Targ Smaku

  • Z bloga: W garach u Gosi

    Swojską, domową kiełbasę czy też białą robię już od ponad 3 lat. Zawsze kupowałam w sklepie ale odkąd postanowiłam spróbować swoich sił w jej przygotowaniu nie jemy sklepowej. Choć ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Słoikowy ,czosnkowy , karczek z gorczycą Kolejna , pyszna wędlinka słoikowa , a w zasadzie mięsko w kawałkach , zatopione w smakowitej galaretce .. Mniam 😉 Wiem ,że dietetyczne to Read More...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Wędzona, dojrzewająca szynka z papryczkami chilli Wędzona szynka z chilli – kolejna wędzonka z serii , pomysły i wynalazki 😉 Czyli próby udoskonalenia , a raczej ożywienia starych ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Kiełbasa ” Rzemieślnicza ” – domowa wędlina Kiełbasy domowe , są wspaniałe , no i na pewno dużo zdrowsze od kupnych . Fakt , trzeba się troszkę napracować ,przy ich Read More ... Post...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Szynka drobiowa ze szczypiorkiem – szynkowar Szynkowar , dawno go już nie dotykałam , jakoś nie było czasu , ochoty i potrzeby . Siedziałam w wędzonkach i dojrzewających wędlinach , Read ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    ” Kozacka ” kiełbasa dojrzewająca Wędliny dojrzewające , tak jak sery , weszły już na stałe do naszego jadłospisu . Robię je regularnie i staram się wymyślać nowe receptury , Read ...
  • Z bloga: HIT PYCHOTKA

    Pasztetowa - szynkowar 350 g wątroby wieprzowej 350 g surowego boczku 250 g łopatki wieprzowej 1 średnia cebula 2 łyżki tartej bułki 2 jajka ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Kresowianka – karkówka dojrzewająca Wędliny dojrzewające są u nas w domu niekwestionowanym królem od kilku lat . Robi się je łatwo , zawsze się udają i genialnie smakują . Tym Read More ...
  • Z bloga: Polska jest pyszna

    Składniki na kaszankę: kasza gryczana, kasza jęczmienna, ryż, krew, skwarki, przyprawy, zioła. Nalewka malinowa: maliny, drożdże winne, żyto Sposób przygotowania kaszanki: Kaszę i ryż ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Wędzony schab z rozmarynem Wędzonki, to od dłuższego już czasu, moje hobby . Nie jestem w tej sprawie specjalistką , ale coś mi tam wychodzi , często , gęsto metodą Read More ... Post ...
  • Z bloga: domowe

    Mięso w słoikach kojarzy mi się z moim wczesnym dzieciństwem i moją babcią, która robiła takie mięsko zapiekane w piecu chlebowym, z kiełbaską swojską na dnie słoiczka i boczkiem na ...
  • Z bloga: domowe

    Domowy pasztet to jedna z najbardziej pożądanych wędlin u nas w domu. Zwykle robię klasyczny, pieczony, ale dziś pokusiłam się o pasztet do smarowania, w słoiczkach. Z podanych ilości ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Długo dojrzewająca polędwica paprykowo-czosnkowa Początek grudnia , to pora , kiedy zaczynam zabierać się za domowe wędliny takie jak polędwiczka dojrzewająca . Wędzonki i te długo ...
  • Z bloga: Kulinarni.info.pl

    Artykuł Kiełbasa krojona parzona pochodzi z serwisu Kulinarni.info.pl. Tak szczerze to sam ten tytuł wymyśliłem, bo nie mam pojęcia jak to coś nazwać. Zainspirowany „produkcją” batona ...
  • Z bloga: Dieta Eco

    ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA JUŻ CORAZ BLIŻEJ, DLATEGO WARTO POMYŚLEĆ O PREZENTACH DLA DOBRYCH KLIENTÓW I PRACOWNIKÓW.  Z MYŚLĄ O TYM PRZYGOTOWALIŚMY DLA PAŃSTWA PIĘKNE KOSZE ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Domowe najlepsze <3 już od dłuższego czasu przymierzaliśmy się by kolejny raz ją zrobić <3 Składniki...
  • Z bloga: Blog rodzinny

    Thermomix pracuje w domowej kuchni pełną parą. Tym razem sprawdził się w przygotowaniu śledzi. Uwielbiamy śledzie na słodko co w niejednym przepisie na naszym blogu widać. Złota polska ...
  • Z bloga: Jem Swoje

         Drobiowe wędliny są równie smaczne co wieprzowe. Najszybsza i najprostsza wędlina drobiowa to filet z indyka w całości. Wystarczy dodać swoje ulubione zioła i przyprawy a będziemy ...
  • Z bloga: Jem Swoje

         Mielonka wieprzowa może być smaczna i bardzo dobrej jakości, wystarczy, że zrobimy ją sami. Mój wyrób jest prosty i klasyczny, bez zbędnych dodatków. Ten przepis daje nam pole do...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Jakie to musi być fantastyczne uczucie mieć syna, który doradza w wyborze haseł :) Moje dzieciaki nie interesują się tak bardzo działalnością mamy, ale mają za to wiele innych talentów :) ...
  • Z bloga: Jem Swoje

    Smalec jako dodatek do kanapek, u niektórych budzi kontrowersje. Często kojarzony z ubóstwem, ale zupełnie niepotrzebnie. Wielu młodych ludzi nawet nie zna smaku smalcu ze skwarkami, a mnie ...
  • Z bloga: Aromatyczne Podróże

    Sos słodko-kwaśny z cukinii i papryki do słoików Składniki:  ● 1 kg czerwonej papryki ● 1 kg cebuli ● 3 kg cukinii ● 1,5 szkl. octu ● 1 kg cukru ● 4 słoiczki koncentratu ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Kolejna odsłona słoikowej przygody. Tym razem na warsztat wzięłam szynkę. Odradzano mi, że to mięso nie nadające się do przerobienia w słoik. Jakże mylne były suche spostrzeżenia! Szynka...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Suszenie to tania i świetna metoda konserwacji mięsa. Cieniutki, prawie przezroczysty kawałek suszonej wędliny to ekskluzywny rarytas dla smakoszy. Koneserzy rozwodzą się nad smakiemwłoskiej ...
  • Z bloga: Jem Swoje

    Szynka ze schabu jest jedną z moich ulubionych wędlin. Dzięki peklowaniu i przygotowywaniu w szynkowarze jest krucha i soczysta. Taka wędlina pasuje nie tylko na kanapce, równie dobrze sprawdzi...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Mięsiwo w sosie własnym – mięsne przetwory Takie słoiczki z pysznym mięsem, pamiętam z dzieciństwa . Doskonale smakowały na zimno , do kanapki lub jedzone widelcem prosto ze słoika ..mniam...
  • Z bloga: Jem Swoje

         Robieniem własnej szynki zainteresowałem się kiedy miałem dosyć szynek handlowych. W sklepach mamy ogromną różnorodność wędlin, lecz ich jakość jest bardzo dyskusyjna, lub ceny ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Tydzień leśny dobiega końca a ja nie upolowałem ani dzika, ani nawet porządnego borowika. Marzenka to jednak zna życie (albo mnie) ;) Przyniosłem za to koszyk jagód i wymyśliłem z nich ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×