zapas na co najmniej 2 lata, dzięki czemu, rok później mogę ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Dziś już 1 września. Wakacje już się skończyły. Niedługo skończy się kalendarzowe lato (choć patrząc na dzisiejszą pogodę to już się niestety skończyło). "Sezon ogórkowy" ...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Jako, że jesień jest idealnym czasem na robienie przetworów na zimę, postanowiłam podzielić się z Wami moim sprawdzonym przepisem na jarzynkę, która świetnie się sprawdza w trakcie ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×