Targ Smaku

  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

    <!--[if gte mso 9]> <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Pyszna, zdrowa, zielona. Idealna do kanapki. Rukiew wodna to bardzo zdrowa bylina, znana od wieków. Ma ostry smak, takie połączenie chrzanu z pieprzem. Zawiera mnóstwo witamin i minerałów. ...
  • Z bloga: Gocha gotuje!

  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Taki słoiczek to idealny jadalny prezent dla siebie lub dla kogoś bliskiego. Osoba obdarowana może używać takich słodkich kawałków kiwi do dekoracji deserów i drinków, albo jako słodką ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Wyspiarze nazywają go curd, co zawsze wprawia mnie w zakłopotanie. Bo słowo ma dwa „kulinarne” znaczenia. Curd to zsiadłe mleko na twaróg, ale poprzedzone nazwą owocu staje się maślanym ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kiszone rzodkiewki to zaskakujący i bardzo smaczny eksperyment. Czytałam o kiszonych rzodkiewkach, widziałam wiele przepisów, nie mogłam już dłużej czekać, chciałam spróbować jak ...
  • Z bloga: FitSweet

    Sos chrzanowy pojawia się u mmnie w domu zarówno w Święta jak i na codzień odkąd pamiętam. Jest to mój ulubiony dodatek do wędlin, zwłaszcza tych wędzonych. Przepis jest bardzo prosty, ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Ostatnio w sklepie rzuciły mi się w oczy orzeszki piniowe i moją pierwszą myślą było przygotowanie pesto bazyliowego. Bardzo aromatyczne, nieskomplikowane i proste w przygotowaniu danie. ...
  • Z bloga: Pastalena

    Mini version - wersja mini Hi! This Thursday another basic recipe for mouthwatering and admirable smelling tomato sauce. My mom usually prepare some portions and pot them into jams from ...
  • Z bloga: Pastalena

    How to eat your veggies? In a homemade salsa! I guess it's more like a recipe for teenagers, but you can use the sauce not only for nachos, but also for these easy chips, pasta, feelings, sandwiches...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

    Ostatnio próbowałam kupić taki syrop w sklepie , ale się okazało , że jak na złość nigdzie go nie było.Postanowiłam więc sama go sobie zrobić w domowej kuchni , jak wiecie zapach kawy ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Suszone dekoracje z pomarńczy i cytryny idealnie paują na świąteczny stół a zapach jaki powstaje podczas suszenia jest bardzo przyjemny i przywołuje ducha świąt. Suszone owoce pięknie ...
  • Z bloga: Facet-po-40stce

    Tak przygotowany jogurt może spokojnie stać w lodówce 10 dni, nie zawiera żadnych konserwantów, barwników, słodzików, aromatów smaku itd Do zrobienia 9-10 słoiczków jogurtu potrzebować ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 1 kg buraków 4 ząbki czosnku 2 listki laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki majeranku 1 czubata łyżka soli około 750 ml przegotowanej wody Sposób ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Próbowaliście kiedyś klusek śląskich zrobionych z puree ? Jeżeli nie, to koniecznie musicie skosztować ! Są przepyszne, o wiele lepsze niż zwykłe, bardziej aksamitne a przede wszystkim ...
  • Z bloga: kuchnia Beaty

    Buraczki z papryką to jedna z moich ulubionych przystawek do obiadu. To stary przepis,  otrzymałam go od mojej cioci Broni. SKŁADNIKI:6 kg. buraczków 6 papryk 6 cebul  ZALEWA:1/2 kg. cukru 1 ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Sos tatarski to jeden z najlepszych sosów do mięsa. Domowy jest tak pyszny, że można by go jeść do wszystkiego. A może by tak przerobić go na sałatkę, która będzie bardziej treściwa, ale...
  • Z bloga: Apetyt na Ogród

    To nie pora na przygotowywanie przetworów, a raczej na ich zjadanie. I tak jest w moim przypadku. W spiżarni zostały już tylko 3 słoiczki. Zjadamy je bowiem jako dodatek do dań obiadowych ...
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Sos pasuje do jajek na twardo, gotowanego mięsa i drobiu na zimno, wędlin, zimnych pieczeni, gotowanych warzyw podawanych na zimno ( szparagi, brokuły, kalafior ), filetów śledziowych.Do ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeśli nie czytaliście jeszcze „Kuchni Greckiej” George’a Calombarisa, to koniecznie przeczytajcie moją recenzję.  Calombaris pokazuje, że tradycyjne greckie przepisy nie są wykute w ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Propozycja na przepyszny dodatek do sałatek i np. do krojonych warzyw - beztłuszczowy winegret.Po świątecznym nadmiarze pokarmów warto przynajmniej na 2 dni pożegnać się z ...
  • Z bloga: Fotokulinarnie

    Baranek to nieodzowny element wielkanocnego stołu. Taki wykonany z masła jest ładny i praktyczny. Wykonywanie baranków z masła, za pomocą drewnianych foremek, ma długą tradycję, którą ...
  • Z bloga: SłodkiZapachMalin

    Fenomenalnie pyszna konfitura! Idealna do ciast, deserów czy herbaty 🙂 W smaku doskonale wyważona ~ słodka z nutą goryczki ~ przepis na ok. 400g gotowej konfitury (2 małe słoiczki) 4 średnie...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Wielkanoc to jajka. Dużo jajek. Czasami zbyt dużo. Szczególnie gdy lubimy się nimi postukać i mamy wielu chętnych współzawodników. Powstaje wtedy mały problem - kto i w jakiej postaci je ...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Ćwikła, czyli tarte buraczki z chrzanem, jest idealnym dodatkiem do mięs na ciepło i na zimno, do kotletów mielonych, wędlin i pasztetów. Pasuje też do... Artykuł Ćwikła – tarte buraczki...
  • Z bloga: Radość kipiąca uśmiechem.

    Już ostatni dzwonek aby nastawić zakwas na domowy żur. Wydawałoby się ,że to jakaś filozofia a rzeczywistość jest całkiem inna. A domowy żur smakuje wyśmienicie. Ten owsiany jest ...
  • Z bloga: Fotokulinarnie

    Świeże, domowe masło śmietankowe, to najprostszy i najlepszy dodatek do chrupiącego pieczywa. Jest tak łatwe w przygotowaniu, że musicie spróbować! The post Domowe masło appeared first on ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Uwielbiam dobrą szyneczkę zwinięta w rulon z majonezem lub sosem tatarskim, ze szparagami też jest super, ale nie o tym dziś. Sos tatarski jest bardzo szybki w wykonaniu i ...
  • Z bloga: Niespełnione zdolności kulinarne

        Nastawiliście już zakwas na żurek? To już ostatni dzwonek by mieć swój własny zdrowy i pyszny zakwas - nie ma lepszego żurku niż ten zrobiony na własnym zakwasie,serdecznie Wam ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    W zasadzie zrobienie zakwasu na żurek nie jest żadną filozofią, dotyczy to również tego bezglutenowego ;) Wystarczy wymieszać kilka składników, odczekać swoje i gotowe. Dziś mam dla Was ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×