Targ Smaku

  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kiszone rzodkiewki to zaskakujący i bardzo smaczny eksperyment. Czytałam o kiszonych rzodkiewkach, widziałam wiele przepisów, nie mogłam już dłużej czekać, chciałam spróbować jak ...
  • Z bloga: Pastalena

    Mini version - wersja mini Hi! This Thursday another basic recipe for mouthwatering and admirable smelling tomato sauce. My mom usually prepare some portions and pot them into jams from ...
  • Z bloga: Pastalena

    How to eat your veggies? In a homemade salsa! I guess it's more like a recipe for teenagers, but you can use the sauce not only for nachos, but also for these easy chips, pasta, feelings, sandwiches...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 1 kg buraków 4 ząbki czosnku 2 listki laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki majeranku 1 czubata łyżka soli około 750 ml przegotowanej wody Sposób ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Próbowaliście kiedyś klusek śląskich zrobionych z puree ? Jeżeli nie, to koniecznie musicie skosztować ! Są przepyszne, o wiele lepsze niż zwykłe, bardziej aksamitne a przede wszystkim ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Buraczki z papryką to jedna z moich ulubionych przystawek do obiadu. To stary przepis,  otrzymałam go od mojej cioci Broni. SKŁADNIKI:6 kg. buraczków 6 papryk 6 cebul  ZALEWA:1/2 kg. cukru 1 ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Sos tatarski to jeden z najlepszych sosów do mięsa. Domowy jest tak pyszny, że można by go jeść do wszystkiego. A może by tak przerobić go na sałatkę, która będzie bardziej treściwa, ale...
  • Z bloga: Apetyt na Ogród

    To nie pora na przygotowywanie przetworów, a raczej na ich zjadanie. I tak jest w moim przypadku. W spiżarni zostały już tylko 3 słoiczki. Zjadamy je bowiem jako dodatek do dań obiadowych ...
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Sos pasuje do jajek na twardo, gotowanego mięsa i drobiu na zimno, wędlin, zimnych pieczeni, gotowanych warzyw podawanych na zimno ( szparagi, brokuły, kalafior ), filetów śledziowych.Do ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeśli nie czytaliście jeszcze „Kuchni Greckiej” George’a Calombarisa, to koniecznie przeczytajcie moją recenzję.  Calombaris pokazuje, że tradycyjne greckie przepisy nie są wykute w ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Ćwikła, czyli tarte buraczki z chrzanem, jest idealnym dodatkiem do mięs na ciepło i na zimno, do kotletów mielonych, wędlin i pasztetów. Pasuje też do... Artykuł Ćwikła – tarte buraczki...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Uwielbiam dobrą szyneczkę zwinięta w rulon z majonezem lub sosem tatarskim, ze szparagami też jest super, ale nie o tym dziś. Sos tatarski jest bardzo szybki w wykonaniu i ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Olej z czosnkiem niedźwiedzim to idealna propozycja dla tych, którzy uwielbiają tworzyć ulubione kompozycje smakowe. Tłuszcz łatwo wchłania smak i aromat przypraw i zół.Tak przygotowany ...
  • Z bloga: bezglutenowi

    W wielu domach na świątecznym stole nie może zabraknąć chrzanu. U mnie również ta tradycja zostaje podtrzymana, ale co roku kombinuje z innymi dodatkami. Chrzan Wielkanocny w tym roku ...
  • Z bloga: Gotowanie-UK

    No i nadszedł dzień kiedy mój synek skończył pół roku (kiedy to mięło?), nastał czas na rozszerzanie diety. zastanawiałam się co wybrać Jabłko czy Marchewkę.  Ostatecznie ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Zbliża się Wielkanoc. Zrobiłam kiszonkę z czerwonej kapusty, która pięknie kontrastuje z potrawami, ale jest przede wszystkim bardzo zdrowa.kapusta czerwona 1/2 sztukisok z kiszonej kapusty ...
  • Z bloga: Kuchnia z widokiem na ogród

