Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Czerwona kapusta dostępna jest w sprzedaży praktycznie cały rok. Dzięki temu możemy ją kisić w domowych warunkach, w niewielkich ilościach, wtedy kiedy będziemy mieli na nią ochotę. ...
  • Z bloga: Mostek w kuchni

    Podstawą każdej dobrej pizzy czy spaghetti jest sos. Najbardziej popularnym w kuchni włoskiej jest sos marinara, czyli nic innego jak aromatyczne pomidory, czosnek i zioła. Dziś mam dla Was ...
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Kiszonki w Polsce przeżywają renesans. Znani kucharze czy blogerzy przeważnie mają w swoich spiżarniach własne kiszonki. Ja nie mam chłodnej spiżarki, więc ratuję się częstszym ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Klasyczny, gęsty sos pomidorowy.   Czas wykonania: 30 min   Ilość porcji: 2 pizze średniej wielkości Składniki: 500 g pomidorów (3-4 sztuki) 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki przecieru ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Za tydzień będzie już prawie po świętach. A ja dzisiaj przychodzę do Was z przepisem trochę mało świątecznym. Ale z drugiej strony Wigilia zawsze kojarzyła mi się z grzybami. I ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Dynia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej to pyszny pomysł na wykorzystanie dużej ilości jesiennych zbiorów. Tak przygotowaną dynię można używać jako dodatek do mięs i sałatek, ...
  • Z bloga: MarcinChef.pl

    Czym byłyby święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu, a czym byłby ten właśnie barszcz bez prawdziwego zakwasu! Prosty i sprawdzony przepis na zaczyn pod barszcz czerwony, doskonały ...
  • Z bloga: MarcinChef.pl

    O tym, jak zdrowe jest awokado, mówi i pisze się wiele. Nie każdy jednak je próbował. Warto „zieloną przygodę” zacząć od czegoś podstawowego. Mówisz Awokado – Myślisz Guacamole! ...
  • Z bloga: Szczotkowa kuchnia japońska

    Lubię czosnek. Bardzo. Od zawsze. W każdej postaci. Świeży. Wędzony. Marynowany. Kiszony w kefirze. Kiszony z ogórków. Kiszony bez ogórków. Kiszony w wodzie po kiszeniu ogórków. Dzisiaj ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Mój prosty i sprawdzony sposób na domowe ogórki małosolne. Ogórki są gotowe do zjedzenia już po dwóch dniach. Tak naprawdę sięgam po nie często już dnia następnego :-)Czyż nie jest ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pierwsza konfiturka na blogu i to własnoręcznie robiona przez mojego męża:) Bardzo pyszna i słodka. Idealna do naleśników na słodko:)   Czas wykonania: 2 h 45 min   Ilość ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Przepis na ogórki z curry to od lat najczęstsze przetwory w naszym domu. Do tej pory robiła je głównie moja mama, jednak tego roku my również postanowiliśmy zrobić kilka słoików. ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Passata pomidorowa to jeden z moich samodzielnych przetworów. Nie lubię robić przetworów i zdecydowanie jest to specjalność mojego męża. W tym roku postanowiłam, że musi się ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pasztet z cukinii to mój pierwszy pasztet jaki ze smakiem jadłam i zrobiłam! Nie jadam mięsnych pasztetów, więc ciężko mi porównać i wskazać równice w smaku. Jednak muszę ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Puree z dyni to fantastyczny dodatek do ciast, różnego rodzaju deserów, a także do potraw wytrawnych. Dlatego najlepiej przygotować czyste puree, tzn. bez żadnych ziół. Możemy je ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    W planach miałam robić comiesięczny posty o tej tematyce, niestety na tę chwilę mają one raczej charakter nieregularny- walczę z planami i czasem :D Mogę Was jednak zapewnić, że pluem jest...
  • Z bloga: swojskie jedzonko

    Na dworze coraz zimniej-więc chociaż pod folią pomidorów dużo to już nie dojrzewają-więc trzeba wykorzystać takie jakie mamy-czyli zielone-polecam pyszną sałatkę na zimę właśnie z ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Ogromna cukinia spoczywająca w mojej lodówce, w końcu doczekała się zamiany w pyszny, nieco inny od reszty dżem z cukinii. Jako ze jest to warzywo o niezbyt wyraźnie ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Po prostu rewelacja ! Zostałam poczęstowana przez moich sąsiadów przepyszną buraczaną sałatką. A, że akurat nie miałam żadnej surówki do obiadu, otworzyłam podarowany słoik. Pani ...
  • Z bloga: spotkaniaprzystole

    Dobre kilka miesięcy przymierzam się do opublikowania przepisu na kiszone buraki, ale przyznaję się, że poległam na zdjęciach. Sok z kiszonych buraków ma przepiękny, głęboki odcień ...
  • Z bloga: poradzimy24.pl

    Suszona pietruszka jest naprawdę prosta w przygotowaniu! Sprawdź, jak suszyć pietruszkę w zwykłym piekarniku :) Artykuł Jak suszyć pietruszkę na zimę pochodzi z serwisu Poradzimy24.pl.
  • Z bloga: PatiGotuje

    Jako, że na straganach królują teraz warzywa do przetworów, nie mogłam się powstrzymać przed przygotowaniem ajwaru. Przygotowałam go w wersji pikantnej
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Sezon grzybowy w pełni. Las wygląda przepięknie – zielony mech a na nimi kolorowe, grzybowe kapelusze. O tym jakie grzyby zbieramy możecie się dowiedzieć z naszego wcześniejszego wpisu. ...
  • Z bloga: poradzimy24.pl

    Wśród zimowych przetworów królują marynowane warzywa - ogórki konserwowe, pikle, papryka. Oto sprawdzony przepis na octową marynatę do warzyw. Artykuł Marynata octowa do warzyw. Jak zrobić ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    <!--[if gte mso 9]> <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To chyba najprostszy i najszybszy dżem na świecie a przy tym zaskakujący smakiem, gdyż bardziej przypomina ananasowy niż z cukinii.Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie dodała tam czegoś ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Kiedy tylko pod koniec kwietnia na straganie pojawiają się świeże ogórki gruntowe, u mnie w domu zaczyna się sezon na ogórki małosolne i kiszone. Dwa lata temu kupiłyśmy z mamą prawdziwą ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    Składniki na sok z aroniowy Owoce aronii 1 kg dojrzałych owoców aronii 2 niepełne szklanki cukru 1 szklanka wody 1 cytryna Owoce aronii umyć, rozgnieść i mieścić w dużym rondlu o ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

    Niesamowity sos paprykowy. Otrzymałam w zeszłym roku w prezencie jeden słoik tego sosu i się zakochałam. Pyszny, z kawałkami papryki i pikantny sos, będzie idealnym dodatkiem do makaronu, ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

      Składniki: 500 g pomidorków cherry 2-4 ząbki czosnku liście laurowe ziele angielskie ziarenka pieprzu kolorowego gorczyca 1/2 szklanki octu 4 szklanki wody 2 łyżki cukru 1/5 łyżki soli ...