Targ Smaku

  • Z bloga: Cookmagazine

    Trudno o zdrowszą przekąskę lub lekkie śniadanie jak nasze SMOOTHIE... Artykuł Smoothie dyniowo-bananowe pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Mamy wysyp grzybów ! Nie trzeba jechać na mazury czy w góry, żeby delektować się smakiem grzybów. Mam to szczęście, że mieszkam w okolicy lasów i małych zagajników.  Codziennie, po ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Sezon na grzyby w pełni. Trzeba więc czerpać z darów natury.  Składniki 1 kg maślaków...
  • Z bloga: Przepis dietetyka

    Kiedy byłam małym dzieckiem, zajadałam się kanapkami z kremem czekoladowo-orzechowym. W tamtych czasach reklamy kusiły dzieci, natomiast dorosłych zapewniały, że jeśli przygotują dziecku ...
  • Z bloga: PysiaGotuje.pl

    6+ 2h+ Łatwe Tanie Przepis na zaskakujący dżem z cukinii. Składniki 1 kg cukinii 3 łyżki wody 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 galaretka agrestowa sok i skórka z połowy ...
  • Z bloga: Facet-po-40stce

    Skoro robie sery i inny nabiał robię również masło Poniższy filmik pokazuje jak Pozdrawiam Jacek
  • Z bloga: poradzimy24.pl

    Suszenie grzybów to jeden z najstarszych i najlepszych sposobów konserwowania tych wspaniałych darów lasu. Do suszenia nadają się przede wszystkim prawdziwki i podgrzybki – po Artykuł Jak ...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Mój świat od dzisiaj już nie jest taki sam... Za oknem pierwsze oznaki nadchodzącej jesieni, a ja, opatulona bluzą i szalikiem, spacerowałam po okolicy, podśpiewując pod nosem o mimozach, ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Smażone, panierowane kanie w zalewie octowej z cebulką. Podobno pycha. Podobno bo przepis podał mi Ojciec, a sam tego nie jadłem - pierwszy ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Tahini (tahina) to pasta z uprażonych nasion sezamu i jest nieodłącznym składnikiem np. hummusu, baba ganoush. Można kupić ją w sklepach z orientalną żywnością. Ale po co? Przecież bez...
  • Z bloga: poradzimy24.pl

    Marynowane grzyby to przysmak znany od lat. Oczywiście można kupić je w supermarkecie, ale można także zamarynować samodzielnie zebrane grzyby w domu. Marynowanie nie jest Artykuł Jak ...
  • Z bloga: poradzimy24.pl

    Esencja waniliowa to sekret wielu wspaniałych słodkich wypieków i deserów. Dawniej w naszej kuchni królował cukier waniliowy, ostatnio jednak w przepisach coraz częściej pojawia się Artykuł...
  • Z bloga: Proste i tanie wegańskie potrawy

    Ser wegański  - przepis na formę o średnicy 8 cm - Składniki:0,5 kg ziemniaków8 łyżeczek cebulki prażonej6 łyżeczek nieaktywnych drożdży suszonychpłaska łyżeczka papryki ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Czas pomyśleć o wzmocnieniu odporności, bo jesienna aura niestety sprzyja infekcjom. Aby się ich ustrzec albo odeprzeć atak kataru, kaszlu i bolącego gardła przygotujcie miksturę, która ma ...
  • Z bloga: o-smaku

    Tofu bardzo ułatwia weganizm (albo częściowy weganizm jak w moim przypadku). Można użyć je w wypiekach, zrobić z niego pastę do kanapek, albo pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    Składniki na słodki dżem pomidorowy  Słodki dżem pomidorowy 4 duże pomidory 1 szklanka cukru 1 plaster cytryny ze skórką ½ łyżeczki cynamony lub pół laseczki kory cynamonowej ½ ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    <!--[if gte mso 9]> <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Jeszcze jeden alternatywny przepis na kanie, przy dużych zbiorach tego pysznego grzyba.    Składniki...
  • Z bloga: chleba naszego

    Polecam smaczny dżem ogórkowy, który bardzo szybko się przygotowuje, a smakuje wybornie. Potrzebujemy obrane i pozbawione nasion ogórki, cukier, galaretki, żelatynę... Opcjonalnie dodajemy ...
  • Z bloga: Wielopokoleniowo czyli testuję z mamą i córką

    Wzmacnia organizm, zwalcza gorączkę, łagodzi kaszel; jego cenne właściwości wykorzystywane są już od wielu lat. Z czarnego bzu wykorzystać możemy kwiaty, robiąc z nich delikatny syrop z ...
  • Z bloga: Ostoja Lasu

    Któż nie lubi marynowanych grzybków. Są doskonałe jako dodatek do zimowych obiadów oraz niezastąpione przy innych okazjach. Aura w tym roku sprzyja grzybobraniu przynajmniej w mojej ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Wielokrotnie pisałem, że jestem ogromnym fanem produktów wykonywanych w domu. Regularnie przygotowuję domowe tofu, robię mleka roślinne, zdarza mi się także piec domowe pieczywo. Dziś ...
  • Z bloga: Chleb Pod Grapą

    Słód to skiełkowane, wysuszone, czasem też uprażone, a na koniec zmielone na mąkę ziarna zbóż. Dodatek słodu może całkowicie zmienić charakter pieczywa, doskonałym przykładem jest tu ...
  • Z bloga: Wielopokoleniowo czyli testuję z mamą i córką

    Kiedy pojawia się niewinne szczypanie i drapanie w gardle, często jest to początek infekcji, mającej swój finał anginą lub mocnym zapaleniem gardła. Początkowo bagatelizujemy ten ból, ...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Na jarzębinę miałam ochotę od dawna ale jakoś się nie składało. Poza tym wszystkie przepisy mówiły, że trzeba koniecznie ją przemrozić aby pozbyć się goryczki. I oto trafił mi się ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Mąka z ryżu kleistego to zmielone namoczone ziarna ryżu do sushi. Potocznie nazywana “słodką mąką”, angielska nazwa to “sweet rice flour”, a po japońsku “mochiko”. Mąka ta jest ...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Wiele i wielu z nas pamięta z czasów dzieciństwa wędlinę ze słoików. Swojego czasu u mnie w domu taka była robiona w zastępstwie cienkiej kiełbasy. Na szczęście nie skończyło się...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Mirabelki to owoce dziko rosnącej śliwy – śliwy wiśniowej, znane również pod nazwą ałycza.  Śliwki te mają żółty, różowawy lub wiśniowy kolor. W smaku słodkawo – kwaśno – ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Utopence to popularna czeska zakąska. Jej podstawowym składnikiem jest kiełbasa o nazwie špekáčky, zamarynowana w zalewie octowej z dodatkiem przypraw. Znalazłam wiele przepisów na tę ...
  • Z bloga: Zmacznego

    Jeśli mieliście okazję spotkać mnie w ciągu ostatniego tygodnia, to na 95% zdążyłam Wam już powiedzieć o moim ostatnim odkryciu. Prawdopodobnie mówię o tym za dużo, ale uwierzcie mi, że...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×