Targ Smaku

  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Suszone dekoracje z pomarńczy i cytryny idealnie paują na świąteczny stół a zapach jaki powstaje podczas suszenia jest bardzo przyjemny i przywołuje ducha świąt. Suszone owoce pięknie ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Propozycja na przepyszny dodatek do sałatek i np. do krojonych warzyw - beztłuszczowy winegret.Po świątecznym nadmiarze pokarmów warto przynajmniej na 2 dni pożegnać się z ...
  • Z bloga: SłodkiZapachMalin

    Fenomenalnie pyszna konfitura! Idealna do ciast, deserów czy herbaty 🙂 W smaku doskonale wyważona ~ słodka z nutą goryczki ~ przepis na ok. 400g gotowej konfitury (2 małe słoiczki) 4 średnie...
  • Z bloga: Fotokulinarnie

    Filetowanie pomarańczy to najlepsza technika, by uzyskać soczyste cząstki pomarańczy, bez białych, gorzkawych błonek i skórki, czyli tzw. albedo. The post Jak filetować pomarańczę? appeared...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Pyszny krem cytrynowy, który można użyć do przełożenia wszelakich wypieków. Są też tacy, którzy wyjadają go łyżką prosto ze słoiczka:) Nie jest trudny w przygotowaniu i może być ...
  • Z bloga: Śniadanie u Basi

    Dziś polecam Waszej uwadze pomysł na błyskawiczną domową nutellę! Moje dzieciaki zajadają z nią śniadania, aż im się uszy trzęsą, bo które dziecko odmówi naleśnikowi z czekoladą ...
  • Z bloga: zdrowszawersja.pl

    Dziś na tapecie pestka z awokado ! Ostatnio pojawiło się kilka ciekawych artykułów poświęconych pestce z awokado. Okazuje sie, że ma wiele wspaniałych właściwości dla naszego organizmu. ...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Dwa dzisiejsze wpisy są z koncertu życzeń. Choć kuchnia jest osobista bardzo,  to trudno odmówić, kiedy ktoś mówi " Ciocia ale ten dżem jest dobry, a mogę jeszcze  ...a na blogu jest ? A ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kiszone cytryny to prawdziwy rarytas, zaskakują wspaniałym, delikatnym smakiem i aromatem. Doskonały i zdrowy dodatek do wielu potraw, a wersja sfermentowana dodaje im tylko wartości i wydobywa...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Zimą śliwki w occie to moje ulubione jedzenie. Z jednej strony ich korzenny smak z mocnym akcentem goździka kojarzy się z piernikami i świętami, z drugiej to takie wspomnienie lata. Są pyszne ...
  • Z bloga: Book of spells

    Mus jabłkowy jest niezwykle łatwy do przygotowania w domu. Z obieraniem i krojeniem jabłek wymaga poświęcenia jedynie 40 minut, chyba, że zaczniemy przygotowywać ilości ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Samo zdrowie i trochę lata zimą :) Dostaliśmy dwie skrzynki jabłek, prawdziwych, dojrzałych, soczystych, słodkich i kwaśnych :)Jak zjadłem pierwsze jabłko, to już wiedziałem, że ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Prosty ale efektowny koktajl z mrożonymi owocami Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Koktajl z błonnikiem i witaminami, stymulujący układ immunologiczny Czytaj więcej »
  • Z bloga: Przy kominku

    Składniki: skórki jabłek albo 2 małe jabłka 1łyżeczka cukru 1/4 litra wody Umyte skórki jabłka włóż do słoika. Zalej 1/4 litrem przegotowanej, letniej wody z cukrem. Słoik przykryj ...
  • Z bloga: paapilotkaa

    Na zimowe wieczory (i nie tylko) mam dla Was propozycję na pyszną i aromatyzowaną herbatę z cytryną, nutką goździków, cynamonu i anyżu.Tak przygotowany napój nie tylko wprawia w dobry ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Ostatnia porcja świeżej żurawiny w towarzystwie jabłuszek powędrowała do słoików jako chutney. Właściwie zupełnie niepotrzebnie zapakowałam w słoiki, bo nie zamierzam tego przechowywać ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    <!--[if gte mso 9]> <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE...
  • Z bloga: harmoniacialaiumyslu

    Chutney to wywodzący się z Kuchni Indyjskiej sos;  do Europy trafił  około 17 wieku. Współcześnie  sos ten jest przyrządzany na całym świecie,  a kombinacje takich sosów są przeróżne...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Cytryny w rumie z miodem przydadzą się nam jeszcze tej zimy do przygotowania rozgrzewającej herbaty, oczywiście tylko dla dorosłych. Wybrałam małe cytryny, żeby łatwiej można... Artykuł ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: śliwki 5 kg, woda 1 litr, cukier 3/4 kg, biała czekolada 400 gram, żelfix 3 opakowania/3:1 do szybkowara do gotowania nie wsypuję cukru i nie ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Zima w pełni, a co za tym idzie jesteśmy bardziej narażeni na różne infekcje. Od czasu do czasu warto więc wspomóc naturalne siły obronne organizmu. Czujesz się niewyraźny, zaczyna łamać ...
  • Z bloga: babka w formie

    Przygotowując frużelinę wiśniową miałam przed oczami wspaniały torcik bezowy, który zamierzam udekorować owocami w żelu. Torcik niebawem, a dziś przepis na pyszny i błyskawiczny dodatek,...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Pozostając z klimacie jabłkowym na dziś proponujemy kompot z tych owoców. Kiedyś nie wyobrażaliśmy sobie niedzielnego obiadu bez kompotu – wiśniowy, porzeczkowy… To była tak nasza ...
  • Z bloga: Domek na chabrowej

      Witam! Wybaczcie długą przerwę, ale odpadła nas grypa. W sezonie grypowym na wzpocnienie polecam herbatkę sybiraków (link do przepis tutaj), która doskonale wzmacnia osłabiony ...
  • Z bloga: zdrowszawersja.pl

    Dziś na tapecie pestka z awokado ! Ostatnio pojawiło się kilka ciekawych artykułów poświęconych pestce z awokado. Okazuje sie, że ma wiele wspaniałych właściwości dla naszego organizmu. ...
  • Z bloga: Kuchnia z widokiem na ogród

    Za oknem szaro, buro, zimno, mroźno,mokro, ciemno... można by tak w nieskończoność.... sezon na grypę i przeziębienie w pełni. Nie pozostało nic innego jak czekać na wiosnę:) Ale póki co...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: winogrona 5 kg, woda 6 szklanek, żelfix 4 opakowania, cukier 1 kg gotuję bez cukru owoce na przetwory i nic się nie przypali do dna, raz gotowałam z ...
  • Z bloga: Aromatyczne Podróże

    Dżem truskawkowy - najprostszy  dżem truskawkowy Składniki:4 kg truskawek  sok z wyciśniętej cytryny  2 i 1/2 opakowania cukru żelfix 3:1 Przygotowanie:  Rozpoczynamy od dokładnego ...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

      3 dojrzałe limonki10 łyżeczek cukru trzcinowegoSkładniki pozwalają na przygotowanie ok. 30-40 g suszonej skórki z limonkiPrzygotowanie:Limonki sparzyć wrzątkiem i dobrze wyszorować z ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×