Targ Smaku

Sprawdzone przepisy na sajgonki. Podaruj sobie odrobinę azjatyckich smaków w swojej kuchni. Nie pożałujesz!

  • Z bloga: Psychologia Od Kuchni

    Sajgonki to popularne danie kuchni chińskiej, z wyglądu przypominające nasze krokiety. Oryginalnie, podawane są jako zakąska z nadzieniem mięsno-warzywnym lub krewetkowym, które macza się w ...
  • Z bloga: Wegetariańska Kuchnia

    Kolejny pomysł na gołąbki dla tych, którzy nie chcą bawić się w pracochłonne zawijanie farszu w liście kapusty. Orientalna nuta sprawiła, że tak pysznych gołąbków nigdy nie jadłyśmy....
  • Z bloga: Zakręcony wege obiad

    Czasami mamy ochotę zjeść coś lekkiego, wiosennego pomimo zimowej aury, fajnym pomysłem są sajgonki na zimno, nie są co prawda chrupiące ale nie ociekają tłuszczem i są pełne surowych ...
  • Z bloga: Wegetariańska Kuchnia

    Oto propozycja bardzo lekkiego lunchu, który w okresie wiosennym dostarczy nam dużej porcji witamin, nie obciążając przy tym naszych żołądków […] Artykuł Lunchbox #5 – sajgonki pochodzi...
  • Z bloga: Coś bym zjadła

    Tradycyjne, smażone sajgonki są dla mnie za ciężkie i za tłuste, poza tym, choćbym nie wiem jak się starała, zawsze mi się jakieś rozpadały podczas smażenia i ciężko było potem ...
  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Sajgonki, inaczej Spring Rolls to popularne danie kuchni azjatyckiej. To płaty papieru ryżowego z warzywnym farszem, zwykle podawane z dipami. Naprawdę warto przygotować sajgonki!  Są ...
  • Z bloga: Roślinna

    Zawsze miałam słabość do sajgonek, dlatego nie było wyjścia: musiałam je zmodyfikować na swój wegański i zdrowy sposób. A to oznacza dużo kolorowych, pełnych witamin warzyw, a w ...
  • Z bloga: GotujeSy

    Przeszłam dzisiaj prawie całą Ochotę w poszukiwaniu kolendry i dopiero udało mi się dorwać ostatnią na Hali Banacha. Warto było trochę pokrążyć, żeby zrobić tak pyszne sajgonki. Moja ...
  • Z bloga: harmoniacialaiumyslu

    Bezmięsna, wiosenna  przekąska doskonale smakuje z owocowym sosem z mango z dodatkiem uprażonego sezamu. Przystawka jest mało kaloryczna i inkorporuje różnorodne warzywa; zaproponowana ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×