Targ Smaku

Pyszne przepisy na strogonow. Wypróbuj receptur blogerów i zakochaj się w tym daniu o rosyjsko-francuskich korzeniach!

  • Z bloga: Mgotuje

    Strogonow to sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe. Pochodzi z kuchni rosyjskiej. Zrobiony jest z wołowiny z dodatkiem pieczarek i ogórków konserwowych. Jest bardzo smaczny ...
  • Z bloga: www.przepisyJoli.com

    STROGONOW Składniki: 50 dag wołowiny pieczeniowej 50 dag pieczarek 3 ogórki kiszone 1 cebula 1 szklanka śmietany 18% 1,5 szklanki bulionu 4 łyżki koncentratu pomidorowego Sól Pieprz Papryka ...
  • Z bloga: dom-agi.pl

    Pierwszy raz jadłam to danie namówiona przez P. na zlocie motocyklowym. Nie wiem dlaczego wcześniej go nie próbowałam, bo wtedy zachwycił mnie smakiem. Lekko ostre z dużymi kawałkami mięsa. ...
  • Z bloga: Chili Czosnek

    Strogonow z pieczarkami, marchewką i ogórkami Czas przygotowania: ok. 1 h                                                          ...Więcej Artykuł Strogonow ...
  • Z bloga: mojeprzepisy-ania

    Dzisiaj na obiad przygotowałam strogonowa wg Aninki z małymi zmianami. Bardzo nam smakował i jest dość szybki w wykonaniu. Składniki:- 1 kg mięsa wieprzowego z łopatki- 1 czerwona ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Strogonow zwany też pod nazwą boeuf stroganow to klasyczne danie z wołowiną, chociaż spotkałam się już z wieprzową i drobiową wersją tego dania. W tym przepisie klasyka, którą kojarzę z...
  • Z bloga: Kuchenne Rewolucje Justyny

    1,5 kg mięsa wieprzowego 500 g pieczarek 1 duża cebula 1 czerwona papryka 5 średnich ogórków kiszonych 15 g koncentratu pomidorowego 2 łyżki musztardy pół łyżeczki cukru przyprawa do ...
  • Z bloga: aniaimarcin-gotuja.pl

    Dzisiaj 1 grudnia, za oknem pogoda nie zachęca do wyjść. Czas na rozgrzewające danie Moja propozycja to pożywny gulasz z wołowiną. Strogonow to kombinacja kuchni francuskiej oraz rosyjskiej. ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 1 kg wołowiny na gulasz 2 łyżki mąki pszennej 500 g przecieru pomidorowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule 500 g pieczarek 2 czerwone papryki 6 ogórków kiszonych 4 ...
  • Z bloga: kasicadiablica

    Mam coś dla Was na zakończenie dnia, idealnie nadaje się na kolację lub późny obiad. Polecam do tego czerwone wino. Smacznego! Na pochmurny, zimowy dzień a w szczególności na rozgrzanie ...
  • Z bloga: Miod chili i cytryna

    Wiem, wiem każdy ma swój przepis, a to z papryką, a to z ogórkiem, inni nie uznają żadnych dodatków nawet pieczarek, ale ja lubię tę wersję z pieczarkami koncentratem i kwaśną śmietaną,...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Dzisiaj zaczął u mnie padać śnieg , więc pojedziemy sobie do Rosji. Przyrządzając jedną z flagowych potraw , przeniesiemy się tam wszyscy. Boeuf Strogonow jest jedną z potraw kuchni ...
  • Z bloga: Kucharz po godzinach

    Gotowanie wołowiny ciągnie się w nieskończoność, ale nie przy tej potrawie. Wystarczy użyć polędwicy wołowej. Mi przygotowanie tego dania zajęło mniej niż pół godziny.Przepis na ...
  • Z bloga: kruchebabeczki.blogspot.com

    Hej :)) Strogonowa wszyscy znają, bardziej męskie danie, ale powiem Wam, że ten jest pyszny i sama ze smakiem zjadłam. Inspirację znalazłam tutaj - klik. Troszkę przepis zmodyfikowałam, ...
  • Z bloga: GRUBY WAŁEK

