Targ Smaku

Sprawdzone przepisy na sajgonki. Podaruj sobie odrobinę azjatyckich smaków w swojej kuchni. Nie pożałujesz!

  • Z bloga: Wariacje Grety :)

    Składniki: papier ryżowy 1 cebula 1 marchewka i  1/5 selera startego na tarce o małych oczkach – mogą być inne warzywa – można dodać kapustę pekińską 0,5 łyżeczki imbiru ...
  • Z bloga: abc smaku.blogspot.com

    Składniki, na 12 sztuk:opakowanie papieru ryżowego300 g mięsa mielonego1/2 opakowania mrożonych warzyw do potraw chińskich3 łyżki sosu sojowegogarść makaronu sojowego 1/2 papryczki ...
  • Z bloga: Słodka Strona

    Tradycyjna potrawa kuchni azjatyckiej. Wyglądem przypominają mniejszą wersje naszych polskich krokietów, jednak mają zupełnie inny smak. Sajgonki składają się z zawiniętego w papier ...
  • Z bloga: Młoda mama gotuje...

    Danie orientalne, myślałam, że niesamowicie trudne do wykonania, okazało się, że składniki można znaleźć w każdym większym sklepie, a i wykonanie nie jest niczym nadzwyczajnym W ...
  • Z bloga: Marta Gotuje

    Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sajgonki to jedno popularnych dań kuchni azjatyckiej. Ryżowe naleśniki zawijane z mięsem i warzywami, smażone w głębokim tłuszczu. W daniu wykorzystałam ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    My Blueberry Corner by "jagodzianka"       Sajgonki to taki wschodni fast food. Moje pierwsze spotkanie z sajgonkami miało miejsce na początku lat 90-tych. Wtedy, w sklepach … Przeczytaj ...
  • Z bloga: Gotuj z Rumcajsem

    Popularne danie kuchni chińskiej i krajów Azji Południowo-Wschodniej. Najczęściej mają postać naleśników lub krokietów z nadzieniem mięsno-warzywnym, albo krewetkowym. Podawane z sosami i ...
  • Z bloga: Deliszys4u

    Składniki:* Opakowanie papieru ryżowego* 200 g pieczarek* Cebula* Marchew* Pietruszka* Seler* 3 ząbki czosnku* Awokado* 200 g startego sera* Olej* Sól, pieprzPrzygotowanie:Warzywa kroimy w ...
  • Z bloga: Pychotka

    Składniki Papier ryżowy Skworcu 2 cebule (drobnio posiekane) Kapusta (drobno posiekana) Marchew (starta) Grzybki mun (drobno posiekane) skworcu 1 duża łyżka smażonego czosnku 3 łyżeczki ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Sajgonki to popularne danie kuchni chińskiej i krajów Azji Południowo-Wschodniej. Podawane z różnym nadzieniem mięsno-warzywnym lub krewetkowym, zazwyczaj z dodatkiem sosu lub dipu. Występują...
  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    Papier ryżowy na sajgonki odnaleziony na półce z zapasami stał się inspiracją do przygotowania tych chińskich naleśników wiosennych. Przygotowaliśmy nadzienie mięsno-warzywne z dużą ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Sajgonki, będące popularnym daniem kuchni chińskiej, są smażonymi w głębokim tłuszczu krokiecikami z nadzieniem mięsno-warzywnym, zawiniętymi w papier ryżowy. Farsz składa się z wielu ...
  • Z bloga: FoodMagazine.pl - przepisy kulinarne

    Opis: Sajgonki to tradycyjne danie kuchni wietnamskiej. Najbardziej popularne są sajgonki z mięsem wołowym, rzadziej z kurczakiem. Coraz większą popularnością cieszą się również sajgonki ...
  • Z bloga: Kuchnia Jacka-Placka

    Składniki na nadzienie do sajgonek (wyszły mi z tego 22 szt. sajgonek): 1 średnia cebula1 marchewka starta na tarce lub pokrojona w "słupki"1/2 - 1 łyżeczki startego świeżego imbiru ...
  • Z bloga: strefa-bezglutenowa.blog.pl

