Targ Smaku

Proste przepisy na królika. Wypróbuj receptur, które możesz wykorzystać na każdą okazję!

  • Z bloga: widelceminożem.pl

    Pamiętacie ten tekst Agnieszki Osieckiej? (…) zniknął za rogiem i przepadł jak szyszka. Ale nie płaczmy, bo ale nie płaczmy, bo nie o to chodzi by złowić króliczka, ale by gonić go… No...
  • Z bloga: Kapusta i Kwas

    Biszkoptowy tort w kształcie królika powleczony masą cukrową. Pieczemy dwa okrągłe biszkopty, jeden większy, a drugi mniejszy. Rysujemy królika i robimy z rysunku szablon z tektury, będziemy ...
  • Z bloga: gotuję na co dzień

    Przepis z książki ''183 Nowe Przepisy Siostry Anastazji'' ,bardzo fajny ,robiłam go już kolejny raz i smakował każdemu;) polecam w takiej wersji ,lecz ja dodałam od siebie kilka szczegółów;...
  • Z bloga: Jedzzdrowozyjzdrowofb

      Królik jest przepysznym mięsem, delikatnym i bardzo zdrowym, jednak bardzo wymagającym i strasznie łatwo jest go wysuszyć na wiór! :) Składniki:  -> 1 królik ->3-4 ząbki ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Mięso królika duszone z dodatkiem świeżej szałwii :) Składniki łapki królika i comber 2 cebule 2 ząbki czosnku kilka listków szałwii sól, pieprz zioła prowansalskie ocet jabłkowy maggi ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: skoki z królika marynata: 4 ząbki czosnku 1 cebula 3-4 ziarna jałowca 1 łyżeczka soli 1 łyżka mieszanki przypraw Małgośka 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki pieprzu 1 garść ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: poporcjowane mięso z królika, u mnie schaby i skoki 1/2 pęczka koperku Vegeta do mięs obsypka maspolanka Plenus zioła Małgosi Plenus ocet winny miód pieprz 1 kg młodych ziemniaków...
  • Z bloga: VioletoweKucharzenie

    Mięso królika jest niezwykle kruche i delikatne. Królik pieczony w całości jest daniem idealnym na Święta lub domowe uroczystości. Przyprawy sprawiają, że jest niezwykle aromatyczny. ...
  • Z bloga: Niespełnione zdolności kulinarne

       Mięso królika jest lekkostrawne,delikatne i ma niską zawartość cholesterolu.Od jakiegoś czasu miałam straszną ochotę na królika,w końcu trafiła się okazja i jest.Na pierwszy ogień ...
  • Z bloga: JAGODZIANKA na kościach

    Królik nie jest moim ulubionym mięsem, nie dlatego że źle smakuje, a dlatego że przypomina mi mojego zwierzaka :) a ja nie mogłabym zjeść mojego sierściucha :) Za to mój małżonek bardzo ...
  • Z bloga: Młoda mama gotuje...

    Czytając opisy moich dań mogłoby się wydawać, że wszystkie są równie smaczne i nie wiadomo, co wybrać ;) Jednak dzisiejsze danie jest z kategorii "najlepsze z najlepszych" - aksamitny, ...
  • Z bloga: W kuchennym oknie Ewy

    Dania z królika pojawiają się w mojej kuchni od czasu, do czasu. Czasami jest to pasztet, innym razem danie obiadowe.Dzisiaj  polecam królika w sosie śmietanowym. Jest on mięciutki i smaczny....
  • Z bloga: Łyżka i motyka

    Mięso królicze ma wiele zalet:- zawiera dużo białka,- jest bogate w aminokwasy,- ma małą zawartość cholesterolu,- pod względem witamin i związków mineralnych przewyższa mięso ...
  • Z bloga: GotujeSy

    Miesiąc temu, kiedy myślałam o tym, co będę robić w Święta, oczami wyobraźni widziałam się relaksującą w ogródku. Plany musiałam nieco zmienić, ponieważ nie jest łatwo osiągnąć ...
  • Z bloga: Smaki Świata

