Targ Smaku

  • Z bloga: The Slow Life Wife

    Wystarczy połączyć ze sobą kilka wybranych składników i wspaniała, pachnącą mieszanka gotowa! PRZYPRAWA 5 SMAKÓW Składniki: 20 g anyżu 20 g cynamonu 20 g pieprzu 10 g goździków 5 g ...
  • Z bloga: The Slow Life Wife

    Oliwy smakowe ziołowe są bardzo atrakcyjnym składnikiem wielu potraw, nadają im bowiem niepowtarzalnego smaku i zapachu. Do najbardziej popularnych należą oliwy ziołowe :- z rozmarynem ...
  • Z bloga: Przepisy na domowy ser i chleb

    Receptura sera sulguni sięga czasów starożytnych i jest uważana za część narodowego dziedzictwa kuchni gruzińskiej. Jest to ser solankowy, parzony. Ma kwaskowy, umiarkowanie słony smak i ...
  • Z bloga: The Slow Life Wife

    Sprawiają, że udka czy piersi nabiorą nowego,ciekawego aromatu. Po prostu wymieszaj podane składniki - i marynaty gotowe.Kawałki kurczaka marynuj pod przykryciem w lodówce 4-6 godzin. całą ...
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Jest kapusta, musi być bigos. Nie wiem jaka tkwi w nim tajemnica, ale z ręką na sercu mówię Wam, że jem go od 10 dni codziennie. Jutro też zjem. ☺ Coś pysznego. Bardzo proste składniki...
  • Z bloga: Apetyt Na Kuchnię

    Banalnie prosty przepis na kiszoną kapustę z marchewką. Jeśli ten Wam posmakuje, uda się (musi – nie ma innego wyjścia), będziecie mogli popróbować modyfikować go dodatkami (kminkiem, ...
  • Z bloga: Cake Caprice

    Mmmmmmmmmmmmmniam, to jest obłędny sos! Karmelowy z nutką soli.Sól genialnie podkreśla słodko-maślany smak sosu.Idealny do lodów, naleśników, gofrów, ciast, deserów.Koniecznie zróbcie!...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    KANDYZOWANA SKÓRKA Z POMARAŃCZY – do ciast, deserów, posypania pączków, jako dodatek do musli, do mieszanki bakaliowej, do granoli… do pochrupania bez niczego.. opcji wykorzystania ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    To najprostszy przepis na domową pastę kanapkową ze słonecznika. Jest ona nie tylko bardzo smaczna, ale i pożywna. Pasta ze słonecznika to świetna roślinna alternatywa dla kanapek z ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Domowy zakwas na żur śląski Zakwas , potrafi być naprawdę różny , powstaje z różnych ,rodzajów maki i dodatków , w tej zakładce zaprezentuję te popularne , a także mniej Read More ... ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Dzisiaj chciałabym Was przenieść do kuchni arabskiej i zaprezentować migdałową pastę, która jest świetną alternatywą dla masła z orzeszków ziemnych. Amlou od stuleci gości w kuchni ...
  • Z bloga: mniam-mniam

    ...za te grzyby zabierałam się już ze 3 lata; zawsze przypominał mi się przepis już po czasie. Dobrze smakują na ciepło jak i na zimno; nadadzą się również do zapiekanek... 1 durszlak ...
  • Z bloga: Wielopokoleniowo czyli testuję z mamą i córką

    O zaletach wynikających z regularnego picia soków owocowych i warzywnych nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Soki owocowe i warzywne to bogactwo zarówno witamin i minerałów, jak i ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Czerwona kapusta dostępna jest w sprzedaży praktycznie cały rok. Dzięki temu możemy ją kisić w domowych warunkach, w niewielkich ilościach, wtedy kiedy będziemy mieli na nią ochotę. ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Czosnkowa kiełbasa ,drobiowa , parzona Własne wędlinki , takie choćby jak, prosta , kiełbasa drobiowa, parzona , są nie dość , że pyszne , to jeszcze zdrowe . Wiadomo ,sami Read More ... ...
  • Z bloga: Garniec Magalie

