Targ Smaku

  • Z bloga: Szczypta.com

    Francuskie śniadania są niezwykle proste, ale też urzekające w swoim stylu. Kubek kawy, chrupiąca bagietka, masło i oczywiście dżem. Nigdy nie byłem wielkim fanem słodyczy, jednak do takich...
  • Z bloga: avokava.com

    Słodkie, soczyste, niezwykle orzeźwiające i odżywcze. Gdy się pojawiają, zwiastują zbiliżajace się lato. Cudownie smakują jedzone prosto z krzaka, jako dodatek do deserów, ciast, koktaji ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Mocno skondensowana bomba cytrynowa czyli cytryny zamknięte w słoiczkach. Idealne do herbaty, jako aromat do ciast i dodatek do wielu dań. Wystarczy sięgnąć po łyżeczkę i mamy aromatyczny ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dziś na blogu w roli głównej pan rabarbar ! W końcu maj to najlepszy dla niego czas. W dzisiejszym wpisie parę słów o właściwościach rabarbaru, o tym czy jest on owocem czy raczej ...
  • Z bloga: Cake Caprice

    To są luksusowe, dłuuuuuuuugo smażone powidła truskawkowe.Teraz, gdy sezon jest w pełni, a truskawki są słodziutkie i nie tak drogie, można wziąć się za domowe przetwory.Wpadłam na ...
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    Temperatura na dworze nareszcie trzyma poziom 20 stopni, dzięki czemu produktywność wzrosła dziesięciokrotnie! Przez moją głowę przelatują coraz poważniejsze myśli przeprowadzki do ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Lemon Curd - krem cytrynowy przygotowany na bazie cytryn, cukru, jajek i masła bardzo popularny w kuchni angielskiej i Ameryki Północnej. Genialny klasyk, smakuje nieziemsko!Cudownie ...
  • Z bloga: Lu is a foodie

    Zbliżają się święta, co nikogo oczywiście nie dziwi, ale wielu nastręcza sporo stresów. Ja w tym roku postanowiłam zadawać sobie pytanie, czy to co zamierzam zrobić jest konieczne? Czy ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Kwaśne owoce, odrobina słodyczy, delikatna róża w połączeniu tworzą napój idealny. Orzeźwiający, energetyzujący, pobudzający owocowy koktajl, który zaspokoi ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Co roku dostaję dużo, dużo rabarbaru. I co roku robię z niego dżem. Różne dżemy - klasyczny - tylko z rabarbaru, skandynawski z dużą ilością imbiru, oraz ten - rabarbar + jabłko. Jabłko ...
  • Z bloga: SłodkiZapachMalin

    Czekoladę kocham nad życie! ale zdrowy rozsądek podpowiada, by ograniczać ją do minimum, bo za parę lat człowiek się będzie toczył 🙂 Dlatego gdy mam OGROMNĄ ochotę na czekoladę, idę ...
  • Z bloga: Relaxtime.pl

    Frużelina to owoce w żelu, chociaż mi przypominają po prostu sos malinowy. Przygotowałam je z mrożonych owoców, ponieważ takie akurat mam w zamrażarce, ale doskonale nadają się do niej ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Taki słoiczek to idealny jadalny prezent dla siebie lub dla kogoś bliskiego. Osoba obdarowana może używać takich słodkich kawałków kiwi do dekoracji deserów i drinków, albo jako słodką ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Wyspiarze nazywają go curd, co zawsze wprawia mnie w zakłopotanie. Bo słowo ma dwa „kulinarne” znaczenia. Curd to zsiadłe mleko na twaróg, ale poprzedzone nazwą owocu staje się maślanym ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Suszone dekoracje z pomarńczy i cytryny idealnie paują na świąteczny stół a zapach jaki powstaje podczas suszenia jest bardzo przyjemny i przywołuje ducha świąt. Suszone owoce pięknie ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Propozycja na przepyszny dodatek do sałatek i np. do krojonych warzyw - beztłuszczowy winegret.Po świątecznym nadmiarze pokarmów warto przynajmniej na 2 dni pożegnać się z ...
  • Z bloga: SłodkiZapachMalin

    Fenomenalnie pyszna konfitura! Idealna do ciast, deserów czy herbaty 🙂 W smaku doskonale wyważona ~ słodka z nutą goryczki ~ przepis na ok. 400g gotowej konfitury (2 małe słoiczki) 4 średnie...
  • Z bloga: Fotokulinarnie

    Filetowanie pomarańczy to najlepsza technika, by uzyskać soczyste cząstki pomarańczy, bez białych, gorzkawych błonek i skórki, czyli tzw. albedo. The post Jak filetować pomarańczę? appeared...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Pyszny krem cytrynowy, który można użyć do przełożenia wszelakich wypieków. Są też tacy, którzy wyjadają go łyżką prosto ze słoiczka:) Nie jest trudny w przygotowaniu i może być ...
  • Z bloga: Śniadanie u Basi

    Dziś polecam Waszej uwadze pomysł na błyskawiczną domową nutellę! Moje dzieciaki zajadają z nią śniadania, aż im się uszy trzęsą, bo które dziecko odmówi naleśnikowi z czekoladą ...
  • Z bloga: zdrowszawersja.pl

    Dziś na tapecie pestka z awokado ! Ostatnio pojawiło się kilka ciekawych artykułów poświęconych pestce z awokado. Okazuje sie, że ma wiele wspaniałych właściwości dla naszego organizmu. ...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Dwa dzisiejsze wpisy są z koncertu życzeń. Choć kuchnia jest osobista bardzo,  to trudno odmówić, kiedy ktoś mówi " Ciocia ale ten dżem jest dobry, a mogę jeszcze  ...a na blogu jest ? A ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kiszone cytryny to prawdziwy rarytas, zaskakują wspaniałym, delikatnym smakiem i aromatem. Doskonały i zdrowy dodatek do wielu potraw, a wersja sfermentowana dodaje im tylko wartości i wydobywa...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Zimą śliwki w occie to moje ulubione jedzenie. Z jednej strony ich korzenny smak z mocnym akcentem goździka kojarzy się z piernikami i świętami, z drugiej to takie wspomnienie lata. Są pyszne ...
  • Z bloga: Book of spells

    Mus jabłkowy jest niezwykle łatwy do przygotowania w domu. Z obieraniem i krojeniem jabłek wymaga poświęcenia jedynie 40 minut, chyba, że zaczniemy przygotowywać ilości ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Samo zdrowie i trochę lata zimą :) Dostaliśmy dwie skrzynki jabłek, prawdziwych, dojrzałych, soczystych, słodkich i kwaśnych :)Jak zjadłem pierwsze jabłko, to już wiedziałem, że ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Prosty ale efektowny koktajl z mrożonymi owocami Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Koktajl z błonnikiem i witaminami, stymulujący układ immunologiczny Czytaj więcej »
  • Z bloga: Przy kominku

    Składniki: skórki jabłek albo 2 małe jabłka 1łyżeczka cukru 1/4 litra wody Umyte skórki jabłka włóż do słoika. Zalej 1/4 litrem przegotowanej, letniej wody z cukrem. Słoik przykryj ...
  • Z bloga: paapilotkaa

    Na zimowe wieczory (i nie tylko) mam dla Was propozycję na pyszną i aromatyzowaną herbatę z cytryną, nutką goździków, cynamonu i anyżu.Tak przygotowany napój nie tylko wprawia w dobry ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×