Targ Smaku

Sprawdzone przepisy na sajgonki. Podaruj sobie odrobinę azjatyckich smaków w swojej kuchni. Nie pożałujesz!

  • Z bloga: Wariacje Grety :)

    Składniki: papier ryżowy 1 cebula 1 marchewka i  1/5 selera startego na tarce o małych oczkach – mogą być inne warzywa – można dodać kapustę pekińską 0,5 łyżeczki imbiru ...
  • Z bloga: Mgotuje

    Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sajgonki to jedno popularnych dań kuchni azjatyckiej. Ryżowe naleśniki zawijane z mięsem i warzywami, smażone w głębokim tłuszczu. W daniu wykorzystałam ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    My Blueberry Corner by "jagodzianka"       Sajgonki to taki wschodni fast food. Moje pierwsze spotkanie z sajgonkami miało miejsce na początku lat 90-tych. Wtedy, w sklepach … Przeczytaj ...
  • Z bloga: Kuchnia Jacka-Placka

    Składniki na nadzienie do sajgonek (wyszły mi z tego 22 szt. sajgonek): 1 średnia cebula1 marchewka starta na tarce lub pokrojona w "słupki"1/2 - 1 łyżeczki startego świeżego imbiru ...
  • Z bloga: strefa-bezglutenowa.blog.pl

    Dziś zapraszam na sajgonki. Tym razem mięsne. Lista zakupów: opakowanie papieru ryżowego (u mnie duży format, 43 szt.) ok. 100-150 g świeżych lub w puszce kiełków fasoli Mung 170 g makaronu ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    • papier ryżowy • 200 g mięsa mielonego • 2 ząbki czosnku • 1/2 opakowania warzyw do potraw chińskich • 3 łyżki sosu sojowego • 2 łyżki sosu teriyaki • 1 łyżeczka przyprawy 5 ...
  • Z bloga: Mój Smak

          Zapraszam na bardzo fajne jedzonko , super się sprawdza na spotkania ze znajomymi , na ciepło , ale i na zimno bardzo fajnie smakuje , zapraszam do wypróbowania przepisu .Składniki ( ...
  • Z bloga: markowysmak

    SAJGONKI Do wykonania będzie potrzebne: 300 gram piersi z kurczaka Papryka Marchew ½ pora Cebula 4-6 liści kapusty pekińskiej 150 gram pędów bambusa ( z zalewy ) 100 gram kiełków fasoli ...
  • Z bloga: poprostugotuje.blog.pl

    Uproszczona wersja sajgonek, zamiast papieru ryżowego - naleśniki. Farsz na bazie kurczaka i gotowanych warzyw. Składniki :  ugotowane mięso z połowy piersi kurczaka (lub np. 3 udek) 2...
  • Z bloga: Kulinarne Zawirowania

          Dziś przychodzę do was z przepisem na sajgonki. Potrzebujemy: - 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego (ja dodałam ...
  • Z bloga: kota gotuje

    Dawne temu, bo chyba w lipcu, kupiłam papier ryżowy z myślą „a, zrobimy sobie sajgonki”. W międzyczasie kupiliśmy sobie sajgonki w jakiejś pseudochińskiej knajpce i nie byłam ...
  • Z bloga: Black Plate

    Składniki: 200-250 g mięsa wieprzowego mielonego (słn), około 60 g makaronu ryżowego (o), 1 mała marchewka (sł), pędy bambusa w zalewie (sł), około 1/4 główki kapusty pekińskiej (o), ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Tego dania nie trzeba nikomu przedstawiać. Nie jest dietetyczne ani lekkie a za po pyszne! W sajgonkach możemy schować rożne składniki z łatwością zmieniając ich smak.   Składniki: 2 ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Chrupiące, mięsne...czegóż chcieć więcej? No, może więcej sajgonek :P Składniki 2 opakowania papieru ryżowego150 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej100 g ryżu100 g brązowych ...
  • Z bloga: Babka i Kanapka

       Sajgonki Sajgonki to zawinięte w płaty papieru ryżowego nadzienie. W krajach azjatyckich, szczególnie w Wietnamie, istnieją dziesiątki a nawet setki rodzajów sajgonek. Farsz to zazwyczaj ...
  • Z bloga: Sabina Cuisine

    Przygotowanie domowych sajgonek wbrew pozorom nie jest skomplikowane ani trudne. Najważniejsze jest, żeby wyczuć stopień nawilżenia papieru ryżowego. Za mokry rozrywa się, a suchy łamie. Ja ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Orientalne danie na obiad Składniki 1 arkuszy papieru ryżowego 1 filet z kurczaka 100 g krewetek koktajlowych 1 marchewka 1/2 papryki kawałek cukinii 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku sos … ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Orientalny obiad :) Składniki papier ryżowy do sajgonek, ok. 15 szt 1 podwójny filet z kurczaka 1 czerwona papryka 1/2 cukinii 1 garść grzybów mun 3 łyżki sosu sojowego 1 … Czytaj dalej ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Sajgonki z wołowiną i warzywami Sajgonki , to nie jest obiad , który robi się w pięć minut , ale z biegiem czasu , można dojść do wprawy i nie Read More ... Post Sajgonki z wołowiną i ...
  • Z bloga: jakugotujesz.pl

    ZOBACZ JAK JE ZROBIĆ: SKŁADNIKI, PRZEPIS, ZDJĘCIA
  • Z bloga: Quinoa Raz!

                         Nigdy nie miałam talentu do zawijania zrazów, krokietów i  innych tego typu wynalazków, ale przymusowa dieta rozwija, cały czas się uczę. Miałam ochotę na ...
  • Z bloga: Jemy Oczami

    Dość dawno nie gościły na naszym stole sajgonki. Początkowo wychodziły dość nieudolnie, niektóre pękały, gdyż temperatura smażenia była zbyt niska, ale z czasem zaczęły powstawać ...
  • Z bloga: Przegryzam

    Swoje pierwsze danie z kuchni ajzatyckiej posmakowałam, gdy miałam około 4 lata. Przygotował je znajomy rodziców, który był Wietnamczykiem i była to zupa. Wtedy wydawała się czymś ...
  • Z bloga: one-tiny-chef.blog.pl

    Sajgonki to jedno z najbardziej popularnych w Europie azjatyckich dań (a  konkretnie wietnamskich), choć jeszcze nie tak popularne i cool jak sushi. Mimo to jestem pewna, że czas sajgonek jeszcze...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×