Targ Smaku

Proste przepisy na królika. Wypróbuj receptur, które możesz wykorzystać na każdą okazję!

  • Z bloga: widelceminożem.pl

    Pamiętacie ten tekst Agnieszki Osieckiej? (…) zniknął za rogiem i przepadł jak szyszka. Ale nie płaczmy, bo ale nie płaczmy, bo nie o to chodzi by złowić króliczka, ale by gonić go… No...
  • Z bloga: gotuję na co dzień

    Przepis z książki ''183 Nowe Przepisy Siostry Anastazji'' ,bardzo fajny ,robiłam go już kolejny raz i smakował każdemu;) polecam w takiej wersji ,lecz ja dodałam od siebie kilka szczegółów;...
  • Z bloga: Jedzzdrowozyjzdrowofb

      Królik jest przepysznym mięsem, delikatnym i bardzo zdrowym, jednak bardzo wymagającym i strasznie łatwo jest go wysuszyć na wiór! :) Składniki:  -> 1 królik ->3-4 ząbki ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: skoki z królika marynata: 4 ząbki czosnku 1 cebula 3-4 ziarna jałowca 1 łyżeczka soli 1 łyżka mieszanki przypraw Małgośka 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki pieprzu 1 garść ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: poporcjowane mięso z królika, u mnie schaby i skoki 1/2 pęczka koperku Vegeta do mięs obsypka maspolanka Plenus zioła Małgosi Plenus ocet winny miód pieprz 1 kg młodych ziemniaków...
  • Z bloga: Młoda mama gotuje...

    Czytając opisy moich dań mogłoby się wydawać, że wszystkie są równie smaczne i nie wiadomo, co wybrać ;) Jednak dzisiejsze danie jest z kategorii "najlepsze z najlepszych" - aksamitny, ...
  • Z bloga: W kuchennym oknie Ewy

    Dania z królika pojawiają się w mojej kuchni od czasu, do czasu. Czasami jest to pasztet, innym razem danie obiadowe.Dzisiaj  polecam królika w sosie śmietanowym. Jest on mięciutki i smaczny....
  • Z bloga: GotujeSy

    Miesiąc temu, kiedy myślałam o tym, co będę robić w Święta, oczami wyobraźni widziałam się relaksującą w ogródku. Plany musiałam nieco zmienić, ponieważ nie jest łatwo osiągnąć ...
  • Z bloga: Smaki Świata

    Coniglio alla cacciatora, czyli właśnie królik po myśliwsku to według mnie przepyszne włoskie danie. Dodatki świetnie podkreślają smak delikatnego mięsa jednocześnie nad nim nie ...
  • Z bloga: O kuchni z uczuciem

    Mięso z królika jest bardzo delikatne w smaku.  Ja zrobiłam go w sosie śmietanowym z rozmarynem.Polecam Wam jest bardzo smaczny.Składniki:1 tuszka z królika2 szklanki mleka400 ml śmietany ...
  • Z bloga: WHIPPED CREAM

    Białe mięso królika, długo duszone w śmietanowym sosie. Danie aromatyczne, pełne warzyw i lekkie. Brzmi dobrze, prawda? Królik zawsze był dla nas daniem rezerwowanym na specjalne okazje. ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Królik ma mięso bardzo delikatne. Duszone świetnie komponuje się z różnorodnymi warzywami. Właśnie teraz z sezonie jesiennym świeże króliki dostaniecie bez problemu np. w Biedronce. Ja ...
  • Z bloga: Gotowanie i pieczenie I love it

    Przyznam się szczerze od 15 lat go nie jadłam jakoś nie mogłam się przemóc, może i temu że mój tata je hodował i dla mnie były to urocze stworzonka, które karmiłam mleczami i ...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Zdrowe, soczyste i delikatne mięso przygotowane w dużej ilości warzyw i przypraw. Super danie na świąteczny obiad lub przyjęcia Czytaj więcej »
  • Z bloga: Kuchnia bezglutenowa Loli

