Targ Smaku

  • Z bloga: qchnia po prostu

    JAMAR to polska, rodzinna firma działająca na rynku od 1994 roku. Jak zapewnia producent do wyrobu swoich produktów wykorzystuje tylko krajowe surowce o jak najwyższej jakości. JAMAR oferuje...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Najprostszy na świecie sos, nie tylko dla tych co mają lenia 🙂 Wykonanie polega na wymieszaniu ze sobą kilku składników. I tyle 🙂 Super nadaje się do wszelkiego rodzaju kanapek, wegabów ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Uwielbiam w tej postaci grzyby wszelakie. To chyba jedyny przeze mnie przyswajalny w 100% sposób ich spożywania. Może dlatego że nie czuć tak wyraźnie ich smaku 🙂 No co, nie każdy lubi ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Baba ghanoush jest jedną z najpopularniejszych past, dipów Bliskiego Wschodu i Egiptu. Powstaje z bakłażana i sezamu. Bakłażana się piecze i wydobywa z niego miąższ, a sezam dodaje się w ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Czereśnie w octowej marynacie to idealny dodatek do pasztetów, pieczonych mięs lub wędlin. Tajemnica smacznych marynowanych czereśni kryje się przede wszystkim w zalewie. Przygotowujemy ją ...
  • Z bloga: PysiaGotuje.pl

    Kamień osadzający się wewnątrz czajnika, jest spowodowany działaniem tak zwanej twardej wody. Nie dość, że nie wygląda on estetycznie, to dodatkowo negatywnie wpływa na działanie ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    DOMOWY SOS KARMELOWY jest szczęściem, miłością i czystą przyjemnością w... Artykuł Domowy sos karmelowy pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Zeszyt kucharski Natalii

                                              Jeśli chodzi o składniki to nigdy nie robię według stałej miary. W tym roku moje proporcje wyglądały następująco: reklamówka ...
  • Z bloga: Wielopokoleniowo czyli testuję z mamą i córką

    Prosty w wykonaniu, a niezwykle pyszny i aromatyczny syrop idealnie sprawdzi się nie tylko jako dodatek do różnych ciepłych czy zimnych trunków, ale i jako składnik deserów czy też do ...
  • Z bloga: health-fit-life

    Witajcie, jeśli jesteście fanami kokosa w każdej postaci to zapraszam do wypróbowania mojej propozycji. Dzisiaj jest to mus kokosowy, który idealnie pasuje do naleśników, placuszków ale ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Nalewka z kwiatów czarnego bzu jest aromatyczna, delikatna i bardzo prosta w przygotowaniu. Baldachy ścinamy w pełni kwitnienia roślin, nożyczkami, delikatnie,  starając się nie ogołocić z ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Nic nie pachnie równie pięknie jak kwiaty dzisiaj róży. Syrop przygotowany z ich płatków jest intensywnie różowy i przepyszny. Bardzo aromatyczny i słodki. Idealnie nadaje się jako dodatek ...
  • Z bloga: Jazzowe Smaki

    Dziś mam dla Was przepis, który zyskał w Internecie wielką sławę. Jeśli go wypróbujecie, zrozumiecie dlaczego. Mogę spokojnie powiedzieć, że jest to majonez idealny. Jego przygotowanie ...
  • Z bloga: Japonia na wynos - Rice Fields Forever

    梅酒 Umeshu To już 125 dni od ostatniego posta! Szok! Cała wiosna bez publikowania. Szok! Kiedy startowałam z blogiem kilka miesięcy temu, obiecałam sobie zaglądać do niego, dbać o teksty,...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki:1,2 kg szynki2 łyżki majeranku6 łyżek soli1 łyżeczka czarnego pieprzu w ziarnach1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego1 łyżeczka ostrej papryki w proszku1 łyżeczka słodkiej ...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

          Mam dziś dla Was małą ściągawkę, jak szybko i łatwo samodzielnie przygotować cukier różany. Swojego czasu dość popularny, teraz - mam wrażenie - nieco mniej znany, zapomniany. ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Czerwiec to czas na przetwory z kwiatów czarnego bzu i na orzeżwiające lemoniady. Od wieków czarny bez był wykorzystywany w medycynie ludowej jako lek na kaszel i przeziębienie i jako ...
  • Z bloga: Take It Izzy

    Uczta na świeżym powietrzu z przyjaciółmi i rodziną to cała esencja lata. Bez wspólnego grilla nie wyobrażam sobie po prostu sezonu letniego. Dziś zapraszam Was do celebrowania pięknej ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Pamiętacie jak robiło się szyszki z ryżu? To smak dzieciństwa, który można kupić na każdym jarmarku i często w parkach. Jednak te kupne nie były robione z najlepszych składników. ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Syrop , sok z melisy Melisa to niezastąpione zioło , zarówno w kuchni jak i w leczeniu różnych dolegliwości ze strony układu nerwowego . Doskonale wycisza i sprawia ,że łatwiej Read More ......
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Dla wszystkich miłośników kuchni włoskiej i pesto z bazylii, proponujemy wykonanie tego pysznego dodatku w domu 🙂 Składniki są proste i dostępne w każdym sklepie. Składniki: – 2 szklanki...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Syrop z kwiatów czarnego bzu to prawdziwy rarytas i nie tylko w znaczeniu kulinarnym, ale ze względu na swoje właściwości zdrowotne. To bogactwo flawoniodów (kwercetyna, rutyna, kemferol), ...
  • Z bloga: Celebruj

    Sos klonowy, to wyśmienity dodatek do naleśników, placków, pankejków, owsianek, lodów i domowych wypieków. Przydymiony aromat syropu, znakomicie komponuje się z orzechami włoskimi - skosztuj ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Czerwiec to jest ten czas, kiedy zabieramy koszyk, nożyczki i idziemy na spacer w poszukiwaniu kwiatów czarnego dzikiego bzu. Najlepiej daleko od szosy tam, gdzie nie jeżdżą samochody, a dziko ...
  • Z bloga: Cake Caprice

    Uwielbiam odurzający zapach piwonii.W tym roku postanowiłam ją utrzeć z cukrem, tak jak uciera się płatki róży.Najlepsza i najprostsza konfitura.Trochę czasochłonna, ale efekt końcowy ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Minął tydzień, cukier wyciągnął aromat z akacjowych kwiatów pora więc powrócić do nalewki akacjowej. Zatem do dzieła. Nalewka akacjowa SKŁADNIKI: macerat z akacji – przygotowany tydzień...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    1 kg białego półtłustego lub tłustego sera1 litr 3% mleka50 g masła1/2 łyżeczki sody oczyszczonej15 liści świeżej bazyliisól morskaPrzygotowanie.1. Ser z mlekiem.W dużym garnku ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Zapraszam Was do pewnej akcji. Tak to chyba mogę nazwać. Sama nie jestem ekspertem w tej dziedzinie i bardzo Was proszę o pomoc. Inspirujcie mnie i siebie na wzajem! Może dzięki temu choć ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Klasyczny sos winegret pasuje do mizerii, sałaty, a nawet mięsa czy ryby. Sos składający się ze składników, które są w większości domów. Prosty, szybki i pzepyszny. Do dzieła 2 ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Są takie przysmaki na które czas jest tylko teraz. Oczywiście delektować możemy się nimi cały, okrągły rok, nie zmienia to faktu, że przygotowania poczynione muszą być teraz. Teraz, ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×