Targ Smaku

  • Z bloga: Kosą po patelni

      Przetwory zawsze kojarzyły mi sie z czymś co zajmie mi pół dnia albo nawet cały a efekt kilka słoiczków, które znikną szybciej niż je robiłem. I to niestety prawda ale są i tego dobre ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Pesto bazyliowe to wyśmienity sos na bazie bazylii z dodatkiem orzechów piniowych, nerkowca lub migdałów, oliwy, sera parmezan i przypraw. Pesto stosuje się jako dodatek do dań z makaronem, ale...
  • Z bloga: Coś bym zjadła

    Składniki – porcja na słoik 4,25 l : 1,5 kg ogórków gruntowych, 2 l przegotowanej ciepłej wody, 2 łyżki soli, zestaw do kiszenia (liście i korzeń chrzanu, koper z kwiatostanami,... Read ...
  • Z bloga: latosiowy-dom

      Czosnek niedźwiedzi. Kto go zna? Nie każdy, a szkoda!Liście czosnku niedźwiedziego zawierają silne  substancje, które oczyszczają nasz organizm i wzmacniaj odporność. Ma wszystkie ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Byłem bardzo sceptycznie nastawiony, gdy usłyszałem, że znajoma przygotowała dżem marchewkowy. Nie potrafiłem wyobrazić sobie, jak może smakować dżem z warzyw – przecież od dziecka ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Trudno o coś bardziej intensywnie zielonego niż takie domowe pesto. Prawda? Domowe i nieco odmienne od klasycznego, bo nie z bazylii i piniowych orzeszków, a z jarmużu i swojskiego słonecznika....
  • Z bloga: Wylizany Rondel

         Zapewne większość z Was zna największy polski festiwal restauracyjny jakim jest Restaurant Week, ale! czy wiecie, że festiwal Restaurant Week to nie tylko pałaszowanie ...
  • Z bloga: Gotuj z Patką

    Dwa lata nieobecności? Tak, ja tak potrafię Mam przygotowane dla Was wiele nowych przepisów, jedne mniej drugie bardziej autorskie Na start przepis na Konfiturę z czerwonej cebuli, którą ...
  • Z bloga: jakszef

    Młode liście marchewki są jak najbardziej jadalne i bardziej zdrowe niż korzeń marchewki! Zawierają więcej witaminy C niż korzeń i więcej witaminy K niż inne warzywa. Odtruwają wątrobę...
  • Z bloga: jakszef

    Szukając informacji o wartościach odżywczych liści rzodkiewki doszłam do wniosku, że chyba lepiej wyrzucać korzenie niż liście :/ Jak się okazuje jest to 2 razy lepsze źródło witaminy C...
  • Z bloga: vito gryzie

    Bardzo lubię długie, leniwe, śniadania w weekendowe poranki. Jest tyle miejsca na kreatywność, jeśli chodzi o standardowe wegańskie śniadanie lub brunch : owsianki, tosty, warzywa, tortille, ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Moje ulubione danie każdej wiosny! Zupa najlepiej smakuje kiedy liście buraka są miękkie i delikatne, a sam burak jeszcze mały. Botwina jest nie tylko smaczna ale również bardzo zdrowa. ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Co roku dostaję dużo, dużo rabarbaru. I co roku robię z niego dżem. Różne dżemy - klasyczny - tylko z rabarbaru, skandynawski z dużą ilością imbiru, oraz ten - rabarbar + jabłko. Jabłko ...
  • Z bloga: Zdrowedebiuty

    Dziś wróciłam z Majówki i w domu czekała na mnie miła niespodzianka od Kujawski :)Czy to będzie sponsorowany wpis? Nie.Nie piszę sponsorowanych artykułów ani postów. Nie mam również ...
  • Z bloga: W garach u Gosi

     Ogórki małosolne i ogórki kiszone, to właściwie ten sam przepis. Z tą różnicą, że na kiszone trzeba poczekać  około 2-3 tygodni a małosolne są gotowe do zjedzenia już po około 3 ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    <!--[if gte mso 9]> <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Pyszna, zdrowa, zielona. Idealna do kanapki. Rukiew wodna to bardzo zdrowa bylina, znana od wieków. Ma ostry smak, takie połączenie chrzanu z pieprzem. Zawiera mnóstwo witamin i minerałów. ...
  • Z bloga: Gocha gotuje!

  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kiszone rzodkiewki to zaskakujący i bardzo smaczny eksperyment. Czytałam o kiszonych rzodkiewkach, widziałam wiele przepisów, nie mogłam już dłużej czekać, chciałam spróbować jak ...
  • Z bloga: Pastalena

    Mini version - wersja mini Hi! This Thursday another basic recipe for mouthwatering and admirable smelling tomato sauce. My mom usually prepare some portions and pot them into jams from ...
  • Z bloga: Pastalena

    How to eat your veggies? In a homemade salsa! I guess it's more like a recipe for teenagers, but you can use the sauce not only for nachos, but also for these easy chips, pasta, feelings, sandwiches...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 1 kg buraków 4 ząbki czosnku 2 listki laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki majeranku 1 czubata łyżka soli około 750 ml przegotowanej wody Sposób ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Próbowaliście kiedyś klusek śląskich zrobionych z puree ? Jeżeli nie, to koniecznie musicie skosztować ! Są przepyszne, o wiele lepsze niż zwykłe, bardziej aksamitne a przede wszystkim ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Buraczki z papryką to jedna z moich ulubionych przystawek do obiadu. To stary przepis,  otrzymałam go od mojej cioci Broni. SKŁADNIKI:6 kg. buraczków 6 papryk 6 cebul  ZALEWA:1/2 kg. cukru 1 ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Sos tatarski to jeden z najlepszych sosów do mięsa. Domowy jest tak pyszny, że można by go jeść do wszystkiego. A może by tak przerobić go na sałatkę, która będzie bardziej treściwa, ale...
  • Z bloga: Apetyt na Ogród

    To nie pora na przygotowywanie przetworów, a raczej na ich zjadanie. I tak jest w moim przypadku. W spiżarni zostały już tylko 3 słoiczki. Zjadamy je bowiem jako dodatek do dań obiadowych ...
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Sos pasuje do jajek na twardo, gotowanego mięsa i drobiu na zimno, wędlin, zimnych pieczeni, gotowanych warzyw podawanych na zimno ( szparagi, brokuły, kalafior ), filetów śledziowych.Do ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeśli nie czytaliście jeszcze „Kuchni Greckiej” George’a Calombarisa, to koniecznie przeczytajcie moją recenzję.  Calombaris pokazuje, że tradycyjne greckie przepisy nie są wykute w ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Ćwikła, czyli tarte buraczki z chrzanem, jest idealnym dodatkiem do mięs na ciepło i na zimno, do kotletów mielonych, wędlin i pasztetów. Pasuje też do... Artykuł Ćwikła – tarte buraczki...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Uwielbiam dobrą szyneczkę zwinięta w rulon z majonezem lub sosem tatarskim, ze szparagami też jest super, ale nie o tym dziś. Sos tatarski jest bardzo szybki w wykonaniu i ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×