Targ Smaku

Pyszne przepisy na strogonow. Wypróbuj receptur blogerów i zakochaj się w tym daniu o rosyjsko-francuskich korzeniach!

  • Z bloga: Mgotuje

    Strogonow to sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe. Pochodzi z kuchni rosyjskiej. Zrobiony jest z wołowiny z dodatkiem pieczarek i ogórków konserwowych. Jest bardzo smaczny ...
  • Z bloga: www.przepisyJoli.com

    STROGONOW Składniki: 50 dag wołowiny pieczeniowej 50 dag pieczarek 3 ogórki kiszone 1 cebula 1 szklanka śmietany 18% 1,5 szklanki bulionu 4 łyżki koncentratu pomidorowego Sól Pieprz Papryka ...
  • Z bloga: Chili Czosnek

    Strogonow z pieczarkami, marchewką i ogórkami Czas przygotowania: ok. 1 h                                                          ...Więcej Artykuł Strogonow ...
  • Z bloga: kasicadiablica

    Mam coś dla Was na zakończenie dnia, idealnie nadaje się na kolację lub późny obiad. Polecam do tego czerwone wino. Smacznego! Na pochmurny, zimowy dzień a w szczególności na rozgrzanie ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Dzisiaj zaczął u mnie padać śnieg , więc pojedziemy sobie do Rosji. Przyrządzając jedną z flagowych potraw , przeniesiemy się tam wszyscy. Boeuf Strogonow jest jedną z potraw kuchni ...
  • Z bloga: Kucharz po godzinach

    Gotowanie wołowiny ciągnie się w nieskończoność, ale nie przy tej potrawie. Wystarczy użyć polędwicy wołowej. Mi przygotowanie tego dania zajęło mniej niż pół godziny.Przepis na ...
  • Z bloga: Sezonowy Garnek

    Doskonałe danie zarówno w swej prostocie wykonania jak i smaku – takiego dania nie powinno się urozmaicać, tylko twardo trzymać tradycyjnych przepisów bo klasyka jest ponadczasowa . ...
  • Z bloga: Chwyć widelec

    Boeuf Strogonow to bardzo popularny gulasz z mięsa wołowego z dodatkami. Potrawa ta wywodzi się z kuchni rosyjskiej, w oryginale składająca się z wołowiny, cebuli i sosu śmietanowo- ...
  • Z bloga: Anioły w kuchni

    Dzisiaj zapraszam na mój  Boeuf strogonow... Składniki: 1/2 kg. polędwicy wołowej, 300 g pieczarek, 3 cebule, 3 kiszone ogórki, 1/2 słoika ( 250ml) marynowanej papryki, 4 łyżki koncentratu...
  • Z bloga: Wino Francja Kuchnia

    Boeuf Strogonow Propozycja na rozgrzewającą i bardzo smaczną kolację w chłodny, zimowy weekend. Być może danie to sprawi, iż poczujemy się lepiej, a zza rogu mrugnie do nas wiosna ? ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Jako , że zrobiłam więcej Strogonowa, zostało mi trochę, to postanowiłam go spożytkować nieco inaczej .Zrobiłam pyszny makaron ze Strogonowem ! Składniki - Strogonow ...
  • Z bloga: kopystką po garach

    Pozwalam sobie użyć nazwy "strogonow", ponieważ to danie- to ani francuski boeuf ( bo nie wołowina), ani postać, od której nazwano danie-czyli generał Stragonow. Oryginał to Boeuf ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Składniki:30 dkg wołowiny, najlepiej udźca30 dkg pieczarek pokrojonych w plasterki1 cebula posiekanaszklanka bulionu wołowego1 łyżka mąki150 g śmietanyolej do ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Boeuf Strogonow, taka nazwa się przyjęła i egzystuje nie tylko w naszej gastronomii. Właściwa brzmi Stroganow i pochodzi od nazwiska rosyjskiego generała, a boeuf z języka francuskiego ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 2 kg schabu wieprzowego 0,7 kg pieczarek 3 duże cebule 2 kolorowe papryki 3 kiszone ogórki sól, pieprz liść laurowy, ziele angielskie sos pikantny z smabalem wędzona papryki słodka ...
  • Z bloga: pieprzny smaczek

    Oryginalny strogonow podobno robi się z wołowiny. Na moim blogu przepisów z czerwonego mięsa nie znajdziecie, dlatego Gesslerowa w ostatnich "Kuchennych rewolucjach" zainspirowała mnie do ...
  • Z bloga: Delicious Titbits

    Gdy tylko przyjdzie Wam ochota połechtać kubki smakowe wspaniałą wołowiną, koniecznie musicie sięgnąć po to klasyczne danie. Staraliśmy się trzymać oryginalnego przepisu, a ...
  • Z bloga: Zofiana

    Danie to ze względu na obecność mięsa, ogórków i pieczarek przypomina Strogonowa (inaczej: Stroganow). Jednakże fuzja wątróbki oraz boczku w towarzystwie ogórków kiszonych oraz ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×