Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl

Przepisy na zupę gulaszową. Nie wiesz jak wykorzystać mięso lub podroby? Sprawdź receptury blogerów!

  • Z bloga: Moja Słoneczna Kuchnia

    Jesień za oknem, dni co raz krótsze i chłodniejsze więc zupa gulaszowa na obiad jest w sam raz. Zupę gulaszową po raz pierwszy robiłam bardzo dawno temu więc postanowiłam odświeżyć przepis...
  • Z bloga: Kuchnia Maćka

    Witajcie już od dłuższego czasu zbierałem się do zrobienia po raz pierwszy (jak wiele rzeczy z bloga) zupy gulaszowej. Wspaniała, gęsta, pożywna zupa. Oczywiście u mnie w wydaniu bardzo ...
  • Z bloga: www.przepisyJoli.com

    ZUPA GULASZOWA Składniki: 80 dag pręgi wołowej bez kości 2 marchewki 1 papryka czerwona Kawałek selera 1 pietruszka 1 ząbek czosnku 5 ziemniaków 2 liście laurowe 2 ziela angielskie Papryka ...
  • Z bloga: O kuchni z uczuciem

    Składniki: 700 g karkówki wieprzowej 250 g pieczarek 1 duża cebula 2 marchewki 1 duża papryka czerwona 4 ziemniaki kawałek selera 1 pietruszka 1 puszka pomidorów 3 łyżki przecieru ...
  • Z bloga: AniaSmama

    Jest po prostu pyszna, do tego bardzo syta i rozgrzewająca. Potrzebujemy: Mięso jak do gulaszu, 2 cebule, 1 papryka czerwona, 200 g pieczarek,  pomidory w puszce, 3 marchewki, 5 ziemniaków, 1,5 l ...
  • Z bloga: Mgotuje

    Węgierska zupa gulaszowa. Jest pyszna, sycąca i rozgrzewająca. Z mięsem wołowym i dużą ilością warzyw. Przygotowanie: 2 h Pieczenie: min Ogółem: 2 h Porcje: 6-8 Poziom ...
  • Z bloga: Pasja Patki

    Za oknem zamiast świątecznej aury, mamy idealnie paskudną jesień. Pada, wieje, jest szaro i zimno. W takie dni człowiek ma ochotę na coś konkretnego i ciepłego, a co jest lepszego niż pyszna...
  • Z bloga: tagebuchpopolsku.blogspot.de

    Pyszna i sycąca zupa, która zachwyca swoją prostotą. Na stałe zagościła w mojej kuchni :) W wersji z zasmażką jest o wiele bardziej gęsta i sycąca, ale ja wolę ja w lżejszej wersji i ...
  • Z bloga: kuchenne inspiracje

    Składniki: 30 dag szynki czerwona papryka ok. 1,5 łyżki słodkiej papryki 4 ziemniaki kostka rosołowa olej tymianek 3 pomidory koncentrat pomidorowy sól pieprz Mięso pokroić w kostkę doprawić...
  • Z bloga: extradania.pl

    Artykuł Zupa gulaszowa pochodzi z serwisu extradania.pl.
  • Z bloga: Kuchnia wg. Kacpra

    Zupa Gulaszowa – pochodzi z Węgier, lecz Polacy ja uwielbiają. Jest bardzo pożywna, bardzo smaczna, czuć w niej smak papryk, zarówno ostrej, jak i słodkiej. Przekazuję przepis i życzę ...
  • Z bloga: cynamoniwanilia

    Przepyszna zupa gulaszowa z powodzeniem może stać się głównym daniem, jest bardzo sycąca a przy tym wyśmienita. Najlepiej smakuje „na drugi dzień” Czas przygotowania: ok 2 godzin ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Duża porcja, na chłodne jesienne popołudnie. Zupa treściwa, pikantna i wyrazista. Potrzebne Wam będą: SKŁADNIKI: Mięso wieprzowe (np łopatka) – 1 kg Cebula – 4 sztuki Papryka ...
  • Z bloga: PrzypalonyGarnek

