Sprawdzone przepisy na przetwory z warzyw i owoców. Czy wiesz, że można zrobić nutellę ze śliwek i majonez fasoli? Sprawdź!
Szukaj w kategorii: Przetwory
Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Receptura sera sulguni sięga czasów starożytnych i jest uważana za część narodowego dziedzictwa kuchni gruzińskiej. Jest to ser solankowy, parzony. Ma kwaskowy, umiarkowanie słony smak i ...
Sprawiają, że udka czy piersi nabiorą nowego,ciekawego aromatu. Po prostu wymieszaj podane składniki - i marynaty gotowe.Kawałki kurczaka marynuj pod przykryciem w lodówce 4-6 godzin. całą ...
Jest kapusta, musi być bigos. Nie wiem jaka tkwi w nim tajemnica, ale z ręką na sercu mówię Wam, że jem go od 10 dni codziennie. Jutro też zjem. ☺ Coś pysznego. Bardzo proste składniki...
Banalnie prosty przepis na kiszoną kapustę z marchewką. Jeśli ten Wam posmakuje, uda się (musi – nie ma innego wyjścia), będziecie mogli popróbować modyfikować go dodatkami (kminkiem, ...
KANDYZOWANA SKÓRKA Z POMARAŃCZY – do ciast, deserów, posypania pączków, jako dodatek do musli, do mieszanki bakaliowej, do granoli… do pochrupania bez niczego.. opcji wykorzystania ...
To najprostszy przepis na domową pastę kanapkową ze słonecznika. Jest ona nie tylko bardzo smaczna, ale i pożywna. Pasta ze słonecznika to świetna roślinna alternatywa dla kanapek z ...
Domowy zakwas na żur śląski Zakwas , potrafi być naprawdę różny , powstaje z różnych ,rodzajów maki i dodatków , w tej zakładce zaprezentuję te popularne , a także mniej Read More ...
...
Dzisiaj chciałabym Was przenieść do kuchni arabskiej i zaprezentować migdałową pastę, która jest świetną alternatywą dla masła z orzeszków ziemnych. Amlou od stuleci gości w kuchni ...
...za te grzyby zabierałam się już ze 3 lata; zawsze przypominał mi się przepis już po czasie. Dobrze smakują na ciepło jak i na zimno; nadadzą się również do zapiekanek...
1 durszlak ...
Z bloga: Wielopokoleniowo czyli testuję z mamą i córką
O zaletach wynikających z regularnego picia soków owocowych i warzywnych nie trzeba chyba nikogo przekonywać.
Soki owocowe i warzywne to bogactwo zarówno witamin i minerałów, jak i ...
Czerwona kapusta dostępna jest w sprzedaży praktycznie cały rok. Dzięki temu możemy ją kisić w domowych warunkach, w niewielkich ilościach, wtedy kiedy będziemy mieli na nią ochotę. ...
Czosnkowa kiełbasa ,drobiowa , parzona Własne wędlinki , takie choćby jak, prosta , kiełbasa drobiowa, parzona , są nie dość , że pyszne , to jeszcze zdrowe . Wiadomo ,sami Read More ...
...
Dziś chciałabym Wam przypomnieć mój przepis na wyśmienite śledzie, który zdążył już zrobić furorę pośród naszej rodziny i przyjaciół a także wśród czytelników Oliwii, którzy ...
SKŁADNIKI:1 dyniaWYKONANIE:1.Dynię pokroić na kawałki i usunąć nasionka.2.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać dynię skórką do dołu. Piec do miękkości w temperaturze ...
Jak wiadomo przypadki sprzyjają odkryciom, taki Krzysztof Kolumb podróżnik czy Alexander Fleming - odkrywca penicyliny albo Wilhelm Roentgen, ten od promieni. Mnie najbliżej do tego bandziora ...
23.12.2012 Obiecałam podać przepis na domowy Golden syrup. Bardzo dobry przepis znalazłam na blogu „Moje Wypieki”. Zrobiłam ten syrop z połowy składników, bo dwie buteleczki starczają na ...
Pamiętacie ten film „Poszukiwacze zaginionej Arki”? Indiana Jones z narażeniem życia długo starał się odnaleźć Arkę Przymierza, przeżył mnóstwo niebezpiecznych przygód, ale w końcu ...
Wstajecie rano, macie ochotę na jakieś dobre śniadanie... naleśniki? gofry? pancakes? Otwieracie lodówkę, macie jaka, mleko, w szafce mąka, ale co do nich? Cukier puder i.... no właśnie :) ...
LEMON CURD Angielski przysmak, który kojarzy mi się z Dublinem, ponieważ tam pierwszy raz go spróbowałam i od razu się zakochałam. Nie lubię tłumaczyć tej nazwy.. bo jak brzmi „masło ...
Podstawą każdej dobrej pizzy czy spaghetti jest sos. Najbardziej popularnym w kuchni włoskiej jest sos marinara, czyli nic innego jak aromatyczne pomidory, czosnek i zioła. Dziś mam dla Was ...
Pasztet „Tymiankowy prosiak” Pasztet , szczególnie ten pieczony , zawsze jest pyszny . Uwielbiam go ,szczególnie ze świeżym pieczywem ..mniam 🙂 Tymiankowy prosiak , jest inspirowany , ...
PAPRYKA to nie tylko przyprawa, ale także afrodyzjak, jest warzywem bogatym w witaminy (szczególnie w witaminę C oraz beta-karoten) i sole mineralne (potas, wapń). Spożywanie papryki pomaga ...
Kuchnia poleca pyszne domowe masło czosnkowe. Parę minut pracy i możecie się delektować masłem własnej produkcji. 400 g śmietany 30 % 1 ząbek czosnku Do misy miksera wlewamy śmietanę i ...
SŁODKO-KWAŚNY SOS DO DROBIU I RYŻU - z ananasem i kukurydzą na zimę
Słodko-kwaśny sos z ananasem i kukurydzą, który z powodzeniem możecie zrobić w domu do słoiczków na zimę.
...
Hej, hej!Witam Was w ten piątkowy poranek :) Jak Wasze samopoczucie, zmęczeni tygodniem?Weekend zapowiada się wolny, czy raczej zapracowany? :)Szczerze Wam powiem, że tak zabieganego tygodnia jak...
Koniec listopada i grudzień to irlandzki sezon na żurawinę. Właściwie tylko teraz jest dostępna świeża, więc nie wybrzydzam, tylko korzystam. W lodówce spokojnie można świeże owoce ...
Pyszny, domowy i SUPER ZDROWY zakwas z buraków!
Jakie zdrowotne właściwości ma zakwas buraczany?
1. Świetnie oczyszcza i regeneruje wątrobę.
2. Odkwasza organizm.
3. Zawiera naturalne ...
Domowa masa makowa spędza niektórym z nas sen z powiek.Najczęściej słyszę argument "Ach, nie mam maszynki do mielenia", a jak już macie, to jest to dla Was dosyć czasochłonne, a w całym ...
Po przymrozkach, najczęściej w okolicach Nowego Roku, wybieram się na spacer, aby zebrać owoce dzikiej róży.Takie przemarznięte, miękkie.Z nich robię pyszny koncentrat różany.Na ...