Targ Smaku

  • Z bloga: My Blueberry Corner

    http://jagodzianka.com/2017/11/kiszone-jablka/?targ-smaku=1"> Drukuj Poziom trudności    Kiszone jabłka tak jak wszystkie kiszonki są bogatym ...
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    SKŁADNIKI ( na mały słoiczek )1/3 awokado 1 bardzo dojrzały banan1 łyżka kakao 1 łyżeczka miodu PRZYGOTOWANIE:Składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładko, przekładamy krem ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Nalewka z malin potocznie zwana malinówką to najpiękniej pachnący trunek jaki w życiu piłem – kto nigdy nie pił niech żałuje / koniecznie zrobi i spróbuje:) Gdy otwarłem butelkę ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Możliwość dostania w Iranie dżemu z marchewki na śniadanie jest prawie pewnikiem. Czy to w domu, w restauracji czy hotelu dżem z marchewki triumfalnie lądował na stole lub dywanie na pierwszy...
  • Z bloga: Przepisy i porady kulinarne

    Składniki :50 dkg jabłek ( obranych i baz gniazd nasiennych )80 dkg owoców głogu1 l wody 50 dkg cukru żelującego 2:11 pomarańczaSposób wykonania : Owoce głogu opłucz, usuń szypułki, ...
  • Z bloga: Przepisy i porady kulinarne

     Aromatyczny i zdrowy kompocik na zimę. Zapraszam po przepis :Składniki :4 duże pigwy2 laski wanilii2-3 goździkisok z 1 cytryny 125 ml ( 1/2 szklanki ) białego wina15 dkg brązowego cukru250 ...
  • Z bloga: Przepisy i porady kulinarne

    Składniki :1 kg jeżyn1 kg cukru żelującego1 cytrynaSposób wykonania : Jeżyny oczyść, opłucz, wsyp do rondla, wymieszaj z cukrem żelującym, zostaw na noc. Następnego dnia cytrynę umyj, ...
  • Z bloga: Przepisy i porady kulinarne

    Składniki :1 kg owoców jarzębiny1/2 kg jabłek1/2 kg brzoskwiń1/2 kg cukru1/2 szklanki wodySposób wykonania : Jarzębinę opłucz, osusz, oberwij owoce z kiści, przesyp do foliowego woreczka ...
  • Z bloga: Przepisy i porady kulinarne

     Konfitura z żurawiny doskonale pasuje do pieczonego indyka, ale także do każdego innego chudego pieczonego mięsa. Najsmaczniejsza konfitura będzie zrobiona z owoców zbieranych w lasach lub z...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Powidła śliwkowe o bardzo intensywnym smaku i pięknym ciemnym kolorze. To tradycyjny przepis z dawnych lat. Powidła smaży się przez 3 dni po 1,5 godziny. Ja swoje powidła dosładzałam ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Nalewka śliwkowa to intensywny w smaku alkohol dla wielbicieli mocnych trunków.   Czas wykonania: 1 h (+ 40 dni oczekiwania)   Ilość porcji: 1,5 l Moc: 45% Trudność wykonania: łatwe ...
  • Z bloga: Bodylicious

    Zapachniało u nas magicznie Świętami Bożego Narodzenia! Chociaż mamy dopiero listopad, ta szybka konfitura z żurawiny z cynamonem i sokiem z pomarańczy sprawiła, że nasze nosy mówiły, że ...
  • Z bloga: Raj dla Podniebienia

