Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Przepisy na domowy ser i chleb

    Receptura sera sulguni sięga czasów starożytnych i jest uważana za część narodowego dziedzictwa kuchni gruzińskiej. Jest to ser solankowy, parzony. Ma kwaskowy, umiarkowanie słony smak i ...
  • Z bloga: Cake Caprice

    Mmmmmmmmmmmmmniam, to jest obłędny sos! Karmelowy z nutką soli.Sól genialnie podkreśla słodko-maślany smak sosu.Idealny do lodów, naleśników, gofrów, ciast, deserów.Koniecznie zróbcie!...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    To najprostszy przepis na domową pastę kanapkową ze słonecznika. Jest ona nie tylko bardzo smaczna, ale i pożywna. Pasta ze słonecznika to świetna roślinna alternatywa dla kanapek z ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Domowy zakwas na żur śląski Zakwas , potrafi być naprawdę różny , powstaje z różnych ,rodzajów maki i dodatków , w tej zakładce zaprezentuję te popularne , a także mniej Read More ... ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Dzisiaj chciałabym Was przenieść do kuchni arabskiej i zaprezentować migdałową pastę, która jest świetną alternatywą dla masła z orzeszków ziemnych. Amlou od stuleci gości w kuchni ...
  • Z bloga: mniam-mniam

    ...za te grzyby zabierałam się już ze 3 lata; zawsze przypominał mi się przepis już po czasie. Dobrze smakują na ciepło jak i na zimno; nadadzą się również do zapiekanek... 1 durszlak ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Czosnkowa kiełbasa ,drobiowa , parzona Własne wędlinki , takie choćby jak, prosta , kiełbasa drobiowa, parzona , są nie dość , że pyszne , to jeszcze zdrowe . Wiadomo ,sami Read More ... ...
  • Z bloga: Garniec Magalie

    Dziś chciałabym Wam przypomnieć mój przepis na wyśmienite śledzie, który zdążył już zrobić furorę pośród naszej rodziny i przyjaciół a także wśród czytelników Oliwii, którzy ...
  • Z bloga: Dorodne Pomidory

    23.12.2012 Obiecałam podać przepis na domowy Golden syrup. Bardzo dobry przepis znalazłam na blogu „Moje Wypieki”. Zrobiłam ten syrop z połowy składników, bo dwie buteleczki starczają na ...
  • Z bloga: Mostek w kuchni

    Podstawą każdej dobrej pizzy czy spaghetti jest sos. Najbardziej popularnym w kuchni włoskiej jest sos marinara, czyli nic innego jak aromatyczne pomidory, czosnek i zioła. Dziś mam dla Was ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Pasztet „Tymiankowy prosiak” Pasztet , szczególnie ten pieczony , zawsze jest pyszny . Uwielbiam go ,szczególnie ze świeżym pieczywem ..mniam 🙂 Tymiankowy prosiak , jest inspirowany , ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Kuchnia poleca pyszne domowe masło czosnkowe. Parę minut pracy i możecie się delektować masłem własnej produkcji.  400 g śmietany 30 % 1 ząbek czosnku Do misy miksera wlewamy śmietanę i ...
  • Z bloga: Sportowi Smakosze

    Hej, hej!Witam Was w ten piątkowy poranek :) Jak Wasze samopoczucie, zmęczeni tygodniem?Weekend zapowiada się wolny, czy raczej zapracowany? :)Szczerze Wam powiem, że tak zabieganego tygodnia jak...
  • Z bloga: Cake Caprice

    Domowa masa makowa spędza niektórym z nas sen z powiek.Najczęściej słyszę argument "Ach, nie mam maszynki do mielenia", a jak już macie, to jest to dla Was dosyć czasochłonne, a w całym ...
  • Z bloga: Cake Caprice

