Wyszukaj najlepsze przepisy na przetwory – tylko tu znajdziesz recepturę na syrop z mniszka lekarskiego lub z pędów sosny!
Szukaj w kategorii: Inne
Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Receptura sera sulguni sięga czasów starożytnych i jest uważana za część narodowego dziedzictwa kuchni gruzińskiej. Jest to ser solankowy, parzony. Ma kwaskowy, umiarkowanie słony smak i ...
To najprostszy przepis na domową pastę kanapkową ze słonecznika. Jest ona nie tylko bardzo smaczna, ale i pożywna. Pasta ze słonecznika to świetna roślinna alternatywa dla kanapek z ...
Domowy zakwas na żur śląski Zakwas , potrafi być naprawdę różny , powstaje z różnych ,rodzajów maki i dodatków , w tej zakładce zaprezentuję te popularne , a także mniej Read More ...
...
Dzisiaj chciałabym Was przenieść do kuchni arabskiej i zaprezentować migdałową pastę, która jest świetną alternatywą dla masła z orzeszków ziemnych. Amlou od stuleci gości w kuchni ...
...za te grzyby zabierałam się już ze 3 lata; zawsze przypominał mi się przepis już po czasie. Dobrze smakują na ciepło jak i na zimno; nadadzą się również do zapiekanek...
1 durszlak ...
Czosnkowa kiełbasa ,drobiowa , parzona Własne wędlinki , takie choćby jak, prosta , kiełbasa drobiowa, parzona , są nie dość , że pyszne , to jeszcze zdrowe . Wiadomo ,sami Read More ...
...
Dziś chciałabym Wam przypomnieć mój przepis na wyśmienite śledzie, który zdążył już zrobić furorę pośród naszej rodziny i przyjaciół a także wśród czytelników Oliwii, którzy ...
23.12.2012 Obiecałam podać przepis na domowy Golden syrup. Bardzo dobry przepis znalazłam na blogu „Moje Wypieki”. Zrobiłam ten syrop z połowy składników, bo dwie buteleczki starczają na ...
Podstawą każdej dobrej pizzy czy spaghetti jest sos. Najbardziej popularnym w kuchni włoskiej jest sos marinara, czyli nic innego jak aromatyczne pomidory, czosnek i zioła. Dziś mam dla Was ...
Pasztet „Tymiankowy prosiak” Pasztet , szczególnie ten pieczony , zawsze jest pyszny . Uwielbiam go ,szczególnie ze świeżym pieczywem ..mniam 🙂 Tymiankowy prosiak , jest inspirowany , ...
Kuchnia poleca pyszne domowe masło czosnkowe. Parę minut pracy i możecie się delektować masłem własnej produkcji. 400 g śmietany 30 % 1 ząbek czosnku Do misy miksera wlewamy śmietanę i ...
Hej, hej!Witam Was w ten piątkowy poranek :) Jak Wasze samopoczucie, zmęczeni tygodniem?Weekend zapowiada się wolny, czy raczej zapracowany? :)Szczerze Wam powiem, że tak zabieganego tygodnia jak...
Domowa masa makowa spędza niektórym z nas sen z powiek.Najczęściej słyszę argument "Ach, nie mam maszynki do mielenia", a jak już macie, to jest to dla Was dosyć czasochłonne, a w całym ...
Po przymrozkach, najczęściej w okolicach Nowego Roku, wybieram się na spacer, aby zebrać owoce dzikiej róży.Takie przemarznięte, miękkie.Z nich robię pyszny koncentrat różany.Na ...
Dziś podzielę się z Wami przepisem podstawowym na piure z dyni. Mając gotowe piure z dyni możemy szybko stworzyć wiele wspaniałych dań. I to nie tylko w sezonie, ale i poza nim, bo piure ...
Szczerze powiedziawszy robienie czekoladowego kremu w domowych warunkach wydawałoby się przy obecnym wyposażeniu półek w sklepie troszkę bez sensu. Po co się męczyć (choć te wcale nie ...
Tahini to pasta sezamowa bardzo popularna w kuchni krajów wschodniej części basenu Morza Śródziemnego (szczególnie krajów arabskich). Jest gęsta, orzechowa w smaku i ma o wiele więcej ...
Miłośnicy hummus wiedzą jak ważną rolę w przepisie odgrywa pasta tahini i właśnie dziś przepis na pastę tahini domowej roboty. Oczywiście można pastę kupić w sklepie, gdzie ...
Uwielbiam imbir pod każdą postacią, ale do tej pory jadałam świeży imbir w sumie tylko w wersji wytrawnej, lub jako remedium na przeziębienie. Jednak zachęcona ochami i achami jednego z ...
Japońskiego gotowania ciąg dalszy! Jako że na święta dostałam specjalną patelnię do przygotowania rybek – taiyaków (więcej o nich przeczytasz tutaj), to jak najszybciej musiałam się ...
Święta już tuż tuż, więc pora przygotować zakwas buraczany na barszcz. No cóż nie wyobrażam sobie wigilijnej kolacji bez pysznego, rozgrzewającego barszczu. Dziś podzielę się z Wami ...
Witajcie. Nie wiem jak u Was, ale u mnie nie tolerujemy innych pasztetów oprócz tych wykonanych w domu. 😊 Są świetną alternatywą dla wędlin na kanapki. Ten przepis jest przekazywany z ...
Z racji zbliżających się wielkimi krokami Świąt Bożego Narodzenia, na pewno w domach wielu z Was zagoszczą serniki. Jeśli kupujecie przyprawę do sernika, to kliknijcie niżej i ...
Większość z Was będzie w te święta piekła serniki.Na kruchym cieście, na krakersach, królewskie, japońskie, gotowane.Sama też na pewno jakiś przygotuję.Wszystkim nam przyda się zatem ...
Jak przystało na okres przedświąteczny, w sklepach są dzikie tłumy. Wszelkie typowo świąteczne przyprawy znikają ze sklepowych półek i naszych zapasów w mgnieniu oka. Znacie ...
To już prawie ostatni dzwonek na przygotowanie zakwasu na wigilijny barszcz.Jeśli nigdy tego nie robiliście, to bardzo Was zachęcam.Jest bardzo prosty w przygotowaniu, a barszcz z niego ...
Kuchnia poleca pyszne domowe masło czosnkowe. Parę minut pracy i możecie się delektować masłem własnej produkcji.
400 g śmietany 30 %
1 ząbek czosnku
Do misy miksera wlewamy śmietanę i ...
Ja zrobić domowe pure z kasztanów? Bardzo prosto! Jedyny bólem w całym procesie jest ich obieranie… Spotkałam się z przepisami na pure z pieczonych kasztanów, albo pieczonych i gotowanych. ...
Stało się, poczyniłam pasztet 🙂 Przyznaję się bez bicia, że w dwa dni połowę już sama zjadałam. Ma idealną konsystencję, czyli nie jest za suchy, nie rozpada się, nie jest maziowaty, ...