    Mówi się, że można wyciągnąć królika z kapelusza, ja mojego wyciągnęłam z rondla :) A tak na poważnie to bardzo zdrowe mięso, dobrze przyswajalne przez organizm, o niskiej zawartości ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Mięso królika jest delikatne, kruche, lekkostrawne i zdrowe, a przede wszystkim bardzo smaczne. Bardzo lubię królika duszonego w białym winie z sosem śmietanowo-musztardowym. W tej wersji ...
  • Z bloga: Kulinarna Pokusa

    Królik – mięso delikatne, chude i – jak na mięso właśnie – zdrowe. W ostatnich latach zdecydowanie wróciło w naszym kraju do łask i jest łatwo dostępne w zupełnie przyzwoitej cenie. ...
  • Z bloga: Pociąg Do Kuchni

    Królik duszony w śmietanie jest jednym z najlepszych polskich dań. Soczysty, kruchy, rozpływa się w ustach. Jest bardzo delikatny. Królik to jedno z najzdrowszych mięs, a do tego bardzo ...
  • Z bloga: Pobite Gary Barbary

    Królika uwielbiam za pyszne, delikatne w smaku mięso. Długo nie mogłam się przekonać do tego mięsa. Królika u mnie w domy nigdy się nie jadło. Po spróbowaniu raz tego kruchego mięsa ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 1 królik 1 cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 garści suszonych grzybów sól, pieprz Przygotowanie: Królik poporcjować i przełożyć do rękawa do pieczenia. Cebulę ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Mięso z młodego królika jest soczyste i bardzo delikatne Składniki królik 1 szt cebula 1 szt czosnek 3 ząbki estragon 2-3 gałązki oregano świeże 2-3 gałązki olej do smażenia masło … ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Któż z nas nie lubi kruchego, delikatnego mięsa? KRÓLIK W BIAŁYM WINIE jest doskonałą propozycją na wykwintną kolację w gronie wyjątkowych osób. Składniki: 5 udek królika 3 łyżki ...
  • Z bloga: W garach u Gosi

    Dziś u mnie na obiad kurczak a'la królik duszony w śmietanie z tymiankiem i rozmarynem. Mięso wychodzi bardzo smaczne, aromatyczne i delikatne. Składniki: 5 ćwiartek z kurczaka Spora ...
  • Z bloga: My Culinary Art

    Dziś przedstawiam przepis na królika wg mojej ukochanej Babci :) Przepis przekazany z ust do ust, podawany miarami "trochę", "na oko", "mniej więcej". Niektóre rzeczy pozmieniałam, część ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    W starej piosence zespół „Skaldowie” śpiewał, że nie chodzi o to, żeby złowić króliczka, ale by gonić go. W miłości i w kuchni odrobina uwodzenia nie zaszkodzi, ale w gotowaniu ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Królik to delikatne mięso, które dość mocno przyjmuje aromat od dodatków z którymi się go przyrzadza. Nie można więc z nimi przesadzić, żeby nie stłumić go całkowicie i warto dobrać ...
  • Z bloga: Illbethereforfood

    - mięso z królika (udziec, comber, tuszka, podudzie) ok. 400 g - 300 ml śmietany - natka pietruszki - 2 łyżki masła - oliwa - marchewka - cebula - czosnek - sól, pieprz - rukola, - sok z ...
  • Z bloga: gotuję na co dzień

    Kolejna propozycja podania królika;w mojej ulubionej wersji z mojej ulubionej książki ''Specjały Siostry Anastazji''.Polecam.Składniki: 1 królik 1 marchew 1 pietruszka 1/2 selera 1 mała cebula...
  • Z bloga: chlebem i solą

    Mięso królika należy do najzdrowszych mięs, więc warto po nie sięgać. Jest to mięso bardzo delikatne i neutralne w smaku, wobec czego należy mu  tego smaku nadać przyprawami oraz dodatkami....
  • Z bloga: Pichceniomania

    Niezbyt często przyrządzam to mięso, choć jest bardzo zdrowe i smaczne. Jest niezwykle bogate w przyswajalne przez człowieka białko, a przy tym dość chude.  Powinno znaleźć się w diecie ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×