Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Dynia jest bardzo uniwersalnym warzywem, które możemy wykorzystać do zup, farszów, dodawać do mięs , klusek , a nawet ciast. Żeby zatrzymać dynię na dłużej, warto w sezonie przyrządzić z...
  • Z bloga: KokoszkoLand

    Sezon na dynie już w pełni, możemy je kupić w każdym warzywniaku i straganie. Dynia to bardzo wdzięczne warzywo, które można podawać zarówno na słodko jak i słono. Na początek tego ...
  • Z bloga: prawdziwy biszkopt

     Pure z pieczonej dyni dodaję do zup, sosów, past i warzyw.Składniki: około kilograma dyni sól i pieprz Dynię kroimy na kilka sporych kawałków razem ze skórką. Pieczemy przez godzinę w ...
  • Z bloga: Committobefit

    Puree dyniowe przygotowuje się w bardzo prosty sposób i może stanowić bazę do innych potraw, które także pojawią się na blogu Nadmiar puree natomiast możemy zapasteryzować w słoikach lub ...
  • Z bloga: Kuchenny Skrawek Nieba

    Szybkie i proste puree dyniowe to dobry sposób na urozmaicenie obiadu i nadanie mu trochę koloru :) ~  Puree z dyni i gotowanych ziemniaków ~ Składniki: (1 porcja) 100g musu ...
  • Z bloga: dom-agi.pl

    Wprawdzie sezon na dynię już się zakończył, a ja to puree z dyni przygotowałam jakiś czas temu, ale zwyczajnie zapomniałam dodać je na bloga. A ostatnio przypomniałam sobie o słoikach ...
  • Z bloga: aniaimarcin-gotuja.pl

    To podstawa jesiennych wypieków i potraw. W tym roku króluje na naszym stole. Gotowe pure możecie przechowywać około 4 dni w lodówce, bądź zamrozić. 70 min Składniki: 1 średnia dynia ...
  • Z bloga: Inwencja Smaku

    Przepis na nieodłączny składnik jesiennego gotowania :-)     Składniki : dynia w dowolnej ilości   Dynię umyć, obrać, pokroić na niezbyt duże części, włożyć do garnka i zalać wodą....
  • Z bloga: piecze się

    W internecie aż roi się od przepisów z wykorzystaniem dyni. Nie ma się co dziwić, dynia jest nie tylko wyjątkowo pożywna, ale również smaczna i taaak niezwykle pomarańczowa, że ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Przygotowanie puree z dyni jest banalnie proste, a można je wykorzystać jako bazę do przygotowania zupy, placków, farszu do pierogów, hummusu i wielu innych potraw. Wystarczy upiec, a następnie...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Banalnie prosty sposób na przygotowanie dyniowego puree, które znakomicie sprawdzi się do jesiennych wypieków, deserów i dań wytrawnych Składniki na puree z dyni: dynia...
  • Z bloga: My Culinary Art

    Sezon na dynię trwa, należy go jak najlepiej wykorzystać :) Najrozsądniej jest kupić kilka dyń, przygotować z nich puree, pochować do woreczków i zamrozić. Puree z dyni można wykorzystać ...
  • Z bloga: Czerwony Fartuszek

    Może trochę już późno podawać przepis na puree z dyni, ale uznałam, że powinien się tu znaleźć. Kiedy sama zaczynałam przygodę z dynią szukałam takiego przepisu właśnie w internecie. ...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Już od kilku lat co roku nie może u mnie w sezonie dyniowym zabraknąć pureez dyni. Wykorzystuję go do bułek, chlebów, ciast, ciasteczek, placuszków. Samiwidzicie, że  zastosowań jest ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Puree z dyni Puree z dyni przepis podstawowy jako baza do różnych, jesiennych przepisów.  Wykorzystuję je do ciast, muffin, past i zup. Puree pasteryzowane może stać w słoikach parę ...
  • Z bloga: babka w formie