    Cza przerwać błogie lenistwo, które już raczej męczyło, aniżeli dawało jakikolwiek odpoczynek.   Te święta trwały i trwały…ale to nie znaczy, że nic z siostrą nie gotowałyśmy ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Zupomaniaków dalszy ciąg. Zima sprzyja konkretnym, rozgrzewającym zupkom, a ponieważ moja Rodzinka uwielbia wszelkiego rodzaju zupki, dzisiaj przedstawiam Wam II wersję naszej ulubionej ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Wolnowar działa na pełnych obrotach. Dzisiaj przygotowałam wolnowarową wersję zupy gulasz. Wymaga nieco wieczornych przygotowań, ale, to co lubię najbardziej , później robi się już sama, ...
  • Z bloga: doripomidori

    Co to jest umami? Słowo wywodzi się z języka japońskiego i oznacza piąty smak, obok słonego. Najprościej go określić jako mięsno-słony lub rosołowy. Naturalnie występuje w produktach ...
  • Z bloga: Przepis Na Talerzu

    Składniki:500g mięsa wołowego ( u mnie z uda wołowego) kość wołowa włoszczyzna (marchew,pół selera,pól pora,pietruszka,liść kapusty pekińskiej,zielona pietruszka) 3 ząbki czosnku 2 ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Uwielbiam Węgry, Węgrów i oczywiście węgierską kuchnię :)Najbardziej znaną potrawą madziarskiej kuchni jest zupa gulaszowa. Oto moja wariacja na temat gulyásleves, obowiązkowo jak w ...
  • Z bloga: Sezonowy Garnek

    To bardzo sycąca i rozgrzewająca zupa, idealna na chłodne dni. Jest pracochłonna, ale warto się poświęcić dla takiego smaku. Ja użyłam dziczyzny, którą możecie zastąpić mięsem wołowym...
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Lekko zmodyfikowana gulaszowa, dzięki sezonowym pomidorom (są obłędne o tej porze). Pełnia aromatu i smaku,lekko pikantna, bardzo syta.Składniki 200 g łopatki wieprzowej200 g karkówki ...
  • Z bloga: Pociąg Do Kuchni

    Prawdziwa zupa gulaszowa węgierska. Przepis przywieziony z ósmej (wg TripAdvisora) najlepszej restauracji w Budapeszcie. Lekko pikantna (ale ust nie wypala), aromatyczna, mimo, że ze sporą ...
  • Z bloga: Wiem co gotuję

    Zupa …Każdy lubi? No prawie każdy Dziś zupa gulaszowa z imbirem… Zupa gulaszowa z imbirem. Składniki: 500 gr mięsa mielonego z szynki, lub łopatki, papryka czerwona ,imbir (kawałek ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Znaleźliśmy ten przepis w jednej z książek TOLNAI KÁLMÁN z 1986 roku. Lubimy nowe wyzwania, inne smaki, więc z miłą chęcią zrobiliśmy tę zupę. Pomimo tego, iż w tytule może wydawać ...
  • Z bloga: Smakula

    Wydaje się że zupa gulaszowa to dobry pomysł jedynie na jesienne chłody? Nic bardziej mylnego, tak przygotowany posiłek syci na długo, nie pozostawia uczucia przepełnienia i nie zalega w ...
  • Z bloga: Marta kulinarnie

    Upałów ciągle brak, a wieczory są naprawę chłodne, więc przepis na taką rozgrzewającą "od środka" zupkę na pewno jeszcze przed latem się przyda. Przyznam się, że pierwszy raz wyszła ...
  • Z bloga: My Culinary Art

    Pyszna, wyraźna w smaku zupa, a w zasadzie gulasz na mięsie wołowym z dodatkiem papryki i pomidorów. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań!   Składniki: 600 g mięsa wołowego na gulasz, ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Węgierskie słowo gulyas oznacza zupę. Dosyć gęstą, treściwą i mięsną, ale zawsze zupę, a nie potrawkę, czy sos. Pełna nazwa tej potrawy to gulyasleves lub bogracsgulyas. Sam bogracs ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Płynne czwartki Przedstawiam Wam kolejne danie kuchni węgierskiej, tym razem jest to tradycyjna zupa gulaszowa. Prawdziwą zupę gulaszową przyrządza się na żywym ogniu w kociołku zwanym ...