    Wystarczyło tylko, że w październikowe południe zajrzałam do antykwariatu – księgarni pana Zbigniewa Oprządka tuż obok krośnieńskiego rynku, by zatonąć w magicznym miejscu pełnym ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Owoce żurawiny błotnej są cenione za szczególnie dużą ilość witaminy C. W kuchni najczęściej wykorzystujemy żurawinę na przetwory, galaretki, soki i kisiele. Sok i wyciąg z owoców ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Często pigwowiec i jego owoce bywa mylnie nazywany pigwą. Pigwowiec japoński to ciernisty i  pięknie kwitnący krzew. Owoce pigwowca są bardzo aromatyczne, ale twarde i kwaśne. Zawierają duże...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Jesienny dżem z dynią i jabłkiem. Robiłam  go po raz pierwszy ale myślę, że nastałe zagości w mojej domowej spiżarni i będę go robiła co roku. Wiadomo codomowe najlepsze :) Tym ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Nutella biała z jabłek 2016-07-07 22:59:33 Znane są od starożytności. Współcześnie uprawiane w ponad pięciu tysiącach najpopularniejszych odmian! Statystyczny Polak zjada ich 13 kg ...
  • Z bloga: Drink Eat Live

    Jesienna pogoda – wietrzna, dżdżysta, pochmurna do tego przenikliwa wilgoć i nieprzyjemne odczucie chłodu sprzyja wszelkim infekcjom. Idealnym rozwiązaniem na pocieszenie i odegnanie bakterii ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    Sok winogronowySok z winogron z powodzeniem można przygotować z winogron, które rosną na działce lub w ogrodzie. Przeważnie nie są to odmiany deserowe więc owoce bywają cierpkie, jednak ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    http://jagodzianka.com/2017/10/sok-z-pigwowca/?targ-smaku=1"> Drukuj Poziom trudności          Sok z pigwowca jest doskonałym dodatkiem do ...
  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    Dżem śliwkowy – domowy, najprostszy, a więc najsmaczniejszy. Dobre śliwki, nieco cukru, a przede wszystkim długie gotowanie na małym ogniu sprawiają, że dżem śliwkowy bez konserwantów...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Idzie zima, a taka nalewka to prawdziwy skarb! Mocna nalewka malinowa na miodzie... nie tylko dobrze smakuje, ale również pomoże na przeziębienie czy rozgrzeje po przemarznięciu. Jest bardzo ...
  • Z bloga: PysiaGotuje.pl

    6+ 2h+ Łatwe Tanie Przepis na zaskakujący dżem z dyni z pomarańczą i cytryną. Składniki 5 kg dyni 0,5 szklanki wody 0,5 kg cukru cukru 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka limonka z trawą ...
  • Z bloga: Gdy w brzuchu burczy

    Jak zrobić puree z dyni Puree z dyni jest nieodzownym elementem mojej jesiennej i zimowej kuchni. Można z niego wyczarować fantastyczne potrawy nie tylko o pięknym słonecznym kolorze ale ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Czekośliwka zwana nutellą śliwkową to pyszny krem tylko z 3 składników, bez dodawania cukru. Słodki smak zyskuje dzięki dodatkowi czekolady. Połączenie śliwki z czekoladą mleczną oraz ...
  • Z bloga: Piernikowa J

    Piątek, piąteczek, piątunio. Komu nie pojawia się uśmiech na twarzy na myśl o weekendzie? Po tygodniu zakręconym na maksa czekałam na ten piątek z utęsknieniem. Snułam plany na weekendowy,...
  • Z bloga: Drink Eat Live

    Chcecie zabezpieczyć się skutecznie przed zimą i zimnem? Jeśli tak to ta nalewka powinna zagościć u WAS w domu na stałe. Owoce pigwowca zawierają mnóstwo witaminy C oraz składników ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    W sprzedaży pojawiła się żurawina. Nasza propozycja na konfiturę.  Składniki 2 duże pomarańcze...
  • Z bloga: domowe

    Mój krzew pigwy oszalał. Mam w tym roku wreszcie wystarczającą ilość owoców, aby przygotować syrop z pigwy, a nawet na nalewkę jeszcze wystarczy:) Przepis na syrop dostałam kilka lat temu ...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Rokitnik to roślina ozdobna uprawiana w ogrodach i parkach. W stanie dzikim rośnie w pasie nadbrzeżnym Bałtyku, który w tamtym rejonie  jest chroniony. Rokitnik ma 3 razy więcej witaminy C ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×