    Dziś zapraszam na sajgonki. Tym razem mięsne. Lista zakupów: opakowanie papieru ryżowego (u mnie duży format, 43 szt.) ok. 100-150 g świeżych lub w puszce kiełków fasoli Mung 170 g makaronu ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    • papier ryżowy • 200 g mięsa mielonego • 2 ząbki czosnku • 1/2 opakowania warzyw do potraw chińskich • 3 łyżki sosu sojowego • 2 łyżki sosu teriyaki • 1 łyżeczka przyprawy 5 ...
  • Z bloga: szczypta samaq

    Szybka, smaczna i zdrowa przekąska. Tradycyjne sajgonki w nowoczesnej, odchudzonej i kolorowej wersji. Sprawdzą się także przy niezapowiedzianych gościach, bo czasu na ich przygotowanie nie ...
  • Z bloga: appetiteforlife.blog.pl

                  Składniki: • 24 szt. papieru ryżowego (2 opakowania) • 150 g makaronu ryżowego • 1 łyżeczka startego imbiru • 1 ząbek czosnku • 1 papryczka chilli • 200 g ...
  • Z bloga: Psychologia Od Kuchni

    Sajgonki to popularne danie kuchni chińskiej, z wyglądu przypominające nasze krokiety. Oryginalnie, podawane są jako zakąska z nadzieniem mięsno-warzywnym lub krewetkowym, które macza się w ...
  • Z bloga: Sezonowy Garnek

    Zróbcie sobie w domu prawdziwe sajgonki Nie są drogie w przygotowaniu, ale nieco pracochłonne , za to przepyszne. W farszu mięso zastąpić możecie rybą,owocami morza lub nie używać go w ...
  • Z bloga: Tu jest smacznie

    Dziś znów czas na nieco bardziej orientalną kuchnię – Tajskie sajgonki. Coś, co niejednej osobie urozmaici naszą codzienną polską kuchnię. Mimo iż może się to wydawać trudne, w ...
  • Z bloga: MamSmaka

    Cześć Wszystkim 🙂 Nowy odcinek już dostępny na kanale MamSmakaTV ! Razem z Habibi zabieramy Was dokuchni chińskiej / azjatyckiej i pokażemy Wam jak zrobić sajgonki . Nie jest aż tak ...
  • Z bloga: Mój Smak

          Zapraszam na bardzo fajne jedzonko , super się sprawdza na spotkania ze znajomymi , na ciepło , ale i na zimno bardzo fajnie smakuje , zapraszam do wypróbowania przepisu .Składniki ( ...
  • Z bloga: markowysmak

    SAJGONKI Do wykonania będzie potrzebne: 300 gram piersi z kurczaka Papryka Marchew ½ pora Cebula 4-6 liści kapusty pekińskiej 150 gram pędów bambusa ( z zalewy ) 100 gram kiełków fasoli ...
  • Z bloga: poprostugotuje.blog.pl

    Uproszczona wersja sajgonek, zamiast papieru ryżowego - naleśniki. Farsz na bazie kurczaka i gotowanych warzyw. Składniki :  ugotowane mięso z połowy piersi kurczaka (lub np. 3 udek) 2...
  • Z bloga: Przepis na życie

    Postanowiłam przygotować sajgonki w domowym zaciszu Swej kuchni, przepis jest Mój własny skomponowany przeze mnie.Jeśli ktoś z Was lubi takie smaki to polecam,to dużo nie kosztuje produkty...
  • Z bloga: Qchenne kaprysy

    Te małe ryżowe naleśniczki z nadzieniem mięsno-warzywnym w towarzystwie ulubionego sosu to idealna zakąska na ciepło i na zimno. Pyszne i chrupiące. Wersja dalece odmienna od oryginalnej ...
  • Z bloga: Tajskie Smaki

    Składniki na 7-8 sajgonek: 1 długa marchewka 1/2 świeżego ogórka 1 cukinia szczypior 7-8 płatów papieru ryżowego Sos do sajgonek: 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki wody 1 łyżeczka cukru ...
  • Z bloga: Kulinarne Zawirowania

          Dziś przychodzę do was z przepisem na sajgonki. Potrzebujemy: - 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego (ja dodałam ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Sajgonki to danie nie chińskie, ale wietnamskie-naleśniki z cienkiego papieru ryżowego, smażone w głębokim tłuszczu. Chciałam spróbować je zrobić, odkąd w wakacje znalazłam w kuchni ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×