Targ Smaku

  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Przepyszny dżem truskawkowo-rabarbarowy z nutą whisky. Dzięki dodatkowi soku i skórki z cytryny jest lekko kwaskowy i absolutnie przepyszny.   Składniki: 850g truskawek 850g rabarbaru 850 ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Truskawki pojawiają się na początku czerwca i towarzyszą nam do połowy lipca, dlatego też warto je zatrzymać na troszku dłużej robiąc z nich, syrop o smaku truskawek.   Na fotce widzicie ...
  • Z bloga: Japonia na wynos - Rice Fields Forever

    梅酒 Umeshu To już 125 dni od ostatniego posta! Szok! Cała wiosna bez publikowania. Szok! Kiedy startowałam z blogiem kilka miesięcy temu, obiecałam sobie zaglądać do niego, dbać o teksty,...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    20 szt. młodej pokrzywy (zbierać tylko 15 cm czubki bez nasion)4 cm plaster ananasa4 duże jabłkaIlość owoców i warzyw pozwoli przygotować ok. 1 litr soku.Przygotowanie:Owoce i warzywa dobrze...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki:1,2 kg szynki2 łyżki majeranku6 łyżek soli1 łyżeczka czarnego pieprzu w ziarnach1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego1 łyżeczka ostrej papryki w proszku1 łyżeczka słodkiej ...
  • Z bloga: Domek na chabrowej

     Cześć! Ten wpis dedykuję mojej córce, małej kucharce, która uwielbia truskawki.Inspiracją do zrobienia truskawkowych delicji była ulubiona książka Zuzi "Martynka w kuchni ". Martynka to ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Ogromną radość sprawia mi własnoręczne przygotowanie półproduktów, takich jak tofu, mleka roślinne czy hummus (przepis na hummus znajdziesz tutaj, koniecznie spróbuj!), pomimo że można...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Rok temu, podczas ostatniego sezonu na truskawki i róże, uczyniłam przymiarkę do dżemu łączącego w sobie oba te nieludzko pachnące i pyszne składniki. Ponieważ dżem udał się ...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

          Mam dziś dla Was małą ściągawkę, jak szybko i łatwo samodzielnie przygotować cukier różany. Swojego czasu dość popularny, teraz - mam wrażenie - nieco mniej znany, zapomniany. ...
  • Z bloga: avokava.com

    Połączenie cebuli z truskawkami? Może wydawać się dziwne, ale uwierzcie mi na słowo  – kompozycja smakowa jest przepyszna i bardzo oryginalna
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Wyrazisty w kolorze i smaku, dość pikantny. Idealny do mięs, serów, ryb. Znakomity dodatek do dań z grilla. Sos z pieczonej papryki i czosnku jest tak pyszny, że nie będziecie mogli przestać...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Czerwiec to czas na przetwory z kwiatów czarnego bzu i na orzeżwiające lemoniady. Od wieków czarny bez był wykorzystywany w medycynie ludowej jako lek na kaszel i przeziębienie i jako ...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Zapewne zdarza Wam się czasem kupić syrop. Producenci kuszą rozmaitościąsmaków. Ja jednak takich syropów unikam. Ze względu na ich skład. Owocówtam niewiele za to dużo wody i cukru. Z ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Początek czerwca to czas kiedy jeszcze jest łatwiej o dobre truskawki niż dobre pomidory. W tym roku sezon truskawkowy jest wyjątkowo krótki, więc warto jeść je ze wszystkim. Dziś jako ...
  • Z bloga: przepisymojejmamy

    Jeśli ktoś lubi przyprawę curry,warto spróbować ogórki właśnie z tą przyprawą. Mój mąż je uwielbia.                                                   … Czytaj ...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    300 g świeżych truskawek150 g świeżego ananasa2 łyżki mioduPrzygotowanie:1. Owoce.Truskawki dobrze umyć pod bieżącą wodą, usunąć szypułki i pokroić na połówki. Odkroić 2 cm plaster...
  • Z bloga: Take It Izzy

    Uczta na świeżym powietrzu z przyjaciółmi i rodziną to cała esencja lata. Bez wspólnego grilla nie wyobrażam sobie po prostu sezonu letniego. Dziś zapraszam Was do celebrowania pięknej ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Ogórki małosolne są świetne jako dodatek do wędlin czy obiadów mięsnych. Świetnie nadają się również do sałatek. Liście wiśni lub innego drzewa owocowego i liście chrzanu poprawiają ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Przepis na ten dżem znalazłam w książce „Kuchnia Polska“ Małgorzaty Caprari i od razu wiedziałam, że go przygotuję. Jest słodziutki, lekko kwaskowy z wyczuwalnymi kawałkami owoców. ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Ogórki każdy przecież umie zakisić. Tak stwierdziła moja mama, gdy na pytanie po co robię zdjęcia ogórkom powiedziałam, że oczywiście na blog. Czy każdy? No nie wiem, to podobnie jak ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Pamiętacie jak robiło się szyszki z ryżu? To smak dzieciństwa, który można kupić na każdym jarmarku i często w parkach. Jednak te kupne nie były robione z najlepszych składników. ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Dżemol jest cool 🙂 W każdej postaci ale jak się znajdzie w słoiczku całą truskawę zawsze jest przyjemniej więc czemu nie dać samych całych truskawek do słoiczka? Sama radość potem ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Syrop , sok z melisy Melisa to niezastąpione zioło , zarówno w kuchni jak i w leczeniu różnych dolegliwości ze strony układu nerwowego . Doskonale wycisza i sprawia ,że łatwiej Read More ......
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Dla wszystkich miłośników kuchni włoskiej i pesto z bazylii, proponujemy wykonanie tego pysznego dodatku w domu 🙂 Składniki są proste i dostępne w każdym sklepie. Składniki: – 2 szklanki...
  • Z bloga: avokava.com

    Wiosna zawsze nastraja mnie radością i niesie nowe, świeże tchnienie i powiew myśli. Może to zasługa ciepłych, słonecznych dni i uzupełnienia po zimie naturalnego antydepresanata, czyli ...
  • Z bloga: Pastalena

    Hi readers!  We are going into summer and due to that I have these 2 refreshing recipes for a homemade rhubarb sorbet and water with fruit - strawberries and rhubarb. Hope you already know who is ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Smakuje wybornie, szczególnie że z własnej działki.  Składniki 1 kg truskawek...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Syrop z kwiatów czarnego bzu to prawdziwy rarytas i nie tylko w znaczeniu kulinarnym, ale ze względu na swoje właściwości zdrowotne. To bogactwo flawoniodów (kwercetyna, rutyna, kemferol), ...
  • Z bloga: Celebruj

    Sos klonowy, to wyśmienity dodatek do naleśników, placków, pankejków, owsianek, lodów i domowych wypieków. Przydymiony aromat syropu, znakomicie komponuje się z orzechami włoskimi - skosztuj ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Czerwiec to jest ten czas, kiedy zabieramy koszyk, nożyczki i idziemy na spacer w poszukiwaniu kwiatów czarnego dzikiego bzu. Najlepiej daleko od szosy tam, gdzie nie jeżdżą samochody, a dziko ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×