Sprawdź przepisy na przetwory owocowe. Czy wiesz jak smakują kiszone mandarynki lub lemon curd? Wypróbuj nasze przepisy!
Szukaj w kategorii: Owocowe
Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
KANDYZOWANA SKÓRKA Z POMARAŃCZY – do ciast, deserów, posypania pączków, jako dodatek do musli, do mieszanki bakaliowej, do granoli… do pochrupania bez niczego.. opcji wykorzystania ...
Z bloga: Wielopokoleniowo czyli testuję z mamą i córką
O zaletach wynikających z regularnego picia soków owocowych i warzywnych nie trzeba chyba nikogo przekonywać.
Soki owocowe i warzywne to bogactwo zarówno witamin i minerałów, jak i ...
Pamiętacie ten film „Poszukiwacze zaginionej Arki”? Indiana Jones z narażeniem życia długo starał się odnaleźć Arkę Przymierza, przeżył mnóstwo niebezpiecznych przygód, ale w końcu ...
Wstajecie rano, macie ochotę na jakieś dobre śniadanie... naleśniki? gofry? pancakes? Otwieracie lodówkę, macie jaka, mleko, w szafce mąka, ale co do nich? Cukier puder i.... no właśnie :) ...
LEMON CURD Angielski przysmak, który kojarzy mi się z Dublinem, ponieważ tam pierwszy raz go spróbowałam i od razu się zakochałam. Nie lubię tłumaczyć tej nazwy.. bo jak brzmi „masło ...
Koniec listopada i grudzień to irlandzki sezon na żurawinę. Właściwie tylko teraz jest dostępna świeża, więc nie wybrzydzam, tylko korzystam. W lodówce spokojnie można świeże owoce ...
Cytryny i pomarańcze w syropie świetnie nadają się do herbaty, na przeziębienie, do drinków, a także na prezent prosto z serca.
Cytrusy w syropie
3 cytryny
2 pomarańcze
kawałek imbiru ...
Błyskawiczny dżem malinowy na wspomnienie lata. Przygotowanie wymaga wyłącznie podgrzania mrożonych malin z olejem kokosowym, posłodzenia do smaku i połączenia z nasionami chia. Dżem ...
28.07.2013 „Nie wszyscy mogą i któryś z nas też nie może. I w tym cała rzecz” jak mówił Kłapouchy w „Kubusiu Puchatku”. Właśnie ja teraz nie mogę. Nawet nie próbowałam tych ...
01.12.2013 Tak właśnie powinien wyglądać listopad: zimny, ciemny i mokry. Ludzie wstają o zmroku i wychodzą z pracy jak stado wampirów, to znaczy dopiero wtedy, gdy jest zupełnie ciemno. W ...
02.08.2014 W Warszawie trwają upały. W rozgrzanych murach trudniej się je znosi niż nad wodą. W słonecznym mieście odbywają się obchody powstania warszawskiego. Trwają dyskusje, czy powinno ...
Jestem szczęśliwą posiadaczką starej odmiany malin, które rodzą właściwie od czerwca do pierwszych mrozów. Bałam się, że zimna wiosna pozbawi mnie w tym roku dobrodziejstwa tych owoców, ...
Późną jesienią pojawia się świeża żurawina.
Soczysta, o pięknym czerwono-bordowym kolorze, pełna wartości odżywczych i zdrowotnych.
Dla mnie to jeden z superfoods!
Właśnie ta świeża, ...
Dostałam w swoim życiu sporo nietrafionych prezentów, ale jedno jest pewne, nigdy żadnego związanego z jedzeniem (patrz jadalnego). Dlatego jeśli chcecie sprawić komuś drobny prezent to, czy...
To przepis na zdecydowanie najlepszy sos żurawinowy. Idealny do mięs oraz serów i wprost stworzony na świąteczny stół. Mój ulubiony przepis na żurawinowy sos bazuje na gotowaniu świeżej...
Mam przygotowane jeszcze dwa przepisy jesienne a od nowego tygodnia będą już tylko przepisy świąteczne ponieważ do świąt coraz bliżej :)Dżem właściwie chociaż z jesiennego warzywa z...
Kiedy pojawiają się truskawki 🍓zaczynam myśleć o przetworach.
W dzisiejszych czasach robienie weków jest lekko staroświeckie,
ale jak mawiała babcia mojej przyjaciółki,
kiedy piwnica ...
Kiedyś święta nie kojarzyły mi się kulinarnie z żurawiną, ale teraz nie mogę uwolnić się od chęci dodania jej do wszystkiego. Do każdego mojego przyszłego bożonarodzeniowego dania. ...
Gruszki do dekoracji tortów podpatrzyłam w rosyjskiej Tortik Annushka, pewnie większość z Was zna ich cudowne torty. Technikę opracowałam sama, efekt końcowy jest podobny – może kiedyś ...
Powidła w porównaniu do dżemów, konfitur czy marmolad zawierają większą ilość owoców. Tradycyjne powidła są bez dodatku cukru, ewentualnie można dodać go niewiele. Przygotowując ...
Żurawina - jeśli zastanawiasz się co zrobić z jej świeżych i charakterystycznie gorzkich owoców, ten przepis, to będzie strzał w dziesiątkę. Konfitura sprawdzi się jako baza sosu do ...
Jesienią i zimą chętnie sięgamy po rozgrzewające napoje, miód, imbir, cytrynę. Kiedy zimno na zewnątrz, automatycznie potrzebujemy naturalnych składników, które pomogą zwalczyć chłód....
Wiśniówka to jedna z najsmaczniejszych, najbardziej znanych i najłatwiejszych w przygotowaniu nalewek. Czas wykonania: 1h (+ minimum 5 miesięcy oczekiwania) Ilość porcji: 3-4 Moc:...
Oto kolejny wpis poświęcony mojej przygodzie z wyrobem domowych kosmetyków. Tym razem spróbowałam przygotować wodę do twarzy. Na własne potrzeby zmodyfikowałam książkowy przepis, gdyż nie...
Dzisiaj zapraszam Was na konfiturę w kolorach jesieni, która bierze udział w akcji #myAmbition. Najważniejsze w niej jest to, że ma bajecznie intensywny pomarańczowy kolor, nie zawiera ...