    Po przymrozkach, najczęściej w okolicach Nowego Roku, wybieram się na spacer, aby zebrać owoce dzikiej róży.Takie przemarznięte, miękkie.Z nich robię pyszny koncentrat różany.Na ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Dziś podzielę się z Wami przepisem podstawowym na piure z dyni. Mając gotowe piure z dyni możemy szybko stworzyć wiele wspaniałych dań. I to nie tylko w sezonie, ale i poza nim, bo piure ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Szczerze powiedziawszy robienie czekoladowego kremu w domowych warunkach wydawałoby się przy obecnym wyposażeniu półek w sklepie troszkę bez sensu. Po co się męczyć (choć te wcale nie ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Tahini to pasta sezamowa bardzo popularna w kuchni krajów wschodniej części basenu Morza Śródziemnego (szczególnie krajów arabskich). Jest gęsta, orzechowa w smaku i ma o wiele więcej ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Miłośnicy hummus wiedzą jak ważną rolę w przepisie odgrywa pasta tahini i właśnie dziś przepis na pastę tahini domowej roboty. Oczywiście można pastę kupić w sklepie, gdzie ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Uwielbiam imbir pod każdą postacią, ale do tej pory jadałam świeży imbir w sumie tylko w wersji wytrawnej, lub jako remedium na przeziębienie.  Jednak zachęcona ochami i achami jednego z ...
  • Z bloga: Kocie Łakocie

    Japońskiego gotowania ciąg dalszy! Jako że na święta dostałam specjalną patelnię do przygotowania rybek – taiyaków (więcej o nich przeczytasz tutaj), to jak najszybciej musiałam się ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Święta już tuż tuż, więc pora przygotować zakwas buraczany na barszcz. No cóż nie wyobrażam sobie wigilijnej kolacji bez pysznego, rozgrzewającego barszczu. Dziś podzielę się z Wami ...
  • Z bloga: Zdrowo i aktywnie

    Witajcie. Nie wiem jak u Was, ale u mnie nie tolerujemy innych pasztetów oprócz tych wykonanych w domu. 😊 Są świetną alternatywą dla wędlin na kanapki. Ten przepis jest przekazywany z ...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Z racji zbliżających się wielkimi krokami Świąt Bożego Narodzenia, na pewno w domach wielu z Was zagoszczą serniki. Jeśli kupujecie przyprawę do sernika, to kliknijcie niżej i ...
  • Z bloga: Cake Caprice

    Większość z Was będzie w te święta piekła serniki.Na kruchym cieście, na krakersach, królewskie, japońskie, gotowane.Sama też na pewno jakiś przygotuję.Wszystkim nam przyda się zatem ...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Jak przystało na okres przedświąteczny, w sklepach są dzikie tłumy. Wszelkie typowo świąteczne przyprawy znikają ze sklepowych półek i naszych zapasów w mgnieniu oka. Znacie ...
  • Z bloga: Agusiowe smakołyki

    To już prawie ostatni dzwonek na przygotowanie zakwasu na wigilijny barszcz.Jeśli nigdy tego nie robiliście, to bardzo Was zachęcam.Jest bardzo prosty w przygotowaniu, a barszcz z niego ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Kuchnia poleca pyszne domowe masło czosnkowe. Parę minut pracy i możecie się delektować masłem własnej produkcji.  400 g śmietany 30 % 1 ząbek czosnku Do misy miksera wlewamy śmietanę i ...
  • Z bloga: Candy Company

    Ja zrobić domowe pure z kasztanów? Bardzo prosto! Jedyny bólem w całym procesie jest ich obieranie… Spotkałam się z przepisami na pure z pieczonych kasztanów, albo pieczonych i gotowanych. ...
  • Z bloga: greenscarf

    Stało się, poczyniłam pasztet 🙂 Przyznaję się bez bicia, że w dwa dni połowę już sama zjadałam. Ma idealną konsystencję, czyli nie jest za suchy, nie rozpada się, nie jest maziowaty, ...