    Coniglio alla cacciatora, czyli właśnie królik po myśliwsku to według mnie przepyszne włoskie danie. Dodatki świetnie podkreślają smak delikatnego mięsa jednocześnie nad nim nie ...
  • Z bloga: O kuchni z uczuciem

    Mięso z królika jest bardzo delikatne w smaku.  Ja zrobiłam go w sosie śmietanowym z rozmarynem.Polecam Wam jest bardzo smaczny.Składniki:1 tuszka z królika2 szklanki mleka400 ml śmietany ...
  • Z bloga: WHIPPED CREAM

    Białe mięso królika, długo duszone w śmietanowym sosie. Danie aromatyczne, pełne warzyw i lekkie. Brzmi dobrze, prawda? Królik zawsze był dla nas daniem rezerwowanym na specjalne okazje. ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Królik ma mięso bardzo delikatne. Duszone świetnie komponuje się z różnorodnymi warzywami. Właśnie teraz z sezonie jesiennym świeże króliki dostaniecie bez problemu np. w Biedronce. Ja ...
  • Z bloga: Gotowanie i pieczenie I love it

    Przyznam się szczerze od 15 lat go nie jadłam jakoś nie mogłam się przemóc, może i temu że mój tata je hodował i dla mnie były to urocze stworzonka, które karmiłam mleczami i ...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Zdrowe, soczyste i delikatne mięso przygotowane w dużej ilości warzyw i przypraw. Super danie na świąteczny obiad lub przyjęcia Czytaj więcej »
  • Z bloga: Kuchnia bezglutenowa Loli

    Mówi się, że można wyciągnąć królika z kapelusza, ja mojego wyciągnęłam z rondla :) A tak na poważnie to bardzo zdrowe mięso, dobrze przyswajalne przez organizm, o niskiej zawartości ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Mięso królika jest delikatne, kruche, lekkostrawne i zdrowe, a przede wszystkim bardzo smaczne. Bardzo lubię królika duszonego w białym winie z sosem śmietanowo-musztardowym. W tej wersji ...
  • Z bloga: Niespełnione zdolności kulinarne

      Jakiś czas temu wujek obiecał mi królika no i słowa dotrzymał.Ogromna dla mnie radość bo to wspaniałe,pyszne i zdrowe mięsko.Dobrze się też złożyło bo mam akurat przy sobie rodziców...
  • Z bloga: Kulinarna Pokusa

    Królik – mięso delikatne, chude i – jak na mięso właśnie – zdrowe. W ostatnich latach zdecydowanie wróciło w naszym kraju do łask i jest łatwo dostępne w zupełnie przyzwoitej cenie. ...
  • Z bloga: Pociąg Do Kuchni

    Królik duszony w śmietanie jest jednym z najlepszych polskich dań. Soczysty, kruchy, rozpływa się w ustach. Jest bardzo delikatny. Królik to jedno z najzdrowszych mięs, a do tego bardzo ...
  • Z bloga: W garach u Gosi

    Dziś u mnie na obiad kurczak a'la królik duszony w śmietanie z tymiankiem i rozmarynem. Mięso wychodzi bardzo smaczne, aromatyczne i delikatne. Składniki: 5 ćwiartek z kurczaka Spora ...
  • Z bloga: Pobite Gary Barbary

    Królika uwielbiam za pyszne, delikatne w smaku mięso. Długo nie mogłam się przekonać do tego mięsa. Królika u mnie w domy nigdy się nie jadło. Po spróbowaniu raz tego kruchego mięsa ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 1 królik 1 cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 garści suszonych grzybów sól, pieprz Przygotowanie: Królik poporcjować i przełożyć do rękawa do pieczenia. Cebulę ...
  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    Potrawy z królika to jedno ze wspomnień z mojego dzieciństwa. Przy domu mieliśmy ok. 10 klatek, w których Dziadek hodował króliki i dzięki temu na naszym stole często gościły pasztety ...
  • Z bloga: 3 Składniki

    Królik po francusku czyli z prawdziwą musztardą francuską (wybierz taką z białym winem). Musztarda razem z bułką utworzy super chrupiącą skórkę. Do tego polecam ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×