Targ Smaku

Sprawdzone przepisy na sajgonki. Podaruj sobie odrobinę azjatyckich smaków w swojej kuchni. Nie pożałujesz!

  • Z bloga: Deliszys4u

    Składniki:* Opakowanie papieru ryżowego* 200 g pieczarek* Cebula* Marchew* Pietruszka* Seler* 3 ząbki czosnku* Awokado* 200 g startego sera* Olej* Sól, pieprzPrzygotowanie:Warzywa kroimy w ...
  • Z bloga: szczypta samaq

    Szybka, smaczna i zdrowa przekąska. Tradycyjne sajgonki w nowoczesnej, odchudzonej i kolorowej wersji. Sprawdzą się także przy niezapowiedzianych gościach, bo czasu na ich przygotowanie nie ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Danie obiadowe w kilka minut. Sardele otulone papierem ryżowym podawane z sosami Folwark. Sosem madziarów, sosem kebab gyros ostry lub kebab gyros łagodny. Składniki:sardele w zalewie olejowej ...
  • Z bloga: Sabina Cuisine

    Ostatnio „uwzięłam” się na sajgonki Bardzo lubię tą przekąskę i chciałabym do perfekcji doprowadzić technikę jej przyrządzania. Jak wspomniałam już przy sajgonkach z kurczakiem, ...
  • Z bloga: Pełny talerz

    Sajgonki z wędzoną newellą Moja trzecia propozycja do akcji "Gotuję z newellą". Sajgonki. Są absolutnie pyszne. Same sajgonki z warzywami nie są nowością, ale dzięki wędzonej newelli...
  • Z bloga: knife&spoon

    Dziś farsz z dorsza zawinięty w papier ryżowy, czyli sajgonki w nowej odsłonie. Uwielbiam azjatyckie smaki choć nie czuję się mocna w tym temacie. Kiedyś na studiach miałam przyjemność ...
  • Z bloga: Fat-or-not

    Tegoroczne święto zakochanych wypada w połowie tygodnia, więc może pojawić się problem z czasem na przygotowywaniem wykwintnej kolacji przy świecach. Pewnie jeszcze z deserem, co?! Jednak, ...
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Danie kuchni tajskiej. Pyszne ze wszystkimi innymi dodatkami.Składniki papier ryżowy (10 szt)3/4 szkl ryżu jaśminowegokilka grzybków mun5 paluszków surimisólolej do smażeniaPrzygotowanie  ...
  • Z bloga: Sabina Cuisine

    Pyszna przekąska rodem z Chin. Wypełniona po brzegi chrupkimi warzywami. Wspaniały miks smakowy. Przepis znalazłam na stronce Jamiego Olivera. Są to jedne z bardziej aromatycznych sajgonek jakie...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Składniki:kostka tofumarchew 1 szt.seler naciowy 1 łodygarzepa ½ szt.rzodkiewka 5 szt.mango – 1 średnia sztukamieszanka kiełków – 1 opakowanie.sos słodko kwaśny – do smakusos sojowy ...
  • Z bloga: Di gotuje

      https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Przepis autorski (mój). Były już sajgonki klasyczne z mięsem mielonym (klik), więc tym razem przepis   na popularne ...
  • Z bloga: Food Square

    Sajgonki, odkąd pamiętam, były jedną z moich ulubionych przekąsek, ale nigdy dotąd nie robiłem ich sam. Temat przewodni naszego ostatniego numeru magazynu Kocioł zachęcił mnie do ...
  • Z bloga: silkdressdiet

    Wygląda na to, że zostaliśmy adoptowani przez wietnamską rodzinę! Spędziliśmy z nimi najważniejsze w tym kraju święto o nazwie Tet czyli inaugurację Księżycowego Nowego Roku, jeździmy na...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×