Targ Smaku

  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Dwa dzisiejsze wpisy są z koncertu życzeń. Choć kuchnia jest osobista bardzo,  to trudno odmówić, kiedy ktoś mówi " Ciocia ale ten dżem jest dobry, a mogę jeszcze  ...a na blogu jest ? A ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kiszone cytryny to prawdziwy rarytas, zaskakują wspaniałym, delikatnym smakiem i aromatem. Doskonały i zdrowy dodatek do wielu potraw, a wersja sfermentowana dodaje im tylko wartości i wydobywa...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Zimą śliwki w occie to moje ulubione jedzenie. Z jednej strony ich korzenny smak z mocnym akcentem goździka kojarzy się z piernikami i świętami, z drugiej to takie wspomnienie lata. Są pyszne ...
  • Z bloga: Book of spells

    Mus jabłkowy jest niezwykle łatwy do przygotowania w domu. Z obieraniem i krojeniem jabłek wymaga poświęcenia jedynie 40 minut, chyba, że zaczniemy przygotowywać ilości ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Samo zdrowie i trochę lata zimą :) Dostaliśmy dwie skrzynki jabłek, prawdziwych, dojrzałych, soczystych, słodkich i kwaśnych :)Jak zjadłem pierwsze jabłko, to już wiedziałem, że ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Prosty ale efektowny koktajl z mrożonymi owocami Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Koktajl z błonnikiem i witaminami, stymulujący układ immunologiczny Czytaj więcej »
  • Z bloga: Przy kominku

    Składniki: skórki jabłek albo 2 małe jabłka 1łyżeczka cukru 1/4 litra wody Umyte skórki jabłka włóż do słoika. Zalej 1/4 litrem przegotowanej, letniej wody z cukrem. Słoik przykryj ...
  • Z bloga: paapilotkaa

    Na zimowe wieczory (i nie tylko) mam dla Was propozycję na pyszną i aromatyzowaną herbatę z cytryną, nutką goździków, cynamonu i anyżu.Tak przygotowany napój nie tylko wprawia w dobry ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Ostatnia porcja świeżej żurawiny w towarzystwie jabłuszek powędrowała do słoików jako chutney. Właściwie zupełnie niepotrzebnie zapakowałam w słoiki, bo nie zamierzam tego przechowywać ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    <!--[if gte mso 9]> <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE...
  • Z bloga: harmoniacialaiumyslu

    Chutney to wywodzący się z Kuchni Indyjskiej sos;  do Europy trafił  około 17 wieku. Współcześnie  sos ten jest przyrządzany na całym świecie,  a kombinacje takich sosów są przeróżne...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Cytryny w rumie z miodem przydadzą się nam jeszcze tej zimy do przygotowania rozgrzewającej herbaty, oczywiście tylko dla dorosłych. Wybrałam małe cytryny, żeby łatwiej można... Artykuł ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: śliwki 5 kg, woda 1 litr, cukier 3/4 kg, biała czekolada 400 gram, żelfix 3 opakowania/3:1 do szybkowara do gotowania nie wsypuję cukru i nie ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Zima w pełni, a co za tym idzie jesteśmy bardziej narażeni na różne infekcje. Od czasu do czasu warto więc wspomóc naturalne siły obronne organizmu. Czujesz się niewyraźny, zaczyna łamać ...
  • Z bloga: babka w formie

    Przygotowując frużelinę wiśniową miałam przed oczami wspaniały torcik bezowy, który zamierzam udekorować owocami w żelu. Torcik niebawem, a dziś przepis na pyszny i błyskawiczny dodatek,...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Pozostając z klimacie jabłkowym na dziś proponujemy kompot z tych owoców. Kiedyś nie wyobrażaliśmy sobie niedzielnego obiadu bez kompotu – wiśniowy, porzeczkowy… To była tak nasza ...
  • Z bloga: Domek na chabrowej

      Witam! Wybaczcie długą przerwę, ale odpadła nas grypa. W sezonie grypowym na wzpocnienie polecam herbatkę sybiraków (link do przepis tutaj), która doskonale wzmacnia osłabiony ...
  • Z bloga: zdrowszawersja.pl

    Dziś na tapecie pestka z awokado ! Ostatnio pojawiło się kilka ciekawych artykułów poświęconych pestce z awokado. Okazuje sie, że ma wiele wspaniałych właściwości dla naszego organizmu. ...
  • Z bloga: Kuchnia z widokiem na ogród

    Za oknem szaro, buro, zimno, mroźno,mokro, ciemno... można by tak w nieskończoność.... sezon na grypę i przeziębienie w pełni. Nie pozostało nic innego jak czekać na wiosnę:) Ale póki co...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: winogrona 5 kg, woda 6 szklanek, żelfix 4 opakowania, cukier 1 kg gotuję bez cukru owoce na przetwory i nic się nie przypali do dna, raz gotowałam z ...
  • Z bloga: Aromatyczne Podróże

    Dżem truskawkowy - najprostszy  dżem truskawkowy Składniki:4 kg truskawek  sok z wyciśniętej cytryny  2 i 1/2 opakowania cukru żelfix 3:1 Przygotowanie:  Rozpoczynamy od dokładnego ...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

      3 dojrzałe limonki10 łyżeczek cukru trzcinowegoSkładniki pozwalają na przygotowanie ok. 30-40 g suszonej skórki z limonkiPrzygotowanie:Limonki sparzyć wrzątkiem i dobrze wyszorować z ...
  • Z bloga: Przepisy na soki i koktajle

    Problem jest być może nieco wstydliwy, ale jeśli się będziemy wstydzić, to nic na to nie poradzimy. Mowa o zaparciach, które wielu z nas potrafią zatruć życie. Na szczęście są domowe ...
  • Z bloga: Picante-Jalapeno

    Sezon na cytrusy w pełni. Pomarańcze czy mandarynki najlepiej smakują właśnie zimą. My postanowiliśmy zamknąć trochę tych pyszności w słoiku. Dziś prezentujemy Wam konfiturę z ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Sezon na truskawki trwa, pomału zaczynają pojawiać się czereśnie. Znak, że lato się zaczyna. A wraz z latem zaczyna się sezon na przetwory. Moje pierwsze w życiu konfitury ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    I must confess – I bought fresh cranberries a few times before. And didn’t really know what to do with them. Zero inspiration. But this time I got some kind of epiphany and made a really ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Przeglądając przepisy trafiłam na recepturę na marmoladę wiśniową. Przepis wypróbowałam już w zeszłym roku, ale jakoś do tej pory nie udało się go opublikować na blogu. :) ...
  • Z bloga: Zdrowedebiuty

    Czas na pierwszy słoikowy przepis :) Ponieważ można dostać już dobry rabarbar to właśnie jego postanowiłam wykorzystać na dobry początek. Sos jest przepyszny!! Jeszcze zanim znalazł się ...
  • Z bloga: Wypieki Beaty

    Syrop pomarańczowy do kawy i nie tylko :)     Uwielbiam kawę z dużą ilością spienionego mleka, a do niej najchętniej zamiast odrobiny cukru dodaję różne smakowe syropy :) Najczęściej po...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×