    W mojej kuchni dynia w natarciu. Jemy dynię, przerabiamy dynię i jest to wszystko jakieś takie optymistyczne :-) Kolekcja przetworów z dyni powiększa się - słoiczki z dżemem zajmują ...
  • Z bloga: Rudaa Kuchnia

    Puree z dyni to całkiem fajna sprawa, może być przydatne do wielu potraw. Możemy zrobić go więcej  zamrozić, lub pasteryzować i mieć zapas na zimę. Możemy z niego wyczarować pyszne ...
  • Z bloga: Świat Wypieków

    Do tej pory z dynią miałam niewiele wspólnego. Poza dyniową kostką sernikową, na blogu nie ma żadnego przepisu, który opierałby się na tym składniku. W tym roku nadszedł czas na zmianę. ...
  • Z bloga: Zakątek Rozkoszy Kulinarnych

                Postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na puree z dyni. Wiem, wiem w internecie można znaleźć dużo przepisów i mój jest kolejny, ale nigdy nie zawadzi jeszcze jeden ...
  • Z bloga: Gotowanie-UK

    Dziś coś innego. Puree  z dyni znajdziecie również pod nazwami: mus z dyni lub przecier z dyni. Do przygotowania puree z dyni najbardziej moim zdaniem nadaje się dynia Hokkaido, chociaż inne ...
  • Z bloga: talerz przyjemności

    Sezon na dynię jest krótki, ale można trochę przedłużyć ten czas robiąc puree z dyni. Udało mi się jeszcze kupić kilka dyni, więc uda mi się jeszcze zrobić kilka potraw z dynią. ...
  • Z bloga: Wypieki Beaty

    Puree z dyni     Dostałam ostatnio burę od męża - tak, tak burę. Przyczepił się, że do tej pory nie ma na blogu przepisu na puree z dyni, a za to jest już sporo przepisów dyniowych. Do ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Puree z dyni to fantastyczny dodatek do ciast, różnego rodzaju deserów, a także do potraw wytrawnych. Dlatego najlepiej przygotować czyste puree, tzn. bez żadnych ziół. Możemy je ...
  • Z bloga: Przepis dietetyka

    Gotując posiłki, najlepiej korzystać z warzyw i owoców sezonowych. Jedzenie warzyw i owoców w czasie ich naturalnego występowania powoduje, że są one wtedy najbogatsze w wartości odżywcze, ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Puree z dyni to podstawa wielu potraw i deserów, które można przygotować z wykorzystaniem dyni. Najlepszym sposobem, aby otrzymać takie puree jest upieczenie dyni, a następnie zmiksowanie jej. ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Ważny składnik wielu jesiennych przepisów – puree z dyni. Jest gładkie, wilgotne, ale dalej „trzyma kształt” i się nie rozpływa. Important ingredient of many Autumn recipes – pumpkin ...
  • Z bloga: Dzis Ja Gotuje

    SKŁADNIKI:1 dyniaWYKONANIE:1.Dynię pokroić na  kawałki i usunąć nasionka.2.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać dynię skórką do dołu. Piec do miękkości w temperaturze ...
  • Z bloga: anielskie wypieki

    Niektórzy twierdzą,że dynia zwyczajna nie bardzo nadaje się do słodkich dań,ja jednak jestem innego zdania.Jest najpopularniejsza i najczęściej używana w kuchni.Po dobrej obróbce i ...
  • Z bloga: Kulinarna Maniusia

    Kocham to żółto-pomarańczowe warzywko. Uwielbiam jak jesienią stragany uginają się pod ciężarem różnego rodzaju dyń, a jest ich całkiem sporo. Teraz mam "fazę" na dynię i buraki, jem...
  • Z bloga: Book of spells

    Domowe puree z dyni do deserów, koktajli i zup W jesiennej aurze z każdego straganu z warzywami zerkają na nas piękne, uśmiechnięte dynie, które sprzeciwiają się jesiennej słocie i ...