    Prawdę mówiąc to byłam pewna, że przepis na domową wegetę już dawno umieściłam na blogu. W wielu moich przepisach widnieje w liście składników. Używam jej przede wszystkim do dań ...
  • Z bloga: Ewelajna

    Parę dni temu przywiozłam od rodzinki sporo cukinii 🙂 I powstało pytanie – jak zaprawić cukinię? Zapytałam na moich social mediach i otrzymałam sporo interesujących porad. Nie mogąc ...
  • Z bloga: Niespełnione zdolności kulinarne

       Uwielbiam chrzan - dodaję go zarówno do surówek jak również jadam z różnymi wędlinami,mięsem....zużywamy go bardzo dużo. Pamiętam jak moja babcia miała swój chrzan w ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Pyszna, ostra i kremowa. Taka jest właśnie musztarda przygotowana własnoręcznie w domu. Czemu nie kupiłam w sklepie, tylko ją zrobiłam? Bo lubię. Lubię przygotowywać nawet najprostsze ...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Czas biegnie nieubłaganie szybko, a termin oddania pracy dyplomowej, jej obrony i egzamin zawodowy zbliżają się wielkimi krokami. Czasem już nie wiem gdzie mam ręce wsadzić, a spanie to moja ...
  • Z bloga: Łobuz w kuchni

    Szybko, zdrowo i na temat ! Czyli jak zrobić dobre pesto ?Często chodząc po sklepie widzę jak ludzie kupują małe zielone słoiczki z pesto bazyliowym lub też innym nie znając w ogóle jego ...
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Co jak co, ale kiszonki to ja po prostu kocham. Kiszę co się da, a da się wiele. O dobroczynnym działaniu bakterii fermentacyjnych wiemy wszyscy. Sklepy raczej nie oferują prawdziwie kiszonych...
  • Z bloga: Pociąg Do Kuchni

    Koreańskie pierogi z ostrym sosem Krwawa Mary czyli z ostrym sosem pomidorowym – orientalne niebo w gębie! Pyszne, z idealnie doprawionym farszem i polane bardzo pikantnym (chyba że doprawicie ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Pasternak, cóż to takiego. To warzywo, które wyglądem przypomina korzeń pietruszki, pachnie trochę jak pietruszka, trochę jak marchewka. Jest słodkie w smaku. Jest naprawdę bardzo smaczne. ...
  • Z bloga: Menu Zdrowia

    Domowej nie dorówna żadna kupiona w sklepie lub na bazarze. Producenci, którzy kiszą dziesiątki beczek kapusty, skracają czas kiszenia, dodają gotowy kwas o gorszym smaku. Aby zapobiec ...
  • Z bloga: Menu Zdrowia

    Sprawiają, że udka czy piersi nabiorą nowego,ciekawego aromatu. Po prostu wymieszaj podane składniki - i marynaty gotowe. Kawałki kurczaka marynuj pod przykryciem w lodówce 4-6 godzin. całą ...
  • Z bloga: kuchniabellissima

    Dzisiaj coś dla fanatyków buraków! Mieszanka kuchni polskiej i włoskiej 🙂 W moim domu uwielbiamy buraki, ale pesto też jest na topowej liście! Postanowiliśmy połączyć smaki, co okazało ...
  • Z bloga: Kuchnia roślinna - ieatplants.pl

    Pieczywo można smarować masłem roślinnym czy hummusem. Idealna jest także pasta z fasoli. Jest pyszna i bogata w białko oraz żelazo. Czego chcieć więcej :)? Smażona cebulka z pieczarkami ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Ogólnie wiadomo, że przyprawy tego typu nie są zdrowe. Niestety często przez zawartość glutaminianu podkręcają one smak potrawom w taki sposób, że bez nich to nie smakuje tak samo… Można ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×