Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl

Sprawdzone przepisy na leczo – wypróbuj różnych wariantów i ciesz się smakiem papryki!

  • Z bloga: Around the flavors

    Leczo,jedno z moich ulubionych dań. Domyślam się,że u większości z Was przyrządzane jest z kiełbaską czy boczkiem,u mnie w domu mama takie robiła. Ja wolę leczo bez mięska. Do lecza ...
  • Z bloga: Tysiąc Pomysłów Na 1000 Kalorii

    Po krótkich wakacjach powracam w wegetariańskim stylu.  Jednogarnkowy misz masz. Króluje cukinia. Dogrywają pomidory. Strasznie mało kalorii przy bardzo udanej kombinacji smakowej. Może być ...
  • Z bloga: Mama z Motylem

    Od czasu do czasu dobrze jest zjeść obiad bez mięsa. Zaczynam dopiero czytać o dietach wegetariańskich, ale mam nadzieję, że z czasem uda mi się dojść do 3-4 wegetariańskich obiadów w ...
  • Z bloga: Jemy Pijemy

    W moich wpisach bardzo często powtarzają się składniki, jednak za każdym razem staram się aby danie było inne niż poprzednie.  Tym czasem cukinia po raz kolejny….. Jestem jej ...
  • Z bloga: ANIA-GOTUJE

    Każdy ma swój przepis na leczo. Ta słynna potrawa jednogarnkowa zawędrowała do nas z Węgier. Podstawą dobrego lecza są podsmażone pikantne papryczki, czosnek i mielona słodka papryka. ...
  • Z bloga: Wegetalerze

    Leczo jest bardzo prostym i aromatycznym daniem, które przyjemnie rozgrzewa w chłodne dni. Ten cudowny jednogarnkowiec zapewni nam pyszny obiad na kilka dni. Przygotowanie leczo zajmuje trochę ...
  • Z bloga: Apetyt na zielone

    Leczo jest jednym z moich ulubionych przepisów. Robi się go szybko i zawsze wychodzi dobre. Ja proponuję Wam leczo w wersji ostrzejszej z groszkiem cukrowym, który świetnie się sprawdza i ...
  • Z bloga: Follow the Taste

    Ostatnio bardzo polubiłam kuchnię meksykańską i pikantne smaki! Dlatego też przedstawiam wam moją wersję leczo, dodałam do niego kukurydzę oraz ostrą papryczkę i trochę kuminu! Składniki...
  • Z bloga: gotujący_vegepiotrek

    "Leczo po mojemu" to propozycja obiadowa, która idealnie sprawdzi się w te chłodne, jesienne dni.Szybki, zdrowy i jednogarnkowy obiad, podbił moje kubki smakowe. Przepis :1 duża cukinia ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Lubie przygotowywać tzw. jednogarnkowe dania są one proste i szybkie do przygotowania i wystarczą co najmniej na dwa dni co oznacza że bedziemy miely jeden dzień wolny od gotowania i możemy ...
  • Z bloga: Jazzowe Smaki

    Dieta doktor Dąbrowskiej, a raczej post, bo tak się prawidłowo nazywa to doskonały wybór dla każdego kto chce oczyścić organizm z toksyn i poprawić stan zdrowia. Ja jestem już na etapie ...
  • Z bloga: greenscarf

    Pokochałam bakłażany, do tego stopnia że właśnie nasionka kiełkują na moim kuchennym oknie i mam zamiar je wyhodować w szklarni. Są cudownym warzywem, z którym można robić dosłownie ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Nareszcie nadszedł sezon na bób! Choć niektórzy obawiają się i nie przepadają za roślinami strączkowymi, to do tego zielona strączka naprawdę warto się przekonać. O zaletach jadania...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Leczo to lekki i małokaloryczny posiłek dla zmarzlucha. Szybko rozgrzewa i pozostawia wyraźny smak i zapach. Witamina C zawarta w papryce doskonale sprawdzi się podczas jesiennej aury, a wysoka ...
  • Z bloga: kotekwkuchni

    Przepis którego zrealizowanie zajmuje jakieś 15 minut a jest pysznie i zdrowo. Tofu jest bardzo sycące, więc mimo że nie wygląda, podane proporcje wystarczą na lekki obiad dla 2-3 osob. Mozna...
  • Z bloga: greenscarf

    Dotychczas omijałam szerokim łukiem bakłażany, kojarzyły mi się przede wszystkim faszerowane mięsem mielonym, ale dałam mu szansę i muszę przyznać że jest fenomenalnym warzywem, którego ...
  • Z bloga: Deliszys4u

    Składniki:* duża czerwona papryka* 2 duże pieczarki* cebula* bakłażan* pomidory z puszki krojone* czerwona fasolka z puszki* zioła prowansalskie* sól i pieprz* oliwa z czosnkiem i bazylią do ...
  • Z bloga: Jazzowe Smaki

    Postne leczo? Leczo z kiszonymi ogórkami? Czy to jest dobre? Czy to da się zjeść? Otóż moi drodzy jak najbardziej tak. Smakuje nie tylko osobom na diecie. Jeśli przechodzicie post doktor ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Leczo, danie kuchni węgierskiej, na dobre rozpanoszyło się na polskich stołach. Zazwyczaj kaloryczne, z dużą ilością mięsa i kiełbasy. Dziś zamiast tłustego i zawiesistego leczo, mam ...
  • Z bloga: kulinarnyJa

    Czas przygotowania: 45 min. Porcja dla 5-6 osób Koszt przygotowania: 20,00 zł SKŁADNIKI: 1 cukinia (600 g) 1 bakłażan (300 g) 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka zielona 3 cykorie...
  • Z bloga: zdrowavegekuchnia

    Prawdziwe węgierskie leczo przygotowuje się z papryki pomidorów i cebuli smażonych na prawdziwym dobrej jakości oleju rzepakowym lub na wędzonej słoninie, w oryginalnej wersji nie dodaje się ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Nie będzie to tradycyjne leczo, ale u mnie nigdy nic nie jest tradycyjne. Już zapewne wiesz, że nie gotuję według przepisów tylko według stanu mojej lodówki, a oprócz tego według potrzeb ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Na zewnątrz robi się coraz chłodniej, a my mamy większą ochotę na rozgrzewające, pożywne dania. Leczo to chyba jedno z najprostszych i najtańszych jesiennych potraw. Sezon na paprykę, ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Z Nowym Rokiem postanawiamy z reguły coś zmienić w życiu i te zmiany w większości dotyczą naszego zdrowia i naszej kuchni. Szczególnie po okresie świątecznym czujemy się nieco ociężali,...
  • Z bloga: przyzielonymstole.blogspot.com

    Bardzo lubię warzywne obiady, są proste, bardzo szybkie do zrobienia i wszystkim smakują. Do tej mocno zielonej zupki krem zawsze można dołożyć odrobinę jaglanki, lub czarnego ryżu, albo ...
  • Z bloga: Kuchnia Adama

    Gosia jako strażniczka wegańskiej kuchni przyrządziła jesiennie i rozgrzewające leczo z dynią i soczewicą! Aromatyczne i proste do przygotowania będzie idealne się jako pożywny lunch, który...
  • Z bloga: greenscarf

    Wszelkie źródła mianują leczo jako specjalność kuchni węgierskiej. Przepisów i wariacji na temat leczo jest mnóstwo, ale składnikami jakie znajdziecie w każdym są: papryka, pomidory i ...