    Dziś chciałabym Wam przypomnieć mój przepis na wyśmienite śledzie, który zdążył już zrobić furorę pośród naszej rodziny i przyjaciół a także wśród czytelników Oliwii, którzy ...
  • Z bloga: Dzis Ja Gotuje

    SKŁADNIKI:1 dyniaWYKONANIE:1.Dynię pokroić na kawałki i usunąć nasionka.2.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać dynię skórką do dołu. Piec do miękkości w temperaturze ...
  • Z bloga: silkdressdiet

    Jak wiadomo przypadki sprzyjają odkryciom, taki Krzysztof Kolumb podróżnik czy Alexander Fleming - odkrywca penicyliny albo Wilhelm Roentgen, ten od promieni. Mnie najbliżej do tego bandziora ...
  • Z bloga: Dorodne Pomidory

    23.12.2012 Obiecałam podać przepis na domowy Golden syrup. Bardzo dobry przepis znalazłam na blogu „Moje Wypieki”. Zrobiłam ten syrop z połowy składników, bo dwie buteleczki starczają na ...
  • Z bloga: Dorodne Pomidory

    Pamiętacie ten film „Poszukiwacze zaginionej Arki”? Indiana Jones z narażeniem życia długo starał się odnaleźć Arkę Przymierza, przeżył mnóstwo niebezpiecznych przygód, ale w końcu ...
  • Z bloga: Decorateacake

    Wstajecie rano, macie ochotę na jakieś dobre śniadanie... naleśniki? gofry? pancakes? Otwieracie lodówkę, macie jaka, mleko, w szafce mąka, ale co do nich? Cukier puder i.... no właśnie :) ...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    LEMON CURD Angielski przysmak, który kojarzy mi się z Dublinem, ponieważ tam pierwszy raz go spróbowałam i od razu się zakochałam. Nie lubię tłumaczyć tej nazwy.. bo jak brzmi „masło ...
  • Z bloga: Mostek w kuchni

    Podstawą każdej dobrej pizzy czy spaghetti jest sos. Najbardziej popularnym w kuchni włoskiej jest sos marinara, czyli nic innego jak aromatyczne pomidory, czosnek i zioła. Dziś mam dla Was ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Pasztet „Tymiankowy prosiak” Pasztet , szczególnie ten pieczony , zawsze jest pyszny . Uwielbiam go ,szczególnie ze świeżym pieczywem ..mniam 🙂 Tymiankowy prosiak , jest inspirowany , ...
  • Z bloga: opycha.pl

  • Z bloga: https://magdulek79.blogspot.com/

    PAPRYKA to nie tylko przyprawa, ale także afrodyzjak, jest warzywem bogatym w witaminy (szczególnie w witaminę C oraz beta-karoten) i sole mineralne (potas, wapń). Spożywanie papryki pomaga ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Kuchnia poleca pyszne domowe masło czosnkowe. Parę minut pracy i możecie się delektować masłem własnej produkcji.  400 g śmietany 30 % 1 ząbek czosnku Do misy miksera wlewamy śmietanę i ...
  • Z bloga: Moja Książka Kucharska

    SŁODKO-KWAŚNY SOS DO DROBIU I RYŻU - z ananasem i kukurydzą na zimę Słodko-kwaśny sos z ananasem i kukurydzą, który z powodzeniem możecie zrobić w domu do słoiczków na zimę. ...
  • Z bloga: Sportowi Smakosze

    Hej, hej!Witam Was w ten piątkowy poranek :) Jak Wasze samopoczucie, zmęczeni tygodniem?Weekend zapowiada się wolny, czy raczej zapracowany? :)Szczerze Wam powiem, że tak zabieganego tygodnia jak...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Koniec listopada i grudzień to irlandzki sezon na żurawinę. Właściwie tylko teraz jest dostępna świeża, więc nie wybrzydzam, tylko korzystam. W lodówce spokojnie można świeże owoce ...