    Kiedy za oknem zimno jak na Syberii, śnieg jak na Uralu, a na twarzy rumieńce jak na ręcznie malowanej matrioszce wystawionej na sprzedaż na Placu Czerwonym w Moskwie, czas zmienić dietę i ...
  • Z bloga: bon appetit mon amie

    Święta Bożego Narodzenia i pierwszy dzień Nowego Roku to wyjątkowe okazje, na które zawsze przygotowuje się rodzinny obiad z daniami serwowanym raz w roku. Na stołach pojawiają się kaczki...
  • Z bloga: Sezonowy Garnek

    Doskonałe danie zarówno w swej prostocie wykonania jak i smaku – takiego dania nie powinno się urozmaicać, tylko twardo trzymać tradycyjnych przepisów bo klasyka jest ponadczasowa . ...
  • Z bloga: Chwyć widelec

    Boeuf Strogonow to bardzo popularny gulasz z mięsa wołowego z dodatkami. Potrawa ta wywodzi się z kuchni rosyjskiej, w oryginale składająca się z wołowiny, cebuli i sosu śmietanowo- ...
  • Z bloga: Anioły w kuchni

    Dzisiaj zapraszam na mój  Boeuf strogonow... Składniki: 1/2 kg. polędwicy wołowej, 300 g pieczarek, 3 cebule, 3 kiszone ogórki, 1/2 słoika ( 250ml) marynowanej papryki, 4 łyżki koncentratu...
  • Z bloga: Wino Francja Kuchnia

    Boeuf Strogonow Propozycja na rozgrzewającą i bardzo smaczną kolację w chłodny, zimowy weekend. Być może danie to sprawi, iż poczujemy się lepiej, a zza rogu mrugnie do nas wiosna ? ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Nie jest to oryginalny Strogonow. Jest to moja wersja zupki a'la Strogonow - ta ulubiona... drobiowa z pieczarkami, papryką i zielonym groszkiem. Składniki:1 duży filet z kurczaka 2 cebule 1 ...
  • Z bloga: Posadzone i zjedzone

    Na dworze zimno, sypie śnieg i hula wiatr. Gosposia raz po raz spogląda w okno i kręci głową. Cieszy się, że zakupy zrobione i nigdzie nie trzeba wychodzić. Ogrzewa ręce nad kuchnią ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Jako , że zrobiłam więcej Strogonowa, zostało mi trochę, to postanowiłam go spożytkować nieco inaczej .Zrobiłam pyszny makaron ze Strogonowem ! Składniki - Strogonow ...
  • Z bloga: KokoszkoLand

    Święta to czas nie tylko słodkości i prezentów, ale też rodzinnych spotkań, nie koniecznie przy wigilijnym stole. Dlatego dziś prezentujemy idealne rozwiązanie na nocne spotkania z rodziną ...
  • Z bloga: Gotowanie-UK

    Dziś : Boeuf Stroganow inaczej. Boeuf Stroganow (nazwa od bœuf – franc. „wołowina” i nazwiska rosyjskiego dyplomaty Stroganowa) – popularne danie, w Polsce nazywane Strogonow – poniekąd...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

                             drobiowy strogonow Wiem że przepis oryginalny, poleca użyć do tego dania polędwicy wołowej, ale ja dzisiaj wykonam to danie w wersji drobiowej.Po pierwsze ...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Boef Stroganow to nic innego jak gulasz z wołowiny, z cebulą, pieczarkami, śmietaną i przecierem pomidorowym. W niektórych przepisach można spotkać dodatek ogórków kiszonych lub ...
  • Z bloga: kopystką po garach

    Pozwalam sobie użyć nazwy "strogonow", ponieważ to danie- to ani francuski boeuf ( bo nie wołowina), ani postać, od której nazwano danie-czyli generał Stragonow. Oryginał to Boeuf ...
  • Z bloga: Moje Walijskie Pichcenie

    Kolejna moja propozycja na wykorzystanie popularnego schabu.  Tym razem małe kulinarne oszustwo czyli schab a'la strogonow. (Dla przypomnienia w oryginale strogonowa przyrządzamy z polędwicy ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Składniki:30 dkg wołowiny, najlepiej udźca30 dkg pieczarek pokrojonych w plasterki1 cebula posiekanaszklanka bulionu wołowego1 łyżka mąki150 g śmietanyolej do ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×