Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Jest kapusta, musi być bigos. Nie wiem jaka tkwi w nim tajemnica, ale z ręką na sercu mówię Wam, że jem go od 10 dni codziennie. Jutro też zjem. ☺ Coś pysznego. Bardzo proste składniki...
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Banalnie prosty przepis na kiszoną kapustę z marchewką. Jeśli ten Wam posmakuje, uda się (musi – nie ma innego wyjścia), będziecie mogli popróbować modyfikować go dodatkami (kminkiem, ...
  • Z bloga: silkdressdiet

    Jak wiadomo przypadki sprzyjają odkryciom, taki Krzysztof Kolumb podróżnik czy Alexander Fleming - odkrywca penicyliny albo Wilhelm Roentgen, ten od promieni. Mnie najbliżej do tego bandziora ...
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Kiszonki to skarbnica probiotyków, minerałów, witamin i innych bardzo korzystnych dla naszych organizmów składników. Uodparniają, pozwalają szybciej zwalczyć przeziębienie, m.in. dzięki ...
  • Z bloga: BLW papu

    Dynia - smaczne warzywo o wielu właściwościach zdrowotnych, na dodatek w sezonie kosztuje grosze. Czego chcieć więcej? Jeśli nie przepadamy za smakiem dyni w zupach czy daniach obiadowych, ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Do świąt pozostało 20 dni. A ja jak wczoraj obiecałam, przychodzę do Was z pierwszym z przepisów na Wigilię i Boże Narodzenie. Może nie jest to danie same w sobie, ale takie ...
  • Z bloga: greenscarf

    Ajvar czyli gęsta paprykowa pasta wywodzi się z kuchni serbskiej. Głównym składnikiem jest właśnie papryka, drugim w kolejności bakłażany, a kolejnym pomidory. Miałam bardzo dużo papryki ...
  • Z bloga: greenscarf

      Dziś, czyli w niedzielę zabrałam się za świąteczne potrawy. Na pierwszy rzut poszedł pasztet, tym razem  aromatyczny grzybowy. Poprzedni, czyli słonecznikowy z żurawiną stał sobie ...
  • Z bloga: Candy Company

    Dostałam w swoim życiu sporo nietrafionych prezentów, ale jedno jest pewne, nigdy żadnego związanego z jedzeniem (patrz jadalnego). Dlatego jeśli chcecie sprawić komuś drobny prezent to, czy...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Kiszona kapusta poza tym, że jest niesamowicie smaczna i niezastąpiona przy wielu surówkach czy innych daniach, jest też prawdziwą bombą witaminy C.   Pamiętam z dzieciństwa kiszenie ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Domowy zakwas z buraków jest świetny do wigilijnego barszczu, ale to także bezcenny napój zdrowotny, naturalny probiotyk.Zakwas z buraków oczyszcza i wzmacnia krew (jest zalecany przy ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Puree z dyni to jeden podstawowych składników jesiennych wypieków. Co prawda puree można kupić w słoiku lub puszcze, ale samodzielne przygotowanie jest bardzo proste. Dynię należy upiec ...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    6 dużych liści naciowych selera korzeniowego wraz z łodygami3 cm plaster melona1 grejpfrut2 duże jabłka (ok. 0,5 kg)1 cm świeżego imbiruIlość owoców i warzyw pozwoli przygotować ok. 1 ...
  • Z bloga: AZgotuj

     O kimchi słyszałam wiele.  Zabierałam się od dwóch lat, ale kiedy spróbowałam po raz pierwszy postanowiłam wziąć się w garść i zrobić.  Przeczytałam jeszcze u Marty Dymek z ...
  • Z bloga: silkdressdiet

    Gdy dnia już prawie nie ma, to znaczy jest ta dziurka w ciemności dniem nazywana, kiedy można rozkoszować się jedynie odcieniami szarości i gratulować sobie decyzji o zakupie mocnych żarówek ...
  • Z bloga: Wino Francja Kuchnia

    Sos pomidorowy do pizzy Pizza jest częstym daniem w moim domu, dlatego przygotowywanie sosu pomidorowego do niej jest przyjemne i niezmienne. Jeżeli jest to pora letnia to mile widziane będą ...
  • Z bloga: AZgotuj

    100 gram ekologicznych migdałów blanszowanych Bio Planet 2 doniczki umytej bazylii 100 ml oliwy z oliwek ekologicznej Alce Nero sól himalajska ok pół łyżeczki oliwa do polania wierzchu ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Przepis otrzymałam od koleżanki Jasi, która, mogę powiedzieć, jest gospodynią doskonałą. Zmniejszyłam nieco ilość octu,  oraz dodałam więcej pieprzu i liścia laurowego. Poniżej ...
  • Z bloga: Book of spells

    Domowe puree z dyni do deserów, koktajli i zup W jesiennej aurze z każdego straganu z warzywami zerkają na nas piękne, uśmiechnięte dynie, które sprzeciwiają się jesiennej słocie i ...
  • Z bloga: Grochem o Garnek

          Skład (1 miseczka): 1/2 szklanki nasion słonecznika, 1 mała, ugotowana marchewka, 1 mała, ugotowana pietruszka, 1 łyżeczka białej pasty miso (lub 2 łyżki sosu sojowego), 1 cebula,...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Puree z dyni jako przepis podstawowy to banalna receptura, którą być może zna już każdy (ale być może nie). I nie publikuję go tutaj, bo jestem taka oblatana i potrafię je przygotować...
  • Z bloga: Na Chłopski Rozum

    Ogórki kiszone – prostsze niż myślisz Jeżeli myśleliście, że ogórki kiszone to… Artykuł Ogórki kiszone pochodzi z serwisu Na Chłopski Rozum TV.
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Sałatka pomidorowa z grzybów leśnych to świetna propozycja na zamknięcie darów lasu do słoików na zimę. Przepis pochodzi ze zbiorów mojej Mamy i jest z nami od wielu lat. ...
  • Z bloga: o-smaku

    Ostatnio dostałam ogromną cukinię. O taką: Bardziej przypominała pocisk artyleryjski niż normalne warzywo, ale darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby, cukinię wzięłam. Zaczęłam...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Pyszne jesienne pomidory - pomidory polne. Dojrzałe, podłużne, mięsiste i pełne smaku. Przeciery na zimę już z  nich zrobione, teraz pora na domowy ketchup, czyli gęsty sos pomidorowy. ...
  • Z bloga: Wilk Syty

    Pierwsze dni jesieni już za nami, a ja zdradzę Wam w sekrecie, że na blogu niebawem pojawi się kilka przepisów z użyciem najbardziej sezonowego składnika, czyli dyni :) Dzisiaj opiszę Wam w ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Moje pierwsze w życiu ogórki konserwowe. Choć nie było ich w planach (jakoś tak zawsze było mi z nimi nie po drodze....), to są i to już w kilku partiach, na jednych nie poprzestałam. ...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Urlop na Opolszczyźnie był krótki ale zaowocował mnóstwem inspiracji i kilkoma przepisami,  między innymi na buraczki. W moim rodzinnym domu robi się na słodko lub zasmaża. Te są ...
  • Z bloga: Zmacznego

    Co się stanie, kiedy przy jednym stole spotka się grupka, absolutnie niepoważnych, przyjaciół, która uwielbia jeść i nigdy nie odmawia dobrej szamki? Co więcej, każde z nich pochodzi spoza ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Przepyszne grzyby marynowane na słodko ostro. Grzybki są:- gotowe do zjedzenia już po 3 dniach marynowania- super proste do zrobienia- bardzo jędrne- o wyraźnym